Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Σεβάσου το συνάνθρωπο με αναπηρία-Μην παρκάρεις πάνω στο πεζοδρόμιο!

Διαθέστε ένα 1 λεπτό και 52 δευτερόλεπτα και δείτε ΠΟΣΟ δυσκολεύεται ένας συνάνθρωπος μας όταν προσπαθεί ΑΠΛΑ να κάνει μια βόλτα στην πολή.

Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα ΟΧΙ για 01.52 αλλά για ΜΙΑ Ζωή.

Δείτε το VIDEO Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς λόγια (2)

Πηγή:press.gr Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς λόγια (1)

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στατιστικά στοιχεία μεταθέσεων

Με επιστολή μου προς τη Δ.Ο.Ε είχα επισημάνει τα προβλήματα που θα προκύψουν στην περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας «κόψει» τις μεταθέσεις προς την Β΄Διεύθυνση Π.Ε Αθήνας.

Δυστυχώς η χθεσινή ανακοίνωση των μεταθέσεων έρχεται να επιβεβαιώσει με το χειρότερο τρόπο τους φόβους μου αφού από τη μελέτη του σχετικού πίνακα προκύπτουν τα παρακάτω δυσοίωνα στοιχεία για τη Διεύθυνσή μας.

Δάσκαλοι: Έρχονται: 52, Φεύγουν: 47 .Άρα +5 (πέρυσι +171)
Νηπιαγωγοί: Έρχονται: 0 , Φεύγουν: 5. Άρα – 5 (πέρυσι +87)
Φυσικής Αγωγής: Έρχονται: 0, Φεύγουν: 3. Άρα -3 (πέρυσι +35)
Μουσικοί: Έρχονται:0, Φεύγουν: 0 .Άρα : 0 (πέρυσι +12)
Αγγλικών: Έρχονται: 0, Φεύγουν: 1. Άρα: -1 (πέρυσι +27)
Σύνολο Εκπαιδευτικών: Έρχονται: 52 Φεύγουν: 56. Άρα -4 !!! (πέρυσι +332)

Δεν …υπάρχει ! Που λέει και η νεολαιίστικη αργκό…

Τέσσερις εκπαιδευτικοί λιγότεροι για τη Διεύθυνση μας. Είκοσι χρόνια παρακολουθώ τις υπηρεσιακές μεταβολές της Β΄Αθήνας και αυτό που γίνεται φέτος είναι πρωτοφανές. Αν υπολογίσουμε και τις εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που φεύγουν το καλοκαίρι σε σύνταξη, καταλαβαίνετε τι μας επιφυλάσσει η νέα σχολική χρονιά….

Λειτουργικά κενά, συμπτύξεις τμημάτων , τριαντάρια τμήματα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο….

Ας ελπίσουμε ότι η κ. Υπουργός και οι γραφειοκράτες σύμβουλοί της -δεν είναι και λίγοι απ’ ότι μαθαίνω- θα αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και θα φροντίσουν με τις αποσπάσεις που ακολουθούν να «μπαλώσουν» έστω και λίγο την κατάσταση.

Γιατί σε διαφορετική περίπτωση προβλέπω μαύρο Σεπτέμβρη …

Ελαφρώς καλύτερα φαίνεται ότι είναι τα πράγματα για τα Τμήμα Ένταξης, και τα Ειδικά Σχολεία .Αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν τις μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στη Διεύθυνσή μας έχουν ως εξής:

Δάσκαλοι: +13 (πέρυσι +21)
Νηπιαγωγοί: +5 (πέρυσι +15)
Φυσικής Αγωγής: +3 (πέρυσι +2)
Σύνολο Εκπαιδευτικών: +21 (πέρυσι +38) Διαβάστε περισσότερα...

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι οποίες ξεκινούν την Παρασκευή 14-5-2010 με πρώτο εξεταζόμενο μάθημα τη Νεοελληνική Γλώσσα.

Θα το βρείτε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις

Πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θα τις βρείτε εδώ

Με μια πρώτη ματιά βλέπω ότι στη Διεύθυνση μας έρχονται ελάχιστοι μόνο δάσκαλοι.
(Από νηπιαγωγούς , Μουσικούς , Αγγλικών και Γυμναστές δεν μπαίνει κανένας στη Β΄Δ/νση Αθήνας)

Με επόμενη ανάρτηση θα σας ενημερώσω αναλυτικά για τα στοιχεία που αφορούν τη Διεύθυνσή μας και τα σοβαρά προβλήματα που προβλέπω ότι θα δημιουργηθούν τη νέα σχολική χρονιά ...

Διαβάστε περισσότερα...

Προς τους «επαναστάτες» του τρόμου

Σύντροφοι, (ξευτιλίστηκαν οι λέξεις)

Διεκδικείται να σπάσετε το μονοπώλιο της κρατικής βίας και καταστολής. Ονειρεύεστε, λέει, μια αταξική –αναρχική κοινωνία.

Λέτε και άλλα πολλά… Μεγάλα και ψεύτικα λόγια!

Ένα έχω να σας πω.

Το δικό σας eldorado μοιάζει κόλαση μπροστά στο δικό μας άδικο κόσμο. Γιατί ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο στηρίζεται το ουτοπικό σας οικοδόμημα είναι ένας. Ο τρόμος. Η τυφλή βία.

Το αποδείξατε, για άλλη μια φορά, χθες βράδυ με το διαμελισμό του 15χρονου προσφυγόπουλου.

Αντί να στείλτε την προκήρυξή, που δικαιολογεί την «επαναστατική σας πράξη», στα Μ.Μ.Ε, προτείνω να τη στείλετε στην Αφγανή μητέρα του.

Αν δεν αισθάνεστε ντροπή στείλτε την και στις δικές σας μανάδες.

Για να σας καμαρώνουν… Διαβάστε περισσότερα...

Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ

Μιας και στην προηγούμενη ανάρτηση μιλήσαμε για μαθηματικές εικασίες, θυμήθηκα και σας προτείνω –ωραίο δώρο για βαφτιστήρια, μαζί με τη λαμπάδα και τα υπόλοιπα σχετικά- το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη (εκδόσεις Καστανιώτη): «Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ»

Καταπληκτικό βιβλίο!

Μπορούν να το διαβάσουν μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού (ειδικά της ΣΤ΄). Είναι μια καλή ευκαιρία τα παιδιά , μέσα από την λογοτεχνία, να κατανοήσουν τη "μαγεία" των Πρώτων αριθμών και γενικότερα το γοητευτικό κόσμο των Μαθηματικών.

Σημειώσεις : Θυμίζω σε όσους τα έχει σκορπίσει ό άνεμος της λήθης ...

1. Πρώτος αριθμός είναι ένας αριθμός μεγαλύτερος του 1 (μονάδα) με μόνους διαιρέτες του τη μονάδα και τον εαυτό του.
Η ακολουθία των 25 πρώτων αριθμών είναι η εξής:
2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 43, 47, 53, 59, 61, 67, 71, 73, 79, 83, 89, 97 ...

2. Η εικασία του Γκόλντμπαχ είναι ένα από τα παλιότερα άλυτα προβλήματα των μαθηματικών και εκφράζεται ως εξής:
Κάθε άρτιος αριθμός μεγαλύτερος του 2, μπορεί να γραφεί ως άθροισμα δύο πρώτων αριθμών.
Για παράδειγμα,
4 = 2 + 2
6 = 3 + 3
8 = 3 + 5
10 = 3 + 7 = 5 + 5
12 = 5 + 7
14 = 3 + 11 = 7 + 7 κ.ο.κ Διαβάστε περισσότερα...

Τρελός επιστήμονας ή ευτυχισμένος άνθρωπος;

Δυσκολεύομαι πραγματικά να κατανοήσω τον τύπο που βλέπετε στη φωτογραφία.

Λέγεται Γκριγκόρι Πέρελμαν και είναι από τη Ρωσία.

Από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα θεωρείται ως ο ευφυέστερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού κατάφερε να λύσει ένα από τα δυσκολότερα μαθηματικά προβλήματα όλων των εποχών, την περίφημη «Εικασία Πουανκαρέ».

Ο 44χρονος Ρώσος επιστήμονας απέδειξε με μαθηματικό τύπο το πότε ένα συμπαγές αντικείμενο είναι τοπολογικά ισοδύναμο με μία σφαίρα δίνοντας έτσι λύση στο γρίφο που βρίσκει εφαρμογή στην κατανόηση του σχήματος του σύμπαντος. Η εικασία Πουανκαρέ -διατυπωμένη το 1904- αποτελούσε ένα από τα επτά μεγάλα μαθηματικά προβλήματα που παραμένουν άλυτα μέχρι τις μέρες μας.

Για να καταλάβετε πόσο περίπλοκη ήταν η λύση του, κορυφαίοι μαθηματικοί χρειάστηκε να εργαστούν επί τέσσερα χρόνια για να ελέγξουν την εγκυρότητα της 500σέλιδης (!) απόδειξης του Πέρελμαν.

Το 2006 του απονεμήθηκε το βραβείο Φιλντς, ανάλογο του βραβείου Νόμπελ. Ο Ρώσος επιστήμονας άφησε τους πάντες άναυδους όταν αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο και το χρηματικό έπαθλο που το συνόδευε. Δήλωσε μάλιστα πως «δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα και η δόξα. Δεν θέλω να με επιδεικνύουν λες και είμαι κανένα ζώο σε ζωολογικό κήπο. Όχι μόνο δεν είμαι ήρωας των μαθηματικών, αμφιβάλλω κιόλας αν είμαι καν τόσο καλός μαθηματικός». Αργότερα παραιτήθηκε από τη θέση του στο Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης, εξηγώντας πως δεν τον συγκινούσαν πλέον τα μαθηματικά.

Ο εξαίρετος επιστήμονας παραμένει άνεργος μέχρι και σήμερα και ζει σε ένα φτωχικό διαμέρισμα μαζί με τη μητέρα και την αδερφή του. Η φτωχική ζωή που επέλεξε να ζει θα μπορούσε να αλλάξει, αφού - πριν από λίγες μέρες- το Ινστιτούτο Μαθηματικών Κλέι αποφάσισε να του απονείμει το χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων!!! επειδή έλυσε ένα από τα «επτά προβλήματα της χιλιετίας».

Ο Πέρελμαν κατέπληξε εκ νέου τους πάντες με την απόφασή του να αρνηθεί το βραβείο. Όταν μάλιστα ένας ρεπόρτερ τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο για συνέντευξη, ο 44χρονος επιστήμονας του ζήτησε να μην τον ενοχλεί γιατί εκείνη την ώρα μάζευε μανιτάρια.

Δυσκολεύμαι πραγματικά να καταλάβω τη λογική της άρνησης του Πέρελμαν να είσπράξει ένα τέτοιο έπαθλο, όπως βέβαια δε μπορώ να κατανοήσω και τη λύση της εικασίας του Πουανκαρέ.

Την ίδια στιγμή όμως αναρωτιέμαι ...

Μήπως ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους του πλανήτη έχει βρει τη "συνταγή" της ευτυχίας πέρα και πάνω από το χρήμα, τη δόξα και την πολυτέλεια; Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Συνέντευξη Ιερώνυμου στα ΝΕΑ

Με συνέντευξη «ποταμό», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απαντά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας , τις σχέσεις εκκλησίας- κράτους , τη θέση του για τους μετανάστες, το σύμφωνο συμβίωσης κ.λ.π

Ο σεμνός Ιεράρχης, χωρίς να παραλείπει την αυτοκριτική, δίνει απαντήσεις σε όλους εκείνους τους γραφικούς τύπους της ψευτοαριστερής «διανόησης» που μονίμως αμφισβητούν το ρόλο και το έργο της Εκκλησίας.

Παρεμπιπτόντως να σημειώσω ότι απόψε το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος είναι καλεσμένος στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη « Πρωταγωνιστές» στο MEGA.

Στη συνέχεια παραθέτω τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης.

Για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
Η Εκκλησία δεν είναι ένας ενιαίος διοικητικός οργανισμός. Είναι και τα εκατοντάδες νομικά πρόσωπα που έχει, ναοί, μοναστήρια. Είμαι απόλυτα σύμφωνος, όπως όλα τα νομικά πρόσωπα της επικράτειάς μας, έτσι να φορολογούνται και τα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας. Δηλαδή, έσοδα τόσα. έξοδα τόσα. Καθαρό αποτέλεσμα. Φορολογία. Δεν έχουμε αντίρρηση. Καμία απολύτως. Προσφέραμε, προσφέρουμε και θα προσφέρουμε στον λαό. Χωρίς να μας ζητηθεί. Χωρίς να το «διαφημίζουμε». Αλλά αυτή η λογική, από αυτά που έχεις τα παίρνω χωρίς να λογαριάζω ποια είναι τα έξοδά σου, δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε δίκαιη.

Για τον περιορισμό της «χλιδής».
Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Τα πιο πολλά από αυτά είναι πλαστικά (πιάνει και δείχνει το εγκόλπιο που φοράει). Θα μου πεις, γιατί τα χρησιμοποιείτε; Δεν είναι τόσο το κόστος, όπως παρουσιάζεται. Αλλά εκεί, ας πούμε ότι είναι και μία παράδοση ή και μία ιδιοτροπία μερικών ανθρώπων. Κι αυτό θα πρέπει να το δούμε... «Δεν είναι φυσικό το “πολύ φαίνεσθαι” κάποιων ιεραρχών»

Για τη διαφθορά κληρικών και πολιτικών
Όλο αυτό το μπάχαλο το δημιουργήσαμε μόνοι μας. Και δεν θα διορθωθεί εάν δεν το διορθώσουμε μόνοι μας. Εμείς πρώτοι, παπάδες, πολιτικοί, όλοι. Δεν θα το διορθώσουν άλλοι για εμάς. Αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία εσωτερικά. Αυτό εννοούμε όταν λέμε μετάνοια. Μη νομίζετε ότι έχει άλλο νόημα. Αλλάζουμε μυαλό, τρόπο ζωής, τρόπο συμπεριφοράς.

Για τους μετανάστες
Η αρχή όλοι οι μετανάστες να πάρουν ιθαγένεια, μας βρίσκει αντίθετους. Όταν όμως ένα παιδί γεννήθηκε από νόμιμους μετανάστες, μεγάλωσε, έγινε 18 ετών, ξέρει τα ελληνικά καλά, έχει ζήσει εδώ πέρα, το βλέπω λίγο άστοχο σε αυτό το παιδί να μη δώσουμε ελληνική ιθαγένεια. Εκείνο που θα έλεγα είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρά κριτήρια και να υπολογίζονται και οι ευαισθησίες και οι ιδιαιτερότητες του ελλαδικού χώρου, είτε σε νοοτροπία, είτε σε περιοχές. ….
…..«Πήγα στον Άγιο Παντελεήμονα (εννοεί την περιοχή της Αθήνας). Ήταν δέκα άνθρωποι και μου είπαν: “Μην κοιτάτε άλλο τους ξένους”. Τους απάντησα: ΄΄Και εκείνοι άνθρωποι είναι΄΄. Ό,τι και να ΄ναι αυτός, Σομαλός, Πακιστανός, θα του πεις ΄΄δεν σου δίνω φαγητό”;».

Για τους «υπερπατριώτες» Μητροπολίτες
Η Εκκλησία δεν είναι για να φαίνεται. Η Εκκλησία είναι για να είναι. Το πολύ το φαίνεσθαι της Εκκλησίας δεν είναι φυσιολογικό. Όλους τους ιεράρχες, όλους τους κληρικούς, μας απασχολούν και μας πονούν τα εθνικά θέματα. Όλοι αγαπάμε την πατρίδα μας, όπως και όλοι οι Έλληνες. Λιγότερο και περισσότερο πατριώτες δεν δέχομαι ότι υπάρχουν. Και ο πατριωτισμός του καθενός δεν μετριέται ούτε με τον αριθμό των λέξεων που λέει, ούτε με την ένταση της φωνής του. Όλοι οι Έλληνες στο ίδιο καράβι είμαστε.

Για την επιμόρφωση των κληρικών
Το έργο της Εκκλησίας δεν είναι τα κτίσματα. Το πρώτο μέλημά της είναι πώς θα βοηθήσει τον άνθρωπο. Αυτό είναι το πρωταρχικό έργο μας. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν και αυτοί που το διακονούν, οι άνθρωποι οι οποίοι θα έχουν τα προσόντα. Επομένως, το πρώτο και βασικό έργο που έχει να κάνει η Αρχιεπισκοπή είναι να επιλέξει να βοηθήσει τα στελέχη της Εκκλησίας, ώστε το ποιμαντικό έργο της να είναι πιο αποτελεσματικό. Να βγουν προς τα έξω να βοηθήσουν τον άνθρωπο.

Για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας
Τον τελευταίο χρόνο η Εκκλησία διέθεσε 100 εκατ. ευρώ για το φιλανθρωπικό έργο της σε όλη την Ελλάδα. Και θα συνεχίζει να τα προσφέρει. Ξεχνιόμαστε και δεν δεχόμαστε ότι η Εκκλησία έχει, συμπληρώνοντας την Πολιτεία, περί τα 750 ιδρύματα που προσφέρουν αυτήν τη στιγμή και εξυπηρετούν τους ανθρώπους.
Για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανέφερε σημαντικά φιλανθρωπικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως. ….
-Ίδρυμα για τα βρέφη που εγκαταλείπονται στα νοσοκομεία
-Κατασκηνώσεις για νέους στην Πάρνηθα.
-Χώρος για πρώην χρήστες ναρκωτικών που βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης.
-Παιδικός σταθμός για αυτιστικά παιδιά.
-Λειτουργία δύο παιδικών σταθμών για παιδιά με νοητική υστέρηση
-Ξενώνες για «ανθρώπους που έχουν κάνει εγχειρήσεις από καρκίνο και θέλουν στήριξη.
-Ξενώνας «για ανθρώπους που γέρασαν, έμειναν κατάκοιτοι και δεν μπορούν να βρουν στέγη.

Για το χωρισμό Κράτους- Εκκλησίας
Από τους Βαυαρούς μέχρι πριν από 20 χρόνια, ήμασταν σκλάβοι. Αποφασίζαμε και μέσα στη συνεδρία ήταν ο βασιλικός επίτροπος και αν δεν υπέγραφε τα πρακτικά ήταν άκυρο ό,τι είχαμε αποφασίσει. Τώρα λίγο έχουμε πάρει μία αναπνοή. Και είμαστε χαρούμενοι. Είμαστε δύο θεσμοί με τους ρόλους του ο καθένας χωριστά. Εκείνο που χρειάζεται είναι να διευκρινιστούν αυτοί οι ρόλοι. Και να δούμε διοικητικά ποιες είναι οι δικές μας αρμοδιότητες και ποιες της Πολιτείας. Η Πολιτεία δεν θέλει τον χωρισμό γιατί μία Εκκλησία έξω από τα κρατικά όρια θα έχει περισσότερες δυνάμεις. Και θα είναι και το στόμα της πιο ελεύθερο. Και οι ενέργειές της πιο ελεύθερες. Αν μας πει η Πολιτεία «δεν σας θέλουμε, φύγετε», με γεια της, με χαρά της. Εμείς ζήσαμε χωρίς κράτος. Το κράτος δεν έζησε χωρίς Εκκλησία. Ο λαός δεν έζησε χωρίς Εκκλησία.

Για το σύμφωνο συμβίωσης
Το Ευαγγέλιο δεν κάνει εκπτώσεις. Λέει ο άλλος “εμείς συζούμε”. Είναι ελεύθερος. Δεν μπορώ εγώ να κανονίσω τη ζωή του. Αλλά αν μου πει “μπορώ να είμαι έτσι ελεύθερος, να έχω συμβίωση και να έχω το Ευαγγέλιο που θα με καθοδηγεί”; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Αυτός θα επιλέξει υπεύθυνα. Αλλά από τη στιγμή που θα ζητήσει να έρθει κοντά μου δεν θα του πω επειδή συμβίωνες ή συμβιώνεις είμαστε απέναντι. Σέβομαι την ελευθερία του καθενός. Αλλά δεν μπορώ να του πω ότι καλά κάνει.

Για το διαδίκτυο
Είμαι της παλιάς σχολής. Δεν τα καταφέρνω, δεν ξέρω. Είμαι... παλαιοημερολογίτης σε αυτά, δυσκολεύομαι. Πάντως το θέλω. Με βολεύει. Βλέπω την ανάγκη.

Για τον προκάτοχό του
Ήταν ένας άνθρωπος δημιουργικός, πληθωρικός με πολλά χαρίσματα. Έλεγε “ελάτε όπως είστε”. Εγώ, πηγαίνω όπως είμαι. Ακολουθώ αντίθετη πορεία. Δεν έχουμε διαφορά. Ο τρόπος αλλάζει.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου είναι εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Έμαθα από το Υπουργείο Παιδείας ότι οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα (το πιθανότερο τη Μεγάλη Τρίτη)

Για το θέμα έχω τοποθετηθεί σε προηγούμενη ανάρτηση Διαβάστε περισσότερα...

Δες τη θετική πλευρά της ζωής

Ποιος σας είπε ότι η οικονομική κρίση και τα περιοριστικά μέτρα θα μας επηρεάσουν;

Καλός φίλος μου αποδεικνύει ότι με 10 "μικρές" αλλαγές που έκανε στη ζωή του όχι μόνο δεν έχασε τίποτα αλλά αντίθετα ωφελήθηκε τα μάλα.

Μου γράφει λοιπόν...

1. Έκοψα το... τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποιώ για τις μεταφορές ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Σαββατοκύριακο για clubing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10.Με χώρισε η γκόμενά μου (λογικό)

Η "σούμα":

1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες ……… = 2.190 ευρώ
2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες …….. = 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες… = 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: ………….. = 4.000 ευρώ
5. Clubing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες……= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ …….. = 208 ευρώ
8. Ρούχα: ……………………………… = 500 ευρώ
9. Δώρα: ……………………………… = 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: ……………. = Αξία ανεκτίμητη

Αποτέλεσμα;
Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ…. = (14.903)!!!!

Για να μην αναφέρω και ότι γλίτωσα από:

1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Υ.Γ Τώρα αν το πάθει σαν το Χότζα -που ενώ έμαθε το γάιδαρό του να μην τρώει, αυτός ψόφησε-είναι μια άλλη ιστορία. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Νέο Σχολείο, δρόμοι παλιοί

Με άρθρο μου που δημοσιεύει σήμερα το Alfavita επισημαίνω τα προβλήματα που θα προκύψουν από την γενίκευση της εφαρμογής του "Νέου Σχολείου"

Το άρθρο μου είναι εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Ένα χαμόγελο απ' τον ουρανό

Καλά είναι τα πράγματα σήμερα…

Έλλειψε η γνωστή τρομολαγνεία από τα χθεσινά δελτία των οκτώ.

Λόγω του εορταστικού κλίματος και της εθνικής μας γιορτής, κρατήθηκαν χαμηλοί οι τόνοι. Μας μετέφεραν μάλιστα και ένα αισιόδοξο μήνυμα οι τηλεοπτικοί μας αστέρες. (Πώς το ΄παθαν;)

Στις Βρυξέλες, λέει, η Άγγελα –την κ. Μέρκελ εννοώ- έβαλε νερό στο κρασί της. Οπότε η επερχόμενη χρεοκοπία μας προς το παρόν αναβάλλεται.

Αν το συνδυάσουμε με την άνοιξη που έκανε δειλά την εμφάνισή της και το δεκαπενθήμερο της ξεκούρασης που ξεκινά από σήμερα…το χαμόγελο του ουρανού ταιριάζει γάντι.

Απολαύστε το!

Υ.Γ Απ΄ ότι διάβασα οι πιθανότητες για να τραβήξει κανείς μια τέτοια φωτογραφία είναι μία στο εκατομμύριο. Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Επίκαιρο και επετειακό

Γράφουν σοφοί άντρες πολλοί, γράφουν τυπογράφοι ντόπιοι και ξένοι διαβασμένοι για την Ελλάδα -ένα πράμα μόνον με παρακίνησε κ᾿ εμένα να γράψω, ότι τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ.

Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, «να την φυλάμεν κι᾿ όλοι μαζί και να μην λέγη ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγη ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστή μόνος-του και φκειάση, ή χαλάση, να λέγη εγώ όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκειάνουν, τότε να λένε «εμείς».

Είμαστε εις το «εμείς» κι᾿ όχι εις το εγώ. Και εις-το-εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί.

Έγραψα γυμνή την αλήθεια, να ειδούνε όλοι οι Έλληνες ν᾿ αγωνίζωνται δια την πατρίδα τους, δια την θρησκεία τους, να ιδούνε και τα παιδιά μου και να λένε «Έχομεν αγώνες πατρικούς, έχομεν θυσίες», αν είναι αγώνες και θυσίες. Και να μπαίνουν σε φιλοτιμίαν και να εργάζωνται εις το καλό της πατρίδας τους, της θρησκείας τους και της κοινωνίας. Ότι θα είναι καλά δικά τους.

Όχι όμως να φαντάζωνται για τα κατορθώματα τα πατρικά, όχι να πορνεύουν την αρετή και να καταπατούν τον νόμον και να ᾿χουν την επιρροή για ικανότη.

Στρατηγός Μακρυγιάννης
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Πάμε στοίχημα;

Όταν κάθονταν στα έδρανα της Αντιπολίτευσης, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητούσαν επίμονα –και καλά έκαναν- κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα όσα «στραβά» συνέβαιναν στον ΟΠΑΠ επί διοίκησης Χρήστου Χατζηεμμανουήλ και μιλούσαν για τη διαφάνεια και το συμφέρον τού υπό κρατικό έλεγχο οργανισμού.

Τώρα όμως που άλλαξαν οι καιροί και τα μερομήνια, χωρίς όμως να αλλάξουν οι λογικές της τακτοποίησης των δικών μας παιδιών, σιωπούν.

Την ώρα που η κυβέρνηση «κόβει» τα επιδόματα και τα δώρα μας, στον ΟΠΑΠ συνεχίζεται το πάρτι των υψηλών αμοιβών και του βολέματος των αρεστών καθώς τα πράσινα Golden Boys αντικατέστησαν τα γαλάζια παλικάρια της «σεμνότητας και ταπεινότητας»

Διαβάζω στην Ελευθεροτυπία ότι στη θέση του προηγούμενου προέδρου κα διεθύνοντος συμβούλου Χρ. Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος κατείχε και τις δύο θέσεις με αμοιβή 15.000 ευρώ μηνιαίως, ορίστηκαν οι Χάρης Σταματόπουλος και Γιάννης Σπανουδάκης, προέδρος και διευθύνων συμβούλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., αντίστοιχα με μηνιαίες αποδοχές 15.500 ευρώ έκαστος. Προβλέπονται μάλιστα και πρόσθετα bonus, τα οποία θα ορισθούν στη συνέχεια.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Οι παχυλοί μισθοί δεν περιορίζονται στο Νο 1 και το Νο 2. Στη νέα διοίκηση, συμμετέχει ως εκτελεστικό μέλος , ο Γ. Κυριακός,με μηνιαίες αποδοχές 8.000 ευρώ. Επειδή μάλιστα πιστεύει ότι θα έχει πολλή δουλειά, φρόντισε να προσληφθεί ως βοηθός του ένας δημοσιογράφος με αποδοχές άνω των 50.000 ευρώ το χρόνο….

Απ΄ ότι φαίνεται τα «σοσιαλιστικά» πάρτυ με τα "μικρά δωράκια", όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας, έχουν ήδη αντικαταστήσει επάξια τα «φιλελεύθερα» γλεντοκόπια.

Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ...

με όλο το σέβας και την εκτίμηση.

Για περιορίστε λίγο τα ταξίδια -τρεις φορές το γύρο της γης έχετε κάνει ως τώρα - και ρίξτε καμιά ματιά στα του οίκου σας. Γιατί, κακά τα ψέματα, όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια που απ΄ότι φαίνεται ήταν και εξακολουθούν να είναι πολλά.

Αν δεν με πιστεύετε και αν δεν θέλετε να ακολουθήστε το παράδειγμά του, ρωτήστε τον προκάτοχό σας που αναπαύεται μακάρια στη Ραφήνα. Διαβάστε περισσότερα...

Συλλαλητήριο

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Και τα απρόοπτα μέσα στο παιχνίδι είναι

Έχει τα θετικά και τα αρνητικά του το αιρετιλίκι.

Το καλό είναι ότι, λόγω του μειωμένου διδακτικού ωραρίου, μου δίνει τη δυνατότητα της ουσιαστικής επικοινωνίας με τους συναδέλφους μου. Έχω το χρόνο να περνάω από τα σχολεία να ενημερώνω και κυρίως να ενημερώνομαι. Να ακούω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, στη δύσκολη καθημερινότητα της εκπαιδευτικής πράξης, για να μπορώ να τα μεταφέρω και εγώ με τη σειρά μου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και να διεκδικώ την επίλυσή τους.

Με τα λάθη και τις παραλείψεις μου -ανθρώπινο είναι άλλωστε- προσπαθώ χωρίς λογικές εξυπηρέτησης και δίχως κομματικές ή παραταξιακές παρωπίδες να δίνω λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσής μας αλλά και τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά.

Δεν ξέρω αν το καταφέρνω πάντα και σε ποιο βαθμό. Τα θετικά όμως σχόλια αλλά και η καλόπιστη κριτική που εισπράττω από τις επισκέψεις μου στα σχολεία αποτελούν για μένα την καλύτερη ανταμοιβή και με βοηθούν στο να κάνω την αυτοκριτική μου προσπαθώντας κάθε φορά να γίνομαι καλύτερος.

Όταν όμως είσαι βιαστικός και απρόσεχτος δεν λείπουν τα απρόοπτα και οι άσχημες στιγμές από τις "περιοδείες"

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που κατεβαίνοντας άτσαλα με το αυτοκίνητο από ένα ψηλό πεζοδρόμιο, έξω από σχολείο της Νέας Ιωνίας, έσπασα τα αμορτισέρ.

Σήμερα 'ξεμυτίζοντας" από ένα στενό έξω από το Νηπιαγωγείο της Νέας Πεντέλης και μιλώντας στο τηλέφωνο, δεν πρόσεξα το Jeep που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα.

Αποτέλεσμα; Ένας στραπατσαρισμένος προφυλακτήρας και ένα σπασμένο φανάρι.

Πάει το ήδη κουτσουρεμένο δώρο του Πάσχα. Κόκκορα αντί για αρνί προβλέπω να σουβλίζουμε φέτος.

Δε βαριέσαι όμως ! Εμείς να είμαστε καλά. Τα "σίδερα" ξαναφτιάχνονται που λέγανε και οι παλιότεροι. Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Άκρως ποδοσφαιρικόν

Περιπαιχτικά είναι τα σχόλια που μου στέλνει ο φίλος και συνάδελφος Τρύφωνας για το χαμηλό βαρομετρικό του Θρύλου.

Ας είναι!

Αυτά έχουν οι μεγάλες ομάδες.

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και...

Από τη φύση μου αισιόδοξος πάντως, ελπίζω σήμερα στο ΟΑΚΑ να ξεπλύνουμε λίγη απ΄τη φετινή μας ντροπή!

Υ.Γ (σχετικό). Εξαιρετική βρίσκω τη μουσική - σε ρυθμό reggae- στο τραγούδι που έγραψε ο Αλέξης Γραμματικός, για το συγκρότημά του Ομοθυμαδόν, αφιερωμένο στον επιθετικό μας άσο, Λούα Λούα.

Ακούστε το Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Για την άνοιξη που έρχεται

Σας θυμίζω ότι αύριο Κυριακή 21 Μαρτίου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, το 16 Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, με σειρά εκδηλώσεων, υποδέχεται την άνοιξη.

Για περισσότερα διαβάστε προηγούμενη ανάρτηση Διαβάστε περισσότερα...

Άδεια ανατροφής διδύμων

Μπορεί η γέννηση διδύμων να αποτελεί διπλή χαρά για την οικογένεια, εντούτοις οι γονείς τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο αναφαίρετο δικαίωμά τους για διπλή άδεια ανατροφής.

Επειδή ο νόμος δεν αναφέρει ρητά την υποχρέωση της υπηρεσίας για τη χορήγηση ξεχωριστής άδειας ανατροφής για κάθε παιδί, πολλοί Προϊστάμενοι δεν ικανοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα συναδέλφων μας που έχουν δίδυμα παιδιά και αναγκάζονται να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη δαπανώντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Συνάδελφος –παθούσα η ίδια- μου έστειλε τις σχετικές εγκυκλίους , γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις δικαστηρίων που θα πρέπει να αναγράφονται στην αίτηση που υποβάλει η/ο ενδιαφερόμενη/ος προς το αρμόδιο Γραφείο Π.Ε. και είναι τα εξής:

1.Η ανεξάρτητη αρχή Συνήγορος του Πολίτη, με το α.π. 15096/2007 έγγραφο υπογραμμίζει:<<…ότι ακόμα και αν στο διάστημα των 4 ετών από την στιγμή της γέννησης του πρώτου παιδιού, παρεμβληθεί η γέννηση του δευτέρου, μπορεί να μετατεθεί ο χρόνος λήψης της μίας άδειας και να μεσολαβήσει (αξιοποιηθεί) η χρήση της εν λόγω άδειας και για το άλλο παιδί>>.

2.Η υπ’αριθμ. 496/2007 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Παιδείας και η οποία επικαλείται τις αποφάσεις 420/2000 1/2006 και 2/2006 του Συμβουλίου Επικρατείας(7-μελούς συνθέσεως και οι τρεις)με σαφή τρόπο ορίζει: <<ότι το δικαίωμα για την απόληψη της άδειας αυτής είναι αυτοτελές για κάθε τέκνο που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το τέταρτο έτος της ηλικίας του και ότι σε περίπτωση κατά την οποία ο γονέας υπάλληλος έχει αποκτήσει άλλο τέκνο, το οποίο επίσης δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το τέταρτο έτος της ηλικίας του, είναι δυνατή η διαδοχική χορήγηση σ’αυτόν της εν λόγω αδείας, δηλαδή η χορήγηση αμέσως μετά τη λήξη της εννεαμήνου αδείας για την ανατροφή του πρώτου τέκνου του και νέας εννεαμήνου αδείας για την ανατροφή και του δεύτερου τέκνου του>>.

3.Η εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ.51/590/οικ. 14346/29-5-2008 του ΥΠΕΣ στο Γραφείο Προσωπικού του ΥΠΕΠΘ, στην οποία αναφέρεται <<ο γονέας υπάλληλος που λαμβάνει ήδη την διευκόλυνση του μειωμένου ωραρίου ή της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου και πριν την εξάντλησής τους αποκτά νέο τέκνο, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο των διευκολύνσεων για το πρώτο τέκνο αργότερα, αθροιστικά με τις διευκολύνσεις που αντιστοιχούν στο νέο τέκνο (σχετική η υπ’αρ. 64/2008 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών)>>.

4.Η 306/2009 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, δε λαμβάνει υπ’όψην την εγκύκλιό της 54501/Δ2/24-4-2008 παραγ. 2, που επικαλείται το ΥΠΕΠΘ στη διεξαγωγή της δίκης και δικαιώνει συνάδελφο αναφέροντας:<<ο αιτών δικαιούται να λάβει διαδοχικά ολόκληρη την ειδική εννεάμηνη άδεια και για τα δύο του τέκνα, εφόσον αυτά δεν είχαν συμπληρώσει κατά το χρόνο το οποίο ζητήθηκε η άδεια το τέταρτο έτος της ηλικίας τους>>.

5.Η 1192/2008 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών , η οποία αναφέρει:<<Στην περίπτωση συνεπώς της δίδυμης ή πολύδυμης κυήσεως, ελλείψει ειδικότερης νομοθετικής ρυθμίσεως, το δικαίωμα για την απόληψη της εν λόγω άδειας είναι αυτοτελές για κάθε τέκνο και ο γονέας υπάλληλος δικαιούται δύο ή περισσότερα, αναλόγως εννεάμηνα. Διαφορετική ερμηνεία θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι οδηγεί σε άνισα αποτελέσματα, αφού ο συνολικός χρόνος της ανωτέρω αδείας θα εξαρτάτο από το τυχαίο γεγονός της ταυτόχρονης ή διακεκριμένης γεννήσεως δύο ή περισσοτέρων τέκνων>>.

Υ.Γ (σημαντικό) : Στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα η/ο ενδιαφερόμενη/ος έχει δικαίωμα να προσφύγει – εντός σαράντα ημερών- στο Διοικητικό Εφετείο. Διαβάστε περισσότερα...

Εφτασε το τέλος της αναξιοκρατίας στο Δημόσιο;

Με άρθρο του, ο καλός συνάδελφος και φίλος, Κώστας Δουρούκας, αναπληρωτής αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας, σχολιάζει το νέο νόμο επιλογής στελεχών στο δημόσιο.

Το άρθρο είναι εδώ

Να προσθέσω και κάτι ακόμα. Βρίσκω εξαιρετικό το blog του Κώστα που εδώ και λίγο καιρό έχει ανοίξει τα πανιά του στο διαδικτυακό σύμπαν.

Για να το επισκεφτείτε πατήστε εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Στο πνεύμα των ημερών

Διαβάστε περισσότερα...

Φως στο τούνελ για τους αναπληρωτές Ειδικής αγωγής

Επιτέλους «φως» για του αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, νηπιαγωγούς (Π.Ε 61) και δασκάλους (Π.Ε 71)οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια τελούν υπό καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας αφού δεν έχουν δικαίωμα μόνιμου διορισμού.

Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου απαντώντας σήμερα το πρωί σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, δήλωσε ότι με ειδικές και άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι κατηγορίες εκπαιδευτικών ΠΕ61 και ΠΕ71 θα συμπεριληφθούν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για μόνιμο διορισμό.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ακόμα ότι θα καταργηθούν τα σεμινάρια των τετρακοσίων ωρών τα οποία, στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως διεξήχθησαν, μόνο εξειδικεύσεις και δεξιότητες δεν έδωσαν στους εκπαιδευτικούς. Διαβάστε περισσότερα...

Περί θρησκευτικών συμβόλων

Δικαιολογημένες βρίσκω τις ενστάσεις που εκφράζουν 166 εκπαιδευτικοί με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Δημήτρη Μπράτη, ο οποίος επικαλούμενος απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία σύμβολα, όπως σταυροί και θρησκευτικές εικόνες.

Η επιστολή των συναδέλφων μας είναι εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Νέο Σχολείο… Παλιά τερτίπια…

Η πρόσφατη παρουσίαση του σχεδίου του «νέου σχολείου» που η κ. Υπουργός Παιδείας παρουσίασε με τον τίτλο «Πρώτα ο μαθητής» μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να χαρακτηριστεί ως «έκθεση ιδεών».

Μελετώντας κανείς προσεκτικότερα τις 37 σελίδες του και συνδυάζοντάς τες με τις συχνές… ερμηνευτικές δηλώσεις της κ. υπουργού είτε στην τηλεόραση (ΣΚΑΪ 8-3), είτε σε εφημερίδες (π.χ. Καθημερινή 28-2) μέσα στο ήδη διαμορφωμένο τοπίο της μείωσης των δαπανών για το «νέο σχολείο» δεν αργεί να καταλάβει ότι οι μεγαλόστομες εξαγγελίες δεν είναι τίποτε περισσότερο από εικονική πραγματικότητα στα πλαίσια ενός εξαθλιωμένου οικονομικά συστήματος.

Τα προβλήματα, όμως, θα πάψουν αίφνης να υπάρχουν αφού το νέο σχολείο θα είναι «ανοιχτό στην κοινωνία, σε αρμονική σύνδεση με τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης» (σελ. 6 του σχεδίου) όπου « Η νέα διοικητική δομή της χώρας, αποτελεί τη βάση για μια νέα σχέση παιδείας και κοινωνίας, με μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων…» (Η… αποκέντρωση με «ρόλο στους τοπικούς φορείς» με άλλη διατύπωση).

Για τη, δεδομένη, δυστυχώς, αποτυχία του ψηφιοποιημένου εγχειρήματος ο ένοχος έχει ήδη βρεθεί. Δεν είναι άλλος από τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
«Κοπάνα» των εκπαιδευτικών καταγγέλλει το ΒΗΜΑ στις 19-2 αναφερόμενο στις σκόπιμα και ψευδώς διογκωμένες στον αστρονομικό αριθμό 18.000 από την ίδια την υπουργό περίφημες αποσπάσεις. Αξίζει βέβαια για την αποκατάσταση της αλήθειας να επαναλάβουμε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, οι αποσπασμένοι δάσκαλοι σε φορείς ανέρχονται σε 893 ενώ το σύνολο των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών της Π.Ε. σε φορείς ανέρχεται σε 2.385. Κι ας μην ξεχνάμε ότι οι αποσπάσεις στους παραπάνω φορείς γίνονται για την εξυπηρέτηση διοικητικών και εκπαιδευτικών αναγκών.

Όσο για την κ. υπουργό εμφανίζεται πλέον με νέα τακτική. Στο κείμενο και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις της επαινεί τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους τονίζοντας το χαμηλό επίπεδο των αμοιβών τους και την τεράστια αδικία που υφίστανται. (Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, της οποίας είναι μέλος, επιβάλλει τη δραστική μείωση των αποδοχών τους).
Την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να «κλείσει πονηρά και με νόημα το μάτι» σ’ όλους όσους τους κατηγορούν ότι εργάζονται λίγο. Μιλά για επιμόρφωση τα Σαββατοκύριακα και τ’ απογεύματα (οι εκπαιδευτικοί προφανώς δεν έχουν οικογένειες), αφήνει υπόνοιες όταν ερωτάται για «αξιοποίηση» των καλοκαιρινών διακοπών («το βλέπουμε κι αυτό» είπε στο ΣΚΑΪ), τονίζει πως πρέπει να εξαντλούν το ωράριό τους (λες και δε γίνεται αυτό, όταν σε πάμπολλες περιπτώσεις αναγκάζονται να κάνουν υποχρεωτικές υπερωρίες).

Το απόλυτα απαράδεκτο, όμως, βρίσκεται στον τρόπο που «πλασάρεται» η αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης. «Διασφάλιση ενός αντικειμενικού… τρόπου επιλογής και πρόσληψης με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας». (Με λίγα λόγια οι εκπαιδευτικοί ως τώρα προσλαμβάνονταν με υποκειμενικό, μη αξιοκρατικό και αδιαφανή τρόπο και επομένως είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει στον κατήφορο τη δημόσια εκπαίδευση κι όχι η απαξίωση κι εγκατάλειψή της από την πολιτεία). Φράσεις που εντάσσονται μέσα σ’ ένα γενικότερο κλίμα στοχοποίησης και σκόπιμης παραπλάνησης της κοινής γνώμης για ευνόητους λόγους.

Τονίζεται η ανάγκη για «εξορθολογισμό του συστήματος με βάση τις πραγματικές ανάγκες» (σελ. 19) (προφανώς ως τώρα οι διορισμοί γίνονται στον αέρα και τα κενά που παρουσιάζονται όλη τη χρονιά είναι οφθαλμαπάτη). Τονίζεται, επίσης, η ανάγκη ενεργοποίησης του θεσμού του δόκιμου εκπαιδευτικού για να… «υποστηριχτεί ο νέος εκπαιδευτικός ώστε να αποδώσει καλύτερα στο έργο του» !!!

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται από την κ. υπουργό σε κάθε της συνέντευξη για την ανάγκη διενέργειας ελέγχων. «Τα σχολεία θα λογοδοτήσουν» τονίζει με στόμφο και αυστηρότητα. «Πρέπει να σταματήσει η λογική της ασυδοσίας στα σχολεία», «Στην εκπαίδευση πρέπει να υπάρξει ηθική» δηλώνει. Έλεος!

Καμία όμως κουβέντα για την υποχρηματοδότηση, τα γραμμένα στο πόδι και μακριά από τις τάξεις αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, τις ανύπαρκτες υποδομές, τα πολυπληθή τμήματα, την παντελή έλλειψη συντονισμού στη διοίκηση που οδηγεί σε καθυστερημένες και δίχως σωστή κατανομή προσλήψεις εκπαιδευτικών. Απόλυτη σιωπή και για την χρόνια απουσία προσλήψεων διοικητικού προσωπικού που γεννά τις αποσπάσεις εντός αλλά και εκτός της εκπαίδευσης.

Ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προστεθεί ο διαχωρισμός των εκπαιδευτικών σε «θιασώτες της στασιμότητας» (απλήρωτοι ωρομίσθιοι και αδιόριστοι που διαμαρτύρονταν στην εκδήλωση για τη σχολική καινοτομία), και «τα πρότυπα που χρειαζόμαστε». Πώς αλήθεια θα χαρακτήριζε όλους τους εκπαιδευτικούς που, αθόρυβα και σεμνά, εδώ και πολλά χρόνια, υιοθετούν καινοτόμες δράσεις και μεθόδους ως καθημερινή πρακτική στη διδασκαλία τους;

Εν κατακλείδι, το Σεπτέμβριο, το στοίχημα του Υπουργείου είναι:
• Να λειτουργήσουν τα σχολεία με τραγικά μικρότερο αριθμό διορισμών (50% μόνιμοι και 70% αναπληρωτές), με ελάχιστους (σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις) ωρομίσθιους δίχως κενά!!!
• Με κατά πολύ μειωμένα τα κονδύλια για την εκπαίδευση, να «απέχει η λογική των ωραίων ιδεών από το πόσο κοστίζουν» και να μετατραπούν τα σχολεία σε ψηφιακούς παραδείσους.
• Οι χαμηλότερα αμειβόμενοι, σε σύγκριση με όλο το δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί την ίδια ώρα που τους μειώνουν κι άλλο τις αποδοχές ενώ ταυτόχρονα γίνονται στόχος για όλα τα δεινά του εκπαιδευτικού συστήματος, «να είναι πρωταγωνιστές» .

Επιτέλους, μπορεί να έχουμε μειωμένες αποδοχές όχι όμως και μειωμένη νοημοσύνη, κυρία Υπουργέ.

Πηγή:ΔΑΚΕ Π.Ε Διαβάστε περισσότερα...

Διημερίδα με θέμα: «Δυσλεξία και μαθησιακές Δυσκολίες»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας -Δημοτική Επιτροπή Παιδείας- και το επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΕΕΠΕ «Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος», διοργανώνουν την Δευτέρα 22 & την Τρίτη 23 Μαρτίου 2010 στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας διημερίδα με θέμα: «Δυσλεξία και μαθησιακές Δυσκολίες»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010.
05:00 μ.μ. έως 05:30 μ.μ.: Προσέλευση.
05:30 μ.μ. έως 05:45 μ.μ.:Αναγγελία Φορέων και επισήμων παρευρισκομένων.
05:45 μ.μ. έως 06:00 μ.μ.:Εισαγωγή στο θέμα της διημερίδας.
06:00 μ.μ. έως 08:15 μ.μ.:Προβολή της ταινίας, «Ένας ξεχωριστός μαθητής».
Η ιστορία της ταινίας και το θέμα που πραγματεύεται «Δυσλεξία & Μαθησιακές Δυσκολίες» ενδιαφέρει βεβαίως τους εκπαιδευτικούς, μα πρωτίστως όλους εμάς, τους γονείς. Στην μεγάλη οθόνη του συνεδριακού του Δήμου μας, θα παρακολουθήσουμε πως η εναλλακτική προσέγγιση του δασκάλου μεταμόρφωσε την καθημερινότητα του μαθητή του, σε σχολείο, οικογένεια και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.
Την ταινία θα προλογίσει ο κ. Γιάννης Κοσμόπουλος, Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής.
08:30 μ.μ.: Λήξη εργασιών πρώτης ημέρας.

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ, ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010.
05:30 μ.μ. έως 06:00 μ.μ.: Προσέλευση.
06:00 μ.μ.:Έναρξη εργασιών δεύτερης ημέρας.
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Α. Το θεσμικό πλαίσιο της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα.
Εισηγητής: Δρ. Γεώργιος Τζίμας, Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης 2ης Περιφ. Αθηνών.
Β. Παράγοντες σχολικής επίδοσης.
Εισηγητής: Μάρα Πανταζοπούλου, Προϊσταμένη ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Β’ Αθήνας.
Γ. Μαθησιακές Δυσκολίες στη γλώσσα.
Εισηγητής: Ζωή Κρόκου, Δασκάλα, υποψήφια Διδάκτορας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δ. Μαθησιακές Δυσκολίες στο Γυμνάσιο & στο Λύκειο.
Εισηγητής: Βασιλείου Ηλίας, Φιλόλογος- Muster στην Ειδική Αγωγή.
Ε. Μαθησιακές Δυσκολίες και Αγγλικά.
Εισηγητής: Γαλανού Άννα, καθηγήτρια Αγγλικών.
Συντονιστής διημερίδας :Κοσμόπουλος Γιάννης, Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής.
08:00 μ.μ. Ολοκλήρωση εισηγήσεων.
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
08:30 μ.μ.: Λήξη εργασιών διημερίδας.

Όσοι από τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στις εργασίες της διημερίδας, θα πρέπει να το δηλώσουν κατά την προσέλευση τους την πρώτη μέρα. Διαβάστε περισσότερα...

Διορισμοί και μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Με επιστολή μου προς το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε ενημερώνω την Ομοσπονδία μας για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στη Διεύθυνσή μας η μείωση των διορισμών κατά 50% και των αναπληρωτών κατά 70%. Καλώ την Δ.Ο.Ε να αναδείξει το ζήτημα και να διεκδικήσει δυναμικά να μην περάσει η αντεκπαιδευτική αυτή πολιτική που δημιουργεί σοβαρά λειτουργικά κενά στα σχολεία και πολλαπλές συγχωνεύσεις τμημάτων.

Η επιστολή μου έχει ως εξής:

Αγία Παρασκευή,17-3-2010

Προς: Πρόεδρο και Δ.Σ της Δ.Ο.Ε

Κοιν: 1. Αιρετούς ΚΥΣΠΕ
2. Δ.Σ Συλλόγων Εκπαιδευτικών
Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας
3. Εκπαιδευτικούς Β΄Δ/νσης Π.Ε
Αθήνας

Θέμα: «Διορισμοί και μεταθέσεις εκπαιδευτικών»

Αγαπητοί συνάδελφοι

Αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες υπηρεσιακών μεταβολών –μεταθέσεις, αποσπάσεις, προσωρινές τοποθετήσεις, κ.λ.π- των εκπαιδευτικών, για την επόμενη σχολική χρονιά 2010-2011. Ήδη πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις στα Πειραματικά και στα Διαπολιτισμικά σχολεία και προς το τέλος του Μάρτη –σύμφωνα με την ενημέρωση των Αιρετών μας στο ΚΥΣΠΕ- προβλέπεται να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Παρά το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά μετατέθηκαν στη Β΄Δνση Π.Ε Αθήνας, 382 συνολικά εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, εν τούτοις δεν έλειψαν και δεν λείπουν τα προβλήματα από την ύπαρξη λειτουργικών κενών που οφείλονται σε μακροχρόνιες αναρρωτικές άδειες, συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων μας, άδειες ανατροφής κ.λ.π.
Δυστυχώς για τη νέα σχολική χρονιά 2010-2011, με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, όπως αυτός αποτυπώνεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, προβλέπεται δραματική μείωση των διορισμών εκπαιδευτικών κατά 50% και των προσλήψεων αναπληρωτών κατά 70%.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ικανοποίηση ελάχιστων μόνο αιτήσεων μεταθέσεων συναδέλφων μας από Διευθύνσεις που αποτελούν περιοχές διορισμού προς τις υπόλοιπες Διευθύνσεις, όπως είναι η Β΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας, στις οποίες δεν γίνονται διορισμοί. Σε ορισμένες δε ειδικότητες όπως Γυμναστές , Μουσικοί , και Εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη γίνει καμιά μετάθεση.

Από την άλλη πλευρά έχουμε ως δεδομένο ότι κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται από τα Σχολεία της Β΄Διεύθυνσης Π.Ε Αθήνας πάνω από 100 εκπαιδευτικοί. Από την επικοινωνία που έχω με συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς προβλέπω ακόμα ότι το καλοκαίρι θα έχουμε αθρόες συνταξιοδοτήσεις, αφού ο φόβος επαλήθευσης των σεναρίων που καθημερινά διαβάζουμε στον Τύπο για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και δυσμενών αλλαγών στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι διάχυτος και λογικό είναι να προκαλεί «κύμα φυγής» στους συναδέλφους .

Με βάση τα παραπάνω εύκολα γίνεται αντιληπτό για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και το τι προβλήματα έχουν να διαχειριστούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια από το Σεπτέμβριο, με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που θα προκύψουν.

Όσο είναι καιρός επιβάλλεται η Δ.Ο.Ε να αναδείξει το κρίσιμο αυτό ζήτημα, να το θέσει υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και να διεκδικήσει δυναμικά να μην περάσουν οι περικοπές των διορισμών και των προσλήψεων αναπληρωτών που προωθεί η κυβέρνηση.

Σε διαφορετική περίπτωση, πολύ φοβούμαι, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με σοβαρά λειτουργικά κενά, και πολλαπλές συγχωνεύσεις τμημάτων που καμία σχέση δεν έχουν με το «Νέο Σχολείο» και τις υπόλοιπες εξαγγελίες που οραματίζεται η κ. Υπουργός Παιδείας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και πάντα στη διάθεσή σας

Γιάννης Λογοθέτης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Γκαλά για τη Μαρία Κάλλας

Ο Σύλλογος "ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ & ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ" που σκοπό έχει τη διάδοση και την προώθηση του έργου της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο , οργανώνει μαζί με τον Δήμο Χαλανδρίου την πρώτη εκδήλωση του , ένα γκαλά αφιερωμένο στα « 70 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση στο κοινό της Μαρίας Κάλλας» (με την όπερα Cavalleria Rusticana στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ της Αθήνας σε ηλικία 16 ετών).

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 και ώρα 20.00, στο Θέατρο του Κέντρου Τεχνών Χαλανδρίου ACS, Γαρυττού 53 Χαλάνδρι, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει τη συμπαράσταση της Εθνικής Τράπεζας, με την ιδιότητα της Μεγάλης Χορηγού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Χαλανδρίου μέχρι τις 17/3/2010 , στο τηλέφωνο 210 6860718 ( 09.00 – 13.00 ) .

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει :
1.΄Εκθεση Φωτογραφίας της Μαρίας Κάλλας

2.΄Εκθεση της δισκογραφίας της & βιβλίων για αυτήν.

3. Συναυλιακό Μέρος :
- Χαιρετισμός Δημάρχου Χαλανδρίου κ.Γρηγόρη Επαμ.Ζαφειρόπουλου 2΄
- Χαιρετισμός Προέδρου του Συλλόγου κ. Βασίλη Παν. Μαλλιά 2΄
- V.Bellini NORMA Intermezzo A act * 5΄.30΄΄
- Προβολή video από το ντεμπούτο της Μαρίας Κάλλας στο Παρίσι 19/12/1958 22΄
- P.Mascagni: CAVALLERIA RUSTICANA μελόδραμα σε 1 πράξη 47΄

• Συμμετέχουν : 2 Διευθυντές Ορχήστρας & Χορωδίας ,5 Σολίστ, 30μελής Συμφωνική Ορχήστρα, 16μελής Χορωδία. Διαβάστε περισσότερα...

Ε,ναι λοιπόν φταίω εγώ.

Οι ενδιαφέρουσες σκέψεις συνάδελφου εκπαιδευτικού -δε γνωρίζω τ' όνομά του- με τις οποίες εντοπίζει τα αίτια της οικονομικής κρίσης και προτείνει κοινωνικά δίκαια μέτρα που θα μας βγάλουν απ΄αυτήν, έφτασαν πριν από λίγο στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο.

Τις παραθέτω ως έχουν...

Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.

Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.

Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.

Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.

Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα;

Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.

Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε καγιεν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικο.

Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαικές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ?. Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις ? να φάμε παντεσπάνι.

Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.

Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.

Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο εκπαιδευτικός των 1400 ευρώ θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.

Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.

1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα απολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.

3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.

4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.

5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις ? την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πουν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.

Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις ? θα απέφεραν

1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων

3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ

4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.

5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.

6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών

7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατική διαφήμιση

8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους

9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.

10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους. Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Πώς θα κατατροπώσουμε τους Ευρωπαίους

Μας κήρυξαν τον πόλεμο θα πάρουν την απάντηση!

Αν δεν μπορέσουμε να κατατροπώσουμε τους Ευρωπαίους στο διαγωνισμό της Eurovision, με το opa του Γιώργου Αλκαίου, μη στενοχωριέστε και μην αγχώνεστε.

Το Ελληνικό δαιμόνιο έχει έτοιμο εναλλακτικό σενάριο που όχι μόνο θα βάλει τα γυαλιά στους Εταίρους μας στην Ε.Ε αλλά θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην έξοδο από την οικονομική κρίση

Έχουμε και λέμε λοιπόν...

1.Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομόλογα Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολάρια (δείτε το γιατί στο 4)

2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα Θα απολαύσουμε επίσης μια άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.

3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους

4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιας χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολάριο Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν...

5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε, δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους

6... συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τούρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. Όλοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιο εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.

7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.

9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα έβαλαν με λάθος Mother fucker. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου. Όχι για όλους όμως, οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώζονται και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

"Φάουλ" της κ. Διαμαντοπούλου

Σκληρό "φάουλ", που σηκώνει τουλάχιστον την ¨"κίτρινη κάρτα", έκανε χθές κ. Διαμαντοπούλου, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την "Αριστεία και Καινοτομία"

Η κ. Υπουργός, με την ομιλία της, προσπάθησε να χωρίσει τους εκπαιδευτικούς σε "καλούς" και "κακούς", χρησιμοποιώντας παράλληλα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονταν για το καθεστώς της εργασιακής τους ανασφάλειας και για τη μη καταβολή - εδώ και πολλούς μήνες- των δεδουλευμένων τους.

Με ανοιχτή επιστολή του ο Χρήστος Παπανδρέου, δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα Ηλείας, που βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας σχολιάζει τις χθεσινές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας.

Η επιστολή του έχει ως εξής:

"Αγαπητέ/ή συνάδελφε,

Το Σάββατο 13/3/2010 ήμουν και εγώ προσκεκλημένος στην Αθήνα στο Ι.Μ.Ε. στην "τιμητική" εκδήλωση με τίτλο ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. Θα παρουσίαζα και εγώ τη δουλειά μου.
Λόγω οικογενειακού πένθους δε μπόρεσα να παραστώ.

Στο τέλος της παρουσίασής μου είχα σκοπό να κάνω μια εξαιρετικά τιμητική δήλωση και για τους συναδέλφους οι οποίοι δεν βραβεύονται, αλλά δουλεύουν ισάξια και παραπάνω από εμένα στο σχολείο μου ή και σε άλλα σχολεία. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τους κάνουν υπέροχα project και πολύ όμορφες δουλειές με τα παιδιά τους στην τάξη. ΑΠΛΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΘΟΡΥΒΑ.

Η υπουργός μας, όπως και άλλοι υπουργοί στο παρελθόν για άλλη μια φορά έδειξαν το ήθος τους απέναντι στους συναδέλφους και κυρίως στους αδιόριστους. Και από εδώ φαίνεται ότι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ. Μόνο ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα.

Δεν πίστευα στα αφτιά μου και στα μάτια μου βλέποντας και ακούγοντας τις δηλώσεις της υπουργού μας στην τηλεόραση. Τα "καλά πρότυπα" από δω και τα "κακά πρότυπα" από κει. Δημιουργία πόλωσης. ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΟΥΣ.

Σας φέρνω παράδειγμα την ωρομίσθια γυμνάστριά μας που έρχεται από την Πάτρα 120 χιλιόμετρα δρομολόγιο 3 φορές την εβδομάδα κουβαλώντας της Παναγιάς τα μάτια κάθε φορά (μπάλες, κορίνες, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε) για να τους κάνει δραστηριότητες, αερόμπικ και πράγματα για να τα ευχαριστήσει

Ξέρετε ότι έχω συνάδελφο που πληρώνει από την τσέπη του ποσά στα βιβλιοπωλεία για να αγοράζει και να χαρίζει βιβλία στους μαθητές του; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ...

Αυτοί οι συνάδελφοι προσβλήθηκαν και υποτιμήθηκαν το Σάββατο από την υπουργό μας με τις απαξιωτικές της δηλώσεις. ΝΤΡΟΠΗ. ΤΗΝ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ, ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Νομίζω ότι έχουμε χάσει το νόημα της εκπαίδευσης και τον προσανατολισμό μας με τη δημιουργία ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων. Ο ανταγωνισμός μάς αλλιώνει, χαλάει το ήθος μας και δημιουργεί εγωισμό και έπαρση. Εξάλλου κάτι τέτοιοι συνάδελφοι μού έκαναν καταγγελία στο γραφείο της υπουργού, το Γενάρη που μας πέρασε, χάνοντας την παρουσίαση της δουλειάς μου στη Σεβίλλη στα πλαίσια του συνεδρίου Etwinning. Μια από αυτές "καμάρωνε" κιόλας στην χθεσινή εκδήλωση.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ. ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΑ ΕΚΕΙ.

Με πλήρη επίγνωση του λόγου μου,

Παπανδρέου Χρήστος, δάσκαλος Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Περί Τζούλιας

Σάββατο απογευματάκι. Μόνος στο σπίτι.

Ο γυναικείος πληθυσμός λείπει για ψώνια στο MALL. Προβλέπω να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η "τρύπα" των ελλειμμάτων στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό.

Χαλάλι τους όμως! Και οι τρεις τους το αξίζουν...

Χαλαρός όσο δεν παίρνει φτιάχνω καφέ, ανάβω τσιγάρο και με χαβαλεδιάρικη διάθεση σερφάρω στο διαδικτυακό σύμπαν.

Διαβάζω σε σκανδαλοθηρικά blogs ότι τις προσεχείς μέρες κυκλοφορεί και δεύτερο DVD με τη Τζούλια σε νέες περιπέτειες.

Παρατήρηση πρώτη: Περίτρανα αποδεικνύεται στην πράξη η εύστοχη επισήμανση καλού φίλου, ότι η παραγωγή πορνοταινιών αποτελεί αυτή τη στιγμή τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας.

Παρατήρηση δεύτερη: Αντί να σπεύσουμε στα περίπτερα να σκάσουμε τα 20 Ευρώπουλα για το DVD της Τζούλιας προτείνω να τα καταθέσουμε στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης για τη σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας που άνοιξε πρόσφατα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Γιατί όπως και να το κάνουμε πολύ δύσκολα θα βρει κανείς στο εμπόριο πιο σκληρή τσόντα απ΄ τη ζωή του Έλληνα εργαζόμενου το 2010 ! Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Μανώλη Γλέζου με τον αστυνομικό που του έριξε τα χημικά

Συνάντηση με τον αστυνομικό των ΜΑΤ που του έριξε τα χημικά, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, κατά των μέτρων της κυβέρνησης την προηγούμενη Παρασκευή στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, είχε ο Μανώλης Γλέζος.

Μιλώντας χθες το πρωί,στη δημόσια τηλεόραση, ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι δεν τον ενδιέφερε η συγγνώμη του αστυνομικού για την πράξη του.

Στόχος της συνάντησης, όπως είπε ήταν «να κατανοήσει αυτό το νεαρό παιδί το πρόβλημα».

«Ρόλος της αστυνομίας είναι να κυνηγά το έγκλημα και όποιον παραβιάζει το νόμο κι όχι το λαό όταν διεκδικεί τα δίκαιά του» σημείωσε ο κ. Γλέζος και πρόσθεσε: «Ο νεαρός αστυνομικός φαίνεται ότι κατανόησε το πρόβλημα, όχι όμως και η κυβέρνηση, που επανέλαβε την καταστολή στην κινητοποίηση της Πέμπτης».

Σοφά λόγια και σπουδαία μαθήματα δημοκρατίας και μεγαλοψυχίας για τις νεότερες γενιές από ένα Μεγάλο Έλληνα.

Από το ζωντανό σύμβολο της Εθνικής μας Αντίστασης και των κοινωνικών αγώνων του λαού μας, Μανώλη Γλέζο. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ας μην πλειοδοτήσουμε στους λαϊκίστικους λεονταρισμούς

Ελπίζω οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ της Δ.Ο.Ε να μην παρασυρθούν από το λαϊκίστικο λεονταρισμό της ΠΑΣΚ, που νομίζοντας ότι βγάζει άσο από το μανίκι της, πρότεινε πριν από λίγες μέρες πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την προσεχή ... Δευτέρα!!!

Ας σοβαρευτούμε και ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Αν η πλειοψηφία της ΔΟΕ καταλήξει σε μια τέτοια απόφαση και μπούμε χωρίς καμιά προετοιμασία στην περιπέτεια μιας απεργίας διαρκείας, θεωρώ ότι το μόνο που θα έχουμε καταφέρει είναι από τη μια μεριά να εκφυλίσουμε το πιο αποτελεσματικό μέσο που έχουμε για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας-την απεργία- και από την άλλη μεριά να διασύρουμε το συνδικάτο και την ήδη τραυματισμένη αξιοπιστία του.

Τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις τελευταίες 24ωρες απεργίες - 25% περίπου για τη Β΄Δ/νση Αθήνας - και η επικοινωνία που έχω με τους συναδέλφους στα σχολεία που επισκέπτομαι, με κάνουν να πιστεύω ότι ο κλάδος αυτή τη στιγμή είναι τελείως αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στους δύσκολους καιρούς της πρωτοφανούς επίθεσης που βιώνουμε ως εργαζόμενοι και ως εκπαιδευτικοί από τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης είναι καιρός να ακούσουμε τη φωνή της βάσης. Προς την κατεύθυνση αυτή καλό είναι η Δ.Ο.Ε και τα Δ.Σ των τοπικών συλλόγων να κινηθούν σε δύο βασικές κατευθύνσεις.

Σε επίπεδο συλλόγων θα πρέπει να προχωρήσουμε σε έκτακτες πρωινές Γ.Σ, με άδεια από την υπηρεσία μας, προκειμένου να συζητήσουμε τα νέα δυσμενή δεδομένα που προκύπτουν και να αποφασίσουμε , με διαδικασίες βάσης, τις μορφές των αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι οποίες μπορεί να είναι εκτός από στάσεις εργασίας και απεργίες, επιστολές προς γονείς, συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, απογευματινές ώρες με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, διαφημιστικά σποτ σε ΜΜΕ κ.λ π
Στις Γ.Σ θα μπορούσε να τεθεί ακόμα και το θέμα της ίδρυσης και ενεργοποίησης των απεργιακών μας ταμείων.

Σε επίπεδο Δ.Ο.Ε, το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, όπου οι αντιπρόσωποι απ΄όλη τη χώρα, μεταφέροντας την βούληση και τις προτάσεις των συναδέλφων, θα επανακαθορίσουν το διεκδικητικό πλαίσιο και μέσα σε ένα ενωτικό κλίμα θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του αγώνα μας.

Δε θέλω να γίνω «μάντης κακών» αλλά θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι χωρίς διαδικασίες βάσης, χωρίς δηλαδή να ακουστεί η φωνή των συναδέλφων μας μέσα από έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και χωρίς καμιά σοβαρή προετοιμασία του αγώνα, οποιαδήποτε απόφαση του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα

Αγοράζουμε μόνο Ελληνικά προϊόντα τα οποία τα ξεχωρίζουμε από τον αριθμό στο BAR CODE....

(Τα 3 πρώτα ψηφία δείχνουν την χώρα προέλευσης)

TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520

Αξίζει να ψάχνουμε τον αριθμό αυτό όταν ψωνίζουμε....

Γιατί κάθε Ευρώ που δίνουμε για τέτοια προϊόντα, μένει στην πατρίδα μας Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Για την αυριανή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως

Πολύ σωστή βρίσκω την απόφαση που πήραν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ να λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη, από τις 10:00 έως τις 16:00, τους συρμούς της Γραμμής Κηφισιάς – Πειραιά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί- διαδηλωτές να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται στις 11:00 το πρωί, από ΓΕΣΕ- ΑΔΕΔΥ, στο πεδίο του Άρεως.

Η προσυγκέντρωση της ΔΟΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10:45 μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Η Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την αυριανή απεργία έχει ως εξής:

Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές, αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.

Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους πιο χαμηλούς μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.

Τα άδικα και μονομερή μέτρα που η Κυβέρνηση με τη διαδικασία του επείγοντος προώθησε για ψήφιση από τη Βουλή είναι πρωτοφανή για κάθε πολίτη.

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων στις ΔΕΚΟ, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις της Κρατικής περιουσίας, νέα φορολογικά βάρη, πάγωμα και μείωση των συντάξεων, περιορισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Για όλους υπάρχει μείωση εισοδήματος

• Μέσα από το πάγωμα των αυξήσεων, από την κατά 12% μείωση των επιδομάτων, από την περικοπή κατά 30% στο δώρο του Πάσχα, στο επίδομα αδείας, στο δώρο των Χριστουγέννων, μέσα από το πάγωμα των συντάξεων. Τη διετία 2009 – 2010 οι αποδοχές μας θα μειωθούν από 20% έως 30%.

• Για όλους υπάρχουν πρόσθετα φορολογικά βάρη, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα των καυσίμων αλλά και το ποινολόγιο του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ.

• Για όλους θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Τα μέτρα της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό περιορίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Μετατρέπουν το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ατομικό. Μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας.

• Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του ΔΕΚ για εξίσωση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες. Έχει αναλάβει δεσμεύσεις στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.

• Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει το Τ.Π.Δ.Υ, θα οδηγήσει τελικά το ταμείο σε κατάρρευση.

• Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει τον ΟΠΑΔ και να καλύψει τις ανάγκες της υγειονομικής μας περίθαλψης, θα έχει ως αποτέλεσμα την καταγγελία των συμβάσεων με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς και την παραπέρα υποβάθμιση της υγειονομικής μας περίθαλψης.

• Η υποχρηματοδότηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ο περιορισμός των προσλήψεων θα οδηγήσουν στις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών

Αγωνιζόμαστε για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ:

• Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή

• Ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, σκάνδαλα

• Κερδοσκοπικά, χρηματιστηριακά, δομημένα παιχνίδια

• Υποταγή δημοσίων πολιτικών, δημοσίων επενδύσεων στα συμφέροντα της ελίτ, αντί των κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας

• Συρρίκνωση δημόσιων αγαθών, κοινωνικών δαπανών, υπηρεσιών και δικαιωμάτων

• Ασυδοσία κεφαλαίου και τραπεζιτών

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Μια πολιτική που δεν θα μειώνει τα εισοδήματα, που δεν θα ρίχνει στις πλάτες μας νέα φορολογικά βάρη, που δεν θα συρρικνώνει τα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα και δεν θα οδηγεί σε ύφεση και ανεργία.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ

• Στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς

• Στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

• Στη φτώχεια και τη χρεοκοπία της ζωής των πολλών προς όφελος των κερδών των λίγων, στο φθαρμένο κλεπτοκρατικό σύστημα

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

• Για πραγματικές αυξήσεις

• Για στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ

• Για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ

• Για δίκαιο φορολογικό σύστημα

• Για αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Όχι άλλο αίμα για τις αγορές, τους Τραπεζίτες, και τις πολυεθνικές

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας

Δίνουμε νέα προοπτική ενότητας και δύναμης

Όλοι στον αγώνα

Τα μέτρα δεν θα περάσουν Διαβάστε περισσότερα...

Το 16 Νηπ. Χαλανδρίου υποδέχεται την άνοιξη

Τα νήπια και οι συναδέλφισσες Νηπιαγωγοί του 16ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου διοργανώνουν την Κυριακή 21 Μαρτίου, σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων, εκδηλώσεις για τον ερχομό της άνοιξης,

Πριν από λίγο μου έστειλαν την όμορφη πρόσκληση που βλέπετε με την οποία μας καλούν όλους στο Νηπιαγωγείο για να καλωσορίσουμε μαζί τους τον ερχομό της Περσεφόνης.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να τη δείτε καλύτερα
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Εξεταστικές και για τα πανεπιστήμια

Τα κακώς κείμενα των ελληνικών πανεπιστημίων θίγει με άρθρο του στη χθεσινή Ελευθεροτυπία ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης.

Διατυπώνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προτείνει τη συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτική επιτροπής που θα αναλάβει να μελετήσει σε βάθος τα όσα έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια όπως:

1. Πώς και με «ποια μέσα» (βλ. κλίκες) εκλέγονται πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις επί 12-15 χρόνια καθηγητές Σχολών ;

2. Ποια η σχέση των μεγαλοκαθηγητών με τις αυτοαποκαλούμενες «ανεξάρτητες» φοιτητικές παρατάξεις (π.χ. πώς ορισμένοι φοιτητοπατέρες παίρνουν πτυχίο προβιβαζόμενοι σε 30-40 μαθήματα, την ίδια περίοδο); (Αφού προηγουμένως έχουν ψηφίσει ή καταψηφίσει τους «υποδειχθέντες»).

3. Ποια η οικονομική κατάσταση, με την έννοια της χρηστής και διαφανούς οικονομικής διαχείρισης των Ειδικών Λογαριασμών; Μήπως, θα πρέπει ν' ανοίξουν και ορισμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί γενικών διευθυντών ή υπόλογων καθηγητών;

4. Τι συμβαίνει με τις εταιρείες αξιοποίησης της πανεπιστημιακής περιουσίας; Ποιοι «κινούν» τις μετοχές, τις παίζουν στα repos, τις χάνουν, αλλά ουδείς ανοίγει το στόμα του; Νοείται ομερτά στους ναούς της ελευθερίας και της γνώσης;

5. Πώς λειτουργούν η οικογενειοκρατία, αλλά και οι πελατειακές σχέσεις με τους πολιτικούς; Π.χ. πόσοι καθηγητές έχουν διορίσει τα (πόσα;) παιδιά τους ή τις συζύγους τους στα ΑΕΙ; Πόσοι γόνοι υπουργών έχουν γίνει διδάκτορες «τιμής ένεκεν»;

6. Πώς νοείται να μιλάνε για το δημόσιο πανεπιστήμιο καθηγητές που παίρνουν φακελάκι (στο ιδιωτικό τους γραφείο) ή κινητοποιούν οικονομικούς, εξωθεσμικούς παράγοντες, για να εκλεγούν σε διάφορα αξιώματα;

7. Ποιοι αναρμόδιοι υπουργοί, γεν. γραμματείς και λοιποί αξιωματούχοι κινούνται υπέρ της «προστασίας» διαφόρων υποψηφίων;

8. Πώς επιτρέπεται σε ορισμένες Σχολές να υπάρχουν 5.000 ή 10.000 υποψήφιοι διδάκτορες (εν ομηρία;) ενώ ο νόμος το απαγορεύει; Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει ανάγκη από σωτήρες (εφόσον το ίδιο θέλει να σωθεί). Πρέπει, όμως, ν' αποβάλει από τη διοίκησή του τους ιδιοτελείς ολετήρες της συνταγματικής αυτοδιοίκησης.

Το άρθρο του κ. Πανούση κλείνει με υστερόγραφο προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά που τους καλεί να αποδείξουν στις επικείμενες φοιτητικές και πρυτανικές εκλογές ότι δεν επηρεάζονται από «κουμπαριές», «διευκολύνσεις» ή «ιδεολογικές συγγένειες».

Αν, βέβαια, θέλουν ένα πανεπιστήμιο χωρίς μικρομάγαζα. Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση η ολομέλεια των Προέδρων

Χωρίς απόφαση για την πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των τοπικών Συλλόγων του κλάδου μας.

ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ συμφώνησαν κατ΄αρχήν για πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση, διαφώνησαν όμως στο διεκδικητικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να μην υιοθετηθεί καμιά πρόταση για κινητοποίηση.

Έτσι, αποφασίσθηκε να συνέλθει την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να επανεξετάσει το ζήτημα, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό η ΔΟΕ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, την οποία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα



Διαβάστε περισσότερα...

Ο φίλος μας ο Νικολά

Εκτιμώ ιδιαίτερα τους πολιτικούς που κοιτάνε στα μάτια τον πολίτη και χωρίς να λαϊκίζουν του μιλάνε με τη γλώσσα της αλήθειας.

Ένας τέτοιος ηγέτης θεωρώ πως είναι ο Γάλλος Πρόεδρος.

Γνήσιος εκπρόσωπος του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού –του ιδεολογικού και οικονομικού συστήματος που προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει σε ευημερία τους λαούς - κρατά με στιβαρότητα το τιμόνι της Γαλλίας και την οδηγεί σταθερά στο να ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει και τη χώρα του.

Πολύ του καταλογίζουν αλαζονεία και εγωισμό. Άλλοι πάλι τον χαρακτηρίζουν κομπλεξικό. Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς επίσης για το γάμο του με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι. Όμως τι σημασία έχουν όλα αυτά; Στην πολιτική το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και στον τομέα αυτό ο Πρόεδρος τα καταφέρνει μια χαρά…

Στις ταραχές των γαλλικών προαστίων του 2005, ως υπουργός Εσωτερικών, υιοθέτησε στάση μηδενικής ανοχής στους ταραξίες. Αυτή του η στάση μπορεί να προκάλεσε πολλές κριτικές ακόμα και στο ίδιο του κόμμα , ωστόσο πέτυχε την κοινωνική ειρήνη και σε σφυγμομέτρηση που έγινε στη γαλλική κοινή γνώμη το 68% των πολιτών ενέκριναν την επιλογή του.

Το 2006 κατέθεσε νομοσχέδιο αναφορικά με την πολιτική απέναντι στους μετανάστες. Το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε από την σκλήρυνση των κριτηρίων για την νομιμοποίηση των χωρίς άδεια μεταναστών και από την διευκόλυνση εγκατάστασης στο γαλλικό έδαφος πτυχιούχων μεταναστών. Το νομοσχέδιο τελικά ψηφίστηκε και σήμερα είναι νόμος του γαλλικού κράτους.

Πριν από ένα χρόνο με μια ιστορική ομιλία ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή - έπειτα από 43 χρόνια - της χώρας του στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ σηματοδοτώντας παράλληλα την στροφή της εξωτερικής πολιτικής της Γαλλίας προς την Ευρώπη και τον κόσμο.

Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες η Γαλλία φαίνεται να τα καταφέρνει καλύτερα από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Με στοχευμένες κινήσεις και μια δίκαιη κοινωνική πολιτική ο Σαρκό βελτιώνει τους οικονομικούς δείκτες της χώρας του εξασφαλίζοντας παράλληλα και την εργασιακή ειρήνη με την ανοχή των δυναμικών και ανεξάρτητων εργατικών συνδικάτων της χώρας, που φαίνεται να αναγνωρίζουν τις προσπάθειες αλλά και την αποτελεσματικότητά του.

Χθες με τις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μας, η εκτίμηση μου στο πρόσωπο του Γάλλου Προέδρου ανέβηκε ακόμα περισσότερο.

Ευρωπαίος ηγέτης- ο μόνος πραγματικός ηγέτης αυτή τη στιγμή στη Γηραιά Ήπειρο- μίλησε για αλληλεγγύη των χωρών της ευρωζώνης και δήλωσε την πρόθεση της χώρας του να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδα με απόλυτη αποφασιστικότητα. Όταν διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας", είπε "εξίσου διακυβεύεται και το μέλλον της Ευρώπης".
Λίγο νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τόνισε πως μετά από διαβούλευση "Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία θα λάβουν συντονισμένη δράση για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας".

Σπουδαίες δηλώσεις και σοβαρές πολιτικές κινήσεις που μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα, από έναν άξιο συνεχιστή της μεγάλης γαλλικής σχολής του Ντε Γκολ, του Ζισκάρ Ντ Εστέν και του Μιτεράν...
... από έναν πολίτη της Ευρώπης …

Από το Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Αλλαγές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ψηφιστεί από τη Βουλή την προσεχή Τρίτη, κατατέθηκε την Παρασκευή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής στις θέσεις των γενικών διευθυντών, των διευθυντών και των τμηματαρχών στο Δημόσιο. Σύμφωνα με αυτό, παύονται περίπου 30.000 υπάλληλοι που κατέχουν τις θέσεις αυτές για να επανακριθούν με το νέο καθεστώς.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, με την ψήφιση του νόμου και τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, λήγει η θητεία των μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ,), των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), των Ανώτερων Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ,) και των Ανώτερων Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΔΕ). Εξαιρούνται τα αιρετά μέλη των Συμβουλίων αυτών, που εξακολουθούν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους ως τη λήξη της θητείας τους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) συγκροτείται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και αποτελείται από:

-Τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος αναπληρώνεται από προϊστάμενο γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε περίπτωση έλλειψης από διευθυντή σχολικής μονάδας.

-Δύο εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με βαθμό Α’, με τους αναπληρωματικούς τους, που υπηρετούν στην περιφέρεια του οικείου ΠΥΣΠΕ, οι οποίοι επιλέγονται με κριτήριο τη μεγαλύτερη προηγούμενη διοικητική εμπειρία σε θέση στελεχών εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση ίσης διοικητικής εμπειρίας επιλέγεται ο εκπαιδευτικός με τη μεγαλύτερη πραγματική δημόσια υπηρεσία. Ως διοικητική εμπειρία, για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται η υπηρεσία σε θέσεις διευθυντή σχολείου, προϊσταμένου γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προϊσταμένου διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

-Δύο τακτικούς αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από δύο αναπληρωματικούς αιρετούς εκπροσώπους αυτών.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Αισοδοξία!

Λέω να ξεφύγουμε για λίγο από το πεσιμιστικό κλίμα των ημερών .

Μπούχτισα να ακούω για ελλείμματα, περικοπές, λιτότητα, περιοριστικά μέτρα…
Θα κάνω και το χατίρι της φίλης μου της Κάντιας που με προτρέπει με το μήνυμά της.

Μια αισιόδοξη είδηση λοιπόν.
Έχει να κάνει με τη νεαρή λεμονιά στον κήπο της πολυκατοικίας μας.
Πώς δεν την είχα προσέξει τόσο καιρό;
Ίσως να φταίει το δομημένο περιβάλλον της πόλης και η γραμμικότητα της καθημερινότητας που μας κάνουν να ξεχνάμε τον εαυτό μας και να μη βλέπουμε τις πραγματικές ομορφιές της ζωής.
Περνώντας σήμερα από δίπλα της παρατήρησα ότι για πρώτη φορά έχει καρπίσει τέσσερα λεμόνια.

Να πω την αμαρτία μου δεν κρατήθηκα στον πειρασμό και έκοψα το μεγαλύτερο.
Καθώς αισθάνομαι ακόμα το άρωμά του, στο μυαλό μου αντηχούν τα λόγια του Πιραντέλο…

Η αγάπη και η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τις βλέπει. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ο τραυματισμός του Μανόλη Γλέζου

Βίωσα προσωπικά σήμερα τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης.

Κόσμος πολύς είχε συγκεντρωθεί το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, σε μια ειρηνική διαδήλωση ενάντια στα πιο αντιλαϊκά μέτρα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που ψηφίζονταν την ίδια ώρα στη Βουλή.

Σε κάποια στιγμή βουλευτές του Συνασπισμού, κρατώντας πανό, κατέβηκαν από τα σκαλιά της Βουλής στην πλατεία Συντάγματος και προσπάθησαν να ενωθούν με το πλήθος.

Την ίδια στιγμή -χωρίς λόγο και αφορμή- αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον μας χτυπώντας και ρίχνοντας χημικά και δακρυγόνα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Μανώλης Γλέζος.

Και σκέφτομαι τώρα . Όταν η κυβέρνηση , με τις δυνάμεις καταστολής, δε σέβεται ούτε το ζωντανό σύμβολο της Ιστορίας μας, τον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο, ποια θα πρέπει να είναι η δική μας απάντηση ως εργαζόμενοι;

Διαρκής αγώνας ενάντια στον αυταρχισμό, τη βία και τα αντιλαϊκά της μέτρα.

ΥΓ. Πρόλαβα να τραβήξω δυο φωτογραφίες του Μανώλη Γλέζου και σας τις παρουσιάζω. Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες είναι οι περικοπές στους εκπαιδευτικούς

Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σε λίγο στη Βουλή η κυβέρνηση μειώνει τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα περικόπτει στους εκπαιδευτικούς:

· κατά 12% τα επιδόματα (εξωδιδακτικής απασχόλησης και διδακτικής προετοιμασίας) και τα επιδόματα που λαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών (προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών, μειονοτικών και ειδικών σχολείων, διευθυντικά επιδόματα)

·κατά 30% τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και το επίδομα Αδείας

·την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή του επιδόματος εξωδιδακτικής απασχόλησης (που και φέτος θα αυξανόταν σύμφωνα με τον επίσημο ετήσιο τιμάριθμο-1,2%, περίπου κατά 4,27 €), δηλ. συνολική ετήσια μείωση 51 €.

Με βάση τα παραπάνω οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ονομαστική μείωση του μισθού τους κατά 1305 € (νεοδιόριστος) - 1715 € (στα 35 χρόνια υπηρεσίας). Αυτό σημαίνει ετήσια μείωση αποδοχών από 5,7% - 7,4% χωρίς να υπολογίσουμε την παραπέρα μείωση της αγοραστικής αξίας του εισοδήματός τους μετά το πάγωμα μισθών που έγινε την περσινή χρονιά (2009).

Και αυτό όταν είναι γνωστό πως ο μισθός των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα κυμαίνεται από 1060 € (τον 1ο χρόνο) έως 1628 € (στα 35 χρόνια) καθαρά.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

·Παγώνουν οι συντάξεις.

·Μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Παιδείας και κατά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, οι πιστώσεις νέων προγραμμάτων του. Αν συνδυαστεί με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (2/4431/25-1-2010) να περικόψει κατά 10% τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού σε όλα τα Υπουργεία (για το Υπ. Παιδείας κατά 781 εκατ. €), οι προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις για χορήγηση ενός επιπλέον δις. ευρώ για την παιδεία το 2010 εξανεμίστηκαν ήδη.

·Αυξάνεται η βενζίνη και ο ΦΠΑ και μαζί τους όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

·Μειώνονται δραστικά οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και επιμηκύνεται ο χρόνος των υπό διορισμό εκπαιδευτικών.

· Σύμφωνα με το άρθρο 11 του νομοσχεδίου «Από τη δημοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα. Με ευθύνη του Υπουργού Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι υφιστάμενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αποσπάσεις εκπαιδευτικών μειώνονται υποχρεωτικά κατά εβδομήντα τοις εκατό (70%), το αργότερο μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010».

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι η συνολική επιβάρυνση για τους εργαζόμενους (περικοπές μισθών, μείωση αφορολόγητου, αύξηση της τιμής των αγαθών λόγω της αύξησης του ΦΠΑ και της τιμής της βενζίνης-πετρελαίου, αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ) φτάνει στο ύψος των δύο μισθών τουλάχιστον.

Οι επιπτώσεις των περικοπών στην εκπαίδευση θα είναι: περισσότερα κενά στα σχολεία, μεγάλη αύξηση των προσλήψεων ωρομισθίων και πιέσεις στο ωράριο των μονίμων εκπαιδευτικών.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν, σύμφωνα με υπουργούς της κυβέρνησης, έχουν μόνιμο χαρακτήρα!!!

Πηγή: alfavita.gr Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες αλλαγές προτείνει το Υπουργείο Παιδείας

Το κείμενο με τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, στις διδακτικές μεθόδους, στην επαγγελματική εκπαίδευση, στην ειδική αγωγή, στο ολοήμερο σχολείο κ.λπ. που εισηγήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο η κ. Διαμαντοπούλου είναι εδώ. Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Όνειρο θερινής νυχτός

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα της κυβέρνησης για την σωτηρία της ελληνικής οικονομίας. Τα μέτρα ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, και όπως είπε στοχεύουν στην εξάλειψη του δημοσιονομικού ελλείματος, διατηρώντας ωστόσο τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταξύ άλλων ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

- Τριπλασιάζεται ο συντελεστής φορολογίας στα κέρδη των τραπεζών, των εταιρειών δημοσκοπήσεων, επικοινωνίας και εμπορίας οπλικών συστημάτων

- Μειώνονται άμεσα τα επιτόκια δανεισμού κατά δέκα μονάδες

- Αυστηρό «πόθεν έσχες» σε γιατρούