Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Περί ανοιχτού δημοτικού WiFi στην Αγία Παρασκευή

Επιστολή προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής

 Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι  

 Δέσμευση της δημοτικής αρχής η οποία έχει κατατεθεί και στο προεκλογικό πρόγραμμα είναι η δημιουργία ψηφιακής ομπρέλας (ανοιχτό δημοτικό WiFi) με σωστή κατανομή εύρους διασύνδεσης.

 Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώνουμε ότι... πολλοί δήμοι στην επικράτεια προσφέρουν δωρεάν WiFi στους δημότες τους.

 Οι καλές προθέσεις για δωρεάν WiFi ασφαλώς υπάρχουν από όλους και στην πόλη μας. Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε τη βούληση, τον προγραμματισμό και τις δράσεις της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, αν και συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της, θα παρακαλούσα για μια μικρή ενημέρωση. Προτείνω, αν αυτό δεν έχει γίνει, ο Δήμος να αναζητήσει συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες παρόχων ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, διερευνώντας και το ενδεχόμενο προσφορών ακόμα και δωρεών για την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του δικτύου μέσω χορηγιών οι οποίες εκτός από μεταφορά τεχνογνωσίας, θα έχουν ως αποτέλεσμα, μείωση κόστους και αξιόπιστες υπηρεσίες.

 Στην εποχή της πληροφορίας αντιλαμβάνεστε κύριε δήμαρχε και αγαπητοί συνάδελφοι ότι η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι κοινωνικό αγαθό και ο Δήμος οφείλει να προγραμματίσει και να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός σύγχρονου ευρυζωνικού δικτύου το οποίο θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

 Η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, που θα μπορούσε να παρέχει επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες στους χρήστες για τον Δήμο μας, τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, τις τοπικές επιχειρήσεις και την ιστορία της πόλης θα πρότεινα να ξεκινήσει πιλοτικά από σημεία οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως είναι το εμπορικό κέντρο της πόλης στην Αγίου Ιωάννου, η κεντρική πλατεία, οι τοπικές αγορές και οι πλατείες στις γειτονιές μας με την προοπτική, μεσοπρόθεσμα, να επεκταθεί και σε άλλα σημεία εντός των διοικητικών ορίων της Αγίας Παρασκευής.


 Με εκτίμηση
 Γιάννης Λογοθέτης
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
Διαβάστε περισσότερα...

Θέματα 24ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Aγ. Παρασκευής (Πέμπτη 28/7/2016 ώρα 4:00)

Πέμπτη  28 Ιουλίου 2016, ώρα 4:00 μ.μ 


 1. Έγκριση 8ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2016 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου).

2. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

3. Έγκριση σύναψης και... όρων παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αγίας Παρασκευής για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΤΟΥΣ 2014» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

4. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 145/2016 απόφασης Δ.Σ. για την ««Προμήθεια ελαστικών και ειδών βουλκανισμού και προμήθεια ανταλλακτικών υλικών εργαλείων και αναλωσίμων για τη συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Σιδέρης).

5. Καταρχήν έγκριση Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για την παροχή υπηρεσίας «Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης μεταφορικών μέσων» ποσού 172.200,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24% (41.328,00 ευρώ). (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Σιδέρης).

6. Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών (ΕΚΠΟΤΑ) έτους 2016 (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

7. Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής υπηρεσιών (Π.Δ. 28/80) έτους 2016 (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

8. Έγκριση υλοποίησης Θεατρικών – Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στα σχολεία της Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης. (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Π. Γκόνης).

9. Τοποθέτηση πλαστικών και μεταλλικών εμποδίων σε διάφορα σημεία των πεζοδρομίων της οδού Αγ. Ιωάννου για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Συντηρήσεις - Επισκευές – Βελτιώσεις σχολικών κτιρίων και κτιρίων εν γένει έτους 2014» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

11. Λήψη απόφασης για την έγκριση του Τακτοποιητικού Πίνακα Εργασιών (Τ.Π.Ε.) για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΤΟΥΣ 2014» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

12. Όροι και προϋποθέσεις παραχώρησης χρήσης και κάλυψης λειτουργικών δαπανών των διαμερισμάτων του κληροδοτήματος Πρίγγουρη επί της οδού Αιγαίου Πελάγους 80 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου).

13. Κοπή δένδρων στην οδό Πελοποννήσου (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Παιδικά ενθυμήματα

Δεκανέας Αθανάσιος Β Λογοθέτης
Ιούλιος 1974 / Κύπρος

Το τηλεγράφημα στα τρεμάμενα χέρια της μάνας...
 -Ζει! είναι καλά!
 Δάκρυα χαράς στα μάτια αλλά το πρόσωπό της γερασμένο μέσα σε λίγες μέρες.
 Σαράντα δύο χρόνια μετά θυμάμαι καθαρά εκείνη τη στιγμή...εκείνες τις ώρες!

( Όταν η ιστορία συνδέει τα μεγάλα γεγονότα της με  βιώματα και οικογενειακές μνήμες)


Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Επικίνδυνες διασταυρώσεις σε Κοντόπευκο/Παράδεισο


Η στατιστική έχει αποδείξει ότι τα περισσότερα τροχαία οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, ωστόσο και οι δρόμοι είναι σε πολλές περιπτώσεις αιτίες ατυχημάτων : Κακή κατάσταση οδοστρώματος, ανεπαρκής σήµανση/ σηµατοδότηση/ορατότητα/ φωτισµός…

Στην περιοχή Κοντοπεύκου/ Παραδείσου  υπάρχουν τρεις τουλάχιστον επικίνδυνες διασταυρώσεις στις οποίες συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα που θέλουν προσοχή και αυξημένα αντανακλαστικά. Τις επισημαίνουμε προτείνοντας  κάποια  προληπτικά μέτρα... που θα μειώσουν την πιθανότητα ατυχημάτων :

1. Δερβενακίων και Χίου. Η Δερβενακίων που έχει προτεραιότητα, στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι ευθεία και μετά τη διασταύρωση στενεύει εξ αιτίας οικοπέδου που "βγαίνει" στο δρόμο. Οι οδηγοί που κατεβαίνουν από τη Χίου δεν έχουν καλή ορατότητα, λόγω του μετασχηματιστή της ΔΕΗ, παραβιάζουν το STOP, με αποτέλεσμα η διασταύρωση να εμφανίζει υψηλή συχνότητα ατυχημάτων.
Πρόταση: Μεταφορά του μετασχηματιστή, τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη και διαπλάτυνση της Δερβενακίων με απαλλοτρίωση του οικοπέδου που την εμποδίζει.

 2. Παπαρηγοπούλου και Δημοσθένους. Πολύ επικίνδυνη διασταύρωση. Εδώ προτεραιότητα έχει η Παπαρηγοπούλου, που αν και έχει στενέψει λόγω του ποδηλατόδρομου, είναι ένας δρόμος στον οποίο αναπτύσσονται σχετικά μεγάλες ταχύτητες . Οι οδηγοί που κατεβαίνουν από την Δημοσθένους δεν έχουν καλή ορατότητα -οι απρόσεκτοι δεν βλέπουν και το STOP οι αθεόφοβοι- λίγο να ξεμυτίσουν, το κακό έγινε....Τα τελευταία πέντε χρόνια που κινούμαι στην περιοχή λόγω εργασίας στο γειτονικό 7ο Δημοτικό Σχολείο, έχω γίνει αυτόπτης μάρτυς σε περισσότερα από δέκα ατυχήματα. Πρόσφατα το αυτοκίνητο φίλου καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς σωματικές βλάβες ευτυχώς και χωρίς να φταίει ο χριστιανός αφού ο άλλος παραβίασε το STOP της Δημοσθένους.
Πρόταση: Μειωτής ταχύτητας-τα γνωστά  «σαμαράκια- στην Δημοσθένους και κατά το δυνατόν αστυνόμευση της διασταύρωσης για πρόληψη και νουθεσία των οδηγών που τρέχουν. Έσχατη λύση το φανάρι. 

3. Παπαρηγοπούλου και Λυκούργου. Προτεραιότητα έχει η Παπαρηγοπούλου. Οι οδηγοί που κατεβαίνουν από την Λυκούργου έχουν πολύ κακή ορατότητα λόγω της  κολόνας και της πρασιάς που υπάρχει στη γωνία.
Πρόταση: Ένας καθρέφτης για ορατότητα της Παπαρηγοπούλου από τους οδηγούς της Λυκούργου, απομάκρυνση της κολόνας που είναι πεπαλαιωμένη και επικίνδυνη αφού τα σκουριασμένα σίδερα –όπως φαίνεται και στο βίντεο -προεξέχουν και τακτικό "κούρεμα" σε χαμηλό ύψος της πρασιάς που εμποδίζει την ορατότητα.

Οι προαναφερόμενες διασταυρώσεις προφανώς και δεν είναι  οι μόνες επικίνδυνες  στην πόλη μας. Θα μπορούσαμε  να προσθέσουμε από την ίδια περιοχή  την Αγίας Τριάδος - Ψαρρών και τα επικίνδυνα τριγωνάκια Αγίας Τριάδος- Θρασυβούλου-Δημοκρατίας και Γούναρη-Ψαρρών-Σίφνου.  Αν έχετε  και εσείς κάποιες άλλες  στα υπόψιν, βρείτε λίγο χρόνο και  ενημερώστε για να τις αναδείξουμε και να προτείνουμε λύσεις.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, της καθημερινότητας και της ζωής μας εν γένει. Βάζουμε το λιθαράκι μας και φυσικά τα μάτια μας δεκατέσσερα στους δρόμους. Με την ασφάλεια και τη ζωή δε παίζουμε...

Στο βίντεο ένα μικρό ρεπορτάζ από τις τρεις διασταυρώσεις. Μην γελάσετε με το "ρεπόρτερ"… δάσκαλος είναι (χαχα)

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

"5 προβλήματα- 5 προτεινόμενες λύσεις" από τη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων της Ν.Δ



Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου,στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων του κόμματος πραγματοποίησε την 1η Ολομέλειά της για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας, «5 Προβλήματα – 5 Προτεινόμενες Λύσεις».  

Στόχος της γραμματείας να συμβάλλουν τα μέλη της στη διαμόρφωση του πολιτικού λόγου και των προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα να αναδείξουν τα προβλήματα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο κεντρικό πολιτικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο  αυτό η Γραμματεία ζήτησε από τα μέλη της... να παρουσιάσουν 5 προβλήματα και να παραθέσουν 5 λύσεις, μία για το κάθε ένα.

Νίκος Κωστόπουλος
Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Ν.Δ
 
Η πρωτότυπη  ιδέα ανήκει στον Γραμματέα, Νίκο Κωστόπουλο, στη λογική ότι πρέπει να σταματήσει η διαρροή των επιστημόνων μας στο εξωτερικό – γνωστή πλέον και ως brain drain – αλλά και...για να αξιοποιηθούν τα ταλέντα όσων έχουν παραμείνει στην Ελλάδα.





Στην Ολομέλεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης ενώ ο Γραμματέας των Επιστημονικών Φορέων Νίκος Κωστόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στην οργάνωση, στις δράσεις και στο έργο της Γραμματείας στους τέσσερις μήνες λειτουργίας της.

 Στην συνέχεια και αφού έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του project :«5 προβλήματα – 5 προτεινόμενες λύσεις» τον λόγο πήραν με 3λέπτες τοποθετήσεις 63 μέλη της Γραμματείας.

Μόνο μπράβο στο Νίκο Κωστόπουλο και στην ομάδα του για την αποκωδικοποίηση και επεξεργασία των χιλιάδων προτάσεων των επιστημόνων, για την οργάνωση της  ολομέλειας και το επιτελούμενο έργο τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Μικρό σχόλιο για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Ας γίνω κι εγώ πραξικοπηματολόγος, γιατί τόσοι άλλοι (χαχα) 

Οι Τουρκικές Ένοπλες  Δυνάμεις, βάσει της κεμαλικής ιδεολογίας, είναι ο άγρυπνος φρουρός και  προστάτης της Τουρκικής Δημοκρατίας από εξωτερικούς κινδύνους αλλά και εσωτερικές απειλές. Τα στελέχη των ΤΕΔ θεωρούνται ελίτ στη γείτονα χώρα. Καίτοι προέρχονται από όλα τα στρώματα της τουρκικής κοινωνίας και ιδιαίτερα από την αγροτική και μικροαστική τάξη... με την είσοδο τους στο σώμα των αξιωματικών ξεχωρίζουν "ως μια επίλεκτη κοινωνική ομάδα, ομάδα διανοουμένων σε σύγκριση με τη μεγάλη λαική μάζα που έχει ένα ιδιαίτερο γόητρο. Και τούτο γιατί θεωρείται πως είναι η ενσάρκωση του κράτους". (πρέσβυς κ. Θεοδωρόπουλος)

Τα μέχρι τώρα πραξικοπήματα 1960/1971/1980/1997... πέτυχαν γιατί ήταν οργανωμένα από τις ΤΕΔ  οι οποίες έχουν τον σεβασμό και την αποδοχή της τουρκικής κοινωνίας αφού  θεωρούνται  "φρουροί του πολιτεύματος"...  Η πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος φαίνεται να ήταν χωρίς  τις ευλογίες του στρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας και γι αυτό  απέτυχε... πραξικόπημα γιαλαντζί θα λέγαμε που καθιστά κυρίαρχο του παιχνιδιού τον Ερντογάν...

 Τέλος καλά όλα καλά... αν και δεν είναι εύκολο να μιλάς για νίκη της Δημοκρατίας στην Τουρκία χωρίς να διστάζεις λίγο. Απλά το μη χείρον....

Τα αποσπάσματα από το βιβλίο "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ" επιμέλεια Θάνος Βερέμης, Αθήνα 1995. (Οι υπογραμμίσεις και οι σημειώσεις από τα φοιτητικά  χρόνια στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Παντείου) 






Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Περί των εκδηλώσεων εορτασμού της πολιούχου Αγίας Παρασκεύης


Το διήμερο 25/26 Ιουλίου τιμάμε την πολιούχο  και προστάτη μας Αγία Παρασκευή με γενικό σημαιοστολισμό, φωταγώγηση δημοσίων κτιρίων και παρουσία εν σώματι του Δημοτικού Συμβουλίου στη λιτάνευση της εικόνας και στη Θεία Λειτουργία. Και πολύ καλά κάνουμε!

Για την απόφαση του Δήμου όμως να οργανώσει την παραμονή της γιορτής εκδήλωση με σουβλάκια και νταούλια,  στην πλατεία ¨ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" στο Κοντόπευκο, δεν ξέρω αν τό γνωρίζετε... και αν συμφωνείτε αλλά υπάρχουν ενστάσεις.

Ανοίγει  παρένθεση για μια χρήσιμη διευκρίνηση: Ο δήμος μας λειτουργεί  γραμμικά συνήθως...
  -Για να δούμε τι κάναμε πέρυσι;  Αναστατώνουμε συρτάρια, βρίσκουμε την περσινή απόφαση, αφήνουμε το ίδιο σκεπτικό, αλλάζουμε δυο τρεις φράσεις- χάριν καινοτομίας- και έτοιμη η εισήγηση.

Το θέμα του εορτασμού της πολιούχου Αγίας εισήχθη  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12 Ιουλίου. Η εισήγηση προέβλεπε  και τη δαπάνη για το τσιμπούσι στη "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ": 3 χιλιάρικα από δω, τόσα από εκεί αλλά τόσα παραπέρα... 7.427,60 ευρώ το σύνολό της.

(Ο διάλογος που ακολουθεί προφανώς και δεν είναι το απομαγνητοφωνημένο κείμενο. Διανθίστηκε  για να γίνει λίγο γλαφυρός και να γουστάρουμε. Η ουσία των επιχειρημάτων όμως, όπως κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, παραμένει ίδια... Το πιάνεται φαντάζομαι.)

- Ομόφωνα; βιάστηκε να ρωτήσει ο Πρόεδρος για να κλείσει το φάκελο και να περάσει στο επόμενο θέμα της Η.Δ.

-Μισό λεπτό κ. Πρόεδρε, μια κουβέντα... Παραμονή της πολιούχου,μεγάλη η χάρη της. Να κάνουμε το σταυρό μας και να προσκυνήσουμε στην περιφορά οι χριστιανοί. Να κάνουμε τη βόλτα μας και να ψωνίσουμε  απ τους πάγκους, ό,τι τέλος πάντων μπορεί ο καθένας μες στη φτώχεια του... να πιούμε και τη μπυρίτσα μας στα καφέ, στα εστιατόρια, στις μπυραρίες... Τόσες επιχειρήσεις στην Αγία Ιωάννου και στην κεντρική πλατεία περιμένουν τη γιορτή  για λίγο τζίρο παραπάνω. Τόσοι εργαζόμενοι...Κλέφτες θα γίνουνε; Και να σου πω και κάτι: Αν έχεις τόση πρεμούρα να βγάζεις λόγους σε γλέντια και τσιμπούσια καν το μπροστά στην εκκλησία ή δίπλα, στο θεατράκι. Τι τον παίρνεις τον κόσμο νυχτιάτικα και τον κουβαλάς στο Κοντόπευκο;

-Έτσι τα βρήκαμε... αυτά κάνανε και οι προηγούμενοι.

