Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Από τις πρόβες για το αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο

Αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο ετοιμάζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε της Β΄Αθήνας «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ». Αισθάνομαι τυχερός γιατί οι πρόβες γίνονται στο σχολείο που υπηρετώ και μπορώ να τις παρακολουθώ.
Χτες το βράδυ η Ιουλία Τζανετουλάκου ήταν στο αρμόνιο, ο Δημήτρης Αλεξόπουλος στην κιθάρα, ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος στο μπουζούκι και η Μαριάννα Φερετζάκη τραγουδούσε. Έλειπαν ο Κώστας Μανίκας με το βιολί του και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο γνωστός και μέγας. Το βράδυ όμως της Τρίτης, 12 Ιουνίου 2012 θα είναι όλοι τους στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Το σημειώνουμε από τώρα για να είμαστε κι εμείς εκεί…

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ενημέρωση για την Παράλληλη Στήριξη και την Στήριξη Μαθητών που δεν Αυτοεξυπηρετούνται

Δείτε εδώ το έγγραφο της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής, σχετικά με τις απαραίτητες διαδικασίες για παροχή παράλληλης στήριξης και στήριξης μαθητών που δεν αυτοεξυπηρετούνται, ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς 2012-2013.

Διαβάστε περισσότερα...

«Σε αυτούς που με ακούνε λέω μην απελπίζεστε»!

Σκέφτομαι πολύ τα παιδιά αυτές τις ημέρες. Είναι που τελειώνει η σχολική χρονιά; Που σκέφτομαι πώς πέρασε; Είναι που σκέφτομαι τους συναδέλφους μου; Που σκέφτομαι πώς περάσαμε;...

Είναι που σκέφτομαι τη νέα χρονιά; Αν θα χουμε βιβλία; Αν θα χουμε πετρέλαιο; Αν θα χουμε δασκάλους; Αν θα χουμε χαμόγελο; Αν θα χετε χαμόγελο; Αν θα χουν χαμόγελο;

Είμαι κι εγώ. Είσαι κι εσύ. Είμαστε ολοι μαζί; Είμαστε ένας για όλους; Είμαστε όλοι για έναν; Τα συνθήματα πιάνουν τόπο; Ο τόπος δυναμώνει από τα συνθήματά του;

Στο νου μου τα λόγια του Charlie Chaplin «Σκεφτόμαστε πολύ, αισθανόμαστε λίγο. Πιο πολύ και από τις μηχανές μας λείπει η ανθρωπιά. Πιο πολύ από την επιδεξιότητα η καλοσύνη. Χωρίς αυτές τις αρετές η βία θα κυριαρχήσει στη ζωή… Σε αυτούς που με ακούνε, λέω, μην απελπίζεστε! Η τωρινή μας δυστυχία προήλθε από την πλεονεξία….Το μίσος θα περάσει, οι δικτάτορες θα πεθάνουν. Όσο οι άνθρωποι θα πεθαίνουν, η ελευθερία δε θα κινδυνέψει…»

«Υπέρ του ρυσθήναι ημάς από πάσης θλίψεως, οργής, κινδύνου και ανάγκης, του Κυρίου δεηθώμεν…»

Πρέπει να ¨κρατήσουμε». Να «κρατηθούμε». Πώς αλλιώς; Ο ένας από τον άλλο. Από το χέρι και τη ψυχή. Το χέρι να στηρίζει. Η ψυχή να συγχωρά. Και τα δυο να ζεσταίνουν τα χέρια των παιδιών. Κι ο νους να συνδράμει. Να μείνει ακέραιος, να σκέφτεται, να μεταχηματίζει, να δρα.

Έχουμε μαθητές. Έχουμε ευθύνη. Κρατηθείτε, δάσκαλοι!

Μαρία Φραγκάκη

* Απόσπασμα από την κλασική ταινία του Charlie Chaplin «The Great Dictator» – «Ο μεγάλος δικτάτορας». Ο ήρωας που υποδύεται στην ταινία ο Τσάπλιν μοιάζει με τον Χίτλερ και παίρνει τη θέση του. Τότε ακούγεται μπροστά στο κοινό αυτή η ιστορική για τον κινηματογράφο ομιλία.


ΠΗΓΗ: 2ο Δ.Σ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπανάκι» για μεταθέσεις από τους εκπαιδευτικούς


Nα προχωρήσουν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές δασκάλων και καθηγητών ζητούν οι εκπαιδευτικοί από την υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας, διαφορετικά, όπως λένε, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο...
Οπως τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία, «εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (αμοιβαίες μεταθέσεις, ενστάσεις μεταθέσεων, μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ, παραιτήσεις κ.λπ.) δεν πραγματοποιούνται. Είναι βέβαιο πως αν δεν προχωρήσει άμεσα η άρση της σχετικής δέσμευσης και δεν υλοποιηθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα σχολεία».

ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ολα μια παράσταση είναι, τι το ψάχνεις;


Τετάρτη μεσημέρι, κι ο Νίκος κρατάει το βιβλίο της Βιολογίας στα χέρια, ίσως για τελευταία φορά. Διαβάζει ψιθυρίζοντας ακατανόητες φράσεις όπως «λιποπρωτεϊνικής φύσης έλυτρο» και «νιτρικό υπεροξυακετύλιο». Στα κενά ανάμεσά τους, κάθε τόσο λέει «Μπράβο!» και «Σωστός!» λίγο πιο δυνατά. Ο Νίκος θέλει να γίνει γιατρός. Το δεύτερο μάθημα που έδωσε σήμερα είναι ένα απ’ τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει...

«Το πιο μικρό ή το πιο μεγάλο, αυτό μένει να φανεί» λέει. Στα 18 του, έχει πίσω δύο ολόκληρα χρόνια που το μόνο που σκέφτεται είναι οι Πανελλαδικές. Κι έτσι, μπορεί να ξέρει όλα του τα βιβλία απ’ έξω, αλλά στην ερώτηση «και τώρα που τελείωσες το σχολείο, τι θα κάνεις;» δεν έχει πρόχειρη απάντηση.

Προς το παρόν, το μόνο που περιμένει ο Νίκος είναι να τελειώσουν οι εξετάσεις, για να τον πάρει το πλοίο που θα τον πάει πρώτη φορά χωρίς τους γονείς και τον αδελφό του για διακοπές στη Σαντορίνη. Οπως ακριβώς η Ερη περιμένει τα γενέθλιά της, στις 15 του άλλου μήνα, κι ο Μάκης κι ο Παντελής περιμένουν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, που θα βγουν στη σκηνή για «live» με τις κιθάρες τους. Αλλά πέρα απ’ όλα αυτά τα μικρά πράγματα που περιμένει κανείς όταν είναι 18 χρονών, υπάρχει εκεί έξω η ζωή μετά το σχολείο, που περιμένει τον Νίκο, την Ερη, τον Παντελή και τον Μάκη για να τη ζήσουν, έστω και στην εποχή της κρίσης.

«Πριν από μερικές μέρες ψήφισα πρώτη φορά, και δεν ήξερα πού μου πάνε τα τέσσερα!» κάνει ο Νίκος αυθόρμητα. «Είτε μπω στη σχολή είτε όχι, πριν από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να κάτσω να διαβάσω κανένα βιβλίο, να καταλάβω πώς λειτουργεί αυτός ο κόσμος», λέει. Τον ρωτάω αν αξίζουν τόσα χρόνια σπουδών όταν δεν είσαι καν σίγουρος αν θα βρεις δουλειά. «Ξέρεις τι σκέφτομαι;» απαντά το παιδί. «Πως τα πολλά χρόνια που χρειάζονται για να γίνω γιατρός, ίσως να είναι και προνόμιο αυτή την εποχή. Ισως να περάσω την κρίση διαβάζοντας». Ο Νίκος δεν έχει αυταπάτες - καταλαβαίνει πολύ καλά πως έχει το περιθώριο να βλέπει τα πράγματα έτσι γιατί «οι γονείς μου έχουν οικονομική ευχέρεια, δεν θα πεινάσουμε, ούτε και θα χρειαστεί να δουλέψω στις σπουδές μου. Είμαι τυχερός». Και ξέρει, βέβαια, πως δεν είναι όλοι έτσι. Για τον Παντελή, ας πούμε, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Ολα για τη μόστρα

«Για τη μόστρα γίνονται όλα», λέει όταν τον ρωτάω πώς διάλεξε τη σχολή που θέλει να πάει. «Ηρθα να δώσω», λέει ξύνοντας το γενάκι του, «αλλά κι αν μπω, μπορεί και να μην πάω. Μπορεί να πάω να γίνω βενζινάς. Μπορεί να παίζω και κιθάρα στο μετρό». Ο Μάκης πίσω του χασκογελάει - «μαζί σου, κι εγώ θα παίζω συνθεσάιζερ!» λέει. «Να τις τρελάνουμε τις γριές στο βαγόνι!». Οι δυο τους είναι φίλοι απ’ το Γυμνάσιο, ο Μάκης θέλει να μπει στο Φυσικό, ο Παντελής σκέφτεται να γίνει χημικός. Οταν δεν ασχολούνται με τα μαθήματά τους, έχουν ένα γκρουπ που παίζει λάιβ σε μπαράκια. «Αφού σου είπα», επιμένει ο Παντελής όταν τον ρωτάω πώς προλαβαίνουν τις πρόβες μέσ’ στις Πανελλαδικές. «Για τη μόστρα γίνονται όλα. Πρέπει να παίζουμε συχνά, για να έχουμε καλή σκηνική παρουσία. Οπως και όλοι οι άλλοι σ’ αυτόν τον κόσμο» λέει. Στο απορημένο ύφος μου, το παιδί απαντά γελώντας. «Ολα μια παράσταση είναι, τι το ψάχνεις;». Λέει πως οι γονείς του παράσταση δίνουν: «ευτυχισμένοι να δείχνουμε, υγεία να έχουμε, και όλα θα πάνε καλά σου λένε. Και από πίσω σου ψάχνουν δανεικά απ’ τον γείτονα».

Η Ερη παρεμβαίνει - «σιγά ρε σοφέ του βουνού!» κάνει όπως περνάει πίσω απ’ τον Παντελή. Χωρίς εκείνος να το περιμένει, η Ερη του φοράει ξαφνικά την κουκούλα που κρέμεται πίσω απ’ το φούτερ του. Ο Μάκης ξεκαρδίζεται με την έκπληξη του φίλου του που βρέθηκε απρόσμενα κουκουλωμένος, αλλά η Ερη έχει ήδη έρθει προς το μέρος μου. «Αν θες τη γνώμη μου», λέει, «το μόνο που περιμένω είναι να περάσω ωραία φοιτητικά χρόνια. Απ’ τα 16 μου κάθε μέρα κάνω φροντιστήριο. "Παιδί μου διάβασες;” πίεση, βιβλία, και πάλι απ’ την αρχή. Τώρα, τέλος. Να βγω απ’ την πρίζα. Μόνο αυτό θέλω». «Και μετά;» τη ρωτάω. «Κάτσε να βγουν οι βαθμοί να δούμε τι κάναμε...» λέει. Τη ρωτάω ποιο είναι το χειρότερο σενάριο. Η Ερη το σκέφτεται μια στιγμή, και... «το χειρότερο είναι να δουλεύω χωρίς ωράριο», λέει, «να παίρνω από 300 έως 600 ευρώ, να μην έχω να πάρω στην κόρη μου τα βιβλία που θέλει, να έρχεται το τέλος του μήνα και να μου χτυπάει την πόρτα ο σπιτονοικοκύρης για το νοίκι και να μην του ανοίγω». Πριν προλάβω να πω τίποτα, «δηλαδή, να ζω τη ζωή που ζει τώρα η μάνα μου», κάνει η Ερη...

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΔΟΕ για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις μαθητών

Προς: 1. τον Υπουργό Υγείας κ. Χρήστο Κίττα.
2. την Υπουργό Παιδείας κ. Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου

Θέμα: Ιατρικές εξετάσεις μαθητών

Κύριοι Υπουργοί,
Στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, τα αγαθά της Παιδείας και της Υγείας πρέπει να διατηρήσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους...
αν θέλουμε ως κοινωνία να έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας σοβαρών προϋποθέσεων εξόδου από την κρίση. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2012-2013 θα πρέπει να γίνει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και χωρίς να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στους Έλληνες πολίτες.
Είναι γνωστό πως η παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες συνδέεται με μια σειρά ιατρικών δικαιολογητικών (καρδιολόγος, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος) τόσο για την πρώτη εγγραφή στο σχολείο, όσο και για τις υπόλοιπες τάξεις.
Με δεδομένο τον όγκο των εξετάσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά και την ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη στελέχωση των υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι γονείς ταλαιπωρούνται και αναγκάζονται να πληρώσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο. Κάτι τέτοιο όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να το αντέξει η ελληνική οικογένεια.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά να αναλάβετε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε το σύνολο των μαθητών της χώρας να εξεταστεί από τις υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση. Είναι αναγκαίο να προβλεφθούν ημέρες και ώρες στις οποίες οι γονείς θα πηγαίνουν τα παιδιά τους για τον απαιτούμενο ιατρικό έλεγχο.
Δεν θα πρέπει να υπάρχει μαθητής ή μαθήτρια που για οικονομικούς λόγους δεν θα εξεταστεί από γιατρούς. Το αγαθό της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτο.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εγκύκλιοι για τον προγραμματισμό λειτουργίας των Ολοήμερων και ΕΑΕΠ

Δείτε εδώ την εγκύκλιο για τα Ολοήμερα Δημοτικά - Νηπιαγωγεία

και εδώ για τα ΕΑΕΠ


http://www.gdimitrakopoulos.gr/


Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα από ψηλά

Αν έχετε χρόνο και διάθεση δείτε και δείξτε το και στα παιδιά σας το δεκαπεντάλεπτο βίντεο με εξαιρετικά πλάνα από όλη την Ελλάδα με μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Ευανθίας Ρεμπούτσικα και Κυριάκου Καλαϊτζίδη...

Ενδεικτικά τα μέρη που φαίνονται στο βίντεο είναι:

Όλυμπος, Αθήνα, Πειραιάς, "Υψηλή Γέφυρα" (κρεμαστή) της Χαλκίδας, Φάρος Ρέπι - Σκιάθου, Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο...
Αιγαίο, Κυκλάδες, Μύκονος, Ο Φάρος Αρμενιστής - Μυκόνου, Δήλος, Νάξος (Η Πορτάρα, η μαρμάρινη πύλη στη νησίδα Παλάτια), Χαλκί Νάξου, Αμοργός - Η Παναγία Χοζοβιώτισσα, Αντίπαρος, Σίφνος, Πάρος, Κρατήρας Σαντορίνης, Νέα Καμένη, Αμμούδι (Σαντορίνης), Σαντορίνη, Ηφαιστειογενές έδαφος - Θηρασία, Χώρα Θήρας, Κνωσός, Κρήτη, Ρόδος, Λίνδος Ρόδου, Λέσβος, Μυτιλήνη - Η Παναγία της Πέτρας, Γενοβέζικο Φρούριο Μήθυμνας, Θράκη, Άλογα στο ποτάμι του Αξιού, Καβάλα, Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, Χερσόνησος όρους Άθως (Άγιο Όρος), Θεσσαλονίκη, Καταρράκτες Έδεσσας, Λίμνη Πρέσπα, Φαράγγι του Βίκου, Γέφυρα στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα, Λίμνη Ιωαννίνων, Μετέωρα, Διώρυγα της Κορίνθου, Οδοντωτός στο φαράγγι του Βουραϊκού, Μονεμβασιά, Πύλος, Νιόκαστρο Πύλου, Μπούρτζι Μεθώνης, Σπαρτιάτικο φρούριο Σφακτηρίας, Ναός της Αφαίας στην Αίγινα, Μυκήνες, Θέατρο της Επιδαύρου, Αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, Ζάκυνθος, Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, Μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας - Κέρκυρα, Δελφοί, Ακρόπολη - Αθήνα, Ξωκλήσι και θάλασσα...!
Διαβάστε περισσότερα...

Προγραμματισμός Λειτουργίας Ολοήμερων Σχολικών Μονάδων (Ολοήμερα Δημοτικά – Ολοήμερα Νηπιαγωγεία) για το Σχολικό Έτος 2012-2013

H εγκύκλιος Φ 50/175/58862/Γ1/25-5-2012 του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

Για τον Προγραμματισμό Λειτουργίας των Ολοήμερων Σχολικών Μονάδων (Δημοτικών-Νηπιαγωγείων), οι Σχολικές Μονάδες και οι Δ/νσεις Π.Ε. θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την ισχύουσα Νομοθεσία (Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, Εγκυκλίους και λοιπές διατάξεις του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.) και ειδικότερα τις υπ’ αριθμ. Φ12/520/61575/Γ1/ 30.05.2011 (ΦΕΚ 1327/16.6.2011 τ.Β’) και Φ12/530/62626/Γ1/2.6.2011 (ΦΕΚ 1345/16.6.2011 τ.Β’) Υπουργικές Αποφάσεις. Για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος το σχολικό έτος 2012-2013, τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και οι Δ/νσεις Π.Ε. θα πρέπει να τηρήσουν τις παρακάτω διαδικασίες:...

1. Έως τις 14-6-2012 να πραγματοποιηθούν οι ενημερωτικές συναντήσεις των Διευθυντών των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Προϊσταμένων των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, καθώς και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

1.1 Για τη λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

- Στα 6/θ και άνω Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, ο ελάχιστος αριθμός εγγεγραμμένων- φοιτούντων για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δεκαπέντε (15) μαθητές.

- Στα 6/θέσια και κάτω Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός των δεκαπέντε (15) εγγεγραμμένων – φοιτούντων στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, να δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας του, με την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός φοιτούντων στη σχολική μονάδα είναι τουλάχιστον εξήντα (60) μαθητές.

- Προκειμένου οι μαθητές να φοιτήσουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, προϋπόθεση είναι οι γονείς να προσκομίσουν βεβαίωση για την εργασιακή τους κατάσταση (εργασίας ή ανεργίας).

- Το ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος και η υποχρεωτικότητα της φοίτησης των μαθητών, εφόσον το επιλέξουν.

- Η αποχώρηση των μαθητών από το Ολοήμερο Πρόγραμμα, η οποία θα μπορεί να γίνεται μετά το τέλος κάθε διδακτικής ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος, με την προϋπόθεση ότι θα έχει κατατεθεί κατά την εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους.

- Τα τμήματα του Ολοήμερου Προγράμματος θα συγκροτούνται με βάση τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων, λαμβάνοντας υπόψη τη δηλωθείσα ώρα αποχώρησης.

- Ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται για τη λειτουργία της Πρωινής Προαιρετικής Ζώνης (07:00-08:00) σε όλα τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία είναι πέντε (5) μαθητές.

Στις συναντήσεις μπορεί να καλείται ο αρμόδιος Σχολικός Σύμβουλος, ο οποίος θα συνεισφέρει στην ενημέρωση των γονέων και στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.

1.2 Για τη λειτουργία των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

- Για την εγγραφή των νηπίων / προνηπίων στο Ολοήμερο Τμήμα δεν απαιτείται βεβαίωση εργασιακής κατάστασης γονέων – κηδεμόνων.

- Ο ελάχιστος αριθμός εγγεγραμμένων – φοιτούντων για τη λειτουργία Ολοήμερου Τμήματος είναι επτά (7) νήπια/προνήπια .

- Ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται για τη λειτουργία της Πρωινής Προαιρετικής Ζώνης είναι πέντε (5) νήπια πρώτης ηλικίας.

- Στα συστεγαζόμενα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία, εφόσον ο αριθμός των εγγεγραμμένων νηπίων – προνηπίων για φοίτηση σε Ολοήμερο Τμήμα είναι μικρότερος των επτά (7), συγκροτούνται κοινά τμήματα.

- Το Ωράριο Λειτουργίας του Ολοήμερου Τμήματος και η υποχρεωτικότητα της φοίτησης των μαθητών, εφόσον το επιλέξουν.

Στις συναντήσεις μπορεί να καλείται ο αρμόδιος Σχολικός Σύμβουλος, ο οποίος θα συνεισφέρει στην ενημέρωση των γονέων και στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.

2. Έως τις 21-6-2012 να έχουν κατατεθεί στις σχολικές μονάδες:

- Το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ (1)», από όσους γονείς επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

- Το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ (2)», από όσους γονείς επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Τμήμα.

- Με ευθύνη των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων και των Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων θα πρέπει να δίνονται στους γονείς τα έντυπα «ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ» (1) ή (2) που επισυνάπτονται. Επίσης το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ», καθώς και οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αίτησης για εγγραφή μαθητή σε Ολοήμερο Τμήμα, θα πρέπει να είναι αναρτημένα σε εμφανές σημείο για την ενημέρωση των γονέων.

- Οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, καθώς και οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων που θα λειτουργήσουν ως Ολοήμερα κατά το προσεχές Σχολικό Έτος 2012-2013, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν, έως τις 29-6-2012, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα ακόλουθα:
Τους πίνακες Δ1, Δ2, Δ3, Δ4, Δ5 (Δημοτικά Σχολεία)
Τους πίνακες Ν1, Ν2, Ν3, Ν4, Ν5 (Νηπιαγωγεία)

Ονομαστική κατάσταση των μαθητών ανά τάξη, που έχουν εγγραφεί για φοίτηση στα Ολοήμερα Τμήματα, με τη διεύθυνση κατοικίας και το τηλέφωνό τους.

3. Το αργότερο έως τις 8-7-2012 οι Διευθύνσεις Π.Ε., ύστερα από έλεγχο και επεξεργασία των πινάκων θα υποβάλουν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), στη Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.:

3.1. Τους πίνακες Δ2 και Ν2 με τα στοιχεία των σχολικών μονάδων της Δ/νσης που θα λειτουργήσουν ως Ολοήμερα το προσεχές Σχολικό Έτος 2012-2013. Στους πίνακες αναφέρονται και τα συγκεντρωτικά ανά Δ/νση Π.Ε. στοιχεία.

3.2. Τους πίνακες Δ3 και Ν3, που αναφέρονται στις προτάσεις της Διεύθυνσης Π.Ε. για τον Ορισμό Νέων Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και Νέων Ολοήμερων Νηπιαγωγείων.

3.3. Τους πίνακες Δ4 και Ν4, που αναφέρονται στις προτάσεις της Διεύθυνσης Π.Ε. για τον Ορισμό Νέων Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων Ειδικής Αγωγής και Νέων Ολοήμερων Νηπιαγωγείων Ειδικής Αγωγής.

3.4. Τους πίνακες Δ5 και Ν5, με τα συγκεντρωτικά στοιχεία όλων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων που θα λειτουργήσουν ως Ολοήμερα κατά το προσεχές Σχολικό Έτος 2012-2013, ανά Δ/νση Π.Ε.

5. Όλοι οι πίνακες κοινοποιούνται και στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε.

6. Οι Περιφερειακές Δ/νσεις Π.Ε. & Δ.Ε. καθώς και οι Διευθύνσεις Π.Ε., κατά την υποβολή των αιτημάτων τους για αναπληρωτές, να λάβουν υπόψη και τις ανάγκες του Ολοήμερου Προγράμματος, καθώς και το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 που θα εργαστούν στο Ολοήμερο ανήκουν στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου.

Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης, μετά τις 21 Ιουνίου 2012, για εγγραφή μαθητή σε ολοήμερο τμήμα, αυτή πραγματοποιείται κατόπιν γραπτής έγκρισης του οικείου Διευθυντή Π.Ε. και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

Παρακαλούνται τα στελέχη της εκπαίδευσης να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να επιτευχθεί ο έγκυρος και έγκαιρος προγραμματισμός των Ολοήμερων Σχολείων και να τηρήσουν αυστηρά το προαναφερθέν χρονοδιάγραμμα

Να ενημερωθούν ενυπόγραφα όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στη σχολική μονάδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή της ΔΟΕ για το πάγωμα των υπηρεσιακών μεταβολών

Προς Την Υπουργό Παιδείας κ. Αγγελική – Ευφροσύνη Κιάου
Κοιν: 1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. 2. Μ.Μ.Ε.

Θέμα: «Πάγωμα υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών»

Κυρία Υπουργέ,
Εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (αμοιβαίες μεταθέσεις, ενστάσεις μεταθέσεων, μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ, παραιτήσεις, κλπ.) δεν πραγματοποιούνται...

Είναι βέβαιο πως αν δεν προχωρήσει άμεσα η άρση της σχετικής δέσμευσης και δεν υλοποιηθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα σχολεία.
Σας καλούμε να αναλάβετε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλότητα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και να μην υπάρχει ομηρία των εκπαιδευτικών.
Διαβάστε περισσότερα...

Για τα παιδιά που έχουν χαθεί




Διαβάστε περισσότερα...

Οι βάσεις των αποσπάσεων της περσινής σχολικής χρονιάς 2011-12 (Α΄ και Β΄ φάσης) των εκπαιδευτικών Π.Ε.

του αιρετού ΚΥΣΠΕ, Δημήτρη Μπράτη

Σας κοινοποιώ τους πίνακες με τις βάσεις των αποσπάσεων (Α΄ και Β΄ φάσης) της περσινής χρονιάς , επισημαίνοντας τα εξής :

1.Στους πίνακες δε συμπεριλαμβάνονται οι αποσπάσεις των ειδικών κατηγοριών.

2.Οι βάσεις αυτές είναι ενδεικτικές , αφού κάθε χρόνο διαμορφώνονται διαφορετικά ανάλογα με τα κενά της κάθε περιοχής και τον αριθμό των αιτήσεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Κανονιστικές Αποφάσεις για απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Δείτε το ΦΕΚ με τις Κανονιστικές Αποφάσεις σχετικές με τη διαδικασία απόσπασης στο εξωτερικό: α) εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες και γραφεία, β) εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02) σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Ιδρύματα Ερευνών για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας έτους 2011-2012 εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Διαδικασίες απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, όροι και κριτήρια

To Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, τους όρους, τα κριτήρια, το όργανο επιλογής των υποψηφίων, τη διαδικασία διαπίστωσης της γνώσης ξένης γλώσσας και των περιπτώσεων απόσπασης εκπαιδευτικών με αποδοχές και επιμίσθιο, χωρίς αποδοχές και επιμίσθιο ή μόνο με αποδοχές.

Η Yπουργική Aπόφαση είναι εδώ

ΠΗΓΗ:Νικόλαος Ράμμος, αιρετός ΠΥΣΠΕ Κερκύρας

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ποδηλατικός γύρος Αγίας Παρασκευής


Την Κυριακή, 27 Μαΐου 2012, περισσότεροι από τριακόσιοι ποδηλάτες- μαθητές,εκπαιδευτικοί, γονείς- από τα 4ο,5ο,7ο,9ο,10ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήσαμε ποδηλατικό γύρο, μήκους 7χλμ στις γειτονιές μας (Κοντόπευκο – Παράδεισο- Πευκάκια)

Συγκεντρωθήκαμε στις 9:00 το πρωί στα σχολεία μας και λίγο αργότερα συναντηθήκαμε, όλα τα Δημοτικά, στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη στο Κοντόπευκο απ΄όπου ξεκινήσαμε τη διαδρομή.

Με κεντρικό σύνθημα "Διεκδικούμε χώρο για τα ποδήλατα", με καραμούζες και σφυρίχτρες δώσαμε χρώμα και ζωή στις γειτονιές μας.

Μας άρεσε πολύ και από Σεπτέμβρη λέμε να το ξανακάνουμε.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο...




















Με το Διευθυντή του 9ου Δ.Σ Αγίας Παρασκευής και δεινό ποδηλάτη, Κώστα Σουήδα





























Ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία και τους τέσσερις αστυνομικούς που ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, φροντίζοντας για την ασφαλή κυκλοφορία μας




Διαβάστε περισσότερα...

ΕΟΠΥΥ:Οδηγίες για την κατάθεση δικαιολογητικών ασφαλισμένων-Συμμετοχή ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων

1η Εγκύκλιος: 25113/24-5-2012 («Οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών
ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων μέχρι τη λήξη μη εκτέλεσης συνταγών του Οργανισμού από ιδιωτικά φαρμακεία».


Λόγω της προσωρινής μη εκτέλεσης συνταγών για ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι...

Μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν. Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου οι καταθέσεις δαπανών θα πραγματοποιούνται στην Διεύθυνση Παροχών, και Μητρώου Ασφαλισμένων - Τμήμα Παροχών.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι τα κάτωθι:

1. Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οιηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)
2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων
3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο
4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται)
Σημειώνεται ότι θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής.
Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.
Οι συνταγές που δεν εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσης τους, θα εκτελούνται κανονικά.

-------------------------------------------------------------------------------

2η εγκύκλιος:21911/21-5-2012
(Εφαρμογή νέων συμμετοχών ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων)

Σας ενημερώνουμε ότι στις 15/05/2012 κοινοποιήθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου επικαιροποιημένοι κατάλογοι με τις δραστικές ουσίες και τα αντίστοιχα προς αυτές κυκλοφορούντα προϊόντα, που περιλαμβάνονται στον ισχύοντα Θετικό Κατάλογο και στο Συμπλήρωμα αυτού, και τα οποία ορίζονται ως θεραπεία, βάσει των εγκεκριμένων τους ενδείξεων για τις δημοσιευμένες παθήσεις, η φαρμακοθεραπεία των οποίων αποζημιώνεται με μειωμένη (10%) ή συμμετοχή μηδέν (0%) του ασφαλισμένου στα φάρμακα.

Επισημαίνονται τα παρακάτω:
1. Για τα υπόλοιπα φάρμακα του Θετικού Καταλόγου, η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι 25%, εκτός αν αυτά εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 3816/2010.
2. Σύμφωνα με την Υ.Α. Φ42000/οικ.2555/353 (ΦΕΚ Β΄497/2012) οι πάσχοντες από παραπληγία, τετραπληγία, οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, οι γυναίκες κατά την περίοδο της κύησης και της λοχείας και οι εργαζόμενοι που έτυχαν σε εργατικό ατύχημα δικαιούνται 0% συμμετοχή για όλα τα φάρμακα. Επίσης, με συμμετοχή του ασφαλισμένου 0% χορηγούνται τα φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
3. Για τους δικαιούχους ΕΚΑΣ, η γενική συμμετοχή στα φάρμακα είναι 10% και 0% για τις παθήσεις που εμπίπτουν στην μηδενική συμμετοχή. Οι κατάλογοι μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ www.eof.gr, στην οποία θα πρέπει να ανατρέξουν οι ιατροί που συνταγογραφούν για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ενημερωθούν και να εφαρμόσουν την Υπουργική Απόφαση για τη συμμετοχή ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων, όπως καταγράφεται στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας (1) και κατ’ αντιστοιχία με τους προαναφερόμενους καταλόγους.
Τέλος, σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να επισκέπτονται τακτικά την ανωτέρω ιστοσελίδα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις τροποποιήσεις ή μεταβολές που μπορεί να προκύψουν στους καταλόγους, από επικαιροποίηση τους, λόγω εισόδου στην κυκλοφορία νέων φαρμάκων.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σε φορείς και στη Δ/νση Π.Ε Β΄Αθήνας

Θυμίζω στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και για φορείς λήγει την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012.

Στη Δ/νση Π.Ε Β΄Αθήνας οι αιτήσεις υποβάλλονται:...
α) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μόνο στο apospaseis@dipevath.gr
β) μέσω φαξ στο 2108063626
γ) σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αν δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους τότε μπορεί να υποβληθεί αυτοπροσώπως στο Παράρτημα της Διεύθυνσης: Δήμητρος 8, Μαρούσι.

Όλες οι αιτήσεις θα πρωτοκολλούνται και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσω του δικτυακού τόπου της Διεύθυνσης. Επιβεβαίωση θα αποσταλεί και στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάθε εκπαιδευτικού. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση των αιτήσεων, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν για τον έλεγχο/παραλαβή του ηλεκτρονικά καταχωρισμένου αντιγράφου της αίτησής τους και την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στο Παράρτημα της Διεύθυνσης στο Μαρούσι.

Ο Διευθυντής της Δ/νσης Π.Ε Β΄Αθήνας, Πάρις Βεντήρης, με ανοιχτή πρόσκληση καλεί τους εκπαιδευτικούς με αυξημένα προσόντα (πρόσθετες σπουδές σε πληροφορική ή οικονομικά ή Δημόσια διοίκηση ή νομικά) εφόσον το επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης στη Β΄Δ/νση και δηλώνει ότι: «Με όρους διαφάνειας, αντικειμενικότητας και με πρώτο κριτήριο την επιστημονική κατάρτιση και την διάθεση για προσφορά , στο βαθμό που μου αναλογεί, θα υποστηρίξω κάθε τέτοια αίτηση»

Συνημμένα:

Εγκύκλιος Αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ Σχολ. Έτους 2012-2013

Εγκύκλιος Αποσπάσεων σε Υπηρεσίες και Φορείς ΥΠΔΒΜΘ Σχολ. Έτους 2012-2013

Αίτηση Απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ Σχολ. Έτους 2012-2013

Αίτηση Απόσπασης σε ΚΕΔΔΥ Σχολ. Έτους 2012-2013

Αίτηση Απόσπασης σε Υπηρεσίες και Φορείς ΥΠΔΒΜΘ Σχολ. Έτους 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα...


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μεταφορά ωραρίου εργασίας σε απογευματινή βάρδια για πραγματοποίηση εκδηλώσεων

Ενημερώνω τους Συλλόγους Διδασκόντων όσων Δημοτικών Σχολείων προγραμματίζουν απογευματινές αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες ότι είναι δυνατή η μεταφορά ωραρίου εργασίας το απόγευμα...

με βάση το Π.Δ 201/1998, άρθρο 13, παρ 4:

«Μέρος της σχολικής ζωής αποτελούν οι αναφερόμενες στην προηγούμενη παράγραφο εκδρομές και επισκέψεις, καθώς και οι κάθε είδους εκδηλώσεις και δραστηριότητες που ικανοποιούν τις ανάγκες του διδακτικού προγράμματος και φέρνουν το παιδί σε επαφή με τη σύγχρονη πραγματικότητα και με έργα πολιτισμικής αξίας σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Μεταφορά ωραρίου εργασίας σε άλλη βάρδια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων μπορεί να γίνει με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για την οποία ενημερώνονται ο αρμόδιος προϊστάμενος και ο σχολ. σύμβουλος.»

Επομένως, συνεδριάζει ο Σύλλογος Διδασκόντων , αποφασίζει τη μεταφορά ωραρίου, συντάσσεται πρακτικό και κοινοποιείται στο Δ/ντη Εκπαίδευσης και στο Σχολικό Σύμβουλο.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Οι βεβαιώσεις αποδοχών Ιουνίου...

...για τους εκπαιδευτικούς της Αττικής εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2012

Του Βασίλη Φουρτούνη, Αναπληρωματικού αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Αγαπητοί συνάδελφοι/ες

Από τις 17 Μαΐου 2012 έχει κυκλοφορήσει η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και για Σ.Μ.Ε.Α., Τμήματα Ένταξης, ΚΕΔΔΥ και Διαπολιτισμικά Σχολεία.

Επίσης με διαφορετική εγκύκλιο καλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για απόσπαση σε υπηρεσίες ή φορείς του υπουργείου Παιδείας όπως...

α) στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου

β) στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

γ) στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

δ) στις ανεξάρτητες ή αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου

ε) σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από το Υπουργείο

Παιδείας και στ) στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.)

Οι αιτήσεις για αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε υπηρεσίες και φορείς του Υπουργείου Παιδείας μπορούν να κατατεθούν από τις 23-5-2012 μέχρι και τη 1-6-2012.



Βασικές πληροφορίες για τις αποσπάσεις

α) Μπορούμε να δηλώσουμε μέχρι 5 ΠΥΣΠΕ προτίμησης και μέχρι 1 φορέα αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ

β) Στην περίπτωση που κάποιος συνάδελφος/σα κάνει αίτηση για απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και αίτηση για υπηρεσία ή φορέα του ΥΠΕΠΘ, προηγείται η εξέταση των αιτήσεων για τους φορείς και σε περίπτωση ικανοποίησης δεν θα εξετάζεται η αίτηση απόσπασης για άλλο ΠΥΣΠΕ.

γ) Ανάκληση αίτησης μπορεί να γίνει μόνο, εάν οι λόγοι έχουν προκύψει μετά την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης της αίτησης.

δ) Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί εκτός από τους συναδέλφους που διορίστηκαν το έτος 2011-2012 και διανύουν το 2ο έτος υπηρέτησης της οργανικής τους, ενώ εξαιρούνται οι νεοδιόριστοι που ανήκουν στην ειδική κατηγορία και όσοι είναι στελέχη της εκπαίδευσης.



Τα κριτήρια μοριοδότησης των αποσπάσεων ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Η μοριοδότηση των αιτήσεων καθορίζεται από 4 παράγοντες:

α) την συνολική υπηρεσία, β) τη συνυπηρέτηση, γ) την εντοπιότητα και δ) τους οικογενειακούς λόγους.

Αναλυτικά τη μοριοδότηση έχει ως εξής:

Η συνολική υπηρεσία ως εξής:

α) 1 μονάδα για κάθε έτος από 1 έως και 10 έτη υπηρεσίας

β) 1,5 μονάδες για κάθε έτος από 10 έτη έως και 20 έτη

γ) 2 μονάδες για κάθε έτος υπηρεσίας από 20 έτη και άνω

Η συνυπηρέτηση δίνει 10 μονάδες

Η εντοπιότητα δίνει 4μονάδες,

Οι οικογενειακοί λόγοι ως εξής:

α) Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν 4 μονάδες. Ίδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί, στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανήλικων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων).

β) Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν 12μονάδες, αν έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει, αλλιώς λαμβάνουν 4 μονάδες.

γ) Οι εκπαιδευτικοί με μονογονεϊκή οικογένεια, χωρίς να έχει προηγηθεί γάμος, λαμβάνουν 6 μονάδες, εφόσον έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει. Οι εκπαιδευτικοί που είναι έγγαμοι, σε διάσταση, σε διάζευξη ή χηρεία ή με μονογονεϊκή οικογένεια λαμβάνουν 5 μονάδες για το πρώτο, 6 μονάδες για το δεύτερο και 8 μονάδες για το τρίτο παιδί (φυσικό, θετό ή αναγνωρισμένο) και 10 μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον αυτά είναι άγαμα ανήλικα ή σπουδάζουν.



Αποσπάσεις κατά προτεραιότητα

Προβλέπονται αποσπάσεις κατά προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών και κατά σειρά σύγκρισης μεταξύ τους ως εξής:

α) Όσοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενειών απλά διευκρινίζεται ότι για τις αποσπάσεις με υπαγωγή σε ειδική κατηγορία αρκεί γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής.

β) Είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος καθώς και του Ειδικού Ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας

γ) Είναι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων δ) Είναι σύζυγοι δικαστικών λειτουργών.



Αποσπάσεις σε ΣΜΕΑ, Τμήματα Ένταξης και Διαπολιτισμικά Σχολεία

Για τις αποσπάσεις αυτές οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν τα προσόντα που αναφέρονται στο άρθρο 4 παρ. Α4 του Ν. 2817/2000. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και επίσημα έγγραφα (επικυρωμένα αντίγραφα) για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων.

Επίσης για απόσπαση σε διαπολιτισμικά σχολεία οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να διαθέτουν αυξημένα προσόντα που αποδεικνύονται με τα παρακάτω:

α) Πιστοποιητικό για τη γνώση ξένης γλώσσας (κατά προτεραιότητα της μητρικής γλώσσας της πλειοψηφίας των μαθητών),

β) Βεβαιώσεις παρακολούθησης σεμιναρίων σχετικών με τη διδασκαλία σε παλιννοστούντες μαθητές και

γ) Βεβαιώσεις για τυχόν προϋπηρεσία τους σε Διαπολιτισμικά Σχολεία ή σε Σχολεία του εξωτερικού.


Πατήστε ΕΔΩ για την εγκύκλιο των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και ΕΔΩ για την εγκύκλιο των αποσπάσεων σε φορείς
Διαβάστε περισσότερα...

Μετατάξεις εκπαιδευτικών (ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ32, ΠΕ18.41, ΠΕ19-ΠΕ20) στην Π.Ε.

Του αιρετού ΚΥΣΠΕ, Δημήτρη Μπράτη

Με την με αριθ. 50200/Δ1/04.05.2012, (ΦΕΚ 1493 τ.Β΄) Κ.Υ.Α. δημιουργούνται κλάδοι εκπαιδευτικών Γαλλικής (ΠΕ05): 200, Γερμανικής (ΠΕ 07): 100, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (ΠΕ 08): 100, Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ 32): 60, Δραματικής Τέχνης (ΠΕ 18.41): 5, Πληροφορικής (ΠΕ 19): 288 και Πληροφορικής (ΠΕ 20): 192 στην Π.Ε. Στην απόφαση αναφέρεται ρητά ότι...
οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με μετάταξη μόνιμων εκπαιδευτικών από τη Β/θμια Εκπαίδευση.

Για να πραγματοποιηθούν αυτές οι μετατάξεις θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις σε σχολικές μονάδες της Π.Ε.. Στη συνέχεια αφού καθορισθούν τα κριτήρια και υποβληθούν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους θα συνεδριάσουν τα αντίστοιχα συμβούλια ( ΚΥΣΔΕ-ΚΥΣΠΕ) , προκειμένου να γίνουν οι μετατάξεις.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν έχει αρθεί ακόμη η απαγόρευση των υπηρεσιακών μεταβολών δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί πότε θα ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες.

Οι θέσεις που προτείνονται να δημιουργηθούν ανά Περιφερειακή Διεύθυνση έχουν ως εξής:
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 14 Ιουνίου οι τίτλοι σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Σημερινό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι λόγω των Εκλογών της 17ης Ιουνίου , οι σχολικές μονάδες Π.Ε δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου καθώς τα σχολεία θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές, το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου 2012,προκειμένου οι αίθουσες τους να χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας

Ως εκ τούτου, οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης θα αποσταλούν για την εγγραφή τους στα γυμνάσια στις 14 Ιουνίου και την ίδια ημερομηνία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου των υπολοίπων τάξεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Για το επίδομα των Υποδιευθυντών- Υπευθύνων Ολοήμερου


Οι υποδιευθυντές-υπεύθυνοι Ολοήμερου δικαιούνται το επίδομα των 150 Ευρώ σε όσα σχολεία (10/θέσια και άνω) δεν υπάρχει Υποδιευθυντής. Αυτό αναφέρει έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που απαντά σε σχετικό ερώτημα του Υπουργείου Παιδείας.

Να επισημάνουμε και το κουφό, ότι δηλαδή το εν λόγω επίδομα δεν το δικαιούνται οι υπεύθυνοι ολοήμερου των 10/θεσίων και άνω δημοτικών και ας έχουν να κάνουν με πολύ μεγαλύτερο αριθμό μαθητών και υποχρεώσεων.


Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση εργασίας του Δ/ντή Εκπαίδευσης Π.Ε Β΄Αθήνας με τους Διευθυντές των σχολείων της Δ/νσης

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄Αθήνας, Παρασκευάς Βεντήρης, καλεί τις Δ/ντριες και τους Δ/ντές των δημοτικών σχολεί-ων του ΠΥΣΠΕ σε συνάντηση εργασίας

Ακολουθεί το πρόγραμμα των συναντήσεων και τα θέματα που θα συζητηθούν...


Παρασκευή 25/5/2012, 09:00-11:00, τα σχολεία της Δ/νσης και του πρώην 1ου Γραφείου στο 1ο Δημ. Σχ. Βριλλησίων, Φλωρίνης 24, τηλ: 210 8045965

Την Τρίτη 29/5/2012, 09:00 – 11:00, τα σχολεία του πρώην 3ου Γραφείου, στο 3ο Δημ. Σχ. Ν. Ηρακλείου, Ευριπίδου 9, τηλ: 210 2826804

Την Τετάρτη, 30/5/2012, 09:00 - 11:00, τα σχολεία του πρώην 2ου Γραφείου, στο 1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, Λ. Κηφισίας 211, τηλ. 210 8020697


ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-Λειτουργία Διεύθυνσης

-ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

-Δικαιολογητικά εγγραφών (Όλες οι περιπτώσεις)

-Εγγραφές στα Γυμνάσια

-Προγραμματισμός επόμενης σχολικής χρονιάς :
α) Εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού (πληροφορίες από τις Νηπιαγωγούς)
β) Ολοήμερο
(λειτουργία, ειδικότητες, ξένες γλώσσες, αναμενόμενος αριθμός μαθητών)
Δηλώσεις εργασίας γονέων για εγγραφή στο ολοήμερο

-Όρια και εγγραφές (ισχύουν τα μέχρι τώρα όρια. Πιθανές αλλαγές σύμφωνα με το Π.Δ. 201 και σε συνεργασία με τις όμορες σχολικές μονάδες).

-Δυναμολόγιο ( προετοιμασία για την 1η Σεπτεμβρίου)

-Ενημέρωση Survey

-Στοιχεία λήξης διδακτικού έτους

-Αποστολή στατιστικών πινάκων, πινάκων με 2η ξένη γλώσσα

-Τα Παραστατικά δαπανών για κατ’ οίκον διδασκαλία να παραδοθούν στη Δ/νση αυστηρά μέχρι τις 15/6/2012 ώστε να αποσταλούν έγκαιρα στην ΥΔΕ

-Όλα τα έγγραφα που αφορούν τους αναπληρωτές να αποσταλούν μέχρι τις 15/6/2012
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ

Από την επεξεργασία αυτού και αυτού του πίνακα που αναφέρουν τα οργανικά κενά της Δ/νσης Π.Ε Β΄Αθήνας και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας, προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:



Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Για τις μεταθέσεις στη Δ/νση Π.Ε Β΄Αθήνας

Τις επόμενες μέρες η ειδική τριμελής επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας θα εξαιρέσει την εκπαίδευση από την απαγόρευση πραγματοποίησης υπηρεσιακών μεταβολών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα ΠΥΣΠΕ και να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν δηλώσεις για οργανικές τοποθετήσεις.

Εν αναμονή αυτής της εξέλιξης προτείνω στους εκπαιδευτικούς της Β΄Αθήνας που βρίσκονται στη διάθεση ή ενδιαφέρονται για βελτίωση οργανικής να έχουν υπόψη τους τα οργανικά κενά της Γενικής Αγωγής και της Ειδικής Αγωγής καθώς επίσης να μελετήσουν με προσοχή τον πίνακα αιτούντων βελτίωσης ή οριστικής τοποθέτησης ώστε όταν έρθει η ώρα να συμπληρώσουν τη δήλωσή τους να συμπεριλάβουν σ΄αυτήν και σχολεία που ενδεχομένως θα προκύψουν οργανικά κενά από μετακινήσεις συναδέλφων.

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΟΕ: 81η Γενική Συνέλευση, 22 - 24 Ιουνίου 2012

Οριστική Ημερήσια Διάταξη 81ης Γ.Σ. του κλάδου - Έκθεση Πεπραγμένων συνδικαλιστικής χρονιάς 2011-2012

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011 - 2012

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 81ης Γενικής Συνέλευσης 22 - 24 Ιουνίου 2012




Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το εφάπαξ των Δ.Υ μετά το 2013




Διαβάστε περισσότερα...

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών. Η αιφνιδιαστική έκδοση των εγκυκλίων αποσπάσεων

του αιρετού ΚΥΣΠΕ, Βασίλη Παληγγιάνη

Η αιφνιδιαστική έκδοση των εγκυκλίων απόσπασης των εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες και φορείς καθώς επίσης και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά για σκοπιμότητες και έλλειψη σοβαρής αντιμετώπισης του όλου θέματος των αποσπάσεων...Η νέα πολιτική ηγεσία (Γενικός Γραμματέας και Υπουργός) αδιαφορώντας για τη δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας για ουσιαστική συνεργασία με τους αιρετούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τη διαδικασία μοριοδότησης των αποσπάσεων προχώρησε στην έκδοση των εγκυκλίων απόσπασης χωρίς έστω και τυπικά να ενημερώσει τους Αιρετούς.
Είχα τονίσει κατ’ επανάληψη ότι ιδιαίτερα σήμερα που οι εκπαιδευτικοί βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της οικονομικής τους εξαθλίωσης, οι αποσπάσεις θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα, προσοχή και υπευθυνότητα.
Ως αιρετός κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαδικασία και τη μοριοδότηση των κριτηρίων απόσπασης με στόχο να οδηγηθούμε σε ένα πιο δίκαιο, αντικειμενικό και αδιάβλητο σύστημα αποσπάσεων. Δυστυχώς και για το σχολικό έτος 2012-2013 οι αποσπάσεις στις υπηρεσίες και φορείς θα πραγματοποιηθούν και πάλι χωρίς μοριοδότηση. Τα γενικά κριτήρια που αναφέρονται στην εγκύκλιο είναι για το «θεαθήναι».
Ελπίζω πως η αιφνιδιαστική έκδοση της εγκυκλίου να μη συνδέεται με προσπάθεια πλήρους ελέγχου αυτών των αποσπάσεων.
Η εγκύκλιος σχετικά με τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ έχει συμπεριλάβει αλλαγές που έχουν σχέση με τη μοριοδότηση των χρόνων υπηρεσίας, με τους εκπαιδευτικούς σε χηρεία, την συνυπηρέτηση κλπ. Αλλαγές που δεν αντιμετωπίζουν το όλο θέμα με βάση τις θέσεις και τις προτάσεις που καταθέσαμε στην επιτροπή ως Αιρετοί του Κλάδου.
Ταυτόχρονα, θέλω να επισημάνω τα εξής:
• Οι αποσπάσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν φέτος εγκαίρως για να μη ζήσουμε και πάλι τις περσινές τραγελαφικές καταστάσεις.
• Στις περιοχές που δεν θα ικανοποιηθούν αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών να μην προσληφθούν αναπληρωτές.
• Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν ή αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα (π.χ. αιφνίδιος θάνατος συζύγου, αποδεδειγμένα έντονα ψυχολογικά προβλήματα κλπ.) θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να δοθεί δυνατότητα στο ΚΥΣΠΕ με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση να εντάξει τις περιπτώσεις αυτές στις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις. Ας μην ξεχνούμε πως πίσω από τους αριθμούς μορίων υπάρχουν άνθρωποι…
• Οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να προηγηθούν αυτών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για απόσπαση στην Πρωτοβάθμια.
• Δικαίωμα αίτησης απόσπασης θα έπρεπε να έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί ακόμα και οι νεοδιόριστοι εφόσον αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
• Με βάση την εγκύκλιο στις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις υπάγονται μεταξύ άλλων και οι σύζυγοι προσωπικού δημοτικής αστυνομίας. Εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί δεν πρέπει να υπαχθούν στις κατ’ εξαίρεση αποσπάσεις οι σύζυγοι εκπαιδευτικών;
• Για την απόδειξη του ποσοστού αναπηρίας, όσοι συνάδελφοι δεν διαθέτουν γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα αφού ως γνωστό το ΚΕ.ΠΑ υπολειτουργεί.
Τα όσα πρωτοφανή, απαράδεκτα και τραγελαφικά ζήσαμε φέτος, εξαιτίας της απύθμενης ανευθυνότητας και αναλγησίας της πολιτικής ηγεσίας, ελπίζω να μην τα ξαναζήσουμε.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής για τη Μαθητική Συνάντηση Δημιουργίας

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

9-14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 6η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας
Επί έξι ημέρες, 1000 περίπου μαθητές όλων των δημόσιων σχολείων της πόλης μας παρουσίασαν...

θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά, εκπαιδευτικά προγράμματα, μας εντυπωσίασαν και μας έδωσαν δύναμη, ελπίδα και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια, τον αγώνα τους, τις προσδοκίες τους.
Ευχαριστούμε τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές τους που όλο τον χρόνο δημιουργούν και ψυχαγωγούνται προβάλλοντας έναν άλλου είδους πολιτισμό από αυτόν που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε, αναδεικνύοντας το δημόσιο σχολείο των προσδοκιών μας.
Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή του Μαθητικού Φεστιβάλ που συνέβαλε καθοριστικά στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων των σχολείων και των συλλόγων γονέων με πολύ χαμηλό συνολικό κόστος.
Ευχαριστούμε τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους φύλακες και τις καθαρίστριες των σχολείων που ακάματα στήριξαν το φεστιβάλ.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δήμο Αγίας Παρασκευής που για άλλη μια χρονιά διοργάνωσε το Μαθητικό Φεστιβάλ αλλά και γιατί, μέσω των Νομικών Προσώπων του (ΠΑΟΔΑΠ, Σχ.Επιτροπές), κάλυψε το κόστος των θεατρολόγων για 11 θεατρικές ομάδες στα σχολεία της πόλης.

Εν όψει της επόμενης σχολικής χρονιάς (2012-2013) θεωρούμε δεδομένη την διάθεση του Δήμου να επαναλάβει το πρόγραμμα των θεατρολόγων στα σχολεία, ευχόμαστε αυτό να καλύψει και άλλες θεατρικές ομάδες αλλά και άλλες δραστηριότητες και δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση του Δήμου να συνεργαστούμε για την όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη λειτουργία του, με απόλυτο σεβασμό στην γνώμη-άποψη κάθε συλλόγου γονέων για τη συνεργασία του με τον εκπαιδευτή. Για τα παιδιά μας, η ενασχόλησή τους με την όποιας μορφής τέχνη είναι σοβαρή διέξοδος στα σύνθετα και πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η σύνδεσή τους με τον εκπαιδευτή τους είναι καθοριστική γιατί αυτός μπορεί να εμπνεύσει τα παιδιά και να λειτουργήσει και ως παιδαγωγός τους.
Πιστεύουμε δε ότι, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, τόσο η απαλλαγή των γονέων από την πληρωμή για την εξωσχολική ενασχόληση των παιδιών τους με όποια δραστηριότητα όσο και η απασχόληση κάποιων εκπαιδευτών είναι σοβαρές κοινωνικές παροχές που συνάδουν με τον στόχο του Δήμου να υλοποιεί κοινωνικό πρόγραμμα, όχι εν είδει φιλανθρωπίας αλλά ως ισότιμη κοινωνική αλληλεγγύη.

Ευχαριστώντας για άλλη μια φορά τα παιδιά μας για τη δύναμη που μας δίνουν,
ευχόμαστε ολόψυχα και του χρόνου ακόμα καλύτερα.

Αγία Παρασκευή 19/5/2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε περισσότερα...

Τα οργανικά κενά της Δ/νσης Π.Ε Β΄ Αθήνας

Λόγω εκλογών έχει ανασταλεί η λειτουργία των κεντρικών και περιφερειακών συμβουλίων με αποτέλεσμα η διαδικασία δήλωσης προτίμησης για οριστική τοποθέτηση να έχει καθυστερήσει. Αναμένοντας την Υπουργική Απόφαση των Ιδρύσεων και Προαγωγών των Σχολικών Μονάδων και κατανοώντας την εύλογη αγωνία των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών...

η Δ/νση Π.Ε Β΄Αθήνας γνωστοποιεί τα μέχρι τώρα οργανικά κενά της Π.Ε. Β’ Αθήνας, επισημαίνοντάς το ενδεχόμενο αύξησής τους μετά τις πιθανές ιδρύσεις-προαγωγές.
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τα οριστικά οργανικά κενά καθώς και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης.

Οργανικά Κενά Γενικών Μεταθέσεων 2012

Οργανικά Κενά ΣΜΕΑΕ - Τ.Ε. 2012
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εγκύκλιοι αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε υπηρεσίες - φορείς

Το Υπουργείου Παιδείας εξέδωσε δύο εγκυκλίους που αφορούν αποσπάσεις εκπαιδευτικών:...

1. Εγκύκλιος Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά, Εκκλησιαστικά Σχολεία, Σ.Μ.Ε.Α και Τ.Ε.
Η εγκύκλιος εδώ και τα έντυπα αίτησης εδώ

2.Εγκύκλιος Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του ΥΠΔΒΜΘ για το σχολικό έτος 2012-2013

Η εγκύκλιος εδώ και το έντυπο αίτησης εδώ

Προσοχή! Αποκλειστική προθεσμία υποβολής αίτησης από 23-5-2012 μέχρι 1-6-2012
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικασία υπολογισμού βιβλίων ανά σχολείο και προγραμματισμός διανομής σχολικού έτους 2012-2013»

Συσκευασμένα ανά σχολείο θα αποσταλούν τα σχολικά βιβλία τη νέα χρονιά και θα συνοδεύονται από αναλυτική κατάσταση που θα αναφέρει, για ένα προς ένα τίτλο, το πλήθος βιβλίων που αποστέλλονται. Αυτό αναφέρει mail που έστειλε, προς τις Διευθύνσεις Π.Ε και Δ.Ε, ο Δ/ντής Διεύθυνσης Εκδόσεων ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», χωρίς όμως να διευκρινίζει αν τα βιβλία θα στέλνονται απευθείας στα σχολεία ή αν θα προωθούνται μέσω των κέντρων διανομής όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Το mail έχει ως εξής...

Πάτρα 15/05/2012

Προς: Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Θέμα: «Διαδικασία υπολογισμού βιβλίων ανά σχολείο και προγραμματισμός διανομής σχολικού έτους 2012-2013»

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν 490/29-02-2012 email, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:



Έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής των βιβλίων και ολοκληρώνεται ο προγραμματισμός σε ό,τι αφορά τη διαδικασία συσκευασίας και διανομής. Με βάση αυτόν τον προγραμματισμό, η διανομή θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους. Για τα βιβλία των σχολικών μονάδων Γυμνασίου και Λυκείου, η διανομή προγραμματίζεται να διεξαχθεί από την 1η έως την 25η Ιουλίου 2012, και αντιστοίχως για τα βιβλία των σχολικών μονάδων Δημοτικού και ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ από την 25η Αυγούστου έως τη 10η Σεπτεμβρίου 2012.



Αναφορικά με τον τρόπο προσδιορισμού του πλήθους αντιτύπων ανά τίτλο που θα δικαιούται κάθε σχολείο, έχουμε ορίσει ένα σύστημα διαδικασιών και εφαρμογών πληροφορικής , το οποίο υπολογίζει το πλήθος των βιβλίων ανά σχολείο βάσει των στοιχείων μαθητών και καθηγητών που οι σχολικές μονάδες υποβάλουν στο σύστημα e-survey (καρτέλα σχολείου).



Δεδομένου ότι τα εν λόγω στοιχεία που λαμβάνουμε απ’ το e-survey καταγράφουν τον μαθητικό πληθυσμό του τρέχοντος έτους, στο σύστημα υπολογισμού αντιτύπων ανά τίτλο και ανά σχολείο, περιλαμβάνεται και ένα επιπλέον ποσοστό της τάξεως του 10% ανά τίτλο, που τελικά θα φτάνει στο κάθε σχολείο ώστε να αντιμετωπίζονται απρόβλεπτες και έκτακτες ανάγκες.



Επί προσθέτως, με τη συνεργασία μαζί σας και τη μέχρι τώρα επικοινωνία μας, ολοκληρώνουμε τη συσχέτιση σχολείων και αποθηκών. Στο πληροφοριακό μας σύστημα όλα τα σχολεία που ανήκουν οργανικά στη Διεύθυνσή σας διασυνδέονται με την αποθήκη από την οποία θα εξυπηρετούνται. Έχουμε προγραμματίσει κάθε αποθήκη της Διεύθυνσής σας να λαμβάνει ένα επιπλέον απόθεμα της τάξεως του 3% ανά τίτλο του συνόλου των σχολείων που εξυπηρετεί, ώστε να είναι σε θέση να ικανοποιήσει επιπλέον ανάγκες και ελλείψεις. Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σε όσες περιπτώσεις η αποθήκη ή η Διεύθυνση σας, μας ενημερώσει για επιπλέον ανάγκες. Γενικός μας στόχος πάντως είναι να μην αποστέλλονται αποθέματα που θα παραμένουν στις αποθήκες αδρανή για μεγάλη χρονική περίοδο.



Όσον αφορά το σύστημα διανομής που θα εφαρμοστεί τη φετινή χρονιά, τα βιβλία θα αποστέλλονται συσκευασμένα ανά σχολείο και θα συνοδεύονται από αναλυτική κατάσταση που θα αναφέρει, για ένα προς ένα τίτλο, το πλήθος βιβλίων που αποστέλλονται.



Οι αποθήκες σας και η Διεύθυνσή σας θα λαμβάνουν έγκαιρα ενημέρωση για το πρόγραμμα διανομής και τις προγραμματισμένες ημερομηνίες παράδοσης. Το αναλυτικό πρόγραμμα διανομής για τη Διεύθυνσή σας θα σας κοινοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου 2012.



Επειδή με το νέο σύστημα παραγγελίας των βιβλίων, το e-survey καθίσταται κρίσιμος παράγοντας, παρακαλείσθε όπως:



· προβείτε σε έναν τελικό έλεγχο αναφορικά με το αν υπάρχουν σχολεία που ανήκουν οργανικά στη Διεύθυνσή σας τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα δημιουργήσει καρτέλα και δεν αποστέλλουν στοιχεία μέσω του e-survey. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ανοιχτεί καρτέλα του σχολείου και να γίνει κανονικά η υποβολή στοιχείων,

· ενημερώσετε τα σχολεία που διαθέτουν καρτέλα στο e-survey να προβούν σε έναν έλεγχο των στοιχείων που έχουν ήδη δηλώσει και να τα επικαιροποιήσουν κατάλληλα. Ο έλεγχος αυτός αφορά τόσο τα στοιχεία ταυτοποίησης (π.χ. ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ., ακριβής κ πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση, τκ, στοιχεία επικοινωνίας, όνομα υπευθύνου κτλ) στα οποία έχουμε εντοπίσει ελλείψεις, καθώς και το πλήθος των μαθητών ανά τάξη.



Και για τις δύο ως άνω περιπτώσεις παρακαλούμε οι έλεγχοι και η επικαιροποίηση στοιχείων από κάθε σχολείο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 25/5/12



Η τελική εκτίμηση του πλήθους των βιβλίων θα βασιστεί σ’ αυτήν και μόνο την τελική επικαιροποίηση και όχι σε κάποια προγενέστερη ή μεταγενέστερη.



Από τις 4/6/12 και έπειτα το κάθε σχολείο θα έχει τη δυνατότητα, με τα στοιχεία πρόσβασης που έχει για το e-survey (username και password), να επισκέπτεται τον ιστότοπο http://publications.cti.gr και να ενημερώνεται για το πλήθος των βιβλίων ανά τίτλο που τελικώς θα παραλάβει.



Για διευκρινήσεις και σχετικές πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2610 960402 (Μαυραγάνη Δανάη).



Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας και να τονίσουμε ότι η συνέχισή της σε όλα τα στάδια που θα ακολουθήσουν θα εξασφαλίσει την έγκαιρη και απρόσκοπτη διανομή των βιβλίων στα σχολεία της χώρας μας.



Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Με τιμή,

Δρ. Χ. Μανωλόπουλος,

Δ/ντής Διεύθυνσης Εκδόσεων ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»
Διαβάστε περισσότερα...

Με το 7ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής στο ΚΠΕ Καστρίου


Εξαιρετικό-σε προσωπικό επίπεδο- το διήμερο 17 -18 Μαίου, αφού βρέθηκα με 23 μαθητές του σχολείου που υπηρετώ και τέσσερις συναδέλφους, τη Βίκυ Χολέβα, το Γιάννη Χελιδόνη, τη Γιάννα Κουτρουλάρα και τη Βαγγελιώ Τουραπή στα μέρη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Καλεσμένοι του ΚΠΕ Καστρίου που είναι εδώ, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 7ου Δ.Σ Αγίας Παρασκευής, απολαύσαμε κάποιες από τις ομορφιές της Αρκαδίας: Τα Καστριτοχώρια, τον Άγιο Πέτρο, τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα και τις παραλίες της Κυνουρίας ενώ με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαμε, γνωρίσαμε βιωματικά την βιοποικιλότητα της περιοχής μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις, ομαδικές εργασίες και μελέτες πεδίου στο δάσος δεντροκέρδων της Μαλεβής, στον Τάνο ποταμό και στη λιμνοθάλασσα του Μουστού

Εκ μέρους των μαθητών και των συναδέλφων του 7ου Δ.Σ Αγίας Παρασκευής, που συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπεύθυνη του ΚΠΕ Καστρίου, Πηνελόπη Κοζακώνη και στους τέσσερις εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ, Μαρία Μάγκλαρη, Γιώργο Βάβουλα, Αναστάσιο Βασιλόπουλο και Γιώργο Σαββόπουλο, που οργάνωσαν το πρόγραμμα και ήταν δίπλα μας σε όλες τις φάσεις της υλοποίησής του.

Αν έχετε χρόνο και διάθεση δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί..


Πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου. Άφιξη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Καστρίου. Υποδοχή από τους εκπαιδευτικούς και την Υπεύθυνη του ΚΠΕ κ. Πηνελόπη Καζακώνη.Αγνάντεμα στα Καστριτοχώρια ξενάγηση στους χώρους του ΚΠΕ και θεωρητική παρουσίαση του προγράμματος «Ελάτε να γίνουμε Γιουνιπερογνώμονες» για μια πρώτη γνωριμία με το δάσος δεντροκέρδων (Γιουνιπερογνώμονες ) της Μαλεβής που είναι το μοναδικό στην Ευρώπη.













Αναχώρηση για το δάσος της Μαλεβής. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι μαθητές παρατήρησαν το φυσικό περιβάλλον και ενημερώθηκαν για τα ιστορικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της περιοχής καθώς και για το Οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα-Μουστού. Άφιξη στη Μαλεβή προσκύνημα στην εικόνα της Παναγίας και γνωριμία με το δάσος μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες

















Άφιξη στον Άγιο Πέτρο, αξιολόγηση του προγράμματος , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΝΩΝ», αναχώρηση για το Καστρί και ξενάγηση στην πλατεία, στους δρόμους του χωριού, στο Γυμνάσιο και στο γήπεδο























Επιστροφή στον Άγιο Πέτρο για φαγητό, διασκέδαση, χαλάρωση και διανυκτέρευση.


















Τη δεύτερη μέρα, Παρασκευή 18 Μαίου μετά το πρωινό έγινε συζήτηση, στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου, για τη χρησιμότητα του δάσους, για τους κινδύνους που το απειλούν, για τη σωστή διαχείριση του και οι μαθητές παρουσίασαν με ομαδικές εργασίες, δραματοποιήσεις και ζωγραφίες που ετοίμασαν, εμπειρίες και εντυπώσεις από το δάσος της Μαλεβής.



















Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Καστρίου έκαναν μια σύντομη περιγραφή του προγράμματος : «Τα μυστικά του ποταμού» και μίλησαν στα παιδιά για τον Τάνο ποταμό


Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το πεδίο του ποταμού Τάνου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί κατεβήκαμε στον Τάνο, απολαύσαμε το φαράγγι, παίξαμε με τα νερά, χωριστήκαμε σε ομάδες και παρατηρήσαμε την χλωρίδα και την πανίδα του ποταμού ενώ με φυσικές και χημικές μεθόδους μετρήσαμε την καθαρότητα του νερού η οποία με βάση τα αποτελέσματα των μετρήσεων αποδείχτηκε εξαιρετική.































Μεσημεριανό φαγητό στον Άγιο Πέτρο και αναχώρηση για το Άστρος. Άφιξη και ξενάγηση στη λιμνοθάλασσα του Μουστού τον πιο σημαντικό υδροβιότοπο της Αρκαδίας όπου βρίσκουν καταφύγιο σπάνια είδη ψαριών, εντόμων και πτηνών κυρίως μεταναστευτικών. Πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα σταματήσαμε στο Παράλιο Άστρος περπατήσαμε στα σοκάκια του, παίξαμε στην παραλία και τσαλαβούτησαμε στο νερό ….





















Διαβάστε περισσότερα...