Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Δέκα χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν στο δημόσιο σχολείο

Η οικονομική κρίση διώχνει μαθητές από τα ιδιωτικά σχολεία, που εξετάζουν συγχωνεύσεις και προχωρούν σε μειώσεις διδάκτρων


Οι αριθμοί σε πρώτη φάση εντυπωσιάζουν. Δέκα χιλιάδες μαθητές, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Σύνδεσμου των ιδιοκτητών Ιδιωτικών σχολείων, μετακινούνται την επόμενη σχολική χρονιά από τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, σε δημόσια...
Μόνο για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής (όπου εδρεύουν τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία), τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας αποκαλύπτουν ότι 370 μαθητές αλλάζουν την επόμενη σχολική χρονιά σχολεία και από τις ανέσεις των ιδιωτικών, μετακινούνται στο χώρο των δημοσίων, όπου μια χρονιά χωρίς βιβλία και ένα νομοθέτημα που ποτέ δεν ψηφίστηκε (ο περίφημος νόμος για το Νέο Λύκειο) έχουν αφήσει ξεκάθαρα τα ίχνη της πολιτικής και εκπαιδευτικής εγκατάλειψης.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων των δημόσιων σχολείων της χώρας θα χρειαστεί να κάνουν φέτος ένα... λογικό άλμα, καθώς αλλαγές που προγραμματίστηκαν αλλά ποτέ δεν έγιναν δημιούργησαν «τρύπες» στο χώρο της εκπαίδευσης και δεν θα βρουν όσα είχαν ανακοινωθεί στα σχολεία τους.

Μόνο στο δημοτικό ξεκίνησαν τα πιλοτικά προγράμματα των νέων δημοτικών σχολείων με αναμορφωμένο πρόγραμμα. Στο γυμνάσιο δεν έγινε καμία αλλαγή από όσες είχαν προγραμματιστεί για ενιαίο τρόπο διδασκαλίας και προγράμματα σπουδών, στην Α' τάξη Λυκείου προχώρησε το νέο πρόγραμμα, αλλά στην Β' και την Γ' Λυκείου παραμένει το παλαιό...

Ασφυξία στα δημόσια

«Θα μιλήσω για εκπαιδευτική ασφυξία εφέτος. Έχουμε πρόβλημα στέγης. Τα τηλεφωνήματα που έχουμε από σχολεία της περιοχής στα οποία γονείς μαθητών απευθύνονται αλλά υπάρχει ήδη πληρότητα θέσεων είναι πάρα πολλά» αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Βήμα» η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής κυρία Βάσω Ξυθάλη.

Στην περιοχή αυτή, φοιτούν περίπου 32.000 μαθητές μόνο στα δημόσια δημοτικά σχολεία, ενώ 10.800 είναι οι μαθητές ιδιωτικών σχολείων (που δέχονται όμως μαθητές και από άλλες περιοχές της πόλης). «Όπου τα δημόσια σχολεία έχουν γεμίσει, οι υποψήφιοι νέοι μαθητές πηγαίνουν σε διπλανά σχολικά συγκροτήματα και προκύπτει συχνά η ανάγκη μεταφοράς τους, αλλά και ένας μεγαλύτερος κίνδυνος» αναφέρει η κυρία Ξυθάλη. Και εξηγεί: «Η πιθανότητα σε κάποια σχολεία να επιστρέψει το καθεστώς της διπλοβάρδιας»... Η κυρία Ξυθάλη αναφέρει ότι υπάρχουν γονείς μαθητών που έχουν καταθέσει μέχρι και εξώδικα κατά των διευθυντών σχολείων που δεν δέχτηκαν τα παιδιά τους επειδή ήταν γεμάτα.

Στην Α' περιφέρεια Αθήνας έχουν μεταγγραφεί ήδη στα δημοτικά απο ιδιωτικά σε γυμνάσια σχολεία 305 μαθητές, στην Γ΄ Περιφέρεια 84 μαθητές, στην Δ΄ περιφέρεια Αθήνας 250 μαθητές, στα νότια προάστεια και τον Άλιμο ήδη 100 περίπου μαθητές. Οι μετεγγραφές από ιδιωτικά σε δημόσια σχολεία σε πολλές περιοχές ξεπέρασαν το 15% απο τη μια χρονιά στην επόμενη.

Από την δευτεροβάθμια διεύθυνση της Ανατολικής Αττικής (γυμνάσια, λύκεια) ο διευθυντής εκπαίδευσης κ. Σ. Καπέλλας δηλώνει στο «Βήμα» ότι: «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τα ιδιωτικά σχολεία». Τονίζει ότι τις τελευταίες ημέρες δέχεται πολλά τηλέφωνα σχετικά με μετεγγραφές μαθητών απο ιδιωτικά σε δημόσια σχολεία στην περιοχή των Θρακομακεδόνων.

Οι περισσότεροι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούσαν σε ιδιωτικά σχολεία και λόγω της οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να τα μετεγγράψουν σε δημόσια σχολεία δοκιμάζουν πρώτα την τύχη τους στα πρότυπα δημόσια σχολεία, τα οποία όμως δέχονται προς στιγμήν μαθητές με κλήρωση (ο σχετικός νόμος για τη λειτουργία τους, πάντως, έχει αλλάξει και από την επόμενη χρονιά θα δέχονται μαθητές με εξετάσεις).

«Όπως κάθε χρόνο θα πάρουμε τους μαθητές του γυμνασίου μας και θα κληρώσουμε τις θέσεις που θα μείνουν κενές» λέει ο διευθυντής του Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης κ. Ευστράτιος Βογιάνης. «Κάθε χρόνο για 2 με 3 θέσεις δεχόμαστε 30 με 50 αιτήσεις» συνεχίζει. Αναφέρει ακόμη ότι «από το πλήθος των τηλεφωνημάτων τηλεφωνήματα και τις ερωτήσεις των γονέων που δεχόμαστε καθημερινά για να μάθουν τις προϋποθέσεις εγγραφής στο σχολείο μας εκτιμώ ότι πολλά παιδιά έχουν φύγει την εφετινή χρονιά από την ιδιωτική εκπαίδευση» αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα».

Κινητικότητα στα ιδιωτικά

«Εγώ μπορώ να εκφράσω την βεβαιότητα ότι θα λειτουργήσουν κανονικά την επόμενη σχολική χρονιά, μόνο για δέκα μεγάλα σχολεία» αναφέρει ιδιοκτήτης μεγάλου ιδιωτικού σχολείου στα βόρεια προάστεια. «Για τα υπόλοιπα 80 που λειτουργούν στην περιοχή της Αττικής δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν τελικά θα δουλέψουν...» συνεχίζει. Όπως είναι φυσικό, εκτιμά ότι πρόβλημα δεν θα έχουν τα μεγάλα σχολεία που έχουν «πιστούς» πελάτες (Αρσάκεια, Κολέγιο, Ελληνογερμανική Αγωγή, Σχολή Μωραίτη, Εκπαιδευτήρια Δούκα), αν και κάποια από αυτά ήδη έκαναν μειώσεις στα δίδακτρα τους.

Συνολικά, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων κ. Θ. Ζαχόπουλος, οι εγγραφές μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία την εφετινή χρονιά είναι κατά περίπου 15% μειωμένες σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Συνάδελφοι του ωστόσο ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 25%. «Πάντως εκτιμώ ότι ο κλάδος μας δεν έχει πληγεί τόσο πολύ όσο άλλοι κλάδοι» δηλώνει.

Εκπρόσωποι του Συνδέσμου δέχτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τηλέφωνο από την ιδιοκτήτρια ιδιωτικού σχολείου στα βόρεια προάστεια, που είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με φόρους τους οποίους δεν είχε πληρώσει, η οποία και τους δήλωσε: «Πουλάω τα σχολικά μου...»!

Σ' αυτό το φόντο γίνονται συζητήσεις μεταξύ των ιδιοκτητών σχολείων για συγχωνεύσεις, συνεργασίες, «συγκατοικήσεις» οι οποίες αναζητούνται πλέον ευρέως, χωρίς να είναι σίγουρο όμως τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτά τα σχολεία.

Συγχωνεύσεις και μετακομίσεις

Μεταξύ αυτών ιδιαίτερα συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η πληροφορία ότι το Αμερικάνικο Κολέγιο της Αγ. Παρασκευής (Pierce), σχεδίαζε να αγοράσει το ιδιωτικό σχολείο Νέα Γενιά Ζηρίδη στην Ανατολική Αττική. Να παραλάβει ολόκληρο το σχολείο με τους μαθητές του; Το κτίριό του μόνο;

Όπως αναφέρουν στο «Βήμα», εκπρόσωποι του Αμερικανικού Κολλεγίου, αρχικά υπήρξε η σκέψη να ξεκινήσουν ένα δημοτικό σχολείο (λειτουργεί μόνο γυμνάσιο και λύκειο), και ακολούθησε η σκέψη να νοικιάσουν χώρο για τη λειτουργία του στο συγκρότημα Ζηρίδη στα Σπάτα.

Στην συνέχεια έγινε λόγος για μια συνεργασία μεταξύ των δυο σχολείων και για μετακόμιση του γυμνασίου και του λυκείου του Κολλεγίου στα Μεσόγεια. «Τελικά τίποτα από αυτά δεν προχώρησε οπότε δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να πούμε», καταλήγει ο συνομιλητής μας.

Την είδηση διαψεύδει η κυρία Κατερίνα Ζηρίδη, ιδιοκτήτρια των εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη. Όπως λέει, αυτή την περίοδο γίνονται γενικότερες συζητήσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στον εκπαιδευτικό χώρο, αλλά η ίδια δεν σκέφτεται τη ιδέα της συγχώνευσης ή συνεργασίας με άλλο σχολείο. Προσθέτει ότι αντιθέτως αναζητεί ιδέες για να προσφέρει περισσότερες και πιο ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, ενώ έχει παγώσει τα δίδακτρα στο σχολείο της.

Μειώσεις και κινήσεις πανικού

«Εμείς έχουμε μόνο μια μικρή διαρροή σε σχέση με πέρυσι, μικρότερη και από πέρυσι» λέει ο κ. Γ. Λιναρδάτος, ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα- Λιναρδάτου στο Περιστέρι. Όπως εξηγεί, πολιτική του σχολείου είναι να κάνει εφέτος μια μείωση διδάκτρων της τάξης του 16% στις οικογένειες των μαθητών του. Εκτιμάει ότι υπάρχουν πολλά σχολεία που τη επόμενη σχολική χρονιά θα έχουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, αλλά ότι «όσα στηρίζονται στα πόδια τους, θα επιβιώσουν».

Σήμερα στα ιδιωτικά σχολεία φοιτούν περίπου 80.000 μαθητές, οι οποίοι και πιθανότατα την επόμενη χρονιά θα είναι κατα δέκα χιλιάδες λιγότεροι. Τα στοιχεία που δημοσιεύουν τα ιδιωτικά σχολεία στους ισολογισμούς τους είναι αμείλικτα: Γνωστό εκπαιδευτήριο στην Παλλήνη φαίνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια, χάνει ένα εκατομμύριο το χρόνο από τα κέρδη του (το 2009 παρουσίασε κύκλο εργασιών 18.342.000 ευρώ, το 2010 κέρδη 17.580.000 και το 2011 κέρδη 16.400.000). Όπως αναφέρουν ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, τα οικονομικά τους έχουν επιβαρυνθεί όχι μόνο από τις διαγραφές μαθητών αλλά και από πρόσθετους φόρους και δαπάνες (το τέλος που εισπράχτηκε μέσω της ΔΕΗ, κόστος θέρμανσης που πλέον γίνετε με πετρέλαιο κίνησης και η αύξηση των τόκων συνδυασμένο και με ακόμα μικρότερη τραπεζική χρηματοδότηση).

«Εμείς δεν έχουμε προβλήματα σε επίπεδο εγγραφών» λέει από την πλευρά του, ο διευθυντής του Λάτσειου Κολλεγίου Αθηνών κ. Β. Τερζής. «Εχουμε όπως και τα προηγούμενα χρόνια μεγάλη ζήτηση και καμία ένδειξη για κάμψη του ενδιαφέροντος για το σχολείομας, γεγονός που είναι αισιόδοξο, καθώς μπορούμε να πληρώνουμε τους εργαζόμενους μας και δεν αντιμετωπίχουμε εργασιακά προβλήματα» αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα».

Δεν λείπουν βέβαια και οι κινήσεις ...πανικού, καθώς μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στα νότια προάστεια που είδε τις εγγραφές των μαθητών του να πέφτουν κατακόρυφα, ζήτησε από τους γονείς των μαθητών της επόμενης χρονιάς να υπογράψουν ειδικό κανονισμό, στον οποίο αναφέρεται ότι εαν δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την φοίτηση των παιδιών τους.

ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Εδώ καράβια χάνονται...

Απορία πρώτη: Είναι ο Νόμος - Πλαίσιο το μεγαλύτερο πρόβλημα της παιδείας σήμερα;

Απορία δεύτερη: Είναι ο τρόπος εκλογής πρυτάνεων, αντιπρυτάνεων, κοσμητόρων και προέδρων τμημάτων το μεγαλύτερο άγχος των ελληνικών οικογενειών;...


Απορία τρίτη: Έχουν στο παρελθόν υπάρξει νομοθετήματα των οποίων κάποιες διατάξεις διορθώθηκαν, τροποποιήθηκαν ή ακόμη και δεν εφαρμόστηκαν ή είναι η πρώτη φορά που εγείρονται αντιρρήσεις;

Επειδή βλέπω το μεγαλύτερο μέρος της εκπαιδευτικής (αλλά και πολιτικής) ειδησεογραφίας να κατευθύνεται, για μία ακόμη φορά, ολοταχώς σε ένα «αγώνα χωρίς τέλος», θέλω να θυμίσω τα εξής: Πέρυσι τα σχολεία της χώρας δεν είχαν βιβλία. Εφέτος οι αρμόδιοι υπόσχονται ότι το θέμα ρυθμίστηκε αν και δικαιούμαστε να διατηρούμε μια ανησυχία.

Πέρυσι πολλές σχολικές επιτροπές δεν είχαν πετρέλαιο και αναλώσιμα για να ολοκληρώσουν τη χρονιά, ενώ παιδιά έφταναν στα σχολεία χωρίς να έχουν φάει πρωινό. Εφέτος η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας πέφτει σε νομοθετικές... τρύπες, καθώς η μεταρρύθμιση που ξεκίνησε το ΠαΣοΚ στα σχολεία έμεινε στη μέση, το περίφημο νομοσχέδιο του Νέου Λυκείου δεν ψηφίστηκε ποτέ. Στο δημοτικό ξεκίνησαν τα πιλοτικά προγράμματα των νέων δημοτικών σχολείων με αναμορφωμένο πρόγραμμα, στο γυμνάσιο δεν έγινε καμία αλλαγή από όσες είχαν προγραμματιστεί για ενιαίο τρόπο διδασκαλίας και προγράμματα σπουδών, στην Α' τάξη Λυκείου προχώρησε το νέο πρόγραμμα, αλλά στην Β' και την Γ' Λυκείου παραμένει το παλαιό...

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών δεν υπάρχει, τα πανεπιστήμια δεν έχουν λεφτά, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες γκρινιάζουν.

Μήπως κάπου εδώ χάνουμε τον στόχο μας; Μήπως ενδιαφέρεται κανείς σ' αυτόν τον τόπο, πλην ίσως παλαιών διοικήσεων στο υπουργείο Παιδείας ή νυν διοικήσεων στα πανεπιστήμια, εάν ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου και πρώην πρύτανης θα αναλάβει στην ευθύνη του την αρμοδιότητα των σχολείων ή των ΑΕΙ και αν αυτό είναι «μήνυμα» για το αν θα ανατραπεί ο νόμος για τα πανεπιστήμια; Οπως καταλαβαίνω εγώ, ένας υφυπουργός για θέματα παιδείας έχει ορισθεί, οπότε είναι πιθανόν να έχει άποψη για όλα. Όπως άποψη δικαιούται να έχει ο νέος υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, στον οποίο δόθηκε η «λαϊκή εντολή» να λύσει το θέμα. Εάν δεν υπήρχε εδώ μια διάθεση αλλαγής πλεύσης, δεν θα είχε αλλάξει και η ηγεσία του υπουργείου και της χώρας συνολικά, να υποθέσω.

Προτείνω λοιπόν, να αφήσουμε πανεπιστήμια και υπουργείο να λύσουν τα θέματά τους, χωρίς να θεωρούμε αυτό το κεντρικό διακύβευμα της Παιδείας μας σήμερα. Γιατί απλά δεν είναι. Το μυστικό βρίσκεται αλλού: Τα πανεπιστήμια, αποτελούν «θερμοκήπια» πολιτικών στελεχών, φορείς μια πολύ μεγαλύτερης εξουσίας από εκείνη του κοινοβουλίου: της εξουσίας της γνώσης. Άλλοι την χρησιμοποιούν σωστά, άλλοι όχι. Πάντα όμως γίνονται ο εφιάλτης κάθε υπουργού. Πάντα, κάθε υπουργός θέλει κάτι... να αλλάξει.

Κανείς ως σήμερα δεν ασχολήθηκε με τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, παρότι αποτελούν μια βαθμίδα κρισιμότατη για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών κατά την πρώτη επαφή τους με την εκπαιδευτική πραγματικότητα. Γιατί άραγε;

TO BHMA
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΑΣΕΠ Δημοσίων υπαλλήλων – για παραμονή ή και απόλυση

Όσοι υπάλληλοι του Δημοσίου δεν κατέχουν θέση ευθύνης θα περάσουν από γραπτές εξετάσεις στα πρότυπα του γαλλικού συστήματος ελέγχου. Η επιτυχία ή η αποτυχία στο γραπτό τεστ στο οποίο θα υποβληθούν θα κρίνει και την παραμονή τους στη θέση τους στο Δημόσιο...

...Προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο όλα δείχνουν πως πάμε για τα τέλη του χρόνου. Το τεστ θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και θα είναι υποχρεωτικό. Η βαθμολογία θα κρίνει τα πάντα και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απόλυση. Η εξετάσεις θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις με πολλαπλών επιλογών για την αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων ανά κατηγορία και ανάλογα με τη θέση τους. Κάθε υπουργείο θα πρέπει να δημιουργήσει μια ομάδα αξιολόγησης η οποία θα σχηματίσει και το ερωτηματολόγιο κατά περίπτωση. Η αποτυχία στις εξετάσεις θα σημαίνει σε πρώτη φάση απομάκρυνση του υπαλλήλου από τη θέση που καταλαμβάνει, ενώ θα υπάρχει και δικαίωμα επανεξέτασης. Το πλαίσιο για το ποιες ακριβώς θα είναι οι συνέπειες για τους αποτυχόντες δεν έχει πλήρως διαμορφωθεί. Ίσως περιλαμβάνει υποβάθμιση ή ακόμη και αλλαγή θέσης μέσω μετάταξης. Πολλοί παντως μεταθέτουν την αξιολόγηση για την επόμενη χρονιά, το πολύ όμως ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, δηλαδή ως τον Ιούνιο.

newsit
Διαβάστε περισσότερα...

Ετήσιο μνημόσυνο για την Ευγενία Μυλωνά

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε η δασκάλα Ευγενία Μυλωνά και την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 9:30 π.μ, στον Άγιο Δημήτριο Κοντοπεύκου, θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνό της.

Διαβάστε περισσότερα...

Αποφάσεις - επιστολές της ΔΟΕ στον Υπουργό Παιδείας







Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η Υπουργική Απόφαση για Ίδρυση και Προαγωγή Δηµοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Η Υπουργική Απόφαση για ιδρύσεις προαγωγές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Στη Β΄Αθήνας έχουμε τις παρακάτω Ιδρύσεις και Προαγωγές:

Α. ΙΔΡΥΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ
-17 Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (εξαθέσιο)
-9 Δ.Σ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (εξαθέσιο)

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
-17 Ν/Γ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (διθέσιο)
-6 Ν/Γ ΠΕΥΚΗΣ (διθέσιο)


Β. ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ
-10 Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ προάγεται από 8/Θέσιο σε 10/Θέσιο
-2 Δ.Σ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ προάγεται από 6/Θέσιο σε 8/Θέσιο
-2 Δ.Σ. ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ προάγεται από 10/Θέσιο 12/Θέσιο

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ που προάγονται από 1/θέσια σε 2/θέσια
-5 Ν/Γ ΝΕΟΥΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
-15 Ν/Γ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
-23 Ν/ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
-5 Ν/Γ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


Διαβάστε περισσότερα...

Αμοιβαίες Μεταθέσεις – Καταστρατήγηση των προβλεπομένων

Του αιρετού ΚΥΣΠΕ, Βασίλη Παληγιάννη

Στη συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. τη Δευτέρα 25/06/2012 μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν και αυτό των αμοιβαίων μεταθέσεων.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Συμβουλίου καταστρατηγώντας τα προβλεπόμενα από:...

α) την εγκύκλιο μεταθέσεων αρ. πρωτ. 128501/Δ1/08-11-2011 όπου στο Μέρος Τρίτο, Κεφάλαιο Β΄, παράγραφος 2 αναφέρεται «Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι καθώς και όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα.»
β) το άρθρο 10 παρ. 3 του Π.Δ. 50/96 «… οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων αφού διαπιστώσουν ότι οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για αμοιβαία μετάθεση… υποβάλλουν τις αιτήσεις στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο αν πρόκειται για μετάθεση από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης ή στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο δια της Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείο Παιδείας αν πρόκειται για μετάθεση από σχολείο μιας περιοχής σε σχολείο άλλης περιοχής.»
Γ) την εισήγηση της Υπηρεσίας, τμήμα Γ΄ της Διεύθυνσης Προσωπικού
ικανοποίησαν αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης συναδέλφων που δεν είχαν οργανική θέση και βρίσκονταν στη διάθεση των οικείων ΠΥΣΠΕ.
Η ενέργεια αυτή, πέραν της καταστρατήγησης των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία, έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα αφού δεκάδες συνάδελφοι με βάση την εγκύκλιο δεν υπέβαλλαν αίτηση.
Ο κανόνας της ισονομίας και της ίσης αντιμετώπισης όλων ακυρώνεται.
Ταυτόχρονα, τέτοιες αποφάσεις πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του ΚΥΠΣΕ.
Προσωπικά εξέφρασα την πλήρη διαφωνία μου καταγγέλλοντας την απόφαση της πλειοψηφίας.


Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης
Διαβάστε περισσότερα...

Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ

του αιρετού ΚΥΣΠΕ, Δημήτρη Μπράτη

Σχετικά με τις αμοιβαίες μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ επισημαίνω τα εξής :

Οι αμοιβαίες μεταθέσεις διέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 10 του Π.Δ. 50/96 , όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Π.Δ. 100/97*...

Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο ΟΙ ΜΟΝΟΙ που δεν έχουν δικαίωμα αμοιβαίας μετάθεσης είναι οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι . Επομένως οι συνάδελφοι που είναι στη διάθεση , κατά τη δική μου γνώμη , την οποία και υποστήριξα (πέρυσι και φέτος) στο Συμβούλιο , έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ αμοιβαίας μετάθεσης. Κι αυτό γιατί o νομοθέτης εξαιρεί ρητά μόνο τους εκπαιδευτικούς που χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι (άρθρο 10 παρ 4 του Π.Δ. 50/96 ). Αν ήθελε να εξαιρέσει και άλλες κατηγορίες θα το ανέφερε, επίσης , ρητά.


Άρθρο 10 του Π.Δ. 50/96 (Όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Π.Δ. 100/97)
Αμοιβαίες μεταθέσεις
1. Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για αμοιβαία μετάθεση έχουν οι εκπαιδευτικοί εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο, να έχουν την ίδια ειδικότητα και να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή
πραγματική υπηρεσία κατά την έννοια του άρθρου 16 του παρόντος Π.Δ., μέχρι 31 Αυγούστου του έτους που πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.

β) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα δέκα έτη και
γ) Να έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια υπηρεσίας μέχρι 31 Αυγούστου του έτους διενέργειας των μεταθέσεων από την ημερομηνία δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων τον ένα χρόνο στην οργανική τους θέση..........
δ) Οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι δε δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης.



Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Με βάση τα παραπάνω είχα ενημερώσει και πέρυσι και φέτος τους συναδέλφους μου, που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ ότι έχουν δικαίωμα για αμοιβαία μετάθεση , εφόσον πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις του Νόμου.

Η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί την κείμενη νομοθεσία. Εξάλλου και το σχολικό έτος 2011 (πέρυσι) δόθηκαν αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ (παρά το γεγονός ότι και η περσινή εγκύκλιος τα ίδια ακριβώς όριζε). Πέρα όμως από το γεγονός ότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και οι συνάδελφοι δικαιούνται αμοιβαία μετάθεση, ποιο, αλήθεια, πρόβλημα δημιουργείται στην εκπαίδευση όταν μετακινηθούν αμοιβαία δύο συνάδελφοι της ίδιας ειδικότητας από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ιδιαίτερα μάλιστα στη σημερινή τραγική οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί;

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ , στις 25-6-2012, το Συμβούλιο με πλειοψηφία 4-1 ενέκρινε τις αμοιβαίες μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Νόμου, και ορθώς έπραξε, αφού όλες τις αποφάσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών λαμβάνουν τα συμβούλια (ΚΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ -ΠΥΣΠΕ) και όχι η διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας. Είναι πάντως, απορίας άξιον , πώς είναι δυνατόν η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας να προσπαθεί πάντα, όπως έκανε πρόσφατα και για τις παραιτήσεις , να ερμηνεύει το νόμο , ακόμη και όταν αυτός είναι ξεκάθαρος , σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Σε ό,τι με αφορά, ως αιρετός εκπρόσωπος των συναδέλφων μου στο ΚΥΣΠΕ, υποστήριξα και θα συνεχίζω να υποστηρίζω, κόντρα στις εισηγήσεις της διοίκησης , τα δικαιώματα των συναδέλφων που απορρέουν από τη νομοθεσία.

Η ξεκάθαρη αυτή θέση και στάση μου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για το θέμα των αμοιβαίων μεταθέσεων δε διαμορφώθηκε ευκαιριακά και πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά είχε έγκαιρα γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους μου (και το 2011 και το 2012) που βρίσκονταν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ , προκειμένου να αξιοποιηθεί από την πλευρά τους.

Σχετικά (κάντε "κλικ" στους παρακάτω συνδέσμους) :

• ΥΣύνδεσμοςποβολή αιτήσεων για αμοιβαία μετάθεση (Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012)
• Σχετικά με τις αμοιβαίες μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (05 Απρίλιος 2012)
• Σχετικά με τις αμοιβαίες μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 (Κυριακή, 29 Μάιος 2011)

Δημήτρης Μπράτης
Διαβάστε περισσότερα...

Διαφοροποιημένη διδασκαλία

Μια εργασία του Κωνσταντίνου Μπληζιώτη, δασκάλου Ε.Α.Ε στο Τ.Ε του 8ου Δ.Σ Αγίας Παρασκεύης

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Επιστολή της ΔΟΕ προς τον Υπουργό Παιδείας

Θέμα: ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Κύριε Υπουργέ,

Μαζικές διαστάσεις λαμβάνει, πλέον, το φαινόμενο της απόκτησης μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Βουλγαρία (Σόφια) και στην Ιταλία (Τορίνο).

Είναι βέβαιο ότι οι τίτλοι αυτοί θα προσκομιστούν για αναγνώριση στο ΔΟΑΤΑΠ και στη συνέχεια θα κατατεθούν στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου όσοι τους κατέχουν να προηγηθούν στο διορισμό τους ως αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή. Το αποτέλεσμα της «εισβολής των μεταπτυχιακών» είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, κάθε χρόνο, θα βρίσκεται σε κατώτερες θέσεις στον πίνακα αναπληρωτών, αφού στην Ειδική Αγωγή, όποιος αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο μπαίνει πρώτος στον πίνακα και ας έχει μηδενική προϋπηρεσία (δηλαδή ξεπερνά στον πίνακα συναδέλφους που έχουν από 10 έως 80 μήνες προϋπηρεσία!!). Πρόκειται για μια άδικη διάταξη του νόμου της Ειδικής Αγωγής 3699/2008 που πρέπει ν' αλλάξει.

Κύριε Υπουργέ,

Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της. της ΔΟΕ ζητά :

Να ελεγχθούν, άμεσα, όλοι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι Ειδικής Αγωγής που αποκτώνται στο εξωτερικό και ιδιαίτερα το πώς εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση, αποκτούν αυτούς τους τίτλους, με δεδομένο ότι η παρουσία τους στα μεταπτυχιακά προγράμματα του εξωτερικού είναι υποχρεωτική μια φορά την εβδομάδα.
Να τροποποιηθεί, άμεσα, η άδικη διάταξη του Ν. 3699/2008 (άρθρο 20, παρ. 12) και να εκδοθεί το Π.Δ. που προβλέπεται στις εξουσιοδοτικές διατάξεις του άρθρου 34, παρ.13 του Ν.3699/2008, όπου ρητά αναφέρεται η ανάγκη μοριοδότησης όλων των κριτηρίων που κατέχουν οι υποψήφιοι για διορισμό στην Ειδική Αγωγή.
Να δοθούν στη δημοσιότητα όλοι οι τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών στην Ειδική Αγωγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ… ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΙΔΙΟΙ!!!

Σκέψεις του Αλέξανδρου Τεκίδη για την 81η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε

Φίλες και φίλοι, η 81η Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανήκει πλέον στην ιστορία. Οι 570 αντιπρόσωποι των συλλόγων όλης της χώρας έκαναν για μια ακόμη φορά το καθήκον τους… παρουσιάσθηκαν στην Αθήνα και «διαπιστεύτηκαν»…
Έχω παρακολουθήσει πολλές Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου… δηλώνω απερίφραστα πως αυτή από την οποία μόλις γύρισα ήταν η χειρότερη από όλες… τη στιγμή που θα έπρεπε να ήταν η συγκλονιστικότερη όλων.
Ήταν η Γενική Συνέλευση της υποτονικότητας, της αδιαφορίας και της αναποτελεσματικότητας…
ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ, γιατί υπήρχαν στιγμές που νόμιζες ότι όλα αυτά που ακούγονταν από τους ομιλητές και τις ομιλήτριες ήταν λόγια που έπρεπε απλά να ειπωθούν χωρίς ουσιαστικά να τους ενδιαφέρει αν τα άκουγε κανείς, αλλά και χωρίς στην πραγματικότητα να περιέχουν ουσία και περιεχόμενο για το αύριο… άλλωστε εδώ και χρόνια ασχολούμαστε μόνο με το παρελθόν, ξεχνώντας ουσιαστικά ότι βρισκόμαστε εκεί σταλμένοι από τους/τις συναδέλφους για να χαράξουμε το μέλλον και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας σε όλα αυτά που άλλαξαν τη ζωή μας.
ΑΔΙΑΦΟΡΗ για όλους μια και οι δύο εθνικές εκλογικές μάχες έχουν αφήσει σε όλους και όλες ένα μούδιασμα και μια κούραση… αυτό που από όλες τις πλευρές ακουγόταν κυρίως ήταν το τι θα γίνει με τη νέα κυβέρνηση… Τα ανοιχτά θέματα της εκπαίδευσης που μας απασχολούν και θα τα βρούμε μπροστά μας το Σεπτέμβριο, μπήκαν σε δεύτερη μοίρα μια και ο νέος υπουργός παιδείας ακόμη δεν έδωσε το στίγμα της πολιτικής του υπουργείου ως προς τα ανοιχτά ζητήματα του κλάδου των εκπαιδευτικών.
ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ , γιατί ο στόχος της πλήρους ετοιμότητας για το Σεπτέμβριο μεταφράστηκε σε ένα Καλό Καλοκαίρι και θα τα δούμε το Σεπτέμβριο… άλλωστε είναι γνωστό μοτίβο κατάληξης των Γενικών Συνελεύσεων των τελευταίων ετών. Η φροντίδα όλων των παρατάξεων για να μη βγει απόφαση τους βόλεψε όλους… γιατί έτσι μπορούν να παίξουν τα μικροπαραταξιακά τους παιχνίδια… Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό από όλες τις παρατάξεις είναι ότι όλο αυτό που ζήσαμε στην 81η Γενική Συνέλευση πεθαίνει… αν δεν έχει ήδη πεθάνει ακόμη. Αν οι συνάδελφοί μας είχαν τη δυνατότητα να μας παρακολουθήσουν με κάποιο τρόπο δε θα μας άντεχαν ούτε για μια ώρα…
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ;
ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ και περισσότερο όλοι εμείς που ζούμε αυτήν την κατάσταση και δεν έχουμε αντιδράσει ακόμη. Δε φτάνει να τα λέμε μεταξύ μας… δε φτάνει να τα λέμε στις παρατάξεις μας… δε φτάνει απλά να λέμε ότι προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση… ήρθε η ώρα να την αλλάξουμε πραγματικά… δίνοντας αρχικά δύναμη συμμετέχοντας με τη φυσική μας παρουσία στους συλλόγους μας και ταυτόχρονα αναδεικνύοντας άφθαρτους και νέους ανθρώπους να μας εκπροσωπήσουν, που θα έχουν όρεξη να τρέξουν από σχολείο σε σχολείο για να ενημερώσουν… διαλέγοντας ανθρώπους που θα πάνε στη Γενική Συνέλευση και πέρα από παρατάξεις, θα επιδιώξουν τη σύνθεση και την αποτελεσματική εκπροσώπηση.
Ακόμη και μόνο η «φυσική τους παρουσία» στο συνέδριο θα είναι μια αλλαγή… σίγουρα δε θα συζητούν για δύο ολόκληρες μέρες για μια μείωση συνδρομής, ξεκινώντας την ουσία για την οποία μας έστειλαν εκεί… ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
Φροντίσαμε να απαξιώσουμε για μια ακόμη φορά τους εαυτούς μας και να δικαιώσουμε όλους αυτούς που μιλούν για «συνδικαλιστικό τουρισμό, λαϊκίζοντας , χρησιμοποιώντας όλο αυτό το σκηνικό για να πείσουν τους/τις συναδέλφους πως αυτοί και μόνο αυτοί αγωνίζονται για τα προβλήματά τους.
Όμως οι ίδιοι είναι που κάνουν τα μικρά μεγάλα, αφήνοντας αυτούς που κατηγορούν να χρησιμοποιούν όλο αυτό το σκηνικό για να μη γίνεται τίποτα.
Δε λέω συνάδελφοι ότι δεν είναι σημαντικό θέμα η συμβολική μείωση της συνδρομής … άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που μετά από την 80η Γ.Σ. με οδήγησαν και στην παραίτησή μου από την κεντρική επιτροπή της ΔΑΚΕ… όμως τι πιστεύετε; Οι συνάδελφοι θα είχαν πρόβλημα να πληρώσουν ακόμη και 100€ αν εμπιστεύονταν τους συνδικαλιστές;
Πώς να μας εμπιστευτούνε, όμως, αν η μοναδική μας απόφαση ήταν φέτος η έγκριση του προϋπολογισμού της ΔΟΕ… άκουσα με προσοχή ένα σύνθημα που μιλούσε για ένα «νοίκι» και αναφερόταν φυσικά στα ενοίκια που πληρώνει η ομοσπονδία στα μέλη του Δ.Σ. και στα «προνόμια» που τους παρέχει. Και εδώ, για να σας προλάβω, θα πω απλά πως έχω αποδείξει άπειρες φορές, πως και για μένα είναι σοβαρό θέμα η διαχείριση του τεράστιου ποσού των συνδρομών των συναδέλφων, αλλά δεν είναι το ουσιώδες.
Ρωτάω απλά, όμως, τι θα πούμε ότι αποφασίσαμε για την αξιολόγηση… τι θα πούμε ότι αποφασίσαμε για την αυταρχικότητα των Δ/ντών… τι θα πούμε ότι αποφασίσαμε για το «φτωχολόγιο»…
Πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση από αύριο;
Πώς θα στηρίξουμε τους συναδέλφους;
Πώς τελικά, στην ουσία, θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας;
Το πολιτικό σύστημα αναγκάστηκε από το λαό να συνεργαστεί για να δώσει λύση… λέτε να ήρθε η ώρα να βάλουμε νερό στο κρασί μας όλοι… να ξαναγίνουμε συνδικαλιστές και να πετάξουμε από πάνω μας τους κομματικούς μανδύες… αν δεν το κάνουμε θα μας αναγκάσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι… εύχομαι πολύ γρήγορα!

«ΕΙΘΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ» αλλά… συν Αθηνά και χείρα κίνει!

ΠΗΓΗ:http://alextekidi.wordpress.com/
Διαβάστε περισσότερα...

Περί σφραγίδων και λογοτύπων

Επταμελής αντροπαρέα, σε ωραίο καφέ του Χαλανδρίου, έκοβε κίνηση το πρωί και αμπελοφιλοσοφούσε- μεταξύ άλλων- για την μετονομασία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αλλάζει λογότυπους και σφραγίδες και λέγεται ότι θα κοστίσει στις σχολικές μονάδες καμιά πεντακοσαριά χιλιάδες ευρώ. Επειδή ανάλογα ποσά έχουν ξοδευτεί στο παρελθόν και επειδή οι πιθανότητες, ο λογότυπος του Υπουργείου να αλλάξει ξανά στο μέλλον είναι πολλές, η παρέα κατέληξε στην εξής πρόταση...


Το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, επειδή είναι κάπως πιο διαχρονικό, ας παραμείνει.
Διαβάστε περισσότερα...

Περίληψη Πράξης ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας (27 Ιουνίου 2012)

Στη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2012,το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας αποφάσισε για τα παρακάτω θέματα, ως εξής:...


1. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών
διπλωμάτων των παρακάτω εκπαιδευτικών:

1. Καλογεράκη Ευαγγελίας του Ιωάννη, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70, Δασκάλων του 6ου
Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων
2. Καραγιάννη Ευαγγελίας του Ευθυμίου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70, Δασκάλων του
18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου
3. Καρακατσάνη Κωνσταντίνου του Ζήση, προσωρινού αναπληρωτή εκπαιδευτικού
κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής
4. Λιάκου Ελένης του Νικολάου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων, που βρίσκεται
στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β’ Αθήνας
5. Λυσίκατου Νικόλαου του Κων/νου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων, του 3ου
Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας
6. Μαριού Ευγενίας του Γεωργίου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων, του 6ου
Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας
7. Μελισσάρη Χρύσας του Χρήστου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ16 Μουσικής, που
βρίσκεται στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β’ Αθήνας και υπηρετεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο
Μεταμόρφωσης
8. Μεριχωβίτη Ιωάννη του Άγγελου, Δ/ντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας
9. Μπέλεση Ιωάννη του Στυλιανού, Δ/ντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου
10. Νικολαΐδη Φωτεινής του Ιωάννη, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων, του 5ου
Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς
11. Παπανάνου Ιωάννας του Γεωργίου, προσωρινής αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου
ΠΕ 71 Δασκάλων Ειδικής Αγωγής, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας
12. Πασχαλίδου Ευαγγελίας του Κων/νου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων, του 5ου
Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής
13. Πολυχρονιάδη Δημητρίου του Αντωνίου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων, του
1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου
14. Φριλίγκου Σταματίνας του Κυριάκου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων, του 1ου
Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων


2. Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στους παρακάτω
εκπαιδευτικούς:

1. Αρβανιτάκη Κωνσταντίνο του Δημητρίου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Διευθυντή του 11ου
Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου
2. Αυγέρη Θεοδώρα του Παναγιώτη, εκπ/κό κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών του 4ου
Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης
3. Βλάχου Μαρία του Δημητρίου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης,
4. Βρυώνη Κωνσταντίνο του Νικολάου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Δ/ντή του 5ου Δημοτικού
Σχολείου Ηρακλείου,
5. Γαμβρινό Γεώργιο του Σταυράγγελου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Διευθυντή του 1ου
Δημοτικού Σχολείου Χολαργού
6. Γιαννακοπούλου Αλεξία του Θεοδώρου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ06 του 2ου Δημοτικού
Σχολείου Πεντέλης
7. Ζαχαρόπουλο Αλέξανδρο του Κυριάκου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ19 του 1ου Δημοτικού
Σχολείου Βριλησσίων
8. Καλογρίδη Βαλασία του Ποθητού, αναπληρώτρια εκπ/κό κλάδου ΠΕ60.50 του 7ου
Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής
9. Κασσελούρη Βαρβάρα του Επαμεινώνδα, εκπ/κό κλάδου ΠΕ20 του 2ου Δημοτικού
Σχολείου Αγίας Παρασκευής
10. Κίργινα Σωτήριο του Στυλιανού, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Νέας
Ιωνίας
11. Κοσοβίτσα Κλεοπάτρα του Θεοφάνους, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70 του 2ου Δημοτικού
Σχολείου Πεύκης
12. Κουνέλη Ευαγγελία του Παναγιώτη, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70 του 6ου Δημοτικού Σχολείου
Αγίας Παρασκευής
13. Κωτούλα Ναυσικά του Ευάγγελου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70 του 1ου Δημοτικού Σχολείου
Χολαργού
14. Λαμπροπούλου Κωνσταντίνα του Γεωργίου, αναπληρώτρια εκπ/κό κλάδου ΠΕ60.50 του
15ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου
15. Μαυρογιαννάκη Μύρωνα του Ζαχαρία, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Διευθυντή του 3ου
Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου
16. Μουστακίδου Παρασκευή του Δημητρίου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ06 του 1ου Δημοτικού
Σχολείου Αμαρουσίου
17. Μπαζάνη Ευγενία του Αναστασίου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Διευθύντρια του 5ου
Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου
18. Mπέλεση Ιωάννη του Στυλιανού, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Δ/ντή του 4ου Δημοτικού
Σχολείου Χαλανδρίου
19. Μπέτζελο Νικόλαο του Χρήστου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού
Σχολείου Νέας Ιωνίας
20. Νικολάκη Αικατερίνη του Αναστασίου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ06 του 2ου Δημοτικού Σχολείου
Μελισσίων
21. Νικολάκη Αικατερίνη του Αναστασίου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας του 2ου
Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων
22. Παναγιωτοπούλου Παναγιώτα του Ηλία , εκπ/κό κλάδου ΠΕ60 του 4ο Νηπιαγωγείου
Ηρακλείου
23. Πανουσιέρη Αθανάσιο του Μιχαήλ, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Υποδιευθυντή του 5ου
Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου
24. Παπαϊωάννου Μαρία του Φώτη, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων του 2ου Δημοτικού
Σχολείου Χαλανδρίου
25. Πολυμέρου Ιωάννη του Κων/νου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Υποδιευθυντή του 2ου
Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας
26. Ριζάκη Αικατερίνη του Αναστασίου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70 του 4ου Δημοτικού Σχολείου
Νέου Ψυχικού
27. Σκούρα Μαρία του Δημητρίου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ19 του 4ου Δημοτικού Σχολείου
Χαλανδρίου
28. Σπυράτου Ειρήνη του Ευγένιου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Διευθύντρια του Δημοτικού
Σχολείου Φιλοθέης
29. Σταματοπούλου Ελένη του Αποστόλου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Διευθύντρια του 2ου
Δημοτικού Σχολείου Παπάγου
30. Συρρακού Ευγενία του Ηλία, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας
Παρασκευής
31. Τζοβλά Ειρήνη του Αθανασίου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης
32. Τουρουντού Αικατερίνη του Ιάκωβου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, αποσπασμένη στην
Ολλανδία
33. Χατζημιχαήλ Μαριάννα του Λεωνίδα, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Δ/ντρια του 13ου Δημοτικού
Σχολείου
34. Χατζοπούλου Μαριάννα του Αλέξανδρου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ70, Διευθύντρια του
Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης‐Πεύκης
35. Χελά Δημήτριο του Αναστασίου, εκπ/κό κλάδου ΠΕ11 του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Χολαργού
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ και διαδικασία Μεταθέσεων - Οριστικών Τοποθετήσεων στη Δ/νση Π.Ε. Β' Αθήνας

Στη σημερινή συνεδρίαση το ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας αποφάσισε για τα εξής:
1. Γνωμοδότησε θετικά σε όλες τις αιτήσεις που συζητήθηκαν, σχετικά με τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων και
2. Ικανοποίησε όλα τα αιτήματα εκπαιδευτικών που υποβλήθηκαν για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.
( Αιτήματα συναδέλφων για αναγνώριση προϋπηρεσίας και προτάσεις τοποθετήσεων διευθυντών σε κενούμενες θέσεις θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση)

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε ακόμα το χρονοδιάγραμμα των μεταθέσεων εντός ΠΥΠΣΕ οι οποίες θα ανακοινωθούν την Τρίτη 3 Ιουλίου.
Στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης αναρτήθηκαν τα ονόματα των εκπαιδευτικών που υπέβαλλαν δήλωση προτίμησης οριστικής τοποθέτησης ή βελτίωσης θέσης ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών , όπως έχουν καταχωριστεί στο e-datacenter, θα σταλούν στα προσωπικά mail των ενδιαφερομένων για έλεγχο και υποβολή τυχόν αντιρρήσεων στο τηλέφωνο 210 8065700 έως την Παρασκευή 29-6-2012 και ώρα 14:30.

Τέλος αποφασίστηκε οι αιτήσεις αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ και οι δηλώσεις προσωρινής τοποθέτησης για όσους δεν πιάσουν οργανική και παραμείνουν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ να γίνουν από 4- 6 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση για τους διορισμούς, τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις, τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης

Η Ομιλία του αιρετού ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη, στην 81η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Φίλε Πρόεδρε της Γ.Σ. του κλάδου μας,

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες του Δ.Σ. της ΔΟΕ,

Φίλες και φίλοι αντιπρόσωποι των συλλόγων όλης της χώρας,
Εύχομαι η Γ.Σ., μέσα από τις διαδικασίες ενός γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου, να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία στις εργασίες της, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να ανταποκρίνονται στην αγωνία, στις προσδοκίες και στα οράματα των χιλιάδων συναδέλφων μας που υπηρετούν τη δημόσια εκπαίδευση...


Πιστεύω πως όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει πως η Γ.Σ. πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία, για τους εργαζόμενους της χώρας μας, για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, παρακολουθούν με έντονη αγωνία αλλά και ελπίδα τις μετεκλογικές διεργασίες και προσδοκούν θετικές εξελίξεις.

Αναμένουν μια αλλαγή πολιτικής σ’ όλα τα επίπεδα. Αναμένουν μια νέα πορεία που θα βελτιώσει τη σημερινή κατάσταση, που θα δώσει ελπίδα για το αύριο των παιδιών μας, της πατρίδας μας.

Σ’ αυτή τη στιγμή οι αποφάσεις μας, οι ενέργειές μας, ο λόγος μας πρέπει να έχουν στόχο την ανατροπή της πολιτικής που μας υποβάθμισε οικονομικά, που μας περιόρισε τα εργασιακά μας δικαιώματα, που μας περιόρισε τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, που μας υποβάθμισε ως εκπαιδευτικούς και υποβάθμισε και τη δημόσια εκπαίδευση.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Ως εκπαιδευτικοί και πολίτες αυτής της χώρας ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Αφού η πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια προκάλεσε έναν οικονομικό και όχι μόνο Αρμαγεδδώνα.
Με αποτέλεσμα σήμερα ουδείς να είναι σε θέση να προσδιορίσει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Το σίγουρο είναι πως η Ελληνική Οικονομία βυθίστηκε στη θανάσιμη παγίδα της ύφεσης και η κοινωνία συνθλίφθηκε.

Ζήσαμε και ζούμε μια συντελεσμένη καταστροφή με συνέπειες που πληθύνονται και μεγεθύνονται σαν χιονοστιβάδα.

Σήμερα ουδείς αμφισβητεί πως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας, μεταξύ αυτών και χιλιάδες εκπαιδευτικοί.
Εκατοντάδες χιλιάδες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, μεταξύ αυτών και χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούνται σε απόγνωση και κατάθλιψη, μεταξύ αυτών και εκπαιδευτικοί.

Το μοντέλο ζωής που γνώρισε η Ελλάδα της μεταπολίτευσης κατέρρευσε σε ελάχιστο χρόνο. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση κατάφερε να μας οδηγήσει δεκαετίες πίσω, καταργώντας ιστορικές κατακτήσεις.

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Όλα θυσιάστηκαν στο βωμό μιας υποτιθέμενης προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων.

Δυστυχώς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τις αλλαγές που επήλθαν και εξακολουθούν να επέρχονται. Αλλαγές που άλλοτε θα προκαλούσαν σεισμικές αντιδράσεις.

Αλήθεια, ποιος από εμάς θα σκεφτόταν, όχι να το πίστευε, πως ο μισθός ενός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού από 1.100 € θα πήγαινε στα 600 €. Ποιος θα σκεφτόταν πως και τα 600 € θα συνδέονταν με ένα βαθμολόγιο και μια μορφή αξιολόγησης, που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω; Μια αξιολόγηση που ο κλάδος όχι μόνο δε θα δεχθεί, αλλά είμαι σίγουρος πως με τον αγώνα του δε θα επιτρέψει να εφαρμοστεί.

Συνδυάστε το μισθό μας με τα χαράτσια, με τους φόρους και την καθημερινή οικονομική αφαίμαξη που συντελείται μέσω της κατάργησης της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για να πειστούμε πως ο έλληνας εκπαιδευτικός, ζώντας κάτω από τα όρια της φτώχειας και αδυνατώντας να ζήσει με αξιοπρέπεια, κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σ’ ένα σχολείο υποβαθμισμένο. Ένα σχολείο χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση, με λειτουργικές δαπάνες που δεν επέτρεπαν ούτε την αγορά κιμωλιών.

Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Η κα. Διαμαντοπούλου, η υπουργός της φωτοτυπίας, θυσίασε στο βωμό εξοικονόμησης πόρων το Δημόσιο σχολείο. Ο στόχος της λιγότερα σχολεία, λιγότεροι και κακοπληρωμένοι εκπαιδευτικοί είχε ως αποτέλεσμα:

• Βιαστικά και ανεύθυνα να προχωρήσει σε καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων, όχι με βάση παιδαγωγικά κριτήρια, αλλά την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού.

• Να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας της μετεκπαίδευσης, για την «εξοικονόμηση» 1.500 εκπαιδευτικών, θυσιάζοντας έναν θεσμό 90 χρόνων.

• Να συρρικνώσει και να απαξιώσει το ολοήμερο σχολείο.

Συνδυάστε τα παραπάνω μέτρα:

o με τη μη χορήγηση νέων εκπαιδευτικών αδειών
o με την κατάργηση των γραφείων εκπαίδευσης
o με τον περιορισμό των αποσπάσεων στο εξωτερικό
o με τη μη εγγραφή 60.000 προνηπίων στα Δημόσια νηπιαγωγεία
o με την ακύρωση αντισταθμιστικών δράσεων
και αναλογιστείτε τις επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης, αλλά και στους διορισμούς, στις μεταθέσεις, στις αποσπάσεις, στις μετατάξεις.

Θυμηθείτε τους 130 διορισμούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το 2011, που προκάλεσαν σοκ, αφού ο Μ.Ο. της τελευταίας δεκαετίας ήταν 3.110 εκπαιδευτικοί, δηλαδή 96% λιγότεροι, για να κατανοήσετε τις επιπτώσεως της πολιτικής Διαμαντοπούλου.

Επιπτώσεις που τις βιώσαμε και στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.


ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Συγκεκριμένα
Φέτος, μετά από τη συνεργασία που είχαμε με το Διευθυντή του Γραφείου του κ. Μπαμπινιώτη, προχωρήσαμε στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή με βάση τα κενά που οι Διευθυντές Εκπαίδευσης προσδιόρισαν.

Το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης ανήλθε στο 24,32%, έναντι 15,25% της προηγούμενης χρονιάς. Ιδιαίτερα των δασκάλων από 9,97% ανήλθε στο 23,72%.

Ταυτόχρονα ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις μετάθεσης συναδέλφων που ανήκαν στην ειδική κατηγορία, εν αντιθέσει με πέρυσι που η απύθμενη αναλγησία και η έλλειψη ανθρωπιάς της πολιτικής ηγεσίας δεν τις ικανοποίησαν.

Η αύξηση του ποσοστού σε σχέση με το περσινό ποσοστό, γιατί σε σχέση με το Μ.Ο. της τελευταίας δεκαετίας απέχει πολύ, είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της υφυπουργού και των παρατρεχάμενων.

Απίστευτό κι όμως αληθινό.

Είναι αλήθεια πως την παρουσία της στο Υπουργείο την αντιληφτήκαμε με την παρέμβαση της στο θέμα μεταθέσεων. Να την χαίρονται όσοι την εκλέγουν.

Η στάση και η απειλή αποχώρησης από το Συμβούλιο με ταυτόχρονη καταγγελία σταμάτησαν την επιθυμία τους για μεταθέσεις στα περσινά επίπεδα.

Είναι να απορεί κανείς για το μένος κατά των εκπαιδευτικών.

Το ΚΥΣΠΕ για άλλη μια χρονιά αντιμετώπισε το πρόβλημα της ένταξης εκπαιδευτικών στην Ειδική κατηγορία. Συνάδελφοι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας [82% αναπηρία] δεν εντάχτηκαν.

Με αφορμή το συγκεκριμένο πρόβλημα επιτρέψτε μου να κάνω κάποιες προτάσεις που αφορούν την αναγκαιότητα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου μεταθέσεων.

Συγκεκριμένα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε:

- στην κατάργηση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής στον τόπο διορισμού και θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης. Σήμερα που ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης δεν χρειάζονται απαγορευτικές διατάξεις που του στερούν το δικαίωμα να βρεθεί μια ώρα γρηγορότερα κοντά στην οικογένειά του, κοντά στον τόπο συμφερόντων του.

- Στην τροποποίηση του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96 για την ένταξη νέων ασθενειών ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με τις υπάρχουσες στη σχετική νομοθεσία. Είναι ντροπή, συνάδελφοι με 82% αναπηρία να μην υπάγονται στην ειδική κατηγορία μεταθέσεων.

- Στην αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων και ιδιαίτερα της μοριοδότησης των χρόνων υπηρεσίας.

- Στην αντιμετώπιση του λαβύρινθου της ισχύουσας νομοθεσίας των μεταθέσεων για ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.

- Στη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κριτηρίων μετάθεσης σε Διαπολιτισμικά, Μειονοτικά και Πειραματικά σχολεία.

- Και τέλος στην αναμοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων και την καταγραφή των δυσπρόσιτων σχολείων.

Σας ενημερώνω πως οι αμοιβαίες μεταθέσεις και οι ενστάσεις μεταθέσεων που έχουν υποβληθεί θα συζητηθούν στο συμβούλιο της Δευτέρας.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Σ’ ότι αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ αβίαστα μπορώ να πω πως δυστυχώς η χρονιά που διανύουμε (2011 – 2012) δεν έχει προηγούμενο σχετικά με την έλλειψη ουσιαστικού προγραμματισμού, για την ανευθυνότητα, ανικανότητα σκοπιμότητα, αναλγησία και έλλειψη ανθρωπιάς εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας.

Για πρώτη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια, η πρώτη φάση των αποσπάσεων ολοκληρώθηκε μια μέρα πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Για πρώτη φορά η διοίκηση σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία δεν έδινε στους αιρετούς τα κενά με βάση τα οποία θα πραγματοποιούνταν οι αποσπάσεις. Αρκούνταν σε γενικόλογες τοποθετήσεις και η προσπάθειά τους ήταν απροκάλυπτα προκλητική με στόχο τον πλήρη έλεγχο του αριθμού των αποσπάσεων.

Χρειάστηκε και η παρέμβαση της ΔΟΕ για να πραγματοποιηθεί η α’ φάση των αποσπάσεων.

Σε όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στις περσινές αποσπάσεις, σημειώστε την κατά προτεραιότητα απόσπαση των δήθεν πλεοναζόντων, την πρόσληψη αναπληρωτών σε περιοχές που δεν είχαν ικανοποιηθεί αιτήσεις συναδέλφων με 2-3 παιδιά και σοβαρά προβλήματα, και κυρίως την αυθαίρετη διαγραφή ονομάτων από τις προτάσεις του ΚΥΣΠΕ από την κα. Διαμαντοπούλου και πέστε μου ειλικρινά αν είχα δίκαιο ή όχι στις καταγγελίες μου για την πολιτική ηγεσία που τόνιζα την έλλειψη προγραμματισμού, τη ανευθυνότητα, την αναλγησία, την απύθμενη προκλητικότητα, κ.ά.

Στα όσα πρωτοφανή, ανεπίτρεπτα και απαράδεκτα διαδραματίστηκαν στο Υπουργείο Παιδείας σημειώστε ως θετικό την μοριοδότηση των κριτηρίων απόσπασης.

Εδώ ξεκαθαρίζω πως και τα προηγούμενα χρόνια οι αποσπάσεις πραγματοποιούνταν με κριτήρια (αριθμό παιδιών, χρόνια υπηρεσίας, λόγοι υγείας, κα.)

Πάντως και στις περσινές αποσπάσεις το ΚΥΣΠΕ ομόφωνα πρότεινε και αποσπάσεις έξω από την προβλεπόμενη διαδικασία για σοβαρούς λόγους και η πλειοψηφία με άνωθεν εντολές πρότεινε και αποσπάσεις χωρίς κριτήρια. Η φετινή χρονιά τελείωσε με παράπονα και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες συναδέλφων.

Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα, ιδιαίτερα σήμερα που χιλιάδες συνάδελφοί μας βιώνουν εξαιρετικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής εξαθλίωσης.

- Οι αποσπάσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν φέτος εγκαίρως
- Στις περιοχές που δεν θα ικανοποιηθούν αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών να μην προσληφθούν αναπληρωτές
- Οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να προηγηθούν αυτών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Δικαίωμα αίτησης απόσπασης θα πρέπει να δοθεί σ’ όλους τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και στους νεοδιόριστους, αν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα
- Με βάση την εγκύκλιο, στις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις υπάγονται μεταξύ άλλων και οι σύζυγοι προσωπικού δημοτικής αστυνομίας. Εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί δεν πρέπει να υπαχθούν στις κατ’ εξαίρεση αποσπάσεις και οι σύζυγοι εκπαιδευτικών;

Τέλος θεωρώ δεδομένη την αναμοριοδότηση των κριτηρίων για ένα πιο δίκαιο σύστημα αποσπάσεων.

Κλείνοντας το θέμα των αποσπάσεων, θέλω να τονίσω πως οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών δεν εξυπηρετούν μόνο τους ίδιους αλλά και την υπηρεσία και το δημόσιο σχολείο και δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να γίνει κατανοητό.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Μετά το θρίαμβο της ημετεροκρατίας, παρεοκρατίας, της φαυλότητας και της αναξιοκρατίας που επικράτησαν στις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης το 2010, ακολούθησαν οι επιλογές Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, οι επιλογές Διευθυντών Σχολείων και τέλος οι επιλογές Σχολικών Συμβούλων.

• Στην επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης δυστυχώς επικράτησε η λογική της ημετεροκρατίας αδιαφορώντας για την αναγκαιότητα να επιλεγούν οι καταλληλότεροι, ώστε η εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό να έχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των ελληνοπαίδων εξωτερικού.

• Στην επιλογή Διευθυντών Σχολείων η τότε πολιτική ηγεσία, αφού έθεσε υπό πλήρη έλεγχο τα συμβούλια επιλογής για να έχει το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα, θυσίασε κι εδώ την αξιοκρατία στο βωμό μικροπαραταξιακών συμφερόντων, επιβεβαιώνοντας την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας για πλήρη έλεγχο της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης.

Η επιλογή Σχολικών Συμβούλων ολοκληρώθηκε αρχές Ιανουαρίου, με αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες και παράπονα.

Η επιλογή Σχολικών Συμβούλων έγινε σίριαλ αφού αντί να προηγηθεί όλων των άλλων επιλογών στελεχών εκπαίδευσης, εντέλει πραγματοποιήθηκε μετά τις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολείων. Είναι αυτονόητο πως λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας επέβαλαν την παραπάνω διαδικασία.

Το μελανότερο γεγονός στην επιλογή Σχολικών Συμβούλων αποτέλεσε ο αποκλεισμός υποψηφίων που ανέλαβαν καθήκοντα Διευθυντών Σχολείων και μάλιστα εν μέσω της διαδικασίας με βάση τροπολογία που κατατέθηκε το καλοκαίρι. Μια ακόμη απόδειξη του τρόπου λειτουργίας της πρώην Υπουργού αφού έναν νόμο που η ίδια κατέθεσε και ψήφισε τον κατάντησε κουρελόχαρτο θυσιάζοντας τον στο βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων.

575 δάσκαλοι (ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των υποψηφίων) αξιόλογοι, με προσόντα και διάθεση προσφοράς υποχρεώθηκαν να θέσουν εαυτούς εκτός διαδικασίας. Οι σκοπιμότητες επικράτησαν της λογικής. Εύλογες οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα των αποκλεισθέντων.

Από τους 563 δασκάλους, 153 νηπιαγωγούς και τους 77 υποψηφίους Ειδικής Αγωγής που συμμετείχαν τελικά στη διαδικασία υπέβαλαν ενστάσεις για τη μοριοδότηση 362 συνάδελφοι για 617 λόγους. Κυρίως οι ενστάσεις αφορούσαν το συγγραφικό έργο (203) και τους τίτλους σπουδών (91). Από τις παραπάνω ενστάσεις έγιναν δεκτές 215.

Ταυτόχρονα, υπήρξαν 30 αλλαγές στη μοριοδότηση υποψηφίων μετά από επανέλεγχο, 30 αλλαγές κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων καθώς επίσης και 5 αλλαγές μετά το πέρας των συνεντεύξεων.

Με βάση τις ενστάσεις και το Ν. 3848/2010, θέλω να επισημάνω τα εξής:

• Τα κέντρα και τα παράκεντρα λειτούργησαν ικανοποιητικά στην προσπάθεια ενημέρωσης του συμβουλίου με στοιχεία που άγνωστο από πού αντλούσαν, προκειμένου να αφαιρεθούν μόρια από συγκεκριμένους υποψηφίους (….)

• Η συνάφεια των περιεχομένων των διδακτορικών και μεταπτυχιακών επιδέχεται πολλών ερμηνειών και κατ’ επέκταση αμφισβητήσεων. Εύλογες οι διαμαρτυρίες πολλών υποψηφίων.

Επίσης, είναι άδικο ένας διδακτορικός ή μεταπτυχιακός τίτλος που κρίνεται μη συναφής με τις Επιστήμες της Αγωγής ή τη Διοίκησης της Εκπαίδευσης να μη μοριοδοτείται αλλά όπως προβλέπεται από το Ν. 3848/10 να μοριοδοτείται με 3 μονάδες πτυχίο ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου ανεξάρτητα από συνάφεια. Εύλογες οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα των συναδέλφων, αλλά, δυστυχώς, αυτό προβλέπονταν από την κείμενη νομοθεσία.

• Η αξιολόγηση του συγγραφικού έργου έγινε με βάση τις προϋποθέσεις που προέβλεπε ο Ν.3848/10 και ανεξάρτητα από την ποιότητα του έργου.

Κύριο ρόλο στη μοριοδότηση του συγγραφικού έργου έπαιξε η ποσότητα και όχι η ποιότητα.

Εύλογο να διαμαρτύρονται αυτοί που πίστευαν πως είχαν αξιόλογο και ποιοτικό συγγραφικό έργο.

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα. Χωρίς αυτό, βεβαίως, να οφείλεται όπως ισχυρίζονται «κάποιοι» στη μαγνητοφώνηση των συνεντεύξεων, αφού, κατά τη γνώμη μου, η μαγνητοφώνηση έγινε για το «θεαθήναι», για επικοινωνιακούς λόγους.

Απόδειξη, ένα χρόνο μετά την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης η υπηρεσία σε αίτημά μου για χορήγηση των μαγνητοφωνημένων πρακτικών του παραπάνω Συμβουλίου Επιλογής απάντησε εγγράφως πως «δεν μπορεί επί του παρόντος να ικανοποιηθεί επειδή δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της απομαγνητοφώνησης…»
Άραγε, πότε σκοπεύουν να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία; Την επόμενη δεκαετία; Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων.

Οι συνεντεύξεις σε συνδυασμό με τα μοριοδοτούμενα κριτήρια έδωσαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά πως ο Κλάδος διαθέτει ένα αξιόλογο και αξιόμαχο δυναμικό.

Αμέσως μετά την επιλογή Σχολικών Συμβούλων προχωρήσαμε στην επιλογή προϊσταμένων επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης, χωρίς σαφή και ενιαία κριτήρια, αλλά και με παράτυπες επιλογές, αφού όσοι εξ αυτών ήταν Υποδιευθυντές ΠΕΚ και με βάση γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους δεν μπορούσαν να επιλεγούν ως προϊστάμενοι καθοδήγησης. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ενδεχομένως αυτό να ωχριά μπροστά στην προδήλως παράνομη, κατά την άποψή μου, τοποθέτηση συναδέλφου σε θέση Σχολικού Συμβούλου χωρίς συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, επικαλούμενη την ρουσφετολογική διάταξη του Ν.3879/10.

Και εδώ θέλω να εκφράσω δημόσια και το παράπονό μου γιατί ούτε η ΔΟΕ, ούτε κανείς άλλος πήρε θέση.
Αλήθεια συμφωνεί κανείς πως ο καθένας μπορεί να ερμηνεύει κατά το δοκούν την κείμενη νομοθεσία για την εξυπηρέτηση ημετέρων;
Αλήθεια συμφωνεί κανείς με μια άκρως ρουσφετολογική διάταξη με βάση την οποία κομματικά στελέχη που τοποθετήθηκαν σε διάφορες θέσεις με τη λύση της σχέσης εργασίας τους σ’ αυτές τις θέσεις να υπηρετούν ως Σχ. Σ. και μάλιστα στις περιοχές που επιθυμούν;

Τότε, γιατί δεν υπήρξε αντίδραση;

Η ΔΟΕ, έστω και τώρα, να απαιτήσει την άμεση κατάργηση της συγκεκριμένης ρουσφετολογικής διάταξης και ταυτόχρονα να ζητήσει την αποκατάσταση της νομιμότητας σ’ ότι αφορά την τοποθέτηση συναδέλφου σε θέση Σχολικών Συμβούλων.

Κλείνοντας το κεφάλαιο επιλογές πρέπει να τονίσω την αδήριτη ανάγκη η ΔΟΕ να συζητήσει και να διαμορφώσει θέσεις σχετικά με την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης, καθώς επίσης και για τον ρόλο τους, ώστε να προστατευτούν οι θεσμοί προς όφελος της εκπαίδευσης αλλά και των υπηρετούντων τους θεσμούς και επιτέλους να σταματήσει το «ράβε ξήλωνε» που συνδέετε με τις αλλαγές των Κυβερνήσεων.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε το ΚΥΣΠΕ ήταν οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών.

Κατ’ επανάληψη έχω τονίσει την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Ο περιορισμός στις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Η μόνη δέσμευση θα έπρεπε να είναι η ενημέρωση των υπηρεσιών ένα μήνα πριν την παραίτηση για την κάλυψη του κενού που θα δημιουργηθεί.

Ως ΚΥΣΠΕ, είναι γνωστό, πως κάνουμε δεκτές όλες τις παραιτήσεις των συναδέλφων μας κατά τη διάρκεια του διδακτικού έργου.
Τις τελευταίες παραιτήσεις που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ στις 21/3/12 και 4/4/12, με αποκλειστική ευθύνη της πρώην υφυπουργού την αρμοδιότητα των οποίων είχε, δεν υπογράφτηκαν.
Δυστυχώς και η υπηρεσιακή υπουργός, όχι μόνο δεν τις υπέγραψε, αλλά ο Διευθυντής της απείλησε με παραπομπή το Συμβούλιο στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για μη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας με σκοπό να ευνοηθούν εκπαιδευτικοί.

Φανταστείτε να έμεναν μετά τις εκλογές, ποια θα ήταν η συμπεριφορά τους.

Ο περιορισμός δε που μπήκε στην υποβολή αιτήσεων από 1 έως 10/7 καταλαβαίνεται ποιους εξυπηρετεί.

Η ΔΟΕ άμεσα πρέπει να ζητήσει την άρση κάθε διάταξης που περιορίζει το δικαίωμα του εκπαιδευτικού να παραιτείται όποτε εκείνος κρίνει σκόπιμο και ωφέλιμο για τον ίδιο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Σας ενημερώνω πως από την 1/9/2011 το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης και από τις 24/2/2012 το Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων δεν λειτουργούν. Με αποτέλεσμα πολλά θέματα να παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Η αδιαφορία της πρώην πολιτικής ηγεσίας στα ύψη.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ

Ως γνωστό με βάση το Ν.4057/12 παύουν οι αιρετοί να συμμετέχουν στα πειθαρχικά Συμβούλια. Τις επιπτώσεις θα τις δούμε σύντομα.

Με αφορμή αυτή την ενέργεια της προηγούμενης κυβέρνησης που αποσκοπεί στην υποβάθμιση του κύρους και του ρόλου των αιρετών, επιτρέψτε μου να τονίσω την αδήριτη ανάγκη το Συνδικαλιστικό Κίνημα με ομοφωνία και ομοψυχία να στηρίξει το θεσμό των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου μας σ’ όλα τα επίπεδα.

Οι αιρετοί σ’ όλα τα συμβούλια με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης αγωνίζονται για την ισονομία και την ίση μεταχείριση όλων, χωρίς διακρίσεις, περιφρουρώντας την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των εκπαιδευτικών.

Η εκπροσώπηση των εργαζομένων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν προάγει τους δημοκρατικούς θεσμούς και εμπνέει στους εκπροσωπούμενους αίσθημα ασφάλειας και απονομής δικαιοσύνης.

Επομένως είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε το θεσμό του αιρετού. Το θεσμό που επιβλήθηκε με αγώνες από τον κλάδο, που υφάνθηκε με τα οράματα του κλάδου.

Αν κάποιοι δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο και την αποστολή τους και με τη συμπεριφορά τους, με τις ενέργειές τους προκαλούν, απομονώστε τους.
Το θεσμό όμως κρατείστε τον ψηλά.

Σ’ ότι μ’ αφορά με όραμα, αποφασιστικότητα, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον κλάδο, με την ελπίδα πως δε θα διαψεύσω τις προσδοκίες της παράταξης μου της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., που με την ψήφο των μελών της υπηρετώ αυτό το θεσμό, αλλά κυρίως να μη διαψεύσω τις προσδοκίες όλων των συναδέλφων μου ανεξάρτητα του που ανήκουν.

Θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας, πάντα κοντά στον κάθε συνάδελφο για κάθε δίκαιο και νόμιμο αίτημά του και ταυτόχρονα θα συνεχίσω να παλεύω μαζί σας ώστε το Συνδικαλιστικό Κίνημα να αλλάξει, να βρει τη χαμένη του ταυτότητα, να αποκτήσει κύρος, ζωντάνια, δύναμη, αποτελεσματικότητα, να κεφαλαιοποιήσει τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση των συναδέλφων σε δύναμη αποτελεσματικής παρέμβασης.

Κλείνοντας, εύχομαι ειλικρινά η 81η Γ.Σ. μέσα από τις διαδικασίες ενός γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία στις εργασίες της, έτσι ώστε στο τέλος των εργασιών να πέμψει ένα μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας, τόλμης, αποφασιστικότητας, αγωνιστικότητας προς όλες τις κατευθύνσεις για να έχει την ελπίδα υπεράσπισης της παιδείας ως ύψιστου αγαθού, να στηρίξει και να ενισχύσει τη δημόσια εκπαίδευση, να ανατρέψει όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, να διεκδικήσει την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της αποστολής μας ως λειτουργών της εκπαίδευσης και να αποτρέψει ταυτόχρονα τυχών νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων.

Όλοι μαζί μπορούμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το όραμά μας για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη Ελλάδα πρέπει να γίνει έργο μας.

Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, όλους εσάς τους αντιπροσώπους και μέσω υμών όλους τους συναδέλφους μας για τη συνεργασία.

Πάντα στη διάθεσή σας.
Ευχαριστώ.
Διαβάστε περισσότερα...

“Breaking the walls between school and society”

Ο 27χρονος δάσκαλος Άγγελος Πατσιάς μίλησε για την ιδέα να σπάσουμε τους τοίχους ανάμεσα στα σχολεία και την κοινωνία, να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε κοινωνίας. Η ομιλία του, αλλά και το έργο του στον ορεινό Φουρφουρά συγκίνησαν και ενέπνευσαν το κοινό που τον καταχειροκρότησε όρθιο, με κάποιους να επιμένουν ότι δάσκαλοι σαν τον Άγγελο Πατσιά θα πρέπει να διαμορφώνουν την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Ο Άγγελος Πατσιάς αποδεικνύει ότι εκεί που απουσιάζει η πολιτική βούληση, περισσεύει το θάρρος να δημιουργείς...



1ο Δ.Σ Χολαργού


Διαβάστε περισσότερα...

Απόκτηση Πιστοποιητικού Διοικητικής επάρκειας και Καθοδηγητικής επάρκειας Eκπαιδευτικών

Το περιεχόμενο και η διαδικασία παρακολούθησης του ειδικού προγράμματος για την απόκτηση Πιστοποιητικού Διοικητικής επάρκειας και την απόκτηση Πιστοποιητικού Καθοδηγητικής επάρκειας εκπαιδευτικών του N. 3848/10 (71Α) «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού−καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις», προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης . Ειδικότερα , η απόφαση , έχει ως εξής...

Άρθρο 1
Τα πιστοποιητικά διοικητικής και καθοδηγητικής επάρκειας, που απαιτούνται για την επιλογή σε θέσεις σχολικών συμβούλων διευθυντών εκπαίδευσης, προϊσταμένων ΚΕ.ΔΔΥ και διευθυντών σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις παρ. 9 του άρθρου 11 του Ν. 3848/2010, χορηγούνται ύστερα από επιτυχή παρακολούθηση αντίστοιχου ειδικού προγράμματος στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης(ΕΚΔΔΑ).
Άρθρο 2
Προϋποθέσεις και διαδικασία εισαγωγής στα προγράμματα
1. Κατά την πρώτη εφαρμογή της παραπάνω διάταξης του άρθρου 11, θα λειτουργήσουν ταχύρρυθμα προγράμματα στα οποία θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά:
α) στο πρόγραμμα για την απόκτηση πιστοποιητικού διοικητικής επάρκειας οι υπηρετούντες διευθυντές διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι επόμενοι σε καθένα από τους ισχύοντες αξιολογικούς πίνακες, σε ποσοστό 30% του συνόλου των υπηρετούντων, β) στο πρόγραμμα για την απόκτηση πιστοποιητικού καθοδηγητικής επάρκειας οι υπηρετούντες σχολικοί σύμβουλοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι επόμενοι σε καθένα από τους ισχύοντες πίνακες, σε ποσοστό 30% του συνόλου των υπηρετούντων.
2. Στη συνέχεια και κατά την εξέλιξη των προγραμμάτων τα παραπάνω ταχύρρυθμα προγράμματα θα ακολουθήσουν «εκτεταμένα προγράμματα» στα οποία θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί που θα επιλέγονται με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπονται στις επόμενες παραγράφους.
3. Εντός του μηνός Ιουνίου κάθε έτους, το ΕΚΔΔΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καλεί με ανακοίνωση του τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα ειδικά προγράμματα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στα προγραμματισμένα προγράμματα σε διάστημα 15 ημερών από την ανάρτηση του κάθε
προγράμματος στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ. Στην ανακοίνωση θα αναφέρεται και ο συγκεκριμένος αριθμός των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στο κάθε πρόγραμμα, ανά εκπαιδευτική περίοδο σε συνάρτηση με τις δυνατότητες του ΕΚΔΔΑ. Προκειμένου δε για το πιστοποιητικό καθοδηγητικής επάρκειας, προσδιορίζεται ο αριθμός των συμμετεχόντων και ο αριθμός ανά ειδικότητα.
4. Δικαίωμα να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής για «τα εκτεταμένα προγράμματα» έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι: α) κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων έχουν εκπαιδευτική υπηρεσία μεγαλύτερη των επτά (7) ετών και μικρότερη των τριάντα δύο (32) β) έχουν πιστοποιημένη επιμόρφωση στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, επιπέδου 1 τουλάχιστον.
5. Η επιλογή όσων θα φοιτήσουν στα προγράμματα γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που διενεργείται με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του ΕΚΔΔΑ. Για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν ως η έχουν διατελέσει στελέχη της εκπαίδευσης του Ν. 3848/10, τους περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και όσους έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου στον Δημόσιο τομέα διατίθεται το 80% των υπό κάλυψη θέσεων, ενώ για
τους υπολοίπους το 20%. Αν κατά τον υπολογισμό του ποσοστού προκύψει κλάσμα, αυτό στρογγυλοποιείται στον επόμενο ακέραιο αριθμό. Σκοπός της παραπάνω διαδικασίας είναι η τμηματική ικανοποίηση όλων των αιτήσεων που θα υποβληθούν.
Άρθρο 3
Στόχος και περιεχόμενο του προγράμματος για το πιστοποιητικό διοικητικής επάρκειας
1. Στόχος του ειδικού προγράμματος για το πιστοποιητικό διοικητικής επάρκειας είναι η απόκτηση εκείνων των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα καταστήσουν τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς ικανούς να ασκήσουν αποτελεσματικότερα τα καθήκοντα του διευθυντή διεύθυνσης εκπαίδευσης, του προϊσταμένου Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) και του διευθυντή σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
2. Ο ως άνω στόχος επιτυγχάνεται μέσα από τη θεωρητική εκπαίδευση ενενήντα έξι ωρών (96) και την
πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών διάρκειας ογδόντα (80) ωρών
3. Το πρόγραμμα της θεωρητικής εκπαίδευσης περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενδεικτικές θεματικές ενότητες:
• Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στην εκπαίδευση
• Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης ως σύγχρονου Οργανισμού
• Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση
• Κανόνες Νομιμότητας Διοικητικής Δράσης στο χώρο της Εκπαίδευσης
• θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
• Εκπαιδευτική Πολιτική−Η ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση.
3. Οι παραπάνω θεματικές ενότητες μπορεί να τροποποιούνται ή να επικαιροποιούνται, με εισήγηση της
Ομάδας Έργου και πιστοποίηση του επιμορφωτικού φακέλου που θα λαμβάνει υπόψη και τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων, όπως αυτές θα προκύπτουν κατά την εφαρμογή του προγράμματος και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προγραμμάτων.
4. Η πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων στα προγράμματα πραγματοποιείται σε υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές για τις θέσεις των οποίων θα είναι υποψήφιοι.
Στις υπηρεσίες αυτές τηρείται ειδικό ημερολόγιο (καρτέλα), όπου θα καταγράφονται οι ημερομηνίες και το περιεχόμενο των εργασιών που εκτέλεσαν οι ασκούμενοι.
Άρθρο 4
Στόχος και περιεχόμενο του προγράμματος για το πιστοποιητικό καθοδηγητικής επάρκειας
1. Στόχος του πιστοποιητικού καθοδηγητικής επάρκειας είναι η απόκτηση εκείνων των γνώσεων και των
δεξιοτήτων που θα καταστήσουν τους συμμετέχοντες συμβούλους ικανούς να ασκήσουν αποτελεσματικότερα τα καθήκοντά τους.
2. Ο ως άνω στόχος επιτυγχάνεται μέσα από τη θεωρητική εκπαίδευση ενενήντα έξι ωρών (96) και την
πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων συμβούλων διάρκειας ογδόντα (80) ωρών
3. Το πρόγραμμα της θεωρητικής εκπαίδευσης πριλαμβάνει τις ακόλουθες ενδεικτικές θεματικές ενότητες:
• Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στην εκπαίδευση
• Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης ως σύγχρονου Οργανισμού−Οργάνωση και διοίκηση εκπαιδευ−
τικού έργο• Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση
• Εκπαιδευτική Πολιτική−Η ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση
• Συμβουλευτική υποστήριξη στην εκπαίδευση
• Αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων. Εργαλεία και τεχνικές.
3. Οι παραπάνω θεματικές ενότητες μπορεί να τροποποιούνται ή να επικαιροποιούνται, με εισήγηση της
Ομάδας Έργου και πιστοποίηση του επιμορφωτικού φακέλου που θα λαμβάνει υπόψη και τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων, όπως αυτές θα προκύπτουν κατά την εφαρμογή του προγράμματος και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προγραμμάτων.
4. Η πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων στα προγράμματα πραγματοποιείται σε υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές για τις θέσεις των οποίων θα είναι υποψήφιοι.
Στις υπηρεσίες αυτές τηρείται ειδικό ημερολόγιο (καρτέλα), όπου θα καταγράφονται οι ημερομηνίες και το περιεχόμενο των εργασιών που εκτέλεσαν οι ασκούμενοι.
Άρθρο 5
Διάρκεια, τρόπος και διαδικασία παρακολούθησης των ειδικών προγραμμάτων
1. Κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου οι εκπαιδευτικοί της παραγράφου 1 του άρθρου 2 θα παρακολουθήσουν μόνο το πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης, που θα έχει διάρκεια 96 διδακτικές ώρες.
2. Στη συνέχεια και κατά την εξέλιξη των προγραμμάτων οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα παρακολουθούν πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, διάρκειας 176 ωρών συνολικά.
3. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα επιδιωχθεί να γίνεται σε ημέρες και ώρες που δε θα λειτουργούν τα σχολεία ή οι υπηρεσίες, ώστε να μην παρακωλύεται η άσκηση των διδακτικών ή των διοικητικών καθηκόντων των συμμετεχόντων.
4. Τα θεωρητικά μαθήματα και η παρουσίαση των εργασιών θα πραγματοποιούνται σε χώρους που θα
ορίζονται από το ΕΚΔΔΑ.
Άρθρο 6
Τρόπος αξιολόγησης των συμμετεχόντων στα προγράμματα
1. Κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου οι εκπαιδευτικοί της παραγράφου 1 του άρθρου 2 που θα παρακολουθήσουν τα «ταχύρρυθμα επιμορφωτικά προγράμματα» θα αξιολογηθούν από τους εκπαιδευτές με βάση:
α) Τρεις (03) γραπτές εργασίες, με τις οποίες οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πραγματεύονται,
με επιστημονικό τρόπο, θέματα από δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες η καθεμία, ώστε να καλυφθούν όλες οι θεματικές ενότητες του θεωρητικού προγράμματος
β) Μία (01) γραπτή εργασία, με την οποία οι συμμετέχοντες θα πραγματεύονται με επιστημονικό τρόπο ένα θέμα σχετικό με την πρακτική τους άσκηση, την οποία θα επιβλέπει ένας από τους διδάσκοντες του προγράμματος και θα αξιολογηθεί μέσα σε ένα μήνα από τη λήξη των θεωρητικών μαθημάτων, κατά τη διάρκεια ειδικής συνάντησης−παρουσίασης, από τον επιβλέποντα και άλλους δύο διδάσκοντες.
2. Κατά την εξέλιξη των «εκτεταμένων προγραμμάτων»
οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται από τους εκπαιδευτές με βάση:
α) Τρεις (03) γραπτές εργασίες, με τις οποίες θα πραγματεύονται, με επιστημονικό τρόπο, θέματα από
δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες η καθεμία, ώστε να καλυφθούν όλες οι θεματικές ενότητες του θεωρητικού προγράμματος β) Την αξιολόγηση της πρακτικής τους άσκησης, καθώς και την προκύπτουσα από αυτήν προστιθέμενη αξία, η οποία θα εκτιμάται από ομάδα εποπτείας που θα
συγκροτείται γι’ αυτό το σκοπό.
γ) Μία (01) γραπτή εργασία, με την οποία οι συμμετέχοντες θα πραγματεύονται με επιστημονικό τρόπο ένα θέμα σχετικό με την πρακτική τους άσκηση, την οποία θα επιβλέπει ένας από τους διδάσκοντες του προγράμματος και θα αξιολογηθεί μέσα σε ένα μήνα από τη λήξη των θεωρητικών μαθημάτων, κατά τη διάρκεια ειδικής συνάντησης−παρουσίασης, από τον επιβλέποντα και άλλους δύο διδάσκοντες.
Άρθρο 7
Επιτυχής ολοκλήρωση προγράμματος
1. Επιτυχής θεωρείται η ολοκλήρωση του προγράμματος όταν ο εκπαιδευόμενος:
α) δεν έχει σημειώσει αριθμό απουσιών μεγαλύτερο από το 10% των διδακτικών ωρών του θεωρητικού
προγράμματος
β) παρακολούθησε ανελλιπώς και ολοκλήρωσε με επιτυχία, το πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης σύμφωνα με την αξιολογική έκθεση της ομάδας εποπτείας.
γ) πέτυχε μέσο όρο βαθμολογίας δέκα (10) και άνω στις τρεις γραπτές εργασίες με άριστα το είκοσι(20)
δ) πέτυχε στην τελική γραπτή εργασία βαθμό δέκα (10) και άνω, με άριστα το είκοσι (20).
Άρθρο 8
Ο τύπος των πιστοποιητικών που χορηγούνται
1. Η επιτυχής ολοκλήρωση των ειδικών προγραμμάτων «ταχύρρυθμης και εκτεταμένης διάρκειας» οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού διοικητικής ή καθοδηγητικής επάρκειας, ανάλογα.
2. Τα ως άνω πιστοποιητικά έχουν τίτλο «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ (παρ. 9 άρθρου 11 του Ν. 3848/2010)» η «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ (παρ. 9 άρθρου 11 του Ν. 3848/2010)», ανάλογα, και υπογράφονται από το Γενικό Γραμματέα του ΕΚΔΔΑ.

1o Δ.Σ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Δάσκαλοι στη σέντρα

Στη Χαλκίδα διεξάγεται αυτές τις μέρες τουρνουά ποδοσφαίρου εκπαιδευτικών με συμμετοχή δασκάλων από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Περισσότερα στο http://evianews.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Το αιώνιο ταξίδι του Voyager

Το αμερικανικό διαστημόπλοιο Voyager 1, που εκτοξεύθηκε το 1977, πρόκειται να εγκαταλείψει σύντομα τα όρια του ηλιακού μας συστήματος, ανακοίνωσε η ΝΑSA χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δηλώσει σαφώς πότε το μικρό διαστημικό σκάφος θα διασχίσει την μεθόριο αυτή και θα γίνει το πρώτο αντικείμενο ανθρώπινης κατασκευής που θα ταξιδεύσει στο διαστρικό διάστημα....
«Οι νόμοι της φυσικής συμβάλλουν ώστε μία ημέρα ο Voyager 1 θα γίνει το πρώτο αντικείμενο που κατασκευάσθηκε από ανθρώπινο χέρι να εισέλθει στο διαστρικό διάστημα, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς», εξηγεί ο Εντ Στόουν, επιστημονικός υπεύθυνος του Voyager στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στην Πασαντίνα.

«Τα τελευταία δεδομένα που διαθέτουμε υποδεικνύουν πως το Voyager 1 βρίσκεται αναμφίβολα σε μία νέα περιοχή του ηλιακού συστήματος όπου το περιβάλλον μεταβάλλεται ταχύτατα», προσθέτει ο ίδιος στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Προώθησης (JPL) της NASA, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αποστολή.

Το διαστημόπλοιο συναντά στην πορεία του όλο και περισσότερα σωματίδια με φορτία με ενέργεια πολύ μεγαλύτερης έντασης, τα οποία προέρχονται από σημεία επέκεινα του ηλιακού μας συστήματος, δείγμα του ότι πλησιάζει προς τα απώτατα όριά του.

«Είναι πραγματικά απίστευτο, πλησιάζουμε στη μεθόριο του ηλιακού μας συστήματος», τονίζει έμπλεος χαράς ο επιστήμονας.

Ο Voyager βρίσκεται σε απόσταση περίπου 17,8 εκατ. χλμ από τη Γη. Τα σήματα που αποστέλλει απαιτούν 16 ώρες και 38 λεπτά για να φθάσουν στις τεράστιες κεραίες λήψης του δικτύου επικοινωνίας με το απώτερο διάστημα της NASA.

«Από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2012 υπήρξε μία σταδιακή αύξηση περίπου 25% των γαλαξιακών ακτινοβολιών που συναντούσε το διαστημόπλοιο», τονίζει ο Εν Στόουν.

«Πιο πρόσφατα παρατηρήσαμε μία ταχύτερη επιτάχυνση ενός τμήματος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και από τις 7 Μαΐου οι κοσμικές ακτινοβολίες αυξάνονται κατά 5% εβδομαδιαίως», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί ένα επιπλέον τεκμήριο πως το διαστημικό σκάφος προσεγγίζει τα όρια του ηλιακού συστήματος.

«Όταν οι δύο Voyager είχαν εκτοξευθεί (με διάλειμμα ενός μηνός) το 1977, η διαστημική εποχή δεν αριθμούσε παρά μόλις 20 χρόνια», τονίζει ο Στόουν. Τα δύο διαστημόπλοια βρίσκονται σε καλή κατάσταση και το Voyager 2 σήμερα βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 14,7 εκατ. χλμ από τον Ήλιο.

enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Συνεδριάζει την Τετάρτη, 27 Ιουνίου το ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘήνας για τα εξής θέματα:
1. «Γνωμοδότηση για την αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εκπαιδευτικών»
2. «Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικούς»

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σημείωμα Αποδοχών μηνός Ιουλίου και "επιδόματος" αδείας

...για τους εκπαιδευτικούς Αττικής εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Στα σαράντα σου γίνεσαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά όχι αιρετός

Στις 6 Ιουνίου το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε αυτήν εδώ την εγκύκλιο που λέει ότι “…οι αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια θα πρέπει να ανήκουν στην κατηγορία ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ και να έχουν τουλάχιστον το βαθμό Γ’.”

Αυτό σημαίνει ότι για να εκλεγείς αιρετός στο ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ ή ΚΥΣΠΕ θα πρέπει να έχεις συμπληρώσει τουλάχιστον 15 χρόνια υπηρεσίας, που αντιστοιχούν στο βαθμό Γ. Επομένως αν διορίστηκες στα τριάντα σου θα μπορείς να θέσεις υποψηφιότητα αιρετού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μετά τα σαράντα πέντε σου.
Εν τω μεταξύ μέχρι να φτάσεις στην κατάλληλη ηλικία, να μεγαλώσεις και να πήξει το μυαλό σου θα έχεις δικαίωμα στα είκοσι πέντε σου, αν σε λένε Μητσοτάκη ή Κωνσταντοπούλου, να εκλεγείς βουλευτής (Σύνταγμα, άρθρο 55,) και στα σαράντα σου, αν το φέρει η πολιτική συγκυρία, να γίνεις Πρόεδρος της Δημοκρατίας ( Σύνταγμα, άρθρο 31)

Τελικά, για το Υπουργείο Εσωτερικών ο αιρετός είναι πιο σοφός από το Βουλευτή και τον Π.τ.Δ...!!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Επανάσταση στην εκπαίδευση ετοιμάζουν Χάρβαρντ, ΜΙΤ, Στάνφορντ και Πρίνστον

Μια νέα εποχή στην ανώτατη εκπαίδευση ξεκινά τον Σεπτέμβριο με πρωτοπόρα τέσσερα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο: Χάρβαρντ, ΜΙΤ, Στάνφορντ και Πρίνστον ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν τα μαθήματά τους online σε ένα εκατομμύριο φοιτητές προετοιμάζοντας το πανεπιστήμιο του μέλλοντος...

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης) ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτό το εγχείρημα επενδύοντας 60 εκατομμύρια δολάρια σε μία πλατφόρμα παροχής διαδικτυακών μαθημάτων με την ονομασία edX και τη φιλοδοξία «να επιφέρουν την επανάσταση στην εκπαίδευση σε παγκόσμια κλίμακα».

Παρόμοια πλατφόρμα δημιούργησαν από κοινού το Στάνφορντ και το Πρίνστον , τα οποία θα ξεκινήσουν την ηλεκτρονική εκπαίδευση το φθινόπωρο με 10 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. Στη δική τους πλατφόρμα, που ονομάζεται Coursera, θα συμμετέχουν κι άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια.

Οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος τονίζουν πως είναι νωρίς ακόμα να σχεδιάσουν ένα ολόκληρο πτυχίο online. Προς το παρόν, τα διαδικτυακά μαθήματα θα έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα επιμορφωτικών σεμιναρίων και αποτελούν το πρώτο σοβαρό τεστ για το πανεπιστήμιο του μέλλοντος.

Τα μαθήματα στην πλατφόρμα των Χάρβαρντ και ΜΙΤ μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, όπου κι αν βρίσκονται στον πλανήτη, χωρίς να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι υπεύθυνοι αναμένουν, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον 500.000 φοιτητές.

TA NEA (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1 Δ.Σ ΧΟΛΑΡΓΟΥ)
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειδί για το μέλλον Παιδεία - πολιτισμός

Στέλιος Ράμφος.Φιλόσοφος, πανεπιστημιακός και συγγραφέας δοκιμίων
Ο γνωστός φιλόσοφος απαντά στα ερωτήματα του FORUM για το μέλλον της νέας κυβέρνησης και του τόπου.

Τι περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση;
Η μεγάλη παγίδα και ο κίνδυνος ενός Βατερλό έγκειται στον να απομονώσουν και να δώσουν αποκλειστική σημασία στο οικονομικό πρόβλημα. Η Μεταπολίτευση, αφού κατήργησε και γελοιοποίησε αυτήν τη χωριατικοχριστιανική κουλτούρα των προηγούμενων, των συνταγματαρχών, στην οποία αντιτάχθηκαν οι πάντες και κυρίως οι εκπρόσωποι του παλιού κατεστημένου, εγκατέστησε τη δική της αντικουλτούρα, η οποία είχε έναν ορισμένο χαρακτήρα:...

Καινούργιες ομάδες ανθρώπων, τάξεις και πολιτικές συσπειρώσεις μαζί με την καινούργια πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε θέλησαν να δημιουργήσουν ένα νέο αξιακό σύστημα, του οποίου συνέπεια ήταν όσα ακολούθησαν και λουζόμαστε τώρα.

Ποιο ήταν αυτό το καινούργιο αξιακό σύστημα;

Ηταν η χωρίς αξίες ανάδειξη, με παράλληλη συσσώρευση πλούτου και επίδειξη;

Καμία οικονομική αλλαγή δεν μπορεί αποκλειστικά να οδηγήσει τα πράγματα, γιατί οι νοοτροπίες θα παραμείνουν πάντοτε το ζητούμενο. Αυτές προκάλεσαν το φαινόμενο των αγανακτισμένων, τις αντιδράσεις τις βίαιες, τον θυμό τον φοβερό, όχι χωρίς λόγο, αλλά ταυτοχρόνως με όλη την υποστήριξη των ψυχικών κατηγοριών, οι οποίες διαμορφώθηκαν μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Εχει, λοιπόν, σημασία σιγά σιγά να καταλαβαίνουμε αυτό το φαινόμενο, γιατί θα δούμε ότι μέσα στα πολύ θετικά που έχει η σημερινή κυβέρνηση ενδεχομένως να μπορεί κανείς να σκεφτεί κάπως πιο προσεκτικά τη διαχείριση του θέματος «Παιδεία και Πολιτισμός».

Γιατί αν δεν συνδεθούν αυτά με το οικονομικό, νομίζω ότι η μάχη κινδυνεύει να χαθεί, μολονότι το οικονομικό επιτελείο είναι θετικό. Συμμετέχουν πρόσωπα με αξία, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε και το άλλο πλαίσιο.

Υπάρχει ωστόσο κάτι καινοτόμο: η συνεργασία.

Πράγματι, υπάρχει κάτι καινούργιο: Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν απόλυτο κυρίαρχο, έχουμε να κάνουμε με τρεις μαζί, οι οποίοι κάθε στιγμή είναι υποχρεωμένοι να διυλίζουν τον κώνωπα και για τις δικές τους ισορροπίες και για την ισορροπία του συνόλου. Αυτό το λέω απολύτως θετικά και βλέπω ότι οι ρωγμές είναι τα σημεία εκείνα τα οποία μπορούμε να περάσουμε εμείς μέσα. Ενώ ήταν συμπαγής η συνθήκη της αυτοδυναμίας, τώρα έχουμε ρωγμές, οι οποίες μας χρειάζονται. Η αξία που δίνω σε αυτή την κουλτούρα-αντικουλτούρα είναι γιατί αυτή η αντικουλτούρα διαμορφώνει συμπεριφορές και οι συμπεριφορές με τη σειρά τους δημιουργούν πολιτικά γεγονότα.

Μια ηγετική ομάδα που αναλαμβάνει στα χέρια της τις τύχες αυτού του λαού θα πρέπει να επανεφεύρει τον τρόπο ώστε να επικοινωνήσουμε με το μέλλον και ακριβώς το μεγάλο κλειδί λέγεται υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Γιατί αν δεν υπάρχει μέλλον, δεν χρειάζεται να καταλάβουμε ποιοι είμαστε.

Και η αντιπολίτευση. Πώς την αντιμετωπίζετε;

Η μεγάλη καταστροφή ήταν η προσγείωση των ονείρων, την οποία αυτήν τη στιγμή διεκδικεί η αντιπολίτευση. Διεκδικεί να διατηρήσει αυτήν την προσγείωση. Μια πραγματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι σύγκρουσης αλλά συμπλήρώσης, κυρίως αυτήν τη δεδομένη στιγμή. Και μια σωστή κυβέρνηση θα πρέπει να ερμηνεύει την κριτική της αντιπολίτευσης με όρους συμπληρωματικούς.

Και τότε η όποια κυβέρνηση θα μπορεί γόνιμα να συζητήσει και να λάβει υπόψη αυτήν την αντιπολίτευση και να διδαχθεί από αυτήν...

Νομίζω ότι για πρώτη φορά πρέπει να τηρηθεί από την κυβέρνηση το «ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος», εφόσον αυτή η κυβέρνηση δεν είναι για διαχείριση, όπως το '89, αλλά θέλει να είναι μακράς πνοής. Δεν ξέρουμε τι θα καταφέρει, αλλά αυτό θέλει να κάνει. Νομίζω την υποχρεώνει σε συνθέσεις. Το πολιτικό μας πρόβλημα είναι έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Το μεγάλο ταλέντο θα είναι να χωρέσουν και τον τέταρτο με κάποιον τρόπο. Αν πετύχει αυτό, μια κουλτούρα θα ξεπεράσει ένα βαρύ νόσημα.

Ποιο είναι το νόσημα αυτό; Η δυσπιστία. Η Ελλάδα υποφέρει από δυσπιστία. Τα πράγματα δεν είναι τόσο σκοτεινά.

Η ηγετική ομάδα που αναλαμβάνει τις τύχες αυτού του λαού πρέπει να εφεύρει ξανά τον τρόπο επικοινωνίας με το μέλλον
Διαβάστε περισσότερα...

Η τρόικα καρφώνει τέσσερις υπουργούς για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων από το «παράθυρο»

Ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιο
Η τρόικα καρφώνει τέσσερις υπουργούς για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων από το «παράθυρο»


Στον «ποταμό» των πρόωρων συνταξιοδότησεων που οδηγήθηκαν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (ενόψει των οριζοντίων περικοπών σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις και εφάπαξ) και στις περίπου 70.000 προσλήψεις που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια για να καλυφθούν κενά και «πολιτικές υποχρεώσεις» χάθηκε κάθε πιθανότητα επιτυχίας του μνημονίου...
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα με έκθεσή της για την εξέλιξη του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι σε τέσσερις τομείς - ΟΤΑ, Υγεία, Αστυνομία και υπουργείο Πολιτισμού - το προσωπικό αντί να μειωθεί αυξήθηκε. Η τρόικα εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων που έρχονται με τη νέα κυβέρνηση «καρφώνει» τους παλαιούς συνομιλητές της υποστηρίζοντας ότι «ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».
Σύμφωνα με την έκθεση που έχει στα χέρια του ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και η οποία αποτέλεσε και τη βάση των συζητήσεων ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία, προκύπτει ότι το 2010 κι ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός του μόνιμου προσωπικού του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (της γενικής κυβέρνησης) έμεινε σχεδόν σταθερός στις 692.301 άτομα. Το σύνολο σχεδόν των κενών θέσεων καλύφθηκε με νέες προσλήψεις.
Και το 2011, όταν πλέον η τρόικα επέβαλε την αυστηρή εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», ενώ απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο 40.025 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 24.266 άτομα, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν με διορισμούς.
Το μεγάλο πάρτι των προσλήψεων έγινε στους ΟΤΑ όπου μόνο το 2011 προσλήφθηκαν 12.000 άτομα. Στην έκθεση εκφράζεται έκπληξη για το «εντυπωσιακό» όπως χαρακτηρίζεται αποτέλεσμα της «καθαρής αύξησης» των υπαλλήλων στους ΟΤΑ κατά 5% ή κατά 4.500 άτομα, δηλαδή του αριθμού μετά και τις συνταξιοδοτήσεις, παρά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» που είχε σχεδιαστεί για εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας, που θα προερχόταν και από τη μείωση του μισθολογικού κόστους.
Τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης (διαβάστε ολόκληρη την έκθεση) έχουν ως εξής:
* Παραβιάστηκε ο κανόνας «1 προς 5». Αντί για 8.000 προσλήψεις που προέβλεπε ο κανόνας του «1 προς 5» για το 2011 τελικώς έγιναν 16.711.
* Χαραμάδες και παράθυρα. Στην έκθεση σημειώνεται ότι «υπάρχουν αδιευκρίνιστες ροές και προσλήψεις».
* Παραλλήλως εντοπίζονται χάσματα στα στοιχεία για τις μετατάξεις. Ορισμένοι υπάλληλοι που μετατέθηκαν… «χάθηκαν», τουλάχιστον από τα «μάτια» του αρμόδιου υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν το σύνολο των αμειβομένων από το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τους ένστολους να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο αντί να μειώνεται και να υπερβαίνει σταθερά το 1.130.000 άτομα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός των συνταξιούχων του Δημοσίου ανήλθε στις 15 Μαΐου 2012 στις 431.000 άτομα από 403.033 άτομα που ήταν στο τέλος του 2010 και 389.735 που ήταν το φθινόπωρο του 2009 πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι... μεταρρυθμιστές και το ναυάγιο
Είναι προφανές ότι η μεταρρύθμιση του κ. Γιάννη Ραγκούση απέτυχε παταγωδώς, όσο προφανείς είναι και οι ευθύνες για την αδυναμία ελέγχου της οικονομικής κατάστασης των ΟΤΑ.
Ο δεύτερος μεγάλος τομέας όπου ναυάγησε η προσπάθεια μείωσης προσωπικού είναι ο χώρος της Υγείας όπου ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος εκτός από τις περίπου 300 προσλήψεις που έκανε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου για να καλύψει τα δύο τρίτα των θέσεων που έμειναν κενές λόγω συνταξιοδότησης, ενέκρινε περίπου 6.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ που πλέον απασχολεί (νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό) συνολικά 88.907 άτομα και παρά ταύτα το επίπεδο παροχών υγείας φθίνει.
Επίσης αύξηση του αριθμού των εργαζομένων υπήρξε επί των ημερών του κ. Παύλου Γερουλάνου στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπου εκτός από τις μετατάξεις εργαζομένων από τον ΟΣΕ έγιναν πάνω από 1.000 προσλήψεις.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο πρώην υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλυψε με το παραπάνω όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν λόγω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (2.257 μόνο το 2010). Μάλιστα η τρόικα «ψάχνει» για 500 «απροσδιόριστες προσλήψεις»!

TO BHMA
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση αποφοίτων 1982 της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως

Τριάντα χρόνια πέρασαν από την αποφοίτηση αυτών εδώ των 111 δασκάλων της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως και χτες οι μισοί απ΄αυτούς ξανασμίξαμε στην Τρίπολη.

Υποσχέθηκα στους παλιούς και αγαπημένους συμφοιτητές μου να ανεβάσω φωτογραφίες και ένα βινεάκι από τη συνάντηση για να τις μοιραστούμε...

Συνάντηση αποφοίτων 1982 της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης





Διαβάστε περισσότερα...