Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ευχαριστίες στις εθελόντριες τροχονόμους μαμάδες του 7ου Δ.Σ Αγίας Παρασκευής


Μεθιστολόγηση αυτού εδώ του άρθρου με δυο τρεις αλλαγές.

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς ζητήσαμε από τους γονείς με επιστολή να μας βοηθήσουν εθελοντικά στην ενημέρωση των οδηγών και την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από την οδό Αρτέμωνος, όπου βρίσκονται οι δυο κεντρικές είσοδοι του σχολείου.

 Η ανταπόκριση δεκάδων γονέων- μαμάδων για να ακριβολογούμε- ήταν άμεση και θετική και τις ευχαριστούμε γιατί χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους θα ήταν αδύνατη η επιτυχία του στόχου της ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών και ο μηδενισμός της πιθανότητας ατυχήματος από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Εύη Μηνδρινού
Επιτρέψτε μας όμως, ως ελάχιστο αντιστάθισμα στην προσφορά τους, να εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες σε δύο μητέρες του σχολείου μας, την κ. Εύη Μηνδρινού και την κ. Φωτεινή Πελέκη, οι οποίες για περισσότερους από έξι μήνες ανέλαβαν αποκλειστικά οι δύο τους, εθελόντριες τροχονόμοι στην οδό Αρτέμωνος.

Φωτεινή Πελέκη
 Με συνέπεια, ευγένεια και χαμόγελο η  Φωτεινή το πρωί και η  Εύη το μεσημέρι υποδέχονταν και αποχαιρετούσαν μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τους κανόνα κυκλοφοριακής αγωγής ιδιαίτερα δε αυτούς που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών.

Το έχουμε πει, το έχουμε γράψει, το ξαναλέμε και τώρα  επειδή το πιστεύουμε:  Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, ελπίδα είμαστε εμείς οι ίδιοι.... Για ένα καλύτερο σχολείο, για μια καλύτερη Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο.
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Καλοκαίρι!

Η σχολική χρονιά έφτασε  στο τέλος της!
Σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς ευχές για  ένα ξένοιαστο, ελληνικό καλοκαίρι!



Διαβάστε περισσότερα...

Περί συναυλιών και άλλων πολιτιστικών στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετέχει σε  Μουσικό Φεστιβάλ  που οργανώνει η ΕΡΤ. Πρόκειται για σειρά καλοκαιρινών συναυλιών  που ξεκινά σε λίγες μέρες εντός του  Ραδιομεγάρου. Το ποσό που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου μας είναι 54.000 ευρώ. Η σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο  με τα αναλυτικά στοιχεία της δαπάνης είναι εδώ.

Υπάρχουν ενστάσεις όμως.  Όχι  βεβαίως για τη συμμετοχή του δήμου στο Φεστιβάλ. Ίσα ίσα, οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε πολιτιστικές δράσεις και συνεργασίες με φορείς και συλλόγους για την προώθηση της τέχνης, της παράδοσης, του πολιτισμού... Η διαφωνία είναι στους όρους και στις προϋποθέσεις συμμετοχής. Για παράδειγμα το να επιβαρύνονται  οι δημότες με 25.000 ευρώ που θα στοιχίσει η  ενοικίαση μιας εξέδρας στους δύσκολους καιρούς μας είναι πολλά λεφτά... Ας ψάχναμε για  μια εξέδρα των 10 χιλιάρικων  και με τα υπόλοιπα 15.000 ευρώ ας επισκευάζαμε  κάποιους από τους αθλητικούς χώρους που δεν βρίσκονται  στην καλύτερη κατάσταση ή ας χρηματοδοτούσαμε την τέχνη και τον  πολιτισμό που παράγεται από τους ίδιους τους  δημότες μας,  μικρούς και μεγάλους, όπως στο παρακάτω παράδειγμα...
----------------------------------------------------------------------------------------

Πριν δεκατέσσερις μήνες  ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να στηρίξει οικονομικά συναυλία για το "Νέο Κύμα" που ετοιμάζαμε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο  σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων. Εξακόσια (600) ευρώ είχαμε προϋπολογίσει για τον ήχο και τους επτά μουσικούς. Η απάντηση που πήραμε από το Δήμο  ήταν θετική και αρχίσαμε τις προετοιμασίες. Τα πράγματα άλλαξαν όμως δυο εβδομάδες πριν την συναυλία. Ο  Δήμαρχος μέσω SMS με ενημέρωσε  ότι  δεν θα στηρίξει τελικά τη συναυλία. Άδειασμα κανονικό! Άντε τώρα  να το  μεταφέρεις  στη σχολική σου κοινότητα, στους συναδέλφους σου, στους γονείς, στα παιδιά... Διευθυντής σχολείου, δημοτικός σύμβουλος,άντρας δυο μέτρα ρε γαμώτο (χαχα!) και δεν μπορείς ούτε έξι κατοστάρικα για τη συναυλία;  Μας δουλεύεις ρε φίλε!

Ευτυχώς ήρθε στο γραφείο μου μια σπουδαία οικογένεια. Κρατώντας την ανωνυμία της έδωσε λύση και έτσι την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στο κατάμεστο, μέσα και έξω από 400 και πλέον συνδημότες μας, θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, 40 παιδικές φωνές έδεσαν  αρμονικά τις φωνές τους με τις σπουδαίες ερμηνείες  του Τάκη Κωνσταντακόπουλου  και της Πόπης  Αστεριάδη, σε είκοσι δύο τραγούδια από το "ΝΕΟ ΚΥΜΑ".

Στο φινάλε η Πόπη και ο Τάκης τραγουδούν με τα παιδιά "Τα καραβάκια" και το "Άσπρα Καράβια". Διεύθυνση χορωδίας- πλήκτρα:Ιουλία Τζανετουλλάκου, κιθάρα: Δημήτρης Αλεξόπουλος, μπουζούκι: Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, βιολί: Κώστας Μανίκας, κρουστά: Σάκης Διονυσόπουλος


Διαβάστε περισσότερα...

Θέματα και εισηγήσεις 21ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 21/6/2016 ώρα 4:00)

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Θέματα 19ης και 20ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής

Θέματα 19ης συνεδρίασης (Πέμπτη 16/6/2016 ώρα 4:00μ.μ) 

 1. Συζήτηση κατόπιν της επιστολής κτηνιάτρων της Αγίας Παρασκευής περί των δεδουλευμένων τους (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

 2. 6η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2016 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος: κ. Σ. Παπαγεωγρίου).

3. Λήψη απόφασης για την Έγκριση Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσης 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευή (σχετ.: η υπ’ αριθμ. 71/2016 απόφαση του Ν.Π.Δ.Δ.) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Μ. Δημητρίου - Καβρουδάκη).

4. Λήψη απόφασης για την Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Γ΄ και Δ΄ τριμήνου οικ. έτους 2015 των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής (σχετ.: η υπ’ αριθμ. 72/2016 απόφαση του Ν.Π.Δ.Δ.) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Μ. Δημητρίου - Καβρουδάκη).

5. Λήψη απόφασης για την Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού A΄ τριμήνου οικ. έτους 2016 των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής (σχετ.: η υπ’ αριθμ. 73/2016 απόφαση του Ν.Π.Δ.Δ.) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Μ. Δημητρίου - Καβρουδάκη).

6. Υποβολή αίτησης χορήγησης αδείας παραστάσεων (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Σ. Παπαμιχαήλ).

7. Ακύρωση της υπ’ αριθμ. 103/16 απόφασης του Δ.Σ. και εκ νέου λήψη απόφασης για διενέργεια πρόχειρου συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την υπηρεσία «Εργασίες Συντήρησης και Επισκευής Μεταφορικών Μέσων» ύψους 59.990 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%. (εισήγηση: Γεν. Γραμ. κ. Σ. Κασαπίδης)

8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη συνυπογραφή της διακήρυξης της Βαρκελώνης από το Δήμο Αγίας Παρασκευής μετά την απόφαση της ΠΕΔΑ, ώστε να κηρυχθεί ως «Ελεύθερη ζώνη από τις TTIP, CETA» (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος

 9. Επιχορήγηση συλλόγου κατοίκων Τσακού (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος

--------------------------------------------

 Θέμα 20ης συνεδρίασης (Παρασκευή 17/6/2016 ώρα 1:00 μ.μ

 Συζήτηση και λήψη απόφασης για τους όρους συμμετοχής του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Μουσικό Φεστιβάλ που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με την Ε.Ρ.Τ
Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις δηλώσεις στην 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής

Έχουμε ξαναγράψει ότι στην έναρξη των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν το δικαίωμα να πάρουν τον λόγο για δηλώσεις-τοποθετήσεις-ερωτήσεις.

Ακολουθούν τρεις δηλώσεις μου  που έγιναν την Πέμπτη 9/6/2016 στην 18η συνεδρίαση:

 1. Μετά τη συζήτηση που είχαμε για την Παιδεία στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε « ΠΕΡΙΚΛΗΣ» που αριθμεί 1100 μέλη από τα σχολεία Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Παπάγου, Χαλανδρίου, Ψυχικού, Φιλοθέης, Βριλησσίων και Πεντέλης εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τίτλο: «Η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής συμπαραστάτης του κ. Φίλη» όπου αφού αναφέρει τις θέσεις των εκπαιδευτικών για την απόφαση Φίλη και τα όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλήγει... « είναι ολοφάνερο ότι η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής απέφυγε να ταχθεί στο πλευρό του Σχολείου που πλήττεται βάναυσα αλλά και των εκπαιδευτικών που τα εργασιακά τους δικαιώματα καταπατώνται. Η δημοτική αρχή επέλεξε στρατόπεδο…» . Τριάντα ένα χρόνια δάσκαλος, αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, και αυτό δεν υπάρχει! Ποτέ και κανένας σύλλογος εκπαιδευτικών δεν έχει τοποθετηθεί τόσο επικριτικά, τόσο σκληρά και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, απέναντι σε φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης. Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά μπορεί να σκεφτείτε. Εντάξει! Αλλά ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για τη στάση της δημοτικής αρχής, ως δεκανίκι του κ. Φίλη.

---------------------------------------

 2. Βρέθηκα την Κυριακή στο Κλειστό του Κοντοπεύκου "κοουτσάροντας" μαζί με τον Υποδιευθυντή του σχολείου μας ομάδα μπάσκετ κοριτσιών της Έκτης, σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Γυμναστικού Συλλόγου της πόλης μας του Μπάσκετ Γυναικών. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μαθήτριες των σχολείων της πόλης και οφείλουμε να συγχαρούμε τη διοίκηση του σωματείου, αφού έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να χαρούν την ομορφιά του αθλητισμού και στους γονείς να τα καμαρώσουν.
Παραφωνία θα έλεγα στο όμορφο αθλητικό γεγονός αποτέλεσε αποστροφή από τον σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου ο οποίος βάλλοντας κατά διαδικτυακής ανάρτησης, κάποιου αντιπολιτευόμενου συμπολίτη μας, όπως τον χαρακτήρισε χωρίς να τον ονοματίσει, γενίκευσε, εμμέσως πλην σαφώς, κατά της αντιπολίτευσης ότι δεν στηρίζει τις ομάδες της πόλης, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό θυμηδία, ειρωνικά σχόλια και δυσμενείς κρίσεις για την ποιότητα του αυτοδιοικητικού μας λόγου.
Επειδή θεωρώ ότι ο πολιτισμός, η τέχνη, η παιδεία, ο αθλητισμός πρέπει να ενώνουν και επειδή εξ όσων γνωρίζω όλες οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, όπως και η σημερινή, στήριξαν και στηρίζουν, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, τα ερασιτεχνικά σωματεία, κάνω έκκληση στις δημόσιες τοποθετήσεις μας τουλάχιστον, να αποφεύγουμε την αοριστολογία και τον γενικόλογο καταγγελτικό λόγο, ειδικά όταν στο κοινό βρίσκονται παιδιά που διαθέτουν κρίση και έχουν ανάγκη από θετικά πρότυπα.

-----------------------------------------------------

 3. Θέλω να επισημάνω τέλος τρεις σημαντικές εξελίξεις που συνέβησαν στην πόλη τις τελευταίες μέρες, οι οποίες βεβαίως πιστώνονται στα θετικά της δημοτικής αρχής και τις οφείλονται τα εύσημα.
 - Η δρομολόγηση της αποπεράτωσης του σχολικού συγκροτήματος πρώην Μπαρμπίκα που σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου παίρνει το δρόμο της δημοπράτησης.
 - Η έναρξη των εργασιών τοποθέτησης των βυθιζόμενων κάδων στην κεντρική πλατεία
- Η εξαιρετική παρουσίαση από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γιάννη Σιδέρη και τον Τεχνικό Σύμβουλο Αντώνη Μαυρόπουλο στο 2ο Γυμνάσιο, του σχεδίου για το κινητό πράσινο σημείο ανακύκλωσης. Είναι μια οικολογική δράση με πολύπλευρα οφέλη που ξεκινά πιλοτικά το προσεχές διάστημα, γενικεύεται το Σεπτέμβριο και οφείλουμε να την στηρίξουμε όλοι.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΘΕΜΑΤΑ 18ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ AΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Πέμπτη 9-6-2016 ώρα 4:00 μ.μ.)

Δεκαέξι συνολικά τα θέματα

 1. Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης 4ου τριμήνου του Προϋπολογισμού Εσόδων-Δαπανών έτους 2015 (απόφαση 90/2016 του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής – Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Σ. Παπαμιχαήλ).

2. Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης 1ου τριμήνου του Προϋπολογισμού Εσόδων-Δαπανών έτους 2016 (απόφαση 91/2016 του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής – Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Σ. Παπαμιχαήλ).

3. 4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. οικονομικού έτους 2016 (απόφαση 108/2016 του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής – Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) (εισήγηση: Πρόεδρος κ. Σ. Παπαμιχαήλ).

4. Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 172/2013 απόφασης του Δ.Σ.: «1. Εκδίκαση ενστάσεων κατά της αρ. 335/06 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (Τροποποίηση σχεδίου πόλης Δήμου Αγίας Παρασκευής στην περιοχή «Πρώην Στρατοπέδου Σπυρούδη» - καθορισμός χρήσεων και όρων δόμησης – καθορισμός πεζοδρόμων) και 2. Επικαιροποίηση και συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 335/06 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου». (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Πετσατώδη).

5. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΟΤ 405» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Πετσατώδη).

6. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής για την Παραλαβή Αφανών Εργασιών και Πρωτοκόλλων Ζύγισης για το έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΦΘΟΡΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015» του Δήμου Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Πετσατώδη).

7. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής για την Παραλαβή και τον Έλεγχο της Ποιότητας των Υλικών για το έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΦΘΟΡΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015» του Δήμου Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Πετσατώδη).

8. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής για την Παραλαβή Αφανών Εργασιών και Πρωτοκόλλων Ζύγισης για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015» του Δήμου Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Πετσατώδη).

9. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής για την Παραλαβή και τον Έλεγχο της Ποιότητας των Υλικών για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015», του Δήμου Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Πετσατώδη).

10. Λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Πετσατώδη).

11. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη συνδιοργάνωση Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Παρασκευής με την ΕΡΤ (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

12. Χαρακτηρισμός οδών ως ήπιας κυκλοφορίας (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Πετσατώδη).

13. Λήψη απόφασης για επιχορήγηση Αθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

14. Συζήτηση και λήψη απόφασης για απαγόρευση περιοδικής κυκλοφορίας στην οδό Γιαβάση στο τμήμα της από την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου έως την οδό Τόμπρα (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ε. Πετσατώδη).

15. Λήψη απόφασης για επιχορήγηση στο σύλλογο Επτανησίων «Τα Ιόνια» (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

16. Λήψη απόφασης για επιχορήγηση στον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΧΟΡΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ» (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Περί απαγόρευσης κυκλοφορίας-πεζοδρόμησης οδού Γιαβάση/ αντικατάταστασης χλοοτάπητα γηπέδων 7ου και 9ου Δημ. Σχ/Συζήτηση για Παιδεία

Στη συνεδρίαση της 31/5/2016  του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής υπέβαλα δύο ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή και εισηγήθηκα θέμα της Η.Δ περί παιδείας με επίκεντρο την Υ.Α Φίλη που καταργεί τα ΕΑΕΠ Δημοτικά και επιφέρει αλλαγές στα Ολοήμερα.

Στην πρώτη ερώτηση που αφορούσε την απαγόρευση κυκλοφορίας και την πεζοδρόμηση της Γιαβάση απάντησε ο Δήμαρχος  ενώ στην δεύτερη ερώτηση για την αλλαγή χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5 του 7ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων απάντησε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Ακολουθούν  οι ερωτήσεις και  οι απαντήσεις:...

 Ερώτηση:Απαγόρευση κυκλοφορίας και πεζοδρόμηση Γιαβάση

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ:  Το περσινό καλοκαίρι λειτούργησε τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στην κεντρική πλατεία, σε τμήμα της Γιαβάση, ένα μέτρο που έτυχε της αποδοχής των επιχειρηματιών της πλατείας και συγκέντρωσε τα ευμενή σχόλια των δημοτών. Με δεδομένο ότι μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο, αύριο έχουμε Ιούνιο και ήδη τραπεζάκια έξω θα ήθελα να ρωτήσω τη Δημοτική Αρχή: 
Πρώτον, αν έχει προγραμματίσει να επαναλάβει το περσινό επιτυχημένο μέτρο και αν ναι πότε θα το ξεκινήσει και ποιες μέρες-ώρες της εβδομάδας θα το εφαρμόσει.
Δεύτερον, αν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και πότε ακριβώς προγραμματίζει να υλοποιήσει την πεζοδρόμηση της Γιαβάση, έργο που αποτελεί άλλωστε και προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου. 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Είναι κάτι που μας απασχολεί αυτό θα γίνει)


-----------------------------------------------------------------------------

Ερώτηση : ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 7ου 9ου Δ.Σ 

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Στον προϋπολογισμό του 2016 και συγκεκριμένα στον κωδικό 30.6261.21 προβλέπεται ποσό 50.000 ευρώ για αλλαγή χλοοτάπητα των γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 στο 7ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο. Υπενθυμίζω ότι και στον προυπολογισμό του 2015 υπήρχε πρόβλεψη 25.000 για την ανακατασκευή του γηπέδου του 7ου αλλά σε αναμόρφωση του Νοεμβρίου την οποία προσωπικά καταψήφισα, το ποσό αφαιρέθηκε και το έργο εκκρεμεί.
Επισημαίνω ότι και στα δύο γήπεδα ο χλοοτάπητας είναι σε κακή κατάσταση και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα παιδιά.
Ειδικά στο γήπεδο του 7ου στο οποίο γυμνάζονται το πρωί 700 παιδιά του 7ου Δημοτικού και του 4ου Γυμνασίου και τα απογεύματα χρησιμοποιείται ως αθλοχώρος γειτονιάς ο αγωνιστικός χώρος είναι σε πολύ κακή κατάσταση και εξαιρετικά επικίνδυνος.
Υπογραμμίζω ότι ο Δήμαρχος δημόσια σε συγκεντρώσεις κατοίκων στο Κοντόπευκο και στα Πευκάκια έχει δεσμευτεί ότι τα γηπεδάκια θα γίνουν εντός του 2016.
 Κατόπιν τούτων θα ήθελα να μας ενημερώσετε και μαζί με μας τους μαθητές και τους γονείς των δύο σχολείων αλλά και τους κατοίκους Παραδείσου Πευκακίων για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου της αλλαγής του χλοοτάπητα στα δύο γήπεδα 7ου και 9ου. 
 Η πρότασή μου για ευνόητους λόγους είναι τα έργα να υλοποιηθούν τη θερινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Το έργο έχει εγκριθεί  και θα γίνει με τις Δημόσιες Επενδύσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού  μέσα στο καλοκαίρι.


--------------------------------------------------------------------------

Ως εισηγητής του θέματος για την Παιδεία με επίκεντρο την Υ.Α Φίλη που καταργεί τα ΕΑΕΠ Δημοτικά και επιφέρει αλλαγές στα Ολοήμερα  είπα περίπου αυτά
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" Μάγιας Σταυροπούλου και του Αιρετού του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας) Νίκου Παπασπύρου οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν κατά της Υ.Α Φίλη και πρότειναν προς το Δημ. Συμβούλιο ψήφισμα το οποίο κατέληγε σε πρόταση ανάκλησης της Υ.Α Φίλη.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων διαμαρτυρήθηκε για  την απουσία αρκετών Δημοτικών Συμβούλων από τη συνεδρίαση και δήλωσε ότι  θα αποχωρήσει. (τελικά η Πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης που ήταν παρόντα  παρέμειναν στην αίθουσα και παρακολούθησαν τη συζήτηση ως το τέλος)
Στη δευτερολογία μου "υιοθέτησα" το ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ¨Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" και εισηγήθηκα να τεθεί σε ψηφοφορία. Το ψήφισμα των εκπαιδευτικών στηρίχτηκε τελικά από όλα τα παρόντα μέλη της  αντιπόλιτευσης και από δύο Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης. Η πλειοψηφία της συμπολίτευσης αρνήθηκε το ψήφισμα με λευκή ψήφο  και στήριξε την πρόταση του Δημάρχου και του  Αντιδημάρχου Παιδείας που είχε ως "αντιψήφισμα"  τετρασέλιδο κείμενο της Ένωσης Γονέων το οποίο είχε  δημοσιευτεί στις 17/5/2015 και διανεμήθηκε  κατά τη διάρκεια της συζήτησης στους Δημοτικούς Συμβούλους. 

Σχόλια

1.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων αν και ρωτήθηκε  κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έθεσε θέμα να τεθεί το τετρασέλιδο κείμενο της Ένωσης  σε ψηφοφορία. Το  "αντιψήφισμα" απέναντι  στο ψήφισμα των εκπαιδευτικών ήταν αποκλειστικά πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας και του Δημάρχου που συμφώνησε.

2.Το "κέρδος" από τη συζήτηση είναι ότι  ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που θα  επιφέρει από το Σεπτέμβριο στο Δημοτικά Σχολεί η Υ.Α Φίλη και η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία  στοχεύοντας αποκλειστικά σε δημοσιονομικό όφελος, κατ΄επιταγήν των θεσμών, καταργεί διδακτικά αντικείμενα, περικόπτει μαθήματα, θίγει  μορφωτικές ευκαιρίες των μαθητών,  αποκλείει χιλιάδες Ελληνόπουλα από τα Ολοήμερα, υποβαθμίζει τη Δημόσια Παιδεία και στέλνει τουλάχιστον 4.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς  στην ανεργία. 

3.Το γεγονός ότι η  Δημοτική Αρχή στάθηκε απέναντι στο ψήφισμα  των εκπαιδευτικών και υπερασπίστηκε τα πολλά θετικά που βρήκε στην Υπουργική Απόφαση  της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το αφήνω ασχολίαστο. Ο καθένας ας το αξιολογήσει και ας βγάλει τα συμπεράσματά του για τη στάση της δημοτικής αρχής...
Διαβάστε περισσότερα...