-Εντάξει, και τι σημαίνει αυτό; Ας σπάσουμε την γραμμικότητα των πραγμάτων επιτέλους...


Είναι και το άλλο! Χορτάσαμε νταούλια. Πετσετάκια τα πεντοχίλιαρα! Μέρα παρά μέρα χοροί και πανηγύρια... Ανέμελη ζωή μες στην τρελή χαρά...Νυχτερινή πίστα η πόλη: Νταούλια, κλαρίνα, μπουζούκια και  φωτογραφίες στο fb για να χουμε να λέμε. . Μπουχτίσαμε τα τσιφτετέλια και τους αμανέδες. Άμβλυνση  μουσικοχορευτικών συναισθημάτων θα πάθουμε στο τέλος...

Σκέψου και ένα τρίτο... 7.427,60 ευρώ για σουβλάκια και νταούλια; Είναι πολλά τα λεφτά για τέτοιες εποχές. Παιδιά δεν έχουν γάλα.Τα λειτουργικά έξοδα μιας χρονιάς για πέντε νηπιαγωγεία. Με  εφτάμισι χιλιάρικα καλύπτεις τα αιτήματα των παιδιών της πλατείας : τους βάζεις βρύσες,  πληρώνεις το  νερό, μια χημική τουαλέτα για ώρα ανάγκης, φτιάχνεις  πέργολες, ζωγραφίζεις τη σκακίερα που ζητάνε, επιδιορθώνεις τα παγκάκια...

-Ολοκληρώσατε κ. Λογοθέτη

- Μάλιστα κ. Πρόεδρε

- Ψηφοφορία...

ΥΓ1. Μπορεί να ψήφισα αρνητικά  αλλά τελικώς  η εισήγηση του Δημάρχου πλειοψήφησε και το γλέντι θα γίνει. Στα συλλογικά όργανα  εκτελούνται αποφάσεις πλειοψηφίας. Οι μειοψηφίες, απλώς καταγράφονται.

ΥΓ2. Το βράδυ της 25ης Ιουλίου είμαστε όλες και όλοι καλεσμένοι στην πλατεία "Μελίνα Μερκούρη" Κοντοπέυκου. Θα γίνει χαμός! Θα φάμε, θα πιούμε, θα χορέψουμε... Όλα τζάμπα. Πληρώνει ο Δήμος!
Καλή μας διασκέδαση!
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Προτάσεις για την πλατεία "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" Κοντοπεύκου


To Σάββατο 9 Ιουλίου τα παιδιά της γειτονιάς μας οργάνωσαν εκδήλωση στην πλατεία "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" Κοντοπεύκου με κεράσματα, αθλοπαιδιές, μουσική και δημιουργική απασχόληση. Στόχος να αναδείξουν προβλήματα της πλατείας, να κάνουν προτάσεις και να διεκδικήσουν λύσεις. Πόση ζωντάνια και τι οργάνωση! Και η διάθεση να σου εξηγήσουν...  με ευγένεια αλλά και με εκείνο το πικρό χαμόγελο ότι οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν και δεν δίνουν λύσεις... 
Τράβηξα μερικές φωτογραφίες και υποσχέθηκα να μεταφέρω τα αιτήματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο... Τό έκανα στη συνεδρίαση της Τρίτης 12 Ιουλίου με την παρακάτω τοποθέτηση: 

***************************

Η πλατεία «Μελίνα Μερκούρη» στο Κοντόπευκο είναι από τις πιο ζωντανές πλατείες της πόλης μας. Τα απογεύματα πλημμυρίζει από μικρούς και μεγάλους που συζητούν ή παίζουν ολόγυρα.

Το περασμένο Σάββατο βρέθηκα καλεσμένος σε πάρτυ που οργάνωσαν τα παιδιά της πλατείας, όπως τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται. Ήταν μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες παιδιά του Κοντοπεύκου, που παίζουν καθημερινά εκεί, περιελάμβανε τουρνουά βόλευ, πινγκ πονγκ, ποδοσφαίρου, δημιουργική απασχόληση, κεράσματα, μουσική και χορό και στόχο είχε να αναδείξει τα αιτήματα των παιδιών, να τα προβάλει στην γειτονιά και στην πόλη και να διεκδικήσει λύσεις από τη Δημοτική Αρχή.

Θεώρησα αυτονόητη υποχρέωσή μου να στηρίξω την πρωτοβουλία αυτή, να την προβάλω και να μεταφέρω τα αιτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καταθέτω λοιπόν το κείμενο με τα αιτήματα των παιδιών της «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» και επιγραμματικά αναφέρω κάποια που θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν άμεσα.

 -Τοποθέτηση βρύσης και μια δυο χημικών τουαλετών, γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχουν καταστήματα εκεί γύρω που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν. 
 -Ένα πινγκ πόνγκ, μια ζωγραφιστή ασπρόμαυρη σκακιέρα ή και άλλα παιχνίδια δαπέδου
- Μερικά τραπεζάκια για πικ νικ και επισκευή στα σπασμένα παγκάκια.

 Προτείνω επίσης στη δημοτική αρχή να διερευνήσει τη δυνατότητα για μια καντίνα ή ένα υπαίθριο καφέ, καλαίσθητο και  με λίγα τραπεζάκια έξω, το οποίο θα λειτουργεί σε συγκεκριμένο χωροχρονικό πλαίσιο, για να μην ενοχλούνται και οι περίοικοι. Έτσι θα μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν το χυμό ή τον καφέ τους ενώ παράλληλα θα δώσει λύση στις σωματικές ανάγκες μικρών και μεγάλων με επιπλέον όφελος για το Δήμο μας τα έσοδα από την ενοικίασή του, τα οποία θα πρότεινα να επενδύονται αναταποδοτικά για τη συντήρηση και αναβάθμιση της πλατείας.

Η πιλοτική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου στη «Μελίνα Μερκούρη» και η αξιολόγησή του βάσει των αποτελεσμάτων και της αποδοχής των κατοίκων, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες πλατείες της πόλης, όπως για παράδειγμα στην πλατεία ΙΟΛΑ στον Παράδεισο ή οποία στερείται και αυτή βασικών υποδομών.





















Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Δήλωση για το summERTime και ερώτηση για τον δημοτικό κινηματογράφο


Μια δήλωση και  μια ερώτηση υπέβαλα στη Δημοτική Αρχή κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής της Τρίτης 5/7/2015 

-Δήλωση για το Μουσικό Φεστιβάλ summERTime που οργανώνει η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Δήμο μας
Επειδή το θέμα συζητήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση κατά την οποία απουσίαζα στην Πάτρα, θέλω να δηλώσω ότι  παρά τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχει κανείς  για το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο Δήμος μας  (κάποιες σκέψεις εδώ) ή για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν και τα κριτήρια επιλογής τους, το summERTime αποτελεί για την πόλη μας  σημαντικό μουσικό γεγονός του καλοκαιριού  και ... οφείλουμε όλοι να το στηρίξουμε με την προβολή του και την παρουσία μας.

-Ερώτηση για την έναρξη λειτουργίας του Θερινού Κινηματογράφου
Στην έναρξη του Μουσικό Φεστιβάλ της ΕΡΤ ο Δήμαρχος  στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο Θερινός Κινηματογράφος θα λειτουργήσει από τις  10 περίπου Ιουλίου στο Πάρκο "Σταύρος Κώτσης. (Η δήλωση του Δημάρχου εδώ από το  45)
Θα ήθελα να μας ενημερώσετε αν ισχύει η δήλωση του Δημάρχου και ο προγραμματισμός αυτός. Επειδή αρκετοί συνδημότες μας ρωτούν θα ήθελα επίσης  να μας ενημερώστε  πότε θα κυκλοφορήσει  το πρόγραμμα με τις ταινίες και τις μέρες/ώρες προβολών τους δεδομένου ότι σήμερα είναι Τρίτη 5 Ιουλίου και βρισκόμαστε πέντε μόλις ημέρες από την προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου.
(Λόγω δικαιολογημένης απουσίας του Δημάρχου μας, στην ερώτηση απάντησε ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ ότι η Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει ώστε ο Κινηματογράφος να λειτουργήσει  εγκαίρως)
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Θέματα και εισηγήσεις 23ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Aγ. Παρασκευής (Τρίτη 12/7/2016 ώρα 4:00)

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, ώρα 4:00 μ.μ

 Με κλικ στα θέματα διαβάζετε τις εισηγήσεις. Οι εισηγήσεις που λείπουν προστίθενται όταν στέλνονται στο mail των Δημοτικών Συμβούλων

 1. Έγκριση 7ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2016. (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου). 

2. 5η Αναμόρφωση 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙ.Σ.Δ.Α.Π.) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Δημητρίου – Καβρουδάκη Μ). 

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ονομασία της πεζογέφυρας στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής σε «Πεζογέφυρα Αγίας Παρασκευής Μιχάλης Μιχαηλίδης». (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής 25-26/07/2016 (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

5. Ακύρωση της υπ΄ αριθμ 138/2016 αποφ. Δ.Σ και εκ νέου λήψη απόφασης για την έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) για το έργο «Παρεμβάσεις σε Υφιστάμενα Δημοτικά κτίρια» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη). 

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση τοποθέτησης προσωρινής κατασκευής στον υπαίθριο χώρο προβολών και παραστάσεων του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου «Σταύρος Κώτσης» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

7. Παραχώρηση οικογενειακού τάφου με στοιχεία Γ51/Τ19 Ν27 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου). 

8. Τροποποίηση τοπογραφικού ταφολογίου του Δημοτικού Κοιμητηρίου (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου).

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σιντριβάνι πλατείας Αγ. Παρασκευής.


Αρνητική εντύπωση και δυσμενή σχόλια προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζει το σιντριβάνι στο κέντρο της πλατείας το οποίο δεν λειτουργεί και με τα στάσιμα νερά του σχηματίζει έλος, εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία των συμπολιτών μας που αναζητούν στιγμές αναψυχής στην πλατεία αλλά και για τα παιδιά που παίζουν ολόγυρα. Το περιστασιακό, κάθε δυο τρεις μήνες, άδειασμα με έναν υποτυπώδη καθαρισμό δεν αποτελεί λύση...

 Το θέμα έχει αναδειχθεί αρκετές φορές εντός και εκτός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.  

Το επιθυμητό θα ήταν η Τεχνική Υπηρεσία και η Αυτεπιστασία του Δήμου να αναλάμβαναν δράση και να έδιναν λύση. Επειδή όμως αυτό δεν έχει γίνει, πιθανόν για γραφειοκρατικούς λόγους, έλλειψη προσωπικού ίσως ή για άλλον λόγο που δεν γνωρίζουμε και επειδή το θέμα χρονίζει προτείνω τρεις επιπλέον εναλλακτικές προτάσεις.

 1. Να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάθεσης της συντήρησης, του καθαρισμού και της ευθύνης λειτουργίας του σε εξωτερικό συνεργείο τουλάχιστον για τους έξι «καλοκαιρινούς» μήνες. Και το κόστος; Μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος...Η υγεία των δημοτών, ειδικά των παιδιών και η αισθητική της πόλης έχουν προτεραιότητα.

 2. Ο Δήμος να διερευνήσει το ενδεχόμενο παραχώρησης χρήσης του χώρου περιμετρικά του σιντριβανιού κατά ένα ποσοστό (50% για παράδειγμα με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες και 50% στα καφέ της πλατείας ) με την υποχρέωση οι επιχειρηματίες-για ευνόητους λόγους αύξησης πελατείας/κέρδους- να αναλάβουν το κόστος συντήρησης/καθαρισμού.

 3. Τέλος σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο και επειδή το σιντριβάνι είναι πεπαλαιωμένο και δυσκολοσυντήρητο θα πρότεινα μια μελέτη επανασχεδιασμού και ανακατασκευής του, λαμβάνοντας υπόψιν τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά δεδομένα, το κόστος λειτουργίας –συντήρησης και τις καλές πρακτικές άλλων δήμων που διαθέτουν καθαρά σιντριβάνια με ζηλευτή αισθητική.

(Οι φώτο από το σιντριβάνι  την  Κυριακή 3 Ιουλίου 2016)
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Θέματα και εισηγήσεις 22ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 5/7/2016 ώρα 4:00)

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, ώρα 4:00 μ.μ

(Κλικ στα θέματα για να διαβάσετε τις εισηγήσεις. Οι εισηγήσεις που λείπουν συμπληρώνονται όταν φτάνουν στα mail των Δημοτικών Συμβούλων)

1. 5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. (σχετ. η υπ’ αριθμ. 137/2016 απόφαση του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ.) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Σ. Παπαμιχαήλ).

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παράταση της υπ’ αριθμ. 65/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναστολή χορήγησης εγκρίσεων εγκατάστασης σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

3. Υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τη με αντικείμενο την Επιχορήγηση, Οργάνωση και Λειτουργία «Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 9 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και της Πρόσκλησης με κωδικό ΑΤΤ024/7-6-2016 (Α/Α ΟΠΣ: 1555). (εισήγηση: Εντ. Δημ. Σύμβ. κ. Γ. Βλάχος).

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών (Κοιν. Μαγειρείο & Κοιν. Παντοπωλείο) από ιδίους πόρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Εντ. Δημ. Σύμβ. κ. Γ. Βλάχος).

5. Καταρχήν έγκριση για τον τρόπο διανομής της κληρονομιάς του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΡΙΓΓΟΥΡΗ (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ρύθμιση της στάσης και στάθμευσης επί της οδού Δημ. Γούναρη (κατόπιν της υπ’ αριθμ. 33/2016 απόφασης της Ε.Π.Ζ.) (εισήγηση: Πρόεδρος Ε.Π.Ζ κα. Ε. Πετσατώδη).

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Γιαβάση (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

8. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης για την τοποθέτηση αναμνηστικής πινακίδας στο σπίτι που έζησε και πέθανε ο στρατηγός ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

9. Ωφελούμενοι από το Κληροδότημα για άπορους αριστούχους μαθητές των λυκείων της πόλης μας (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Π. Γκόνης).

10. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη μετεγκατάσταση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας από τον Δήμο Παλλήνης στον Δήμο μας (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Π. Γκόνης).

11. Λήψη απόφασης για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

12. Έγκριση 5ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε) για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΟΔΩΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

13. Λήψη απόφασης για την έγκριση του 5ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (5ος Α.Π.Ε) – Τελικός για το έργο «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

14. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

15. Λήψη απόφασης για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

16. Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (1ος Α.Π.Ε) για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

17. Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. (1ος Α.Π.Ε & 1ο Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.) για το έργο «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

18. Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου Τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (1ος Τακτ. Α.Π.Ε.) για την εργασία «Εργασίες επισκευών και συντηρήσεων μανδροτοίχων» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).

19. Λήψη απόφασης για κοπή ή κλάδεμα δένδρων στις οδούς Νεαπόλεως 34, Νεαπόλεως 22Α , Διγενή & Αιτωλίας, Τήνου 30, και Μπουμπουλίνας 24. (εισήγηση: Πρόεδρος Ε.Π.Ζ. κα. Ε. Πετσατώδη).

20. Λήψη απόφασης για κοπή ή κλάδεμα δένδρων στις οδούς Αισώπου 3, Αχαιών 2, Γραβιάς 37, Αγ. Βασιλείου & Κάδμου, Τυμφρηστού & Αγαπήνωρος, Αρκαδίου 22, και Κεντρική πλατεία. (εισήγηση: Πρόεδρος Ε.Π.Ζ. κα. Ε. Πετσατώδη).

21. Επιστροφή ή μη ποσού 38,60 ευρώ στον κ. Κουκή Γεώργιο του Δημητρίου ως αχρεωστήτως εισπραχθέν (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου).

22. Διαγραφή ή μη συνολικού ποσού των 73.841.52€ από τους Xρηματικούς Βεβαιωτικούς Καταλόγους (Χ.Β.Κ.) 89, 111, 112, 126, 127, 130, 131,132, 143, 216, 268, 315,321, 325, 326, 327, 328, 329, 686, 719, 721, 814, 816, 953, 954, 955, 956 οι οποίοι αφορούν οφειλές από: α) τέλη κοιμητηρίου, β), μισθώματα περιπτέρου, γ) χαρτόσημο και ΟΓΑ χαρτοσήμου μισθώματος περιπτέρου δ) πρόστιμα πολεοδομικής παράβασης, ε) πρόστιμα από παραβάσεις ΚΟΚ, στ) εισφορά σε χρήμα (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου).

23. Διαγραφή τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου).

24. Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρακτικού της κλήρωσης και τη συγκρότηση της Επιτροπής σε σώμα για τις προσωρινές & οριστικές παραλαβές έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Ε. Πετσατώδη).
Διαβάστε περισσότερα...