Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πέτρος Τατούλης: «Ο νέος αγώνας της κοινωνίας μας ξεκινά από το αίτημα για ένα άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό»

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο συμβολισμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η τιμή που επιφυλάσσει η κοινωνία μας στους αγώνες του εργατικού κινήματος με την απεργία αυτή, μας υπενθυμίζουν ότι οι κρίσεις έχουν διεξόδους, και ότι η εκκίνηση τους πηγάζει από τις κοινωνίες και την υπέρβαση που σε κάθε ιστορική στιγμή αυτές κάνουν.

Στην βαθύτατη οικονομική και πολιτική ανυποληψία στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα μας, ο νέος αγώνας της κοινωνίας μας να ξεπεράσει τις αδυναμίες του συστήματος διακυβέρνησης, ξεκινά από το αίτημα για ένα άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό.

Με όραμα που απαντά στην υπέρβαση αυτή των συμπολιτών μας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε δομήσει το πολιτικό πεδίο και το νέο συμβόλαιο με την κοινωνία, για να βγάλουμε τον τόπο μας από την κρίση. Το μέλλον της Περιφέρειας βρίσκεται στους φυσικούς πόρους, τις δυνάμεις και τις αξίες των συμπολιτών μας.

Το μήνυμα του αγώνα της Εργατικής Πρωτομαγιάς μας δίνει την δύναμη να προχωρήσουμε και να τιμήσουμε το συμβόλαιο αυτό που θα οδηγήσει στην δημιουργία της τοπικής μας οικονομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την δύναμη να αποτελέσουμε, στο νέο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας των Περιφερειών, την ραχοκοκαλιά του συστήματος που θα εμπιστευτούν οι πολίτες και θα γίνει το όραμα για την Σύγχρονη Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα της ΔΑΚΕ Π.Ε για την Πρωτομαγιά

Οι εκπαιδευτικοί και το σύνολο των εργαζομένων
• αγωνίζονται για υπεράσπιση – διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους
• αντιστέκονται στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους μπροστά σε μια πρωτόγνωρη και ανάλγητη επίθεση στα κοινωνικά τους δικαιώματα...

...Η κυβερνητική πολιτική, με την επιλογή της να «υποδουλώσει» τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. και στο μηχανισμό στήριξης, υποβαθμίζει καθημερινά το βιοτικό επίπεδο και τη ζωή μας.

Τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν έχουν τέλος. Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία και την ανασφάλεια. Επικαλούμενη την «οικονομική κρίση» καταργούν ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Μειώνουν τα εισοδήματά τους, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις και τους οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα και την ανεργία. Τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα και η υγειονομική περίθαλψη υποβαθμίζονται και οι συνταξιούχοι αγκομαχούν.

Η ακρίβεια, η ανεργία και η ύφεση είναι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Καλούν την ελληνική κοινωνία σε διαρκείς θυσίες χωρίς ελπίδα και ετοιμάζονται να «βγάλουν στο σφυρί» τα «ασημικά» της χώρας. Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και αδιέξοδη για την πορεία του τόπου.

Οι εργαζόμενοι καλούνται:
-να αντισταθούν σε αυτή την καταστροφική πολιτική
-να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις τους και
-να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους

Δεν θα επιτρέψουμε την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής.

Σήμερα τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων που μας εμπνέουν να συνεχίσουμε συσπειρωμένοι την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη Παιδεία, για μια καλύτερη ζωή.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τις ελπίδες και τα οράματά μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με ενότητα και αποφασιστικότητα.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος:Κόκκινος Χαράλαμπος
Ο Γενικός Γραμματέας:Ανδρουλάκης Μάνος

Διαβάστε περισσότερα...

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος: "Δεν θέλω να είμαι Δημόσιος Υπαλληλος"

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Nικόλαος είναι ένας φωτισμένος Ιεράρχης με εξαιρετικό Βιογραφικό

Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και μετά το στρατό συνέχισε τις σπουδές του στο Harvard και το M.I.T. (Η.Π.Α.), όπου και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους (Master) και διδακτορικό (Ph.D). Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό εργαστήριο του New England Deaconess Hospital (Η.Π.Α.). Παράλληλα διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Διαστημικής Εταιρείας των Ηνωμένων Πολιτείων (NASA) και της εταιρείας Arthur D. Little. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Harvard και του M.I.T., στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών και ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης..

Έτυχε να διαβάσω πρόσφατη συνέντευξή του που παραχώρησε στην Καθημερινή.Μου άρεσε ιδιαίτερα το σημείο όπου ο Ιεράρχης αναφέρεται στο χωρισμό εκκλησίας και κράτους και υποστηρίζει πως μόνο έτσι η εκκλησία μπορεί να επιτελέσει το έργο της και να ανακτήσει τη ζωτικότητά της

Δείτε τι λέει...

-Γιατί δώσατε πίσω το μισθό σας στο ελληνικό κράτος;

-Το ενδιαφέρον είναι ότι το κράτος είναι ανίκανο και το μισθό να μας κόψει. Πληρώνομαι ακόμη και πηγαίνει σε ιδρύματα. Μακάρι να μου έκοβε τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα. Δεν θέλω να είμαι δημόσιος υπάλληλος.

-Ενώ πολλοί γίνονται παπάδες για το μισθό του Δημοσίου;

-Νομίζω ένας μεγάλος αριθμός. Εγώ θα ήθελα να μην πληρωνόμαστε από το κράτος.

-Άρα είστε υπέρ του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας;

-Ναι. Μια Εκκλησία όσο πιο αποδεσμευμένη είναι από το κράτος, τόσο πιο Εκκλησία είναι. Είναι πιο κοντά στο μήνυμά της. Αυτήν τη στιγμή, όντας μέρος του πολιτικού συστήματος, καταρρέει μαζί με αυτό.

-Και πως θα ζούσαν οι ιερείς;

-Πολύ καλύτερα. Η φορολόγηση της Εκκλησίας είναι αντιλαϊκό μέτρο. Ο κόσμος δίνει λίγο-λίγο στα παγκάρια, και μαζεύονται χρήματα.Αν η Εκκλησία της Ελλάδας ταϊζει σήμερα 50.000, όπως είπε τις προάλλες η Σύνοδος, και φορολογηθεί με 20%, πρέπει κάποιος να βρει που θα φάνε οι 10.000.

-Εσείς έχετε άλλα εισοδήματα;

-Δεν έχω ανάγκες.

-Τι τρώτε;

-Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μου φέρνουν από τα μοναστήρια τα καλύτερα αυγά.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Δουλειές του ποδαριού ή φρένο στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ;

Με χθεσινό έγγραφο που υπογράφει κάποια αναπληρώτρια Προϊσταμένη, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην εφαρμόσουν προς το παρόν την "προχθεσινή" απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου που ορίζει την έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο Μαΐου αλλά να περιμένουν διευκρινίσεις.

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Διαβάστε περισσότερα...

Μεταθέσεις σε ΣΜΕΑ και ΚΕΔΔΥ

Όλα τα ονόματα εδώ

Α. Σε ΣΜΕΑ της Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας μετατίθενται δέκα εκπαιδευτικοί

Δάσκαλοι
1.ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ από Α΄ Αθηνών
2.ΜΠΡΙΑΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ από Β΄ Αθηνών
3.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ από Β΄ Αθηνών
4.ΜΠΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ από Β΄ Αθηνών
5.ΚΩΤΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ από Β΄ Δυτ. Αττικής
6.ΜΠΕΡΓΕΛΕ ΑΡΓΥΡΩ από Κέρκυρα
7.ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ από Α΄ Θεσσαλονίκης

Νηπιαγωγοί
1.ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΛΥΔΙΑ από Β΄ Αθηνών
2.ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ από Β΄ Ανατ. Αττικής

Μουσικός
1.ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ από Β΄Αθήνας


Β. Στο ΚΕΔΔΥ Β΄Αθήνας μετατίθενται δύο Νηπιαγωγοί
1.ΛΟΥΚΕΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ από Β΄ Αθηνών
2.ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ από Β΄ Αθηνών


Διαβάστε περισσότερα...

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ: Και λίγες και μη "νόμιμες"

Του αιρετού ΚΥΣΠΕ, Βασίλη Παληγιάννη

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή, 29/04/2011 οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, καθώς επίσης και οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ για το έτος 2011.

Οι ονομαστικοί πίνακες μετατιθεμένων εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ (www.doe.gr).

Το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης το 2011 είναι σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη (2004 – 41,52%, 2005 – 43,78%, 2006 – 39,63%, 2007 – 50,4%, 2008 – 51,35%, 2009 – 48,1%, 2010 – 34,73%).

Συγκεκριμένα το 2011 από τις 10.005 αιτήσεις μετάθεσης ικανοποιήθηκαν 1.736, ποσοστό 17,35%.

Συγκεκριμένα:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΑΡΙΘΜ. ΙΚΑΝ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

5537

551

9,95

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

2302

863

37,49

ΑΓΓΛΙΚΩΝ

655

25

3,82

Φ. ΑΓΩΓΗΣ

900

11

1,22

ΜΟΥΣΙΚΗΣ

179

9

5,03

ΣΥΝΟΛΟ

9573

1459

15,24

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΑΡΙΘΜ. ΙΚΑΝ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

296

209

70,61

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

102

65

63,73

ΑΓΓΛΙΚΩΝ

0

0

0

Φ. ΑΓΩΓΗΣ

32

2

6,5

ΜΟΥΣΙΚΗΣ

2

1

50

ΣΥΝΟΛΟ

432

277

64,12

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΑΡΙΘΜ. ΙΚΑΝ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΣΥΝΟΛΟ

10005

1736

17,35

Οι μεταθέσεις πραγματοποιήθηκαν με βάση τα οργανικά κενά και όχι με βάση την εκτίμηση των κενών που έγινε από τα ΠΥΣΠΕ και τις Περιφέρειες.

Ο τρόπος προσδιορισμού των οργανικών κενών αφήνει πολλά ερωτηματικά, γι’ αυτό και εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου στο Συμβούλιο.

Στις φετινές μεταθέσεις, για πρώτη φορά, δεν ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών.

Οι ελάχιστες μεταθέσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση του αριθμού αιτήσεων απόσπασης.

Ο προσδιορισμός μικρού αριθμού οργανικών θέσεων μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το 2011 θα έχουμε μηδενικούς ή ελάχιστους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Π.Ε.

Ταυτόχρονα ως αιρετός κατέθεσα δήλωση με βάση την οποία κατήγγειλα την πλειοψηφία του Συμβουλίου η οποία με «εντολή άνωθεν», δεν πραγματοποίησε τις μεταθέσεις για την κάλυψη των 158 κενών θέσεων στα Πειραματικά και των 31 κενών θέσεων στα Διαπολιτισμικά σχολεία, παραβιάζοντας την προβλεπόμενη διαδικασία.

Με βάση το άρθρο 12 του Π.Δ. 50/96 και την υπ’ αρ. 114163/Δ2/14-10-04 Υπουργικής Απόφασης οι μεταθέσεις στα Πειραματικά και Διαπολιτισμικά σχολεία προηγούνται των γενικών μεταθέσεων.

Η μη τήρηση της νομιμότητας εκτός από απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια, δίνει τη δυνατότητα στους έχοντες έννομο συμφέρον να προσφύγουν κατά των πινάκων των γενικών μεταθέσεων με απρόβλεπτες συνέπειες…

Αν διαπιστωθούν από τους ενδιαφερόμενους λάθη ή παραλείψεις στους πίνακες μεταθέσεων να υποβληθούν άμεσα αιτήσεις επανεξέτασης.

Σχετικά με τις αμοιβαίες μεταθέσεις σας ενημερώνω ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εντός 15 ημερών. Οι παραπάνω συνάδελφοι θα πρέπει να ανήκουν στον ίδιο κλάδο, να μην έχουν συμπληρώσει 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας και να μην έχουν μεταξύ τους διαφορά που να υπερβαίνει τα 10 έτη.

Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης οι υπεράριθμοι, καθώς και όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα.

Πάντα στη διάθεσή σας


Παληγιάννης Βασίλης


Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά... (Γ.Σεφέρης)


Το Νοέμβρη εξιστορούσε στους μαθητές του 1ου Δ.Σ Ψυχικού για το πώς αποφάσισαν από κοινού με τον συναγωνιστή του Μανώλη Γλέζο να κατεβάσουν τη ναζιστική σημαία απ΄τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Χθες έφυγε πλήρης ημερών ... Ο Λάκης Σάντας

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ενημερωτικό σημείωμα για τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Αγία Παρασκευή, 29-4-2011

Προς τους Εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων της Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας


Ενημερωτικό σημείωμα για τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα με καθυστέρηση ενός μήνα τις μεταθέσεις Εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Πρόκειται για τις λιγότερες μεταθέσεις που έχουν γίνει τα τελευταία είκοσι πέντε (25) χρόνια που παρακολουθώ τα διοικητικά θέματα, αφού ικανοποιήθηκαν μόλις 1.459 μεταθέσεις (ποσοστό 15% επί των αιτήσεων)

Το δυσάρεστο για τη Δ/νσή μας είναι ότι ενώ φεύγουν 18 εκπαιδευτικοί για άλλα ΠΥΣΠΕ ή ΣΜΕΑ δεν έρχεται…κανένας! Αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοί μας φεύγουν ή θα φύγουν μέσα στο καλοκαίρι στη σύνταξη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Σεπτέμβρης και η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με λειτουργικά κενά, ελλείψεις ειδικοτήτων, υπερμεγέθη τμήματα και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα το ΠΥΣΠΕ θα αναρτήσει τα οργανικά κενά των σχολείων της Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας, θα ρυθμίσει υπεραριθμίες και θα καλέσει τους εκπαιδευτικούς που έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης εντός ΠΥΣΠΕ και όσους βρίσκονται στη διάθεση , να συμπληρώσουν δήλωση προτιμήσεων.

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσω

Περισσότερα στατιστικά στοιχεία και κάποια σχόλια για τις μεταθέσεις θα βρείτε εδώ


Συναδελφικά
Γιάννης Λογοθέτης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Διαβάστε περισσότερα...

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας... Δεν υπάρχει!!!

Με μια πρώτη ματιά στις μεταθέσεις που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας προκύπτουν τα παρακάτω:

-Από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ μετατίθενται μόλις 1459 Εκπαιδευτικοί, οι λιγότερες μεταθέσεις στα Εκπαιδευτικά "Χρονικά". Για να έχετε μέτρο σύγκρισης αναφέρω τον αριθμό των μεταθέσεων της τελευταίας εξαετίας:
Έτος - Αριθμός Μεταθέσεων
2006- 3.841
2007- 5.255
2008- 5.301
2009- 4.866
2010- 3.551
2011- 1.459

-Από τη Β΄Αθήνας φεύγουν:

Α. Εννιά (9) δάσκαλοι,
1.ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ για Πρέβεζα
2.ΜΟΝΙΩΔΗ ΙΩΑΝΝΑ για Α΄ Ιωαννίνων
3.ΜΠΟΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ για ΣΜΕΑ Καρδίτσα
4.ΜΠΡΙΑΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ για ΣΜΕΑ Β΄ Αθηνών
5.ΠΟΛΙΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ για ΚΕΔΔΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
6.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ για ΣΜΕΑ Β΄ Αθηνών
7.ΚΟΝΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ για ΣΜΕΑ Δ΄ Αθηνών
8.ΜΠΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ για ΣΜΕΑ Β΄ Αθηνών (Π.Ε.)
9.ΝΙΚΑ ΒΑΡΒΑΡΑ για ΚΕΔΔΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Β.Επτά (7) Νηπιαγωγοί
1.ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ για Α΄ Καβάλας
2.ΛΕΩΝΙΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ για Χανιά
3.ΜΑΥΡΟΜΥΤΗ ΖΩΗ για Καρδίτσα
4.ΛΟΥΚΕΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ για ΚΕΔΔΥ Β΄ΑΘΗΝΩΝ
5. ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ για ΚΕΔΔΥ Β ΑΘΗΝΩΝ
6. ΒΕΛΕΤΑ ΖΑΜΠΕΤΑ για ΣΜΕΑ Κυκλάδες
7.ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΛΥΔΙΑ για ΣΜΕΑ Β΄ Αθηνών

Γ. Μία εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, η ΠΑΤΣΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ για Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ

Δ. Μία Μουσικός η ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ για ΣΜΕΑ Β΄Αθήνας

Στη Β΄Αθήνας έρχονται:

Α. Δάσκαλοι: Μηδέν
Β. Νηπιαγωγοί: Μηδέν
Γ. Φυσικής Αγωγής: Μηδέν
Δ. Αγγλικών: Μηδέν
Ε. Μουσικής: Μηδέν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Αν σκεφτείτε πόσοι έφυγαν ή θα φύγουν μέχρι τέλους Αυγούστου στη σύνταξη, καταλαβαίνετε τι μας περιμένει στη νέα σχολική χρονιά... Λειτουργικά κενά,συγχωνεύσεις τμημάτων, υπερμεγέθη τμήματα, ελλείψεις ειδικοτήτων...

Περαστικά μας!

Διαβάστε περισσότερα...

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2011

Οι Αιρετοί μας στο ΚΥΣΠΕ, Μπράτης και Παληγιάννης, κοινοποίησαν πριν από λίγο τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2011 από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και για ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ , όπως αυτές εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ στη σημερινή συνεδρίαση.

Αναμένεται, εντός της ημέρας, η υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε περισσότερα...

Υπουργική απόφαση για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία

Η Απόφαση εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Από τις 2 Μαΐου σταματούν να εκτελούν συνταγές οι φαρμακοποιοί της Αθήνας

Σταματούν να εκτελούν συνταγές οι φαρμακοποιοί της Αθήνας από τη Δευτέρα, 2 Μαΐου, καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δεν έχει προχωρήσει η εξόφλησή τους έως τις 30 Απριλίου, ημερομηνία που είχαν θέσει ως προθεσμία, αφότου είχαν αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους.

Έτσι, από τη Δευτέρα δεν θα εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.Σημειώνεται ότι υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα εξοφληθούν, από τον ΟΠΑΔ, οι οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας. Όπως σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αναστείλει την εκτέλεση συνταγών ως μόνο μέτρο για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

http://medicalnews.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι περιπλάνησης στο Αιγαίο Πέλαγος, τη Μικρά Ασία και τη Μεσόγειο Θάλασσα, σε χώρες και τόπους όπου η μουσική και ο ρυθμός έχουν τον πρώτο λόγο…
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ”
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΠΗΣ : Bιολί
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΑΪΤΗΣ: Kιθάρα–Λαούτο – Φωνή

NABIL AL SAEG (Συρία) : Ούτι – Φωνή

ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ: Κρουστά

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΑΤΣΙΟΣ : Φωνή

ΑΛΕΚΑ ΤΣΟΥΚΗ : Kρουστά – Φωνή

----------------------------------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΙΟΥ, ΩΡΑ 22.00

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ “ΜΑΚΑΡΙ” ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 125 & ΚΟΜΝΗΝΩΝ , ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΕΦΗ ΕΞΑΡΧΕΙΑ/ ΝΕΑΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 210-6458958
ΕΙΣΟΔΟΣ (ΜΕ ΠΟΤΟ): 15,00 ΕΥΡΩ


Διαβάστε περισσότερα...

Αξιόποινη πράξη η υποβολή πλαστών αποδείξεων

Οι αποδείξεις θα ανακυκλωθούν μετά τους ενδεικτικούς ελέγχους

Την προειδοποίηση ότι η υποβολή πλαστών δικαιολογητικών – αποδείξεων είναι αξιόποινη πράξη απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών σε εγκύκλιο που εξέδωσε και υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο , στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση.

«Εφιστάται η προσοχή των φορολογουμένων στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, ότι διαπράττεται αξιόποινη πράξη και θα γίνεται σχετική αναγγελία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ εξακολουθεί να διενεργείται από τις Εφορίες έλεγχος των σχετικών παραστατικών.

Ακόμη, υπενθυμίζεται πως σε κάθε περίπτωση που το δηλούμενο συνολικό εισόδημα του φορολογουμένου (πραγματικό ή τεκμαρτό) υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ και ανεξάρτητα από το ύψος των δαπανών του που εκπίπτουν από το εισόδημα (ασφαλιστικές εισφορές, ιατρικές δαπάνες, κ.α..) ο φορολογούμενος οφείλει να έχει συγκεντρώσει το ελάχιστο ποσό των απαιτούμενων αποδείξεων αυτών των δαπανών, τις οποίες συνυποβάλλει με τη δήλωσή του σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια Εφορία.

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των δηλώσεων θα επιλεγεί δείγμα προς έλεγχο και στη συνέχεια το σύνολο των αποδείξεων θα δοθούν προς ανακύκλωση.

ΤΑ ΝΕΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ Υ.Γ:
Σας ενημερώνω ότι δεν αποτελούν τεκμήριο οι αποδείξεις για το αφορολόγητο. Μεμονωμένος φορολογούμενος μπορεί να προσκομίσει συνολικά 15.000 ευρώ σε αποδείξεις ενώ η οικογένεια σε κοινή δήλωση μπορεί να καταθέσει μέχρι 30.000.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν Εκπαιδευτικός με ετήσιο εισόδημα 20.000 Ευρώ καταθέσει 15.000 Ευρώ αποδείξεις θα έχει επιστροφή φόρου, μόνο από τις αποδείξεις που κατέθεσε, 1140 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Η δήλωση σε 60 απλά βήματα

** Ιατρικά, ασφάλιστρα, τόκοι στεγαστικών δανείων, φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ενοίκια, το κλειδί για μείωση φόρου **Βαραίνουν τα τεκμήρια, οδηγώντας σε παγίδα τα χαμηλά εισοδήματα ΕΝΩΠΙΟΝ του εφόρου βρίσκονται από την ερχόμενη εβδομάδα περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι. Η φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος βρίθει αλλαγών και παγίδων, που μπορεί να επιβαρύνουν με πρόσθετους φόρους. Η μη υποβολή αποδείξεων λιανικής ή παροχής υπηρεσιών επιφέρει απώλεια του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ. Τα διευρυμένα και υψηλότερα τεκμήρια οδηγούν σε μεγαλύτερο φόρο εκατοντάδες φορολογουμένους, που διαβιούν πλούσια, αλλά δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα. Η «Ε» οδηγεί με 60 απλά βήματα στη συμπλήρωση της δήλωσης. Από την απαραίτητη συμπλήρωση των πληροφοριακών στοιχείων, προκειμένου να μη χαθούν τα απαλλασσόμενα εισοδήματα, και τη συμπλήρωση των μισθών και των συντάξεων, μέχρι τις εκπίπτουσες δαπάνες, που εν τέλει προκαλούν περαιτέρω μείωση φόρου. Το εκκαθαριστικό σημείωμα, που θα σταλεί αργότερα από το υπουργείο Οικονομικών, αναλύει και πού πάει κάθε ευρώ φόρου που πληρώνει ο φορολογούμενος. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο παράτασης των προθεσμιών υποβολής, εξαιτίας των προβλημάτων στο Taxis.

Πλήρης θέμα στην "Ε"


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την προσκόμιση αποδείξεων στις Δ.Ο.Υ

Με χθεσινή ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τον τρόπο που υποβάλλονται οι αποδείξεις μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας για εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010:

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

Το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τις αποδείξεις του έτους 2010 διευκρινίζει ότι πρέπει να συνυποβάλλονται με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011, που υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. ή στέλνονται ταχυδρομικά. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι αποδείξεις φυλάσσονται από τους φορολογούμενους μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά, για να προσκομιστούν στην Δ.Ο.Υ., όταν ζητηθούν.

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των δηλώσεων, θα επιλέγεται μηνιαίως δείγμα ελέγχου, με σχετική οδηγία που θα δοθεί και θα διενεργηθεί οπωσδήποτε δειγματοληπτικός έλεγχος, για να διαπιστωθεί η ύπαρξη των αποδείξεων και η ακριβής δήλωσή τους.

Αυτονόητο είναι ότι θα ληφθεί υπόψη στο δείγμα η αναλογία εισοδήματος και προσκομιζομένων αποδείξεων, καθώς και τα ποσά επιστρεφομένων φόρων.


Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ

Υ.Γ. Να υπενθυμίσω ότι τις αποδείξεις τις υποβάλλουμε σε κλειστό φάκελο - τις δικές μου επειδή είναι καμιά εννιακοσαριά θα τις βάλω σε τσουβάλι- και απ΄έξω γράφουμε ονοματεπώνυμο, Α.Φ.Μ, αριθμό αποδείξεων και συνολικό ποσό

Διαβάστε περισσότερα...

Αυξάνεται το ωράριο των Δ.Υ στις 40 ώρες εβδομαδιαίως. Δε θίγεται το ωράριο των Εκπαιδευτικών

Σχέδιο Νόμου που κατέθεσε χθες στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών προβλέπει αύξηση του εργασιακού ωραρίου των Υπαλλήλων Δημοσίου, Ο.Τ.Α και Ν.Π.Δ.Δ στις 40 ώρες την εβδομάδα.

Στο άρθρο 41 του Σχεδίου και στην παράγραφο β διευκρινίζεται ότι: «Δεν θίγονται οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης και διδασκαλίας του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης»

Την Αιτιολογική Έκθεση και το Σχέδιο Νόμου θα τα βρείτε στη Βουλή των Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα...

Έκανες αίτηση πέρσι; Εφάπαξ το 2013 και αν...

Πάνω από δύο χρόνια πρέπει να στηθούν στην ουρά οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποφασίζουν να συνταξιοδοτηθούν υπό την απειλή των αλλαγών για να εισπράξουν το εφάπαξ τους από το Ταμείο Πρόνοιας!...

....Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ταμείο που έχει φτάσει ένα βήμα από την κατάρρευση είναι να ενισχυθεί με εσωτερικό δανεισμό από το ΤΕΑΔΥ ( επικουρικό του δημοσίου ) τμηματικά με στόχο να ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ τουλάχιστον για όσους έχουν υποβάλει αίτηση το 2009 .

Ετσι , σε πρώτη φάση θα δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά αναμένεται να διατεθούν 350 εκατομμύρια για την επιτάχυνση της έκδοσης των βοηθημάτων

Επίσης συζητείται η έκδοση ομολόγου ύψους 100 εκατομμυρίων για τη στήριξη του ταμείου.

Συνολικά θα εκδοθούν ομόλογα 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον στο Ταμείο Πρόνοιας θα ασφαλίζονται στο εξής 60.000 εργαζομένοι με συμβάσεις στο δημόσιο τομέα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και μέχρι τώρα δεν έπαιρναν το εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Από την 1η Ιουλίου καταβάλλουν τις απαιτούμενες εισφορές στο Ταμείο Πρόνοιας και όταν έρθει η ώρα της συνταξιοδότησης θα πάρουν και το εφάπαξ που τους αναλογεί. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στο Μάιο.

Σε περίπτωση που και με τα νέα μέτρα δεν ξεμπλοκάρει η καταβολή του βοηθήματος θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής ειδικής εισφοράς από 2% έως 3% σε όλα τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν για τη στήριξη του Ταμείο Πρόνοιας και οι όποιες αποφάσεις θα συνδεθούν με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα.


Το Χρονοδιάγραμμα πληρωμής του Εφάπαξ στο Δημόσιο
--------------------------------------------------------------------------------

Ημερομηνία Αιτησης- αριθμός δικαιουχων-Πιθανή ημερομηνιά καταβολης

4 Ιούνιος 2009- 397 - -1o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
19 Ιούνιος 2009 - 507 - 1o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
6 Ιούλιος 2009 - 425 - 1o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
20 Ιούλιος 2009- 601- 2o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
5 Αύγουστος 2009 - 487 - 2o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
20 Αύγουστος 2009 - 174 - 2o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
4 Σεπτέμβριος 2009- 221 - 2o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
21 Σεπτέμβριος 2009- 367 - 3o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
6 Οκτώβριος 2009 - 479- 3o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
20 Οκτώβριος 2009 - 772 - 3o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
4 Νοέμβριος 2009 - 527- 4o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
20 Νοέμβριος 2009- 1087- 4o ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
4 Δεκέμβριος 2009 - 441 - 1o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
21 Δεκέμβριος 2009 - 832- 1o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012

2010

8 Ιανουάριος 2010 - 219 - 1o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
20 Ιανουάριος 2010 - 683 - 2o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
4 Φεβρουάριος 2010- 381 - 2o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
22 Φεβρουάριος 2010 - 644 - 2o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
5 Μάρτιος 2010 - 85 - 3o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
22 Μάρτιος 2010- 647 - 3o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
6 Απρίλιος 2010- 232- 3o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
20 Απρίλιος 2010- 569- 3o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
4 Μάιος 2010- 408- 4o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
21 Μάιος 2010 - 640 - 4o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
4 Ιούνιος 2010- 310- 4o ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
18 Ιούνιος 2010- 660 - 1o ΤΡΙΜΗΝΟ 2013
5 Ιούλιος 2010 - 418 - 1o ΤΡΙΜΗΝΟ 2013
20 Ιούλιος 2010 - 615 - 1o ΤΡΙΜΗΝΟ 2013
5 Αύγουστος 2010- 529 - 2o ΤΡΙΜΗΝΟ 2013
20 Αύγουστος 2010 - 344 - 2o ΤΡΙΜΗΝΟ 2013
6 Σεπτέμβριος 2010 - 539- 2o ΤΡΙΜΗΝΟ 2013
20 Σεπτέμβριος 2010- 825- 3o ΤΡΙΜΗΝΟ 2013
4 Οκτώβριος 2010 - 856 - 3o - 4o ΤΡΙΜΗΝΟ 2013
20 Οκτώβριος 2010- 1254 - 4o ΤΡΙΜΗΝΟ 2013
4 Νοέμβριος 2010- 264- ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
19 Νοέμβριος 2010 - 732- ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
6 Δεκέμβριος 2010 - 679 - ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
20 Δεκέμβριος 2010- 1345 - ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

2011

4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - 590 - ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - 596 - ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - 974 - ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - 1097 - ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
4 ΜΑΡΤΙΟΣ- 587- ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ


PROTO THEMA
Διαβάστε περισσότερα...

Έπιασες το παιδί σου να καπνίζει!

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης, όσον αφορά τη συνήθεια του καπνίσματος. Το 35% των ενηλίκων άνω των 15 ετών καπνίζουν. Αυτό το ποσοστό συνδέεται άρρηκτα με το γεγονός ότι οι έφηβοι καπνιστές ολοένα και αυξάνουν σε αριθμό και παράλληλα η ηλικία έναρξης του καπνίσματος γίνεται ολοένα και μικρότερη.Οι λόγοι που ένας έφηβος μπορεί να αρχίσει το κάπνισμα είναι ποικίλοι…

...Αποδοχή παρέας

Ένας από αυτούς είναι η ανάγκη του να αισθανθεί την αποδοχή της παρέας, που μπορεί να τον χαρακτηρίσει αρνητικά, αν δεν καπνίσει μαζί τους. Η ανάγκη του «ανήκειν» είναι πολύ έντονη στην εφηβεία, όπως και η μίμηση των συνομηλίκων.

Θαυμασμός από τους άλλους

Επίσης, παράλληλα με την αποδοχή μπορεί να κερδίσει και το θαυμασμό των φίλων και τα κολακευτικά σχόλια του άλλου φύλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «γόηδες» των κινηματογραφικών ταινιών σχεδόν πάντα καπνίζουν. Ένα τσιγάρο στο χέρι ίσως του δίνει την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερος και συνάμα πιο ώριμος.

Απλή περιέργεια

Άλλος ένας λόγος μπορεί να είναι η απλή περιέργεια και ο πειραματισμός. Στην εποχή μας, ένας νέος κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας, θα δεχτεί πολλές προτάσεις για να δοκιμάσει ένα τσιγάρο.

Αντίδραση

Επιπλέον, το κάπνισμα μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή αντίδρασης απέναντι στους γονείς ή στους καθηγητές, που συμβολίζουν τα πρόσωπα εξουσίας.

Λίγοι είναι οι έφηβοι που παραδέχονται στους γονείς τους ότι καπνίζουν. Οι περισσότεροι κρύβουν τα πακέτα επιμελώς ή τα δίνουν σε φίλους να τα φυλάνε, τρώνε τσίχλες και πλένουν τα χέρια συνέχεια για να μην έχουν τη μυρωδιά του τσιγάρου.

Ήρθε η ώρα που το έμαθε ο γονιός..

Οπότε η στιγμή που ο γονέας ανακαλύπτει ότι το παιδί του καπνίζει συνήθως είναι σοκαριστική. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο πανικός και οι φωνές δεν είναι λύση. Το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι η αντίδραση του εφήβου, που θα τον οδηγήσει στο να καπνίζει περισσότερο.

Αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης:

-Μιλήστε μαζί του. Μη χρησιμοποιήσετε απειλές, τελεσίγραφα ή βία! Είναι πιο ωφέλιμο για τον έφηβο να νιώσει πως θέλετε να τον υποστηρίξετε. Εξερευνήστε τους λόγους που τον έκαναν να αρχίσει το κάπνισμα. Μόλις τους αντιληφθείτε θα είστε οπλισμένοι για να το αντιμετωπίσετε. Επίσης, συζητήστε μαζί του τους κινδύνους που πιστεύει ο ίδιος ότι μπορεί να αντιμετωπίσει επειδή καπνίζει.

-Αναφερθείτε στις αρνητικές πτυχές του καπνίσματος που σχετίζονται με το «τώρα». Ρίξτε το βάρος στην επιχειρηματολογία που αφορά στο «τώρα», την περίοδο δηλαδή της εφηβικής ηλικίας.

-Υπενθυμίστε του ότι η αναπνοή του θα έχει δυσάρεστη οσμή, όπως και τα ρούχα και τα μαλλιά του.

-Επίσης, αναφερθείτε στο κιτρίνισμα τόσο των δοντιών όσο και των νυχιών, καθώς και στην όψη του προσώπου, η οποία θα είναι χλωμή, σχεδόν ανθυγιεινή.

-Ενημερώστε τον ότι θα ταλαιπωρείται από βήχα και φλέγμα, πράγμα αντιαισθητικό για τους γύρω του.

-Μπορείτε τέλος να του πείτε πως σε λίγο καιρό θα χάσει την ενέργειά του για τον αθλητισμό κι άλλες αγαπημένες του δραστηριότητες.

-Τονίστε το κόστος του καπνίσματος. Το κάπνισμα είναι ακριβό. Προτρέψτε τον να υπολογίσει το εβδομαδιαίο ή μηνιαίο κόστος του καπνίσματος και να το συγκρίνει με το κόστος κάποιας ηλεκτρικής συσκευής, κάποιου ρούχου ή κάποιου άλλου αντικειμένου που ξέρετε ότι θεωρεί σημαντικό.

-Μην του επιτρέψετε να καπνίζει μέσα στο σπίτι. Ακόμη κι όταν μάθετε ότι καπνίζει το παιδί σας μην του επιτρέψετε να το κάνει μέσα στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει βέβαια κι αν εσείς ο ίδιος είστε καπνιστής. Στην περίπτωση που σας βλέπει να καπνίζετε θα θεωρεί ότι επιδοκιμάζετε την πράξη αυτή. Μην αφήσετε ούτε τους φίλους του ή άλλους επισκέπτες να καπνίζουν μέσα στο σπίτι. Εξηγήστε του πόσο δυσάρεστα νιώθετε που καπνίζετε και πόσο σημαντικό θα ήταν και για σας να το κόψετε.

-Ζητήστε τη συμβουλή κάποιου ειδικού. Αποφανθείτε σε κάποιον πνευμονολόγο ειδικό στη διακοπή του καπνίσματος για να σας βοηθήσει ή μπείτε σε μία θεραπευτική ομάδα.

-Επιβραβεύστε την προσπάθειά του. Φτιάξτε από κοινού ένα πλάνο σταδιακής διακοπής καπνίσματος και επιβραβεύστε τον κάθε φορά που θα πετυχαίνει έναν από τους επιμέρους στόχους. Αυτή η επιβράβευση του τονώνει την αυτοπεποίθηση και αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για να συνεχίσει να προσπαθεί.

http://medicalnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου ξεκινούν οι διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα πρέπει οι Διευθυντές Εκπαίδευσης να εκδώσουν πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τους υποψήφιους Διευθυντές όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αυτό αναφέρει η Υπουργική Απόφαση 45143/ Δ2/13-4-2011 (Φ.Ε.Κ.582 τ. Β'/13-4-2011)

(Για το θέμα των κριτηρίων επιλογής, ρίξτε μια ματιά σ΄αυτά που έγραφα πριν ένα χρόνο)

Οι υποψήφιοι...

υποδιευθυντές σχολείων , προϊστάμενοι ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις με πρόσκληση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, μετά την τοποθέτηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις είναι τα εξής:

1) Πλήρες πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών. ( Το χορηγεί το Γραφείο Π.Ε που έχουμε την οργανική μας)

2) Βιογραφικό σημείωμα.

3)Επικυρωμένα Φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών, τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών, μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης. (Οι ξενόγλωσσοι τίτλοι θέλουν επίσημη μετάφραση)

4) Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών.

5) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε.

6) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με την οποία βεβαιώνεται ότι

α) ο εκπαιδευτικός δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα από τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 109 του Υπαλληλικού Κώδικα που είναι τα εξής:

-πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία,

-της παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς νόμους,

- αποδοχή οποιασδήποτε υλικής εύνοιας ή ανταλλάγματος για το χειρισμό υπόθεσης από υπάλληλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του,

- χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός ή εκτός υπηρεσίας,

- παραβίαση απορρήτων της υπηρεσίας κατά τις κείμενες διατάξεις,

-αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων πάνω από είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες συνεχώς ή πάνω από τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες σε διάστημα ενός (1) έτους,

- εξαιρετικώς σοβαρή απείθεια,

- άμεση ή μέσω τρίτου προσώπου συμμετοχή σε δημοπρασία την οποία διενεργεί η αρχή στην οποία αυτός ανήκει ή επιτροπή, μέλος της οποίας είναι αυτός,

- εμμονή σε άρνηση προσέλευσης για εξέταση από υγειονομική επιτροπή σύμφωνα με την παρ. 10 του άρθρου 56 του Υπαλληλικού Κώδικα

β) δεν συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παρ. 1 του άρθρου 8 του ίδιου κώδικα που είναι τα εξής:

- Όσοι καταδικάσθηκαν για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ΄ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

- Οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α΄, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.

- Όσοι, λόγω καταδίκης, έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.

-Όσοι τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.

----------------------------------------

Παραθέτω την Υπουργική Απόφαση

ΘΕΜΑ: « Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών και Υποδιευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 21, 23, 24, 25, 26, 27 και 29 του Ν. 3848/2010 (Φ.Ε.Κ. 71/ 19−5−2010 τ.Α΄) «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτ κού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
3. Το άρθρο 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα που κυρώθηκε με άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 98),

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Ορίζουμε τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών και Υποδιευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα υποβλητέα δικαιολογητικά, καθώς και τη ρύθμιση θεμάτων μοριοδότησης ως εξής:

Χρόνος και διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένου αυτών της Ειδικής Αγωγής, των Σ.Ε.Κ. και των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. καθορίζονται με πρόσκληση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου 2011, η οποία αναρτάται στις διευθύνσεις και στα γραφεία εκπαίδευσης και δημοσιεύεται στο διαδίκτυο.

Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων υποδιευθυντών όλων των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένου αυτών των Σ.Ε.Κ. και των υπευθύνων των τομέων Σ.Ε.Κ., των προϊσταμένων ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, καθορίζονται με πρόσκληση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, η οποία αναρτάται στις διευθύνσεις και στα γραφεία εκπαίδευσης, στις σχολικές μονάδες και δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, μετά την τοποθέτηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων και των Σ.Ε.Κ.

Υποβλητέα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν τις αιτήσεις είναι τα εξής:
1) Πλήρες πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών.
2) Βιογραφικό σημείωμα.
3) Φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών, τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών, μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης.
4) Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών.
5) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε.
6) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με την οποία βεβαιώνεται ότι
α) ο εκπαιδευτικός δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα από τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007 Φ.Ε.Κ. 26/9−2−2007 τ.Α΄).
β) δεν συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παρ. 1 του άρθρου 8 του ίδιου κώδικα.

Όλοι οι τίτλοι σπουδών υποβάλλονται σε επικυρωμένα φωτοαντίγραφα, προκειμένου δε για τίτλους σπουδών, οι οποίοι προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. / ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.), ή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών (Σ.Α.Ε.Ι.). Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα πρέπει να έχουν επίσημα μεταφραστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ή άλλο αρμόδιο κατά νόμο όργανο.

Οι βεβαιώσεις ή τα υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση, άσκηση διοικητικών καθηκόντων, διδακτικού και καθοδηγητικού έργου, καθώς και τη συμμετοχή σε υπηρεσιακά συμβούλια, πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης, κατά περίπτωση.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, δεν γίνονται δεκτά:
α) συμπληρωματικά δικαιολογητικά και
β) οποιαδήποτε μεταβολή στο περιεχόμενο των αιτήσεων.

Ρύθμιση θεμάτων μοριοδότησης

Τα χρονικά διαστήματα που μοριοδοτούνται ή που απαιτούνται ως προσόν για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, υπολογίζονται μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
Για την πιστοποίηση επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. υποβάλλονται και μοριοδοτούνται, βεβαιώσεις πιστοποίησης, οι οποίες ορίζονται από τα προβλεπόμενα στις διαδικασίες επιλογής του Α.Σ.Ε.Π.
Γίνονται επίσης δεκτά και μοριοδοτούνται πιστοποιητικά γνώσεων χειρισμού Η/Υ, τα οποία έχουν εκδοθεί από φορείς του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε βασικές δεξιότητες των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση.
Το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος που αποκτήθηκε μετά από κατατακτήριες εξετάσεις μοριοδοτείται, εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.
Πτυχίο Σχολής Νηπιαγωγών ή Παιδαγωγικής Ακαδημίας όταν συντρέχει με εξομοίωση και υποβάλλεται από υποψήφιο που υπηρετεί ως εκπαιδευτικός διαφορετικού κλάδου, μοριοδοτείται ως δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι.
Η συμμετοχή των αναπληρωματικών μελών σε υπηρεσιακά συμβούλια και συμβούλια επιλογής στελεχών, η οποία αποδεικνύεται από τα πρακτικά συνεδριάσεων, μοριοδοτείται με την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις κατ’ έτος.

Όπου στις διατάξεις των άρθρων του Ν. 3848/2010 που αφορούν στην αποτίμηση κριτηρίων επιλογής των υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης, αναφέρεται η φράση «...θεωρείται ότι τα καθήκοντα ασκήθηκαν στην ίδια θέση», το υποψήφιο στέλεχος μοριοδοτείται μόνο για μια θέση από τις αναφερόμενες στις σχετικές διατάξεις και κυρίως για εκείνη η οποία αποτιμάται με τον υψηλότερο αριθμό μορίων.

Στο χρόνο άσκησης διδακτικών καθηκόντων προσμετράται και η υπηρεσία που έχει προσφερθεί από τη θέση του σχολικού συμβούλου και αυτή που έχει διανυθεί σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και τα διαστήματα βραχυχρόνιας απουσίας του εκπαιδευτικού από τα διδακτικά του καθήκοντα, ως ακολούθως:
• οι ειδικές άδειες του άρθρου 50, οι γονικές άδειες της παρ. 6 του άρθρου 53, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες της παρ. 2 του άρθρου 55, οι άδειες μικρής χρονικής διάρκειας του άρθρου 59 και οι άδειες εξετάσεων του άρθρου 60 του υπαλληλικού κώδικα (κυρωτικός ν. 3528/2007)
• οι βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 17 και 18 του ν. 1264/1982, του άρθρου 6 του ν. 2224/1994 και του άρθρου 11 του ν. 2336/1995
• οι άδειες αιρετών Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, οι οποίες προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 93 παρ. 5, και 182 παρ. 2, 3 και 4 εφόσον χορηγούνται τμηματικά και του άρθρου 183 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄),
• οι άδειες για συμμετοχή σε εθνικούς αγώνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 665/1997.
Ο χρόνος της άδειας μητρότητας και ανατροφής τέκνου δεν προσμετράται στο χρόνο άσκησης διδακτικών καθηκόντων.

Διαβάστε περισσότερα...

Την Παρασκευή η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Καιρός ήταν...

Με καθυστέρηση ενός μηνός, συνεδριάζει την Παρασκευή το ΚΥΣΠΕ για να ανακοινώσει τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ..

Ήδη οι «εκπρόσωποι τύπου» της Κυβέρνησης, μέσω της γνωστής διαδικασίας των επιλεκτικών διαρροών που ακολουθεί πιστά τον τελευταίο καιρό το Υπουργείου Παιδείας, έχουν πάρει τους πίνακες και το παίζουν... μάγκες, για να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα από Μ..., πασχαλιάτικα.

Διαβάστε περισσότερα...

Με το Χρυσοπράσινο Φύλλο στην Κύπρο

Η ΣΤ’ τάξη του 11ου Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής συνεργάζεται στενά εδώ και δύο χρόνια στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με την ΣΤ’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου Λευκωσίας. Τα δύο σχολεία έχουν ενταχθεί στο διεθνές διακρατικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο φύλλο» και συνεργάζονται, καθώς εκπονούν περιβαλλοντικά θέματα. Το 11οΔημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής υλοποιεί πρόγραμμα με θέμα «Τα σπήλαια του τόπου μου», ενώ το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου Λευκωσίας «Το Καϊμακλί του χθες και του σήμερα»....

...Το «Χρυσοπράσινο φύλλο» είναι ένα διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που λειτουργεί με επιτυχία από το 1994 και συντονίζεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης και το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου με στόχο την υιοθέτηση από τους μαθητές θετικών στάσεων και συμπεριφορών στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευτικών.
Μετά από τη ζεστή φιλοξενία που πρόσφεραν οι μαθητές της Αγίας Παρασκευής στους Κύπριους φίλους τους στην Αθήνα το Μάρτη του 2011, ακολούθησε η επίσκεψη της ΣΤ’ τάξη του 11ου Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής με συνοδούς το δάσκαλό τους κ. Νικόλαο Φάτση, τη Διευθύντρια κ. Ραλλού Σερετέλλη και τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Σοφία Καινούργιου και Μαριάννα Χατζημιχαήλ στην Κύπρο. Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011φτάσαμε στο νησί της Αφροδίτης, που μας μάγεψε από την πρώτη στιγμή. Οι φίλοι μας από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου μας υποδέχτηκαν θερμά στο σχολείο τους με τη Διευθύντρια τους κ. Χριστίνα Σκουροπάτη τις δασκάλες κ. Γιόλα Ηροδότου και Έφη Πέτσα και το προσωπικό του σχολείου. Ακολούθησε ξενάγηση στην πόλη της Λευκωσίας και ένα πλούσιο γεύμα σε ταβέρνα της πόλης.
Το βράδυ στο σχολείο σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία των επίσημων καλεσμένων και των γονέων των Κυπρίων μαθητών έγινε το καλωσόρισμα και οι παρουσιάσεις των περιβαλλοντικών προγραμμάτων των δύο σχολείων. Ακολούθησαν δημοτικοί χοροί και τραγούδια από τις δύο χώρες. Η βραδιά έκλεισε με ένα πλούσιο δείπνο, το οποίο ετοίμασαν και πρόσφεραν οι μητέρες των Κυπρίων μαθητών. Μικροί μεγάλοι, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές, χόρεψαν , τραγούδησαν και διασκέδασαν.
Την Παρασκευή επισκεφτήκαμε τα « Φυλακισμένα μνήματα » και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και επιστρέφοντας στο σχολείο δόθηκε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας. Το Σάββατο μια αξέχαστη εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στη Λεμεσό, στην Πέτρα του Ρωμιού, το Κούριο, το μουσείο στα Κούκλια και την Πάφο. Στον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου ξεναγηθήκαμε στην έπαυλη του Διονύσου. Θαυμάσαμε τα υπέροχα ψηφιδωτά που ανακαλύφτηκαν σχεδόν ανέπαφα το 1962 από το αλέτρι ενός γεωργού. Το μεσημέρι μια όμορφη έκπληξη περίμενε όλους: στο Μπόουλινγκ της Πάφου ένα τρελό παιχνίδι άρχισε και διασκεδάσαμε όλοι μαζί.
Οι μέρες κύλησαν τόσο γρήγορα και φθάνοντας η Κυριακή ανηφορίσαμε στο βόρειο τμήμα του νησιού. Φτάσαμε στη Δερύνεια, στην Αγία Νάπα όπου καθίσαμε για γεύμα και καταλήξαμε στη Λάρνακα. Περπατήσαμε στην παραλία της πόλης, τις Φοινικούδες. Η ώρα όμως της αναχώρησης έφτασε και καταλήξαμε στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής.
Δύσκολη η στιγμή του αποχαιρετισμού! Δάσκαλοι και μαθητές των δύο σχολείων όλες αυτές τις μέρες είχαμε δεθεί και ένας κόμπος έκλεινε το λαιμό μας. Αγκαλιές, δάκρυα, φιλιά αλλά και υποσχέσεις πως η φιλία και η συνεργασία μας δε θα χαθεί. Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που μας ένωσε και μας έφερε κοντά,θα είναι ο συνδετικός κρίκος για νέες συνεργασίες στο μέλλον.

Σοφία Καινούργιου- Μαριάννα Χατζημιχαήλ, Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/βάθμιας Β’ Δ/νση Αθήνας
Διαβάστε περισσότερα...

Ορισμός Σχολικών Μονάδων διεξαγωγής της Πιλοτικής Φάσης του Μείζονος Επιμορφωτικού Προγράμματος στην Αττική

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής ορίστηκαν ως Δημοτικά Επιμορφωτικά Κέντρα (Δ.Ε.Κ.) δεκατρείς (13) σχολικές μονάδες που θα πιλοτάρουν το Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Αττική

Από τη Β΄Δνση Π.Ε Αθήνας ορίστηκαν ως Δ.Ε.Κ δύο σχολεία: Το 5 Δ.Σ.Χαλανδρίου, και το 9 Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής

Το Πιλοτικό Πρόγραμμα του Μείζονος Επιμορφωτικού Προγράμματος, όπως έχουμε πει, προβλέπεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο

Διαβάστε περισσότερα...

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά! Τα καλύτερα….


Ξανά στην πόλη σε μια προσπάθεια να ξεφύγουμε από το "Πνεύμα" της Τσίκνας και της πασχαλινής Απόδρασης που μας καταδιώκει…






Διαβάστε περισσότερα...