Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ο αυταρχισμός και οι διώξεις δεν μας τρομοκρατούν! Μας πεισμώνουν!

Απόφαση του Δ.Σ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε " Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ"

Το σήριαλ των διοικητικών διώξεων των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής με διενέργεια ανακρίσεων και ΕΔΕ το οποίο ξεκίνησε με την αξιοποίηση αβάσιμων και φαιδρών καταγγελιών δύο δικομανών γονέων, εκ των οποίων ο ένας δικαστής, εξελίσσεται με πρωτοφανείς και εξαιρετικά ανησυχητικές ενέργειες εναντίον της συναδέλφισσας Νατάσας Ορφανοπούλου θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική, ηθική και επαγγελματική της υπόσταση και τραυματίζοντας σοβαρά το απαραίτητο παιδαγωγικό κλίμα και την ηρεμία του σχολείου.

 Η συναδέλφισσα Νατάσα Ορφανοπούλου δασκάλα 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής... με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης παραπέμπεται ενώπιον του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ. Ε. Αττικής και τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία αναδρομικά από την 8-4-14 με την ενεργοποίηση του Νέου Πειθαρχικού «Δικαίου» ( ν. 4093/2012, υποπαράγραφος Ζ.3.) που ουσιαστικά έχει καταργήσει και το τεκμήριο της αθωότητας.

Κλιμάκιο του ΔΣ της ΔΟΕ σε συνεργασία με τον σύλλογο μας επισκέφθηκε το σχολείο συνομίλησε με τους συναδέλφους και ενημερώθηκε για την κατάσταση και τις διώξεις.

Ποια είναι τα παραπτώματά της;

«Άσκηση κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής το οποίο συνιστά παράλληλα «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά».

Η διωκόμενη συναδέλφισσα «τόλμησε» και είχε το «θράσος» να αναφερθεί εξωδίκως προς τη Διοίκηση και τον ΓΕΔΔ προσκαλώντας τους να την προστατεύσουν «απέναντι σε κάθε αναφορά καταγγελία ή ενέργεια η οποία στρέφεται ή ήθελε στραφεί στο μέλλον» εναντίον του προσώπου της, από πρόσωπα των οποίων οι καταγγελίες είχαν κριθεί «αβάσιμες» από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε.& Δ.Ε. Αττικής με την έκδοση αθωωτικού πορίσματος κατά την διενεργηθείσα προανακριτική διαδικασία.

Είναι φανερό ότι τα φαινόμενα επίδειξης αυταρχισμού και τρομοκρατίας τα γνωρίζει και τα βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της, καθώς μεθοδεύουν τη φίμωση και την υποταγή του εκπαιδευτικού και αγγίζουν πλέον ανοιχτά τα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Επιδιώκουν τη βίαιη υποβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, την ουσιαστική ακύρωση της μορφωτικής και παιδαγωγικής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και την εργασιακή και ηθική απαξίωση του εκπαιδευτικού. Ο φόβος και η τρομοκρατία είναι τα όπλα τους, απέναντι σε όλο τον κόσμο της εργασίας, για να εφαρμόσουν τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική τους.

Ποιος διατάσσει την πειθαρχική δίωξη;

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης(ΓΕΔΔ), κ. Λέανδρος Ρακιντζής, Αρεοπαγίτης ε.τ. επιφορτισμένος μεταξύ άλλων με την «αποστολή της διασφάλισης της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και τον εντοπισμό φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης.»

Είναι βεβαίως γνωστό ότι στην Ελλάδα των μνημονίων, της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, των ληστρικών φορολογικών μέτρων, της πελατειακής τακτικής στη λειτουργία του δημόσιου τομέα όλα τα προβλήματα διαφθοράς και κακοδιοίκησης έχουν λυθεί!

Έτσι λοιπόν ο ΓΕΔΔ οφείλει να ασχοληθεί με τις περιπτώσεις των δασκάλων που «αυθαδιάζουν», με την «προδήλως εκτός των επιτρεπτών ορίων διατύπωση απόψεων» και την «παντελή έλλειψη του προσήκοντος σεβασμού προς το πρόσωπο του ΓΕΔΔ και το θεσμό τον οποίο υπηρετεί».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

¨Όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Ο ΓΕΔΔ, που διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, εμφανώς ευθυγραμμίζεται με την κυβέρνηση των μνημονίων στην επίδειξη τρομοκρατίας και σιδερένιας πυγμής απέναντι στους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου. Τα φαινόμενα του αυταρχισμού και της καταστρατήγησης στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το Δημόσιο Σχολείο δεν θα ήταν δυνατόν να μείνει ανέγγιχτο ούτε σε αυτόν τον τομέα. Η τρόικα και οι εντολοδόχοι της προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να επιβάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών. Θέλουν τον δάσκαλο άβουλο, χειραγωγημένο, φιμωμένο και υποταγμένο. Θέλουν το σχολείο παραγωγό μαθητών αμόρφωτων, ακαλλιέργητων, χωρίς ανεπτυγμένη κριτική σκέψη, αυριανών αναλώσιμων, ελαστικών απασχολούμενων.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας:

Δηλώνει ότι στηρίζουμε συνδικαλιστικά τη συναδέλφισσά μας, αλλά και ότι πλέον η δίωξη εναντίον της θα αντιμετωπιστεί ως δίωξη του ίδιου του Συλλόγου, όλων των εκπαιδευτικών, όπως και όποια άλλη άδικη δίωξη εναντίον συναδέλφων ενδεχομένως επιχειρηθεί.

Απαιτεί την άμεση παύση της πειθαρχικής δίωξης της συναδέλφισσας.

Καλεί τα Δ.Σ. όλων των συλλόγων Π.Ε. και των ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 2 Μαΐου,8 π.μ.-10 π.μ. και καλούμε τους συναδέλφους μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής, Χειμάρρας 6, στις 2 Μαΐου 8 π.μ..

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος: Ηλέκτρα Μήτσουρα
 Η Γεν. Γραμματέας: Άννα Μάγια Σταυροπούλου
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Με τη ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνω ότι στις εκλογές του Μαΐου συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Σταθόπουλο.

 Πρόκειται για μια κίνηση ενεργών πολιτών προερχόμενων από διαφορετικούς δρόμους, διαφορετικά κόμματα και παρατάξεις που συναντηθήκαμε για να υπερασπιστούμε ένα κοινό όραμα για τη πόλη μας, την Αγία Παρασκευή.

Στόχος της παράταξής μας η προάσπιση της ανθρώπινης πόλης, των κοινόχρηστων ελεύθερων και αθλητικών χώρων, του Δημόσιου σχολείου, των αναπλάσεων στις γειτονιές, της παραγωγής πολιτιστικού έργου, της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και της διαφάνειας σε κάθε επίπεδο.
Διαβάστε περισσότερα...