Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Καρέ ευνοϊκών ρυθμίσεων για το Δημόσιο

Τέσσερις ευνοϊκές διατάξεις παρέχουν τη δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να αποχωρήσουν ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Ανάλογα με την περίπτωση, τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης κυμαίνονται από 20 έως και 37, ενώ «κλειδί» αποτελεί η θεμελίωση δικαιώματος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.
Η συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Creekos: Ελληνικό παιχνίδι από εκπαιδευτικούς

To Creekos (Κρίκος), το Ελληνικό παιχνίδι καρτών, με επιρροές στοιχείων Bridge και πλούσιο θέμα, βγαλμένο από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και τους Άθλους του Ηρακλή αξίζει τη προσοχή και την υποστήριξη μας.

Το κείμενο και τα σχέδια στις κάρτες του ακολουθούν έγκυρες ιστορικές πηγές.

 Οι κάρτες του μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

-Παίζοντας το παιχνίδι Creekos. Ένα παιχνίδι λογικής και στρατηγικής. Εξασκεί το μυαλό, είναι συνεργατικό, βοηθάει στη συγκέντρωση, δε βασίζεται στη τύχη (τζογαδόρικο). Υπάρχουν 3 επίπεδα δυσκολίας.

 - Παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια με τα παιδιά μας. Οι σχέσεις στις κάρτες βοηθάνε την εκμάθηση, όχι μέσα από την αποστήθιση, αλλά από τις σχέσεις των απεικονιζόμενων εννοιών. Το παιδί βλέποντας τις κάρτες, ανακαλύπτει τις σχέσεις μεταξύ Γεγονότων, Θεών, Ηρώων, Πλασμάτων και Άψυχων αντικειμένων ή δημιουργεί και δικές του ιστορίες πάνω σε ένα γνωστικό αντικείμενο πολύ αγαπητό στα παιδιά (Ελληνική Μυθολογία).

Και το σπουδαίοτερο πρόκειται  μία αξιόλογη προσπάθεια από Έλληνες εκπαιδευτικούς.

Στηρίξτε την, κάνοντας like στη σελίδα τους στο facebook.

 Κάνοντας πολλά like εδώ οι συνάδελφοί μας  θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην εκτύπωσή του. Facebook: http://www.facebook.com/CreekosTheCardGame
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτικοί και Γονείς του 5ου Δ.Σ Κηφισιάς στο πλευρό του Διευθυντή τους Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς με την οποία δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον Διευθυντή του Σχολείου, Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο για την άνανδρη, αναίτια και άδικη επίθεση που δέχθηκε πριν λίγες μέρες έξω από το σπίτι του από άγνωστους, που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του και που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Η ανακοίνωση  έχει ως εξής:

 " 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς συμπαραστεκόμαστε στον Διευθυντή του Σχολείου ο οποίος δέχθηκε άνανδρη, αναίτια και άδικη επίθεση από αγνώστους με καλυμμένα τα πρόσωπά τους έξω από την οικία του την ώρα της μετάβασής του στο σχολείο. 

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ένας εκπαιδευτικός με εξαιρετικό ήθος, τήρησε και τηρεί τους νόμους, σέβεται απόλυτα τις αρχές και τις αξίες του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας και τιμά το αξίωμά του. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εγκληματική αυτή πράξη που στράφηκε εναντίον του θεσμού του Διευθυντή του Σχολείου. 

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Διευθυντή του σχολείου μας." 

Προσωπικά και μέσα από το blog  εκφράζω και δημόσια την αγάπη μου και τη  συμπαράσταση μου στο φίλο Δημήτρη, με τον όποιο είμαι σε συνεχή επικοινωνία από την πρώτη στιγμή και  του εύχομαι  γρήγορη επούλωση των σωματικών και ψυχικών του πληγών.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να πράξει το καθήκον της, να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό του, να τον προστατεύσει  και να συλλάβει  τους  δράστες  της  εγκληματικής αυτής πράξης σε έναν  εξαιρετικό εκπαιδευτικό, σε  έναν σπουδαίο άνθρωπο, στο  Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση της 26/2 του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

του αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Αττικής Βασίλη Ματθαίου (τηλ. 6938174020)

 Συνεδρίασε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 για τρίτη φορά το Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής.
Μοναδικό θέμα που απασχόλησε τα μέλη του Συμβουλίου : Διάθεση με απόσπαση (μετά από αίτησή τους) αναπληρωτών δασκάλων και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Συγκεκριμένα...

Διατίθενται με απόσπαση οι αναπληρώτριες δασκάλες (μετά από αίτησή τους από τη Δ΄Δ/νση Π.Ε. Αθήνας και για συγκεκριμένο σχολείο) : Λ.Κ.(ονοματεπώνυμο) στο Πειραματικό Δημ. Σχολ. Ραλλείου (Δ/νση Π.Ε.Πειραιά) και Β.Σ. στο Δημ. Σχολ. Βουλιαγμένης (Δ/νση Π.Ε. Ανατ. Αττικής), βάσει: του άρθρου 16, κεφ. γ΄ Ν.1566/1985, Π.Δ. 96/2000 , άρθρου 31 Ν.3848/2010.


Πάντα κοντά σας 
Βασίλειος Ματθαίος 
Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής 
 (2013-2014)
Διαβάστε περισσότερα...

Το Σύνταγμα παιδιά, το Σύνταγμα και τα μάτια μας!

Αντιγράφω από την προχθεσινή  δήλωση πενήντα τεσσάρων  Αιρετών  ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ :

"...καλούμε συναδέλφους που έχουν κάνει μηνύσεις σε αιρετούς για τη στάση τους στα συμβούλια επιλογής να τις αποσύρουν γιατί σε διαφορετική περίπτωση η στάση τους θα θεωρηθεί από το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα ως εχθρική προς τον κλάδο"

Άστοχη διατύπωση που  παραβιάζει  θεμελιώδες και αναφαίρετο Ατομικό Δικαίωμα του πολίτη-  ο εκπαιδευτικός είναι  πρώτα απ΄όλα πολίτης και όχι πρόβατο, ας μην το ξεχνάμε-... να προσφεύγει στη δικαιοσύνη  κάθε φορά που θεωρεί ότι βλάπτονται τα συμφέροντά του. Και αυτό δεν το  λέω εγώ αλλά είναι  γραμμένο στο άρ. 20  του Συντάγματός μας :"Καθένας έχει δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και μπορεί να αναπτύξει σ' αυτά τις απόψεις του για τα δικαιώματα ή συμφέροντά του..."

Συνάδελφοι που υπογράφετε το κείμενο, γνωρίζετε νομίζω ότι  ως  αιρετοί είστε μέλη Υπηρεσιακών Συμβουλίων έχετε  άποψη- πρέπει να έχετε άποψη αντικειμενική και όχι υποκειμενική- και είτε σας αρέσει είτε όχι, αξιολογείτε, βάζετε βαθμούς, ψηφίζετε και  συμμετέχετε στη λήψη αποφάσεων που σε πολλές περιπτώσεις είναι καθοριστικές για την υπηρεσιακή εξέλιξη και για την ίδια την ζωή  των εκπαιδευτικών... Διεκδικείτε το αλάθητο των Γραφών ή  υιοθετείτε το σφάξε με Αγά μου να αγιάσω; Να υποθέσω ότι τίποτα από τα δυο δεν ισχύει;  Τότε γιατί θεωρείτε  εχθρός σας  τον εκπαιδευτικό  που επειδή πιστεύει  ότι τον  αδικήσατε, προσφεύγει στη δικαιοσύνη;  Γιατί με απειλές προσπαθείτε  να τον χειραγωγήσετε στερώντας του  αναφαίρετο δικαίωμα; Στην τελική δέχεστε το άρθρο 20 του Καταστατικού Χάρτη της χώρας ;

Και το κερασάκι.... Με ποια εξουσιοδότηση ρίχνετε στο τσουβάλι των  54 υπογραφών σας "το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα" και τον έρμο τον "κλάδο";

Θετικό για τη  Β΄Αθήνας, που  από τη λίστα των 54 υπογραφών  απουσιάζει το όνομα της Κατερίνας Λεμπέση, της μίας εκ των δύο αιρετών του ΠΥΣΠΕ μας. 
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσφατες ανακοινώσεις της Δ.Ο.Ε





Έξω η Χρυσή Αυγή από τα σχολεία ( Δημοσιευμένο Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2013)


Διαβάστε περισσότερα...

"O εξαιρετικός κύριος Λαζάρ" στο 6 Δ.Σ Χολαργού

Για την ομότιτλη ταινία είχα γράψει δυο λογάκια τον Οκτώβριο  εδώ.

 Σπουδαία ταινία και θα προβληθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 17:00 μ.μ, στο 1ο-6ο Δ.Σ Χολαργού (Περικλέους 51-53)  στο δεύτερο σεμινάριο «“Σινε-Μαθήματα”: Εκπαιδεύοντας Θεατές…» που τρέχει η Β΄Αθήνας με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Ευαγγελία Κουνέλη.

 Όσοι δεν την έχετε δει να πάτε οπωσδήποτε αλλά στείλτε από τώρα ένα mail στην Υπεύθυνη ( evakouneli@gmail.com) για να το ξέρει και να κανονίσει  και τα ποπ κορν η γυναίκα Οι Μυστικές Φατσούλες του Facebook (emoticons)



 Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα. Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Αρκάδων Αγίας Παρασκευής "Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ"

Ο Γέρος του Μωριά στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.
Το έργο τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνες του Συλλόγου Αρκάδων Αγίας Παρασκευής 
Συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου Αρκάδων Αγίας Παρασκευής "Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ" που προέκυψε από  τις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου  και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ
Πρόεδρος: Γιάννης Λογοθέτης
Αντιπρόεδρος:Τζία Πριόβολου
Β΄Αντιπρόεδρος:Χριστίνα Δέδε
Γενικός Γραμματέας: Κωστούλα Γιαννοπούλου
Αναπληρωτής Γραμματέας: Νίκος Σόβολος
Ταμίας: Νίκος Τσιντάνος
Έφορος: Γιάννα Κοτοπούλη
Αναπληρωματικά Μέλη:... Χριστίνα Δεληγιάννη, Βασίλης Σπυρόπουλος και Γεωργία Ρογάρη

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ
 Μαρία Δέδε
 Δημήτρης Δαβιλάς
 Ελένη Κρεκούζου
 Σιαβελή Αντωνία (Αναπληρωματικό μέλος)

Το  Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του Συλλόγου αλλά και τους φίλους των Αρκάδων,   στην αποκριάτικη εκδήλωση που οργανώνει το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 7 Μαρτίου, με μεζέδες, κρασάκι, μουσική και χορό στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής (Λυκούργου και Αρτέμωνος, βρείτε το σε αυτόν εδώ  το χάρτη

Διαβάστε περισσότερα...

Σημειώματα αποδοχών Μαρτίου

Για τους εκπαιδευτικούς της Αττικής εδώ. Το δικό μου μείον 10 ευρώ σε σχέση με Φεβρουάριο.
Διαβάστε περισσότερα...

Επιμορφωτική Ημερίδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από το ΚΕΔΔΥ Β’ ΑΘΗΝΑΣ

Η Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Β΄Αθήνας Μάρα Πανταζοπούλου καλεί τους εκπαιδευτικούς Π.Ε και Δ.Ε εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (Παράλληλη Στήριξη) σε Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:

«Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 9:00 έως 14:00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Νέου Ηρακλείου Αττικής (οδός Κουντουριώτη και Νεότητος). 

Οι συμμετοχή των εκπαιδευτικών των Παράλληλων Στηρίξεων είναι υποχρεωτική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 8:45 - 9: 00 Προσέλευση - Εγγραφές 

 9:00- 10:15  Θέμα εισήγησης: «Πρόγραμμα ΕΣΠΑ- Παράλληλες Στηρίξεις / Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές: Θεωρητικό πλαίσιο» 
 Εισηγήτρια: Πανταζοπούλου Μαρία Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Β’ Αθήνας

 10:15 – 10:45 Διάλειμμα

 10:45 – 12:15 Θέμα εισήγησης: « Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές: Μελέτη περίπτωσης»
 Εισηγητές: Παντελιού Αναστασία Λουκέρης Στέφανος 

 12:15 – 12:30 Διάλειμμα

 12:30-13:30 Θέμα εισήγησης: «Η ύπαρξη παιδιού με σύνδρομο Asperger και Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας στη Γενική τάξη» 
 Εισηγήτρια: Σταθοπούλου Αγάθη 

 Συμπεράσματα 
 Πανταζοπούλου Μαρία, Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Β’ Αθήνας

 Κλείσιμο Ημερίδας
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδρίαση Ελεγκτικής Επιτροπής του ΠΕΡΙΚΛΗ

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ",  στο αίτημα που διατυπώθηκε με αυτήν εδώ την επιστολή για διευκρινήσεις επί του θέματος της μη διανομής  επιστολής προς τους γονείς  και έτσι χτες  το μεσημέρι, ύστερα από  πρόσκληση  του Δ.Σ συνεδρίασε η Ελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος και η Ταμίας του Συλλόγου έδωσαν τις διευκρινήσεις που ζήτησε η Ε.Ε και ακολούθησε   έλεγχος στα παραστατικά και στο βιβλίο ταμείου, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται ουδεμία οικονομική ζημιά για το  Σύλλογο.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τη σύνταξη σχετικού  πρακτικού που αναφέρει τα εξής:
  
"Σήμερα Δευτέρα 25/2/2013 και ώρα 2:00 μ.μ συνεδρίασε στην Αγία Παρασκευή και στα Γραφεία του Συλλόγου "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" η Ελεγκτική Επιτροπή με σκοπό να διερευνήσει το θέμα που προέκυψε από την πρώτη εκτύπωση της επιστολής προς τους γονείς , η οποία τελικά δε μοιράστηκε στους γονείς και για την οποία, σύμφωνα με την από 18/2/2013 ανακοίνωση της ΠΑΣΚ- ΔΗ.ΣΥ, δαπανήθηκε από το Ταμείο του Συλλόγου το ποσό των χιλίων (1000) ευρώ.

Κατόπιν ελέγχου που έγινε στα παραστατικά και στο βιβλίο εσόδων-εξόδων του Συλλόγου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα παραστατικό που να πιστοποιεί τη δαπάνη του παραπάνω ποσού.

Ο Πρόεδρος: Γιάννης Λογοθέτης
Η Γραμματέας: Νατάσα Κυριακοπούλου
Το Μέλος: Αγγελίνα Γιαννετοπούλου"
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση στη Βουλή για την αυτοδίκαιη αργία

Ερώτηση σχετικά με τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4093/2012 που παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας και την αρχή της ίσης μεταχείρισης, κατατέθηκε από 35 βουλευτές στις 19 Φεβρουαρίου στη Βουλή.

 Οι ρυθμίσεις του Ν.4093 έχουν ήδη δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων σε όλο το δημόσιο τομέα, στους εκπαιδευτικούς καθώς και στη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων. Το κλίμα τρόμου υπό την απειλή της πρόκλησης άδικων πειθαρχικών διώξεων είναι πλέον πραγματικότητα. Η Δ.Ο.Ε. έχει ήδη ζητήσει την κατάργηση του Ν. 4093 καθώς και την απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας που ανοίγουν “τον ασκό του Αιόλου” ακόμα και για απολύσεις στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

ΠΗΓΗ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΙΚΙΝΗΣ 
Διαβάστε περισσότερα...

Με τους Καστριτοχωρίτες της Αττικής

Με αγαπημένους συγγενείς και φίλους από το χωριό βρεθήκαμε το μεσημέρι της Κυριακής σε ταβέρνα του Χαλανδρίου, στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Καστιτοχωριτών Αττικής.

 Κόψαμε την Πίτα μας, μιλήσαμε για τα μέρη μας, ξυπνήσαμε θύμησες, φάγαμε και χορέψαμε ως αργά το απόγευμα...

Τους  υποσχέθηκα να μας  διαπομπεύσω όλους στο διαδίκτυο και το κάνω  με καμιά ογδονταρία φωτογραφίες και το βιντεάκι...

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο εβδομαδιαίος αριθμός ωρών εργασίας των δασκάλων ανά τομέα καθηκόντων

O οργανισμός «T e a c h i n g A n d L e a r n i n g I n t e r n at i o n a l S u r v e y» TALIS που με τις έρευνες του συνεπικουρεί τον Ο.Ο.Σ.Α στη χάραξη των εκπαιδευτικών πολιτικών παραθέτει σε μελέτη του με θέμα: τους νέους εκπαιδευτικούς σε σύγκριση με τους εμπειρότερους εκπαιδευτικούς και την κατανομή των καθηκόντων τους σε ώρες ανά εβδομάδα σε 23 χώρες του κόσμου. Ο εργασιακός χρόνος των εκπαιδευτικών κατανέμεται σε διοικητικά καθήκοντα , διδακτικά καθήκοντα και χρόνο προετοιμασίας της διδασκαλίας (ή μη διδακτικά). Ο εργασιακός χρόνος των εκπαιδευτικών συνολικά είναι 33.7 ώρες εβδομαδιαία...
H συνέχεια  εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Δεντροφύτευση στο 7ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής

Η Δασική Υπηρεσία μας έδωσε ενενήντα δεντράκια και καλλωπιστικούς θάμνους και σήμερα το πρωί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς μαζευτήκαμε στο σχολείο και τα φυτέψαμε.

 Ψυχή της ωραίας αυτής δράσης  ο... πρόεδρος του Πολιτιστικού-Χορευτικού Συλλόγου "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ", Μάκης Βαλίλης,που εκτός από καλός χορευτής είναι και σπουδαίος κηπουρός. Αυτός προώθησε την αίτησή μας στη Δασική Υπηρεσία, με το αυτοκίνητό του έφερε τα δέντρα από την Αμυγδαλέζα μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία φυσικά, αυτός μας υπέδειξε τα μέρη που θα φυτέψουμε και  οργάνωσε τα συνεργεία δεντροφύτευσης.

Μάκη σε ευχαριστούμε, όπως ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγους σας για τη βοήθεια και βέβαια τις ωραίες κυρίες των ΚΟΡΥΒΑΝΤΩΝ για τους καφέδες και τα κεράσματα των παιδιών…






























Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Οι ταινίες της «ΝΙΚΗΣ»: «ΕΝ ΠΛΩ»

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ. συνεχίζουμε τις προβολές ταινιών από την ομάδα Πολιτισμού της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» με την ταινία του Σταύρου Κωνστανταράκου «ΕΝ ΠΛΩ».
Πρωταγωνιστούν: Μίμης Φωτόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Λίλα Καφαντάρη, Νίκος Καλογερόπουλος, Β. Κολοβός.
Μουσική : Ελένη Καραΐνδρου.

Θα φιλοξενηθούμε και πάλι στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής στον Παράδεισο (οδ. Λυκούργου και Αρτέμωνος με πρόσβαση από τις οδούς Αγ. Τριάδος ή Παπαρρηγοπούλου ΕΔΩ).

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΚΟΣ 

Είσοδος ελεύθερη. Σας περιμένουμε.

Η ομάδα Πολιτισμού 
της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης 
«ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» 
Διαβάστε περισσότερα...

Δρόμοι παλιοί που αγάπησα...

Με  μουσική από το  ομότιτλο τραγούδι  και  στιγμές  δικών μου ανθρώπων.
Εκείνοι που έχουν τις  δικές τους μνήμες  καταλαβαίνουν...



Διαβάστε περισσότερα...

Διδακτικό ωράριο και αναλυτικά προγράμματα. Μερικές σκέψεις

Νίκος Λαγομιτζής
Μπαμπάς, δικηγόρος, δάσκαλος και
μέλος της Κ.Ε της ΔΑΚΕ Π.Ε


του Νίκου Λαγομιτζή

Βρισκόμαστε πλέον μπροστά στην αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.
Την ίδια στιγμή το διαδίκτυο βομβαρδίζεται από διάφορες απόψεις, που είναι αλληλοσυγκρουόμενες, πολλές φορές μάλιστα χωρίς καμία επιστημονικότητα.
Έτσι συγχέεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων με το διδακτικό ωράριο, έτσι οι «μπακάληδες» του ΥΠΑΙΘΠΑ προβαίνουν σε απλή διαίρεση των ωρών που απασχολούνται οι αναπληρωτές, διαχέοντάς τους απλά στους νυν εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ειδικότητας. Όλα στο πόδι, πρόχειρα. Και φυσικά στου κασίδι το κεφάλι, που εν προκειμένω είναι τα παιδιά μας και οι γονείς.
Λησμονούν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των δημοτικών σχολείων. Λησμονούν ότι μετέτρεψαν μέσω των σχολείων του «παραμορφωμένου» προγράμματος τους μαθητές μας σε αποθήκες χαμηλής ποιότητας γνώσης, στερώντας τους το παιχνίδι, τη δημιουργικότητα και κυρίως την επαφή με το δάσκαλό τους.
Ξεχνούν ότι τα δημοτικά σχολεία είναι... κυρίως πυρήνες διαμόρφωσης της προσωπικότητας των παιδιών, που ειδικά στην Ελλάδα σχετίζεται άμεσα με τις αρχές και αξίες του Έθνους.
Εμείς εκτιμούμε, όπως και παλαιότερα, ότι πρώτα πρέπει να επανεξεταστούν συνολικά οι δομές της παρεχόμενης εκπαίδευσης και να γίνει ένας νέος σχεδιασμός αναλυτικών και ωρολογίων προγραμμάτων σύμφωνος με τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης και υπολογίζοντας τις κτιριακές κτλ υποδομές, όπως κι αυτές του (ανύπαρκτου) κοινωνικού κράτους.
Βασιζόμενοι λοιπόν σε έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο ΔΟΕ-ΠΟΕΔ για τα ολοήμερα πριν κάποια χρόνια στο Ηράκλειο κι έχοντας υπ’όψιν τον αριθμό των απαιτούμενων ωρών λειτουργίας των σχολικών μονάδων κι εργασίας των εκπαιδευτικών προτείνουμε (για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση):
1/ το διαχωρισμό διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων σε αυτά που διδάσκονται από δασκάλους (για διευκόλυνση «κλασικά») και σ’αυτά που διδάσκονται από τις ειδικότητες («δευτερεύοντα»)
2/ τα κλασικά να διδάσκονται στην πρωινή ζώνη, δηλαδή από της ενάρξεως του προγράμματος έως τις 12.25’, τα δε δευτερεύοντα εντός του ολοήμερου προγράμματος, δηλαδή από τις 12.35’ έως τις 3.15’, υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές.
3/ ζώνη προαιρετικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά, βάσει διαθεσιμότητας προσωπικού και επιλογής γονέων έως τις 5 ή 6 η ώρα απογευματινή.
Υπεύθυνος λειτουργίας της σχολικής μονάδας και στην πρωινή ζώνη και στο ολοήμερο να είναι όπως και τώρα ο διευθυντής και υποδιευθυντής αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να υπάρξει δυνατότητα να διδαχτούν μαθήματα «δευτερεύοντα» από δασκάλους μου διαθέτουν αντίστοιχα προσόντα, πχ δάσκαλος με πτυχίο Proficiency (που δίνει επάρκεια διδασκαλίας αγγλικών) κτλ.
Με αυτόν τον τρόπο:
1/ Εξορθολογίζεται η κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού στη σχολική μονάδα, χωρίς επικαλύψεις
2/ Επανακαθορίζεται εις το ορθόν η λειτουργία των δημοτικών σχολείων, καθώς ο μαθητής επανέρχεται στην εκζητούμενη επαφή με το δάσκαλό του
3/ Όλο το διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό εργάζεται στο αντικείμενό του και σε καθεστώς πλήρους ωραρίου
4/ Υπάρχει δυνατότητα ΜΕΙΩΣΗΣ του διδακτικού ωραρίου των δασκάλων στις 20 ώρες εβδομαδιαίως, όπως και όλων των ειδικοτήτων που απασχολούνται στα δημοτικά σχολεία, γεγονός που θα αντικατοπτρίζει την μείωση στους μισθούς των εργαζομένων και θα επιφέρει σχετική δικαιοσύνη.
Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΠΑ να δει επιτέλους το θέμα των δημοτικών σχολείων σοβαρά, παιδαγωγικά, επιστημονικά κι όχι απλά λογιστικά.
Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΠΑ να αναλογιστεί ότι η αύξηση του ωραρίου απλά θα εντείνει τις ενδοεκπαιδευτικές αντιθέσεις, καθώς όσοι εργάζονται σε καθεστώς πλήρους ωραρίου θα εργάζονται περισσότερο, ενώ όσοι εργάζονται, χωρίς ευθύνη τους, χωρίς να καλύπτουν το ωράριό τους θα εξακολουθούν να δουλεύουν λιγότερο.
Καλούμε να εφαρμόσει επιτέλους την κοινή λογική
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Περί καταγγελιών κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Συλλόγου "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ"

Μετά τις πρόσφατες  ανακοινώσεις των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ-ΔΗ.ΣΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ του Συλλόγου "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" και την επικοινωνία με την εκπρόσωπο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο  προκύπτει ζήτημα οικονομικής ζημίας στο σύλλογο - για 1000 ευρώ κάνει λόγο εδώ  η ΠΑΣΚ-  από την ακύρωση  αποστολής έντυπου υλικού στους γονείς.

Κατόπιν τούτου,  μαζί με τη συνάδελφο Νατάσα Κυριακοπούλου, ως μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής, η οποία βάσει του άρθρο 30 του καταστατικού του συλλόγου έχει την ευθύνη του ελέγχου των οικονομικών του συλλόγου, συντάξαμε και στείλαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του "ΠΕΡΙΚΛΗ" την παρακάτω επιστολή:


Γιάννης Λογοθέτης
Νατάσα Κυριακοπούλου
Μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής
Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

 Προς:
 1. Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» Κωνσταντίνο Πότση
2. Ταμία Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» Γιανναρά Γεωργία 

Κοινοποίηση:
1. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
 2. Εκπαιδευτικούς, Μέλη Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

 ΘΕΜΑ: "Επιστολή-κλήση προς παροχή διευκρινήσεων σε καταγγελίες κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Συλλόγου" 

 Κατόπιν καταγγελιών, οι οποίες περιήλθαν σε γνώση μας, με την από 28.01.2013 απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει επιστολή στους γονείς των μαθητών με περιεχόμενο, το οποίο είχε διαμορφωθεί κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε μέλος του να αποστείλει το κείμενο στο τυπογραφείο και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την αναπαραγωγή του κειμένου.

Ωστόσο, και όπως εκ των υστέρων προέκυψε, το εξουσιοδοτημένο από το Διοικητικό Συμβούλιο μέλος, εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ενεργώντας αυθαιρέτως και κατά παράβαση της ρητής εντολής – εξουσιοδότησης, η οποία του είχε δοθεί, προέβη στην τύπωση κειμένου, το οποίο διέφερε ουσιωδώς από το αρχικό κείμενο, το οποίο είχε δοθεί προς εκτύπωση και αναπαραγωγή. Σημειωτέον, ότι... για την εκτύπωση του αλλοιωμένου κειμένου- σύμφωνα με την από 18/2/2013 ανακοίνωση της ΠΑΣΚ-ΔΥ.ΣΗ Συλλόγου «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», δαπανήθηκε από το Ταμείο του Συλλόγου, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ποσό προερχόμενο από τις συνδρομές των συναδέλφων- εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, και με βάσει τα καταγγελόμενα, σε μεταγενέστερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, διαπιστώθηκε ότι το κείμενο που είχε τυπωθεί και είχε αναπαραχθεί, διέφερε ουσιωδώς από το αρχικό κείμενο, το οποίο είχε εγκρίνει ομόφωνα το Συμβούλιο. Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε με πλειοψηφία 4-3 να μην προβεί στην αποστολή του αλλοιωμένου κειμένου προς τους γονείς ενώ στη συνεδρίαση αυτή η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, απείλησε την εκπρόσωπο της ΕΣΑΚ- ΔΕΕ να εγκρίνει την αλλοιωμένη επιστολή.

Σημειώνεται ότι, η αλλοίωση του κειμένου της επιστολής από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, συνιστά πράξη προσβολής του δημοκρατικού τρόπου λήψης των αποφάσεων του Συμβουλίου, το οποίο οφείλει να λαμβάνει αποφάσεις κατόπιν σύγκλισης αντίθετων σκέψεων και πεποιθήσεων και κατόπιν αμοιβαίων υποχωρήσεων.

Τέτοιου είδους ενέργειες αυθαιρεσίας, παράβασης καθηκόντων για ικανοποίηση μειοψηφικών συμφερόντων, δημόσιας απειλής, αθέμιτης εκμετάλλευσης χρηματικού ποσού προερχόμενο από το Συλλογικό Ταμείο, όπως οι καταγγελόμενες, αποτελούν βίαιη ώθηση του Συλλόγου μας σε μία ανήκεστο παρακμή όπου κυριαρχούν αντιδημοκρατικές πρακτικές και τρομοκρατικές μέθοδοι επιβολής της μειοψηφίας. Τέτοιου είδους ενέργειες πρέπει να εντοπίζονται, να απομονώνονται και οι υπαίτιοι αυτών να λογοδοτούν.

Επειδή τυγχάνουμε μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ η οποία, βάσει της διατάξεως του άρθρου 30 του καταστατικού του Συλλόγου οφείλει να ελέγχει τις πράξεις της οικονομικής διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επειδή ο σεβασμός προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας, τους οποίους εκπροσωπούμε και για λογαριασμό των οποίων ασκούμε τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές μας επιβάλει να στιλητεύουμε πράξεις όπως οι ως άνω περιγραφόμενες.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής για την βασιμότητα των ως άνω καταγγελλομένων, καθώς και όπως δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις επ’ αυτών.

Σε αντίθετη περίπτωση, και δεδομένου του γεγονότος ότι τίθεται θέμα οικονομικής ζημίας του Συλλόγου και παράβασης καθηκόντων των οργάνων αυτού, ως μέλη της ελεγκτικής επιτροπής θα προβούμε σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής.

Αγία Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2013
 Γιάννης Λογοθέτης
 Νατάσα Κυριακοπούλου
 Μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής
 Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
Διαβάστε περισσότερα...

Τουριστική προβολή της Πελοποννήσου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Πέτρος Τατούλης
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων για την 
Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσου 
με ομιλητή τον
 Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
Πέτρο Τατούλη 
τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου (Βασ. Σοφίας & Κόκαλλη )

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Υπουργός Τουρισμού
Όλγα Κεφαλογιάννη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν Πελοποννησιακά Προϊόντα.
Διαβάστε περισσότερα...

Επιμορφωτική συνάντηση για γονείς στο 1ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής

Ο Σχολικός Σύμβουλος της 17ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Αττικής Παναγιώτης Γαλάνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Παρασκευής καλούν τους γονείς, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 6μ.μ., σε ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση  με θέμα:

«Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού» 

 Εισηγητές: 

Δρ Παναγιώτης Κ. Γαλάνης, 
Σχολικός Σύμβουλος, Ειδικευμένος Παιδαγωγός (MED) στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Δρ Νίκα Βάνα, 
Σχολική Σύμβουλος, Ειδική Παιδαγωγός στις Μαθησιακές Δυσκολίες και σε Προβλήματα Συμπεριφοράς.

Σημ. Στη συνάντηση μπορούν να συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το Μάρτιο οι Αιτήσεις Συμμετοχής των Εκπαιδευτικών για την Επιμόρφωση Β’ επιπέδου

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Πρόσκλησης προς τα ΚΣΕ για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης Β’ επιπέδου στο πλαίσιο της 4ης περιόδου επιμόρφωσης και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, γίνεται γνωστό στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιμόρφωση, ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και η έναρξη των μαθημάτων για τις αρχές Απριλίου 2013. Τα μαθήματα... θα διακοπούν στο τέλος Ιουνίου και θα συνεχιστούν στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2013, διάστημα κατά το οποίο θα διεξαχθούν και οι δράσεις «εφαρμογής στην τάξη» των επιμορφούμενων.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να επισκέπτονται συχνά την «Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας της Επιμόρφωσης Β΄επιπέδου», στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται εκεί, προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα σχετικά με τα θέματα της επιμόρφωσης, όπως οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, οι οποίες γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, κλπ., καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή των προγραμμάτων.

ΠΗΓΗ:http://1oholargou.wordpress.com/
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Γενική Απεργία

Ξέρω, ξέρω... Ξεπουλημένοι συνδικαλιστές, εικοσιτετράωρες για τα μάτια του κόσμου, μείον 50- 60-70 ή 80  ευρώ...

Εντάξει, τα έχω σκεφτεί κι εγώ αυτά και πολλά αλλά.

 Αλλά είναι και οι μαθητές   που θα  κοιτούν τα μάτια μας με μεγάλα γιατί, αν αύριο τους περιμένουμε στην πρωινή προσευχή.

Και τα παιδιά μας αξίζουν ένα μάθημα δια της απουσίας μας,  μια τουφεκιά στον αέρα τελοσπάντων...
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να δηλώσει αιφνιδιασμένος από τις νέες ρυθμίσεις “ορθολογικού χαρακτήρα” που “κέντησε” χθες βράδυ στη Βουλή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Κυβέρνηση.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Υπουργού προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. περί του μη πιθανού της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών είχαν ακριβώς την ίδια αξιοπιστία με τις “καλές προθέσεις” στο ζήτημα της αξιολόγησης. Από τις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες μάθαμε τα… νέα.


Αύξηση ωραρίου στους χαμηλότερα αμειβόμενους εκπαιδευτικούς της Ευρώπης 


Καταδίκη σε ανεργία για τους άριστους που πέτυχαν στις Παιδαγωγικές Σχολές για να αναβαθμίσουν την εκπαίδευση και να προσφέρουν στην ελληνική δημόσια δωρεάν παιδεία 

Φαίνεται πως ο δρόμος της “ανάπτυξης” περνά πάνω από τα ερείπια του δημόσιου σχολείου και τους εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

ΝΤΡΟΠΗ

http://thanasiskikinis.wordpress.com/
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια «σωτηρία» από παιχνίδι εντυπώσεων;

Ο πρωθυπουργός κ. Aντώνης Σαμαράς και ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος απαντούν οπωσδήποτε (και συνήθως αυθημερόν) σε κάθε παραμικρή επίκριση, έστω και εμφανώς κακόπιστη ή εμπαθή, που θα διατυπώσει η αξιωματική (ειδικά) αντιπολίτευση.

Δεν απαντούν ποτέ, μα ποτέ, σε κριτική απροκατάληπτων, ακομμάτιστων γραφίδων, σε δημοσιογράφους ή πολιτικούς αναλυτές που τιμούν με την αμεροληψία τους το λειτούργημά τους.

Tο σύμπτωμα έχει καταφανή την αιτία του:... O κ. Σαμαράς και το περιβάλλον του καταλαβαίνουν και ασκούν την πολιτική σαν παιχνίδι εντυπώσεων. Δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα της χώρας καθεαυτά, η αντιμετώπισή τους, η λύση τους. Tους ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις που θα προκληθούν από τη ρητορική «περί» των προβλημάτων – πώς θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Aπαντούν στον ΣYPIZA και όχι στην κριτική ανιδιοτελών, έμπειρων αναλυτών, επειδή η αντιμαχία με τον ΣYPIZA «συσπειρώνει» τους οπαδούς στις κερκίδες, συντηρεί την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, τη μικρόνοια και την ακρισία, που μόνο χάρη σε αυτές επιβιώνει η κομματοκρατία.

O κ. Σαμαράς κλήθηκε να συγκροτήσει κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» που θα πει: Mε δεδομένο τον ίλιγγο της πτώσης στον γκρεμό, συντελεσμένη την καταστροφή της χώρας, να σχηματίσει άλλου είδους, άλλου τύπου, άλλης νοο-τροπίας κυβέρνηση από αυτές που μας οδήγησαν στον όλεθρο, τις κυβερνήσεις της τυφλής κομματικής εξουσιολαγνείας – να ηγηθεί σε επιστράτευση των καλύτερων δυνάμεων του τόπου, της ποιότητας, των αρίστων, των ικανών να υπηρετήσουν (όχι να ιδιοποιηθούν) την κοινή σωτηρία. Aλλά ο κ. Σαμαράς δεν είχε τις προϋποθέσεις να αντιληφθεί τις επιταγές των καιρών ούτε την οργισμένη απαίτηση του λαού. Eσπευσε να χρίσει υπουργούς, στην κρισιμότερη για τη χώρα ώρα, όσους κομματικούς τον είχαν βοηθήσει να κερδίσει την αρχηγία του κόμματος – η πατρίδα σπάραζε κι αυτός εξοφλούσε υποχρεώσεις. Mέχρι χθες ακόμα, στο κράτος που έχει καταρρεύσει, διόριζε σε θέσεις-κλειδιά αυλοδίαιτους του κομματικού του ποιμνιοστασίου, αποτυχημένους πολιτευτές, οικτρές μετριότητες.

Eίναι περισσότερο από φανερό: την «εθνική σωτηρία» ο κ. Σαμαράς δεν την συναρτά με την ανασύνταξη της χώρας, την τόλμη ριζικών μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του κράτους, με θεσμικές αλλαγές που θα μορφώσουν διαφορετικές νοο-τροπίες. O κ. Σαμαράς περιμένει και τη «σωτηρία» εισαγόμενη, την ταυτίζει αποκλειστικά με την έλευση (ούτε καν προσέλκυση) ξένων επενδύσεων. Παρακαλεί να έρθουν οι ξένοι, να φέρουν εδώ τα χρήματά τους, να τα επενδύσουν σε επιχειρήσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να εισρεύσει χρήμα στην εγχώρια αγορά.

Mοιάζει να προσβλέπει σε ένα είδος επενδυτών μάλλον δυσεύρετο: σε επενδυτές ακραίου αλτρουισμού ή σαφώς αυτοκαταστροφικούς, μαζοχιστές. Διότι ποιος επενδυτής, με υγιείς τας φρένας και τον ψυχισμό, θα έρθει να διακινδυνεύσει τον όποιο πλούτο του σε μια χώρα που η κυβέρνησή της αποδείχνεται ανίκανη να οργανώσει ένα στοιχειωδώς λειτουργικό και αποδοτικό (δηλαδή πρωταρχικά δίκαιο) φορολογικό σύστημα;

Ποιος να επενδύσει σε χώρα όπου η κυβέρνηση αρνείται να χαλιναγωγήσει τον συνδικαλισμό του δημόσιου τομέα, επειδή σε αυτόν στηρίζει άθικτες τις πελατειακές της σχέσεις, τη διαιώνιση της κομματοκρατίας;

Aν διέθετε προσωπικό (επιτέλους) ένστικτο αυτοσωτηρίας ο κ. Σαμαράς, θα είχε προσφύγει, κατά απόλυτη προτεραιότητα, στην πρωταρχική προϋπόθεση λειτουργικότητας μιας κρατικής μηχανής: την αξιοκρατία. Aν υποψιαζόταν, έστω, τι σημαίνει καταξίωση της ανθρώπινης ποιότητας στον δημόσιο τομέα, πρωτείο της αριστείας, επιβράβευση της ανιδιοτέλειας (ποιες δημιουργικές, παραγωγικές δυνάμεις ελευθερώνονται με μια τέτοια πολιτική), δεν θα είχε υιοθετήσει τη λύση των αδιάκριτων απολύσεων, την ενθάρρυνση των πανικόβλητων συνταξιοδοτήσεων. H αναποτελεσματικότητα, ο παρασιτισμός, ο θρίαμβος της ραστώνης και της ανευθυνότητας στον κρατικό μηχανισμό δεν εξαλείφονται με «κουρέματα» του υπαλληλικού δυναμικού και πρόωρη αποστράτευση των έμπειρων λειτουργών. Eίναι εξόφθαλμο έγκλημα.

Aλλά ο κ. Σαμαράς δεν διανοείται «σωτηρία» μη εισαγόμενη. Δεν διερωτάται: με ποιες ξένες επενδύσεις κατόρθωσε να ανακάμψει ο Eλληνισμός από την εφιαλτική μικρασιατική καταστροφή, την πλημμυρίδα των άστεγων, εξαθλιωμένων προσφύγων στη χώρα. Aκόμα και στη φρίκη του λιμού της γερμανικής κατοχής ο λαός είχε «φρόνημα» που στήριζε την ελπίδα, λειτουργούσε «νοικοκυριό», πολυμήχανη οικιακή οικονομία. Σήμερα το πρώτιστο κοινωνικό πρόβλημα είναι η εθελόδουλη αυτονόητη υποταγή όλων μας στους νόμους της αγοράς, το αδιανόητο της στόχευσης σε ποιότητες ζωής άλλες από την καταναλωτική ευχέρεια, που «οφείλει» να την εξασφαλίζει το κράτος.

Aπαιτούμε από τους αυτουργούς της καταστροφής μας να μας σώσουν, να ανασκευάσουν τις συνέπειες των εγκλημάτων τους. Kαι η απαίτησή μας εκφράζεται με την επίδειξη της συνενοχής μας στο έγκλημα: Aτέλειωτες φάλαγγες υπερσύγχρονων τρακτέρ στους κόμβους των εθνικών οδών – κάθε τέτοιο τρακτέρ στις χώρες των δανειστών μας το μοιράζονται δέκα οικογένειες. Eμείς διαμαρτυρόμαστε για ανέχεια, με επίδειξη πλούτου. Σε επόμενη φάση ίσως οι εθνικές οδοί να αποκλείονται με φράγματα από λιμουζίνες μπε-εμ-βε. Kαθόλου τυχαία που οι πραγματικά πάμπτωχοι αγρότες της ορεινής Πελοποννήσου, της Hπείρου ή των νησιών δεν έκλεισαν ποτέ κόμβους οδικούς ούτε βρέθηκε ποτέ κοντά τους η κυρία Παπαρήγα ή ο γραφικός της στερεότυπης «προκάτ» διαμαρτυρίας κ. Λαφαζάνης.

«O κ. Aντώνης Σαμαράς, μετά από μία περίπου διετία καταγγελτικού πολιτικού λόγου, ακολουθεί εκ των πραγμάτων το πλαίσιο πολιτικής που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της κρίσεως» («K» 7.2.2013 - πρωτοσέλιδο). Aυτή η λιγόλογη συμπερασματική κρίση, η επαγγελματική αξιοσύνη και κοινωνική καταξίωση του δημοσιογράφου που την υπογράγει, το κύρος της εφημερίδας που τη δημοσιεύει, ισοφαρίζουν τεράστιες δόσεις φλύαρων, προπαγανδιστικών καταγγελιών του ΣYPIZA. Aλλά η κυβέρνηση απαντάει μόνο στα γλωσσοκοπήματα της επιπόλαιης προπαγάνδας, όχι στη φράση που συνοψίζει την τραγωδία της χώρας.

O κ. Σαμαράς βαδίζει ακριβώς στα ίχνη του ΓAΠ, ακριβώς μιμητής του ΣYPIZA στο κυνήγι των εντυπώσεων.

ΠΗΓΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΔΑΚΕ Συλλόγου ΠΕΡΙΚΛΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» - ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΎ
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ

των Σωτήρη Γεωργόπουλου και Νίκου Μαρίνη,
μελών της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ του ΠΕΡΙΚΛΗ

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Κατά τα προηγούμενα χρόνια, όπως και πέρσι που η ΔΑΚΕ κατείχε τη θέση του Προέδρου στο Δ.Σ., γίνονταν πάντα σεβαστές οι αποφάσεις του Δ.Σ. που εμείς τα μέλη του λαμβάναμε. Δεν υπήρξαν παράπονα ή καταγγελίες περί του αντιθέτου.

Όταν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν ήταν πρώτη δύναμη στο σύλλογο όλοι όφειλαν να σέβονται όλους και φυσικά να σέβονται και να εφαρμόζουν τις αποφάσεις που λαμβάνονταν από το σύλλογο.

Όμως φέτος τα πράγματα άλλαξαν... για τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, αφού κατέχουν τη θέση του Προέδρου και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Άλλωστε αυτή ήταν η άποψή τους από την αρχή. Να κάνουν Δ.Σ. μόνοι τους. Οι υπόλοιποι δεν έχουν ούτε λόγο ούτε άποψη.

Ο σύλλογος όμως δε δημιουργήθηκε φέτος. Έχει μια ιστορία και κανείς δεν μπορεί να τη διαγράψει έτσι απλά.

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση-απάντηση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (αυτήν εδώ) για την επιστολή που στείλαμε προς το Δ.Σ. και τους συναδέλφους με την οποία εξηγούσαμε τους λόγους της Παραίτησης της ΔΑΚΕ από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου. Μιας απόφασης που προήλθε από την ανάρμοστη, αντιδεοντολογική, αντικαταστατική και αντισυναδελφική στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο Δ.Σ. να γράφουν «στα παλαιά τους τα υποδήματα» τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη, σύμφωνα άλλωστε και με το καταστατικό του συλλόγου, την έχει ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Βέβαια όπως έχει πει πολλάκις, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ είναι πολλές συνιστώσες και είναι δύσκολο να ομοφωνήσουν, αλλά αυτό είναι πρόβλημα δικό τους, που όμως τελικά μεταφέρεται σε όλους μας.

Τελικά οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ή βάλθηκαν να μας τρελάνουν όλους και πρώτος και καλύτερος ο Πρόεδρος του συλλόγου ή η ματαιοδοξία και η κομπορρημοσύνη τους δεν έχουν όρια.

Εμείς θα θέσουμε μερικά ερωτήματα στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και κυρίως στον Πρόεδρο του Δ.Σ.

• Πήραμε ή όχι ομόφωνη απόφαση και καταλήξαμε στο τελικό κείμενο για την επιστολή προς τους γονείς;

• Αν τα μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ όταν συζητιόταν το θέμα στο Δ.Σ. δεν έβαλαν κάποιες λέξεις, όπως λένε, που θέλανε στο τελικό κείμενο που αποφασίστηκε, έχουν δικαίωμα να τις προσθέτουν αυθαίρετα, μόνο και μόνο για να τα βρουν μεταξύ τους;

• Έχουν δικαίωμα να εκβιάζουν μέλος του Δ.Σ. για να συμφωνήσει με τις πράξεις τους;

• Πήραμε ή όχι ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία νέας ιστοσελίδας του συλλόγου, την οποία θα έβλεπαν στην τελική της μορφή τα μέλη του Δ.Σ. πριν ανέβει στο διαδίκτυο; Γιατί τότε ανέβηκε στις 8/2/2013 με μόνες ανακοινώσεις αυτές των Παρεμβάσεων, χωρίς να το γνωρίζουμε, χωρίς να την έχουμε δει, χωρίς να έχουμε πει τις παρατηρήσεις μας και χωρίς να έχουμε πάρει τους κωδικούς των Παρατάξεων;

• Πήραμε ή όχι ομόφωνη απόφαση να το τι θα συμπεριλάβουμε στην ύλη της ατζέντας; Τότε γιατί η παράταξή σας προσθέσατε ό,τι θέλατε;

• Με ποιο δικαίωμα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην ημερίδα των Σχολικών Συμβούλων εκπροσωπώντας το σύλλογο χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δ.Σ.;

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ.

Ζητήσατε ή όχι προσωπικά συγνώμη για την ανακοίνωση που στείλατε στα σχολεία για τους εργαζομένους στο ΜΕΤΡΟ στις 24-1-2013 μόνο με τη δική σας υπογραφή, χωρίς να την έχει δει κανείς μας και κυρίως ο Γραμματέας του Συλλόγου;

Ζητήσατε ή όχι προσωπικά συγνώμη για τις αυθαίρετες αλλαγές, σε σχέση με την απόφαση του Δ.Σ., του κειμένου προς τους γονείς;

Ζητήσατε ή όχι προσωπικά συγνώμη για το ότι ανέβηκε η ιστοσελίδα του συλλόγου χωρίς προηγουμένως να την έχουν δει τα μέλη του Δ.Σ.;

Ζητήσατε ή όχι προσωπικά συγνώμη για την χωρίς απόφαση του Δ.Σ. εκπροσώπηση του συλλόγου από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στην ημερίδα των Σχολικών Συμβούλων με παράσταση διαμαρτυρίας;

Και για του λόγου το αληθές να θυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 10/2/2013 εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. ήταν παρόντα και άλλα μέλη του συλλόγου μας, αυτήκοοι μάρτυρες του τι συνέβη.

Ας διαβάσει λοιπόν ο Πρόεδρος το καταστατικό του συλλόγου και να μην αυθαιρετεί, ούτε ο ίδιος ούτε οποιοσδήποτε άλλος από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Εμείς δε ζητάμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από το να σέβονται όλοι τη λειτουργία του Δ.Σ. και τις αποφάσεις του.

Και το κορυφαίο. Είχαν το θράσος να μιλήσουν για οσφυοκάμπτες. Επειδή και η Β΄ Αθήνας είναι τελικά ένα μικρό χωριό, να θυμίσουμε σ’ αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες ότι ανάμεσά τους είναι αυτοί, που με παντοίους τρόπους προσπάθησαν στις περσινές αλλά και σε προηγούμενες κρίσεις και τελικά τα κατάφεραν να γίνουν άλλοι Δ/ντες και άλλοι Υποδ/ντές. Είναι τα μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, που ενώ φέρονται κατά της αξιολόγησης, όταν είναι μέλη ΠΥΣΠΕ βάζουν 3αρια σε υποψήφιους που δεν τους είναι αρεστοί. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη τους και να μη δίνουν μαθήματα αγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας.

Το θράσος και η αναίδεια κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσουν.

Τα προβλήματα όλων μας είναι πολλά και μεγάλα και δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για παιχνιδάκια μεγάλων παιδιών.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΣΚ-ΔΗ.ΣΥ Συλλόγου ΠΕΡΙΚΛΗ:Ο κλάδος των εκπαιδευτικών δοκιμάζεται και τα «παιδία» (Συσπειρώσεις) «παίζουν» με την «εξουσία»

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν εξοντωθεί και οι κατακτήσεις δεκαετιών καθώς και το κοινωνικό κράτος έχουν αποσαρθρωθεί.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει τη χειρότερη εκδοχή, της πιο αντιδραστικής αξιολόγησης, που δεν αποσκοπεί στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου αλλά στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, τη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση μέρους των εκπαιδευτικών και πιθανόν απολύσεις, μέσα από αυθαίρετες, αντιπαιδαγωγικές και αντιεπιστημονικές ποσοστώσεις.

Σε μια εποχή που απαιτείται η ενότητα των εργαζομένων στη βάση των κοινών προβλημάτων, η Εκπαιδευτική Συσπείρωση του Συλλόγου μας με ακατανόητες, πολιτικά και συνδικαλιστικά, ενέργειες τορπιλίζει κάθε προσπάθεια... προς αυτή την κατεύθυνση. Στη συνέχεια ζητάει και τα ρέστα…

Ποια είναι η πραγματικότητα: Η επιστολή προς τους γονείς αποφασίστηκε να γραφτεί και να μοιραστεί ομόφωνα από το Δ.Σ του Συλλόγου. Είναι προφανές ότι για να βγει μια ανακοίνωση ομόφωνα πρέπει όλες οι δυνάμεις του Συλλόγου να το θέλουν, να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις ως προς τις διατυπώσεις και να διαμορφώσουν ένα κείμενο το οποίο και την ουσία του μηνύματος να υπηρετεί και να μπορεί να μπει σε κάθε σπίτι χωρίς να θυμίζει μανιφέστο των Εκπαιδευτικών Συσπειρώσεων. Αυτό έγινε και με τις προηγούμενες επιστολές, όταν πλειοψηφούσα παράταξη ήταν η ΠΑΣΚ. Τότε η «κυβερνητική» ΠΑΣΚ, σύμφωνα με τη Συσπείρωση, εξασφάλιζε την διανομή μιας αντικυβερνητικής επιστολής σε κάθε σπίτι. Τι έγινε φέτος; Η πλειοψηφούσα Συσπείρωση, δια χειρός μέλους της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Αδιαφόρησε για τα 1000 ευρώ που ξόδεψε ο Σύλλογος, δηλαδή οι συνάδελφοι με τις συνδρομές τους, για την εκτύπωση και εμφάνισε μια επιστολή διαφορετική από αυτή που είχε εγκριθεί. Το ίδιο έκαναν και με την ατζέντα του Συλλόγου. Πρόσθεσαν ό,τι ήθελαν, χωρίς να ρωτήσουν καν το μέλος της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που είχε συμφωνήσει για συγκεκριμένες προσθήκες.

Για να «νομιμοποιήσουν» εκ των υστέρων τη λαθροχειρία και μπροστά στον κίνδυνο να πληρώσουν τα 1000 ευρώ από την τσέπη τους απευθύνθηκαν στην εκπρόσωπο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ στο ΔΣ. Σύμφωνα με καταγγελία της ίδιας της συναδέλφου στο ΔΣ, δέχτηκε πίεση και απειλές τηλεφωνικά από μέλος του ΔΣ, εκπρόσωπο της Συσπείρωσης. Την ίδια αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά επέδειξε ο εκπρόσωπος της Συσπείρωσης και μπροστά σε όλα τα μέλη του ΔΣ, όπου επανέλαβε εκβιαστικές απειλές για την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ. Και σαν να μην έφτανε αυτό κυκλοφόρησαν και ανακοίνωση για το θέμα, όπου με θράσος χιλίων πιθήκων προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, βάζοντας ολίγη από ΔΟΕ, ΜΑΤ, τρικομματική κυβέρνηση κλπ, και να ρίξουν την ευθύνη σε όλους τους άλλους.

Την ευθύνη για την μη αποστολή της επιστολής έχει αποκλειστικά η Εκπαιδευτική Συσπείρωση. Και λέμε η Εκπαιδευτική Συσπείρωση γιατί στην τελευταία τους ανακοίνωση όλοι οι εκπρόσωποί της στο Δ.Σ κάλυψαν τη αυθαιρεσία.

Για την Ιστοσελίδα του συλλόγου είχαμε συμφωνήσει πως υπάρχει ανάγκη για ανανέωση της ιστοσελίδας με σκοπό στην εποχή της πληροφορίας να είναι ανοικτή σε όλους τους συναδέλφους. Το Δ.Σ είχε συμφωνήσει πως τα μέλη του θα ενημερωθούν και θα έχουν άποψη και για την αισθητική και για το περιεχόμενο πριν αυτή αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Εκ του θαύματος ο υπεύθυνος για την ιστοσελίδα (μέλος της Συσπείρωσης) την ανέβασε χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Μάλιστα όταν ζητήθηκε από μέλος του Δ.Σ να κατέβει η ιστοσελίδα σε μία ώρα αυτό έγινε μετά από 36 ώρες. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος και μέλος της παράταξής τους αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη και να αναλάβει την ευθύνη. Εντελώς «τυχαία» μαζί με την ιστοσελίδα αναρτήθηκαν μόνο οι 15 ανακοινώσεις των Παρεμβάσεων και μόνο αυτές. Δεν υπήρχαν ούτε τα ιστορικά στοιχεία του συλλόγου. Πιθανόν να πιστεύουν πως «Ο Περικλής» απέκτησε υπόσταση μόλις αυτοί πήραν την πλειοψηφία. Δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

Φαίνεται ότι οι συνάδελφοι των Συσπειρώσεων έχουν μια μοναδική ικανότητα να βρίσκουν εχθρούς για να έχει νόημα η υπόστασή τους. Όταν δεν υπάρχουν φροντίζουν με τη συμπεριφορά τους να τορπιλίζουν τις διαδικασίες και να κατασκευάζουν εχθρούς. Ακόμα και όταν έχουν την «εξουσία» αντιπολιτεύονται τον εαυτό τους. Περιμένουμε, τώρα που πήραν όλες τις θέσεις στο Δ.Σ, να δούμε πως θα λειτουργήσει ο Σύλλογος. Θα δούμε αν μπορούν να πετύχουν εκεί που τόσα χρόνια κατήγγελλαν πως απέτυχαν όλοι οι προηγούμενοι. Σε μια εποχή που εκκρεμούν για τον κλάδο μεγάλα ζητήματα (μισθολογικό, αξιολόγηση, πειθαρχικό) και τη χώρα μας (μνημόνιο, άγρια επίθεση στα εργασιακά) εμείς αναλώνουμε το χρόνο μας ψάχνοντας δικαιολογίες και ζητώντας υποκριτικά συγνώμη.

Αγαπητέ Πρόεδρε, ζητάμε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Α. Αφού τα πράγματα είναι όπως, με την υπογραφή σου, τα περιγράφεις στην ανακοίνωση της Συσπείρωσης, γιατί στο Δ.Σ καλούσες εναγωνίως το συνάδελφο σου της Συσπείρωσης να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη;

Β. Πως θα δικαιολογήσεις τα ευρώ των συναδέλφων που χάθηκαν, στην Ε.Ε.;

Γ. Θεωρείς ότι η «μικροκομματική» λειτουργία μιας συνδικαλιστικής παράταξης, δηλαδή τα υποτάσσουμε όλα στο συμφέρον του κόμματος, καθορίζεται από το μέγεθος του κόμματος που βρίσκεται από πίσω;

Δ. Όλοι όσοι ανήκουν σε μια παράταξη είναι ή πρέπει να είναι ίδιοι;

ΣΤ. Οι παλιοί έλεγαν «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» και όχι «τα πρώτα τιμούν τα στερνά». Ποια είναι η θέση σου;
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κοπή πίτας και εκλογές στο σύλλογο Αρκάδων Αγίας Παρασκευής

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, ο Σύλλογος Αρκάδων Αγίας Παρασκευής «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» έκοψε την πίτα του 2013 και πραγματοποίησε εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση, στο εστιατόριο 1920.

Με την έναρξη της εκδήλωσης ευχές και χαιρετισμούς απηύθυναν... ο Αντιδήμαρχος Κώστας Τσιαμπάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Βουτσινάς, οι Αρκάδες επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Βασίλης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Σταθόπουλος και η Δημοτική Σύμβουλος Ζωή Φωτεινού.

Η Σούλη Σταθοπούλου
Στον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου η πρόεδρος Σούλη Σταθοπούλου αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου όπως τα μουσικά αφιερώματα στο Μίκη Θεοδωράκη με τη Μαρία Φαραντούρη εδώ και στο Νίκο Γκάτσο, με το Μανώλη Μητσιά εδώ, στην φιλοτέχνηση αγάλματος του Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, στις εκδρομές και στις πολιτιστικές εξορμήσεις σαν αυτή εδώ, στις προβολές ταινιών και στη διοργάνωση ομιλιών-  ημερίδων με αναφορές στην Αρκαδία και στις συνεστιάσεις, όπως εδώ και εδώ, που πραγματοποίησε ο σύλλογος για τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών του.

Ο Απολογισμός της Προέδρους έκλεισε εν μέσω χειροκροτημάτων και σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης αφού η Σούλη Σταθοπούλου ανακοίνωσε την απόφασή τους μετά από 12 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στο τιμόνι του συλλόγου να μην είναι υποψήφια για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, δηλώνοντας όμως ότι παραμένει ενεργό μέλος του συλλόγου και ότι ψυχή τε και σώματι θα είναι δίπλα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακολούθησε παρουσίαση των υποψηφίων και ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας εκλέγονται κατά σειρά:

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
 1.Γιάννης Λογοθέτης
2.Τζία Πριόβολου
3.Νίκος Τσιντάνος
4.Κωστούλα Γιαννοπούλου
 5.Νίκος Σόβολος
6.Χριστίνα Δέδε
7. Γιάννα Κοτοπούλη
8.Χριστίνα Δεληγιάννη (Αναπληρωματικό μέλος)
9.Βασίλης Σπυρόπουλος(Αναπληρωματικό μέλος)
10.Γιωργία Ρογάρη(Αναπληρωματικό μέλος)

 Για την Εξελεγκτική Επιτροπή 
1. Μαρία Δέδε
2. Δημήτρης Δαβιλάς
3. Ελένη Κρεκούζου
4.Σιαβελή Αντωνία (Αναπληρωματικό μέλος)

 Τις επόμενες μέρες τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα συνεδριάσουν και θα συγκροτηθούν σε σώμα.








Από δεξιά ο αντιδήμαρχος Κώστας Τσιαμπάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Βουτσινάς και το νέο μέλος του Δ.Σ Νίκος Σόβολος

Η Σούλη Σταθοπούλου με τη Δημοτική Σύμβουλο Ζωή Φωτεινού





Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Ο Γιάννης Σταθόπουλος


Η Χριστίνα Δεληγιάννη

Η Χριστίνα Δέδε


Η Πρόεδρος Σούλη Σταθοπούλου ψηφίζει

Η Αντιπρόεδρος Κωστούλα Γιαννοπούλου


Όλοι μαζί, απερχόμενα  κα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου


Η επί των οικονομικών Τζία Πριόβολου


Διαβάστε περισσότερα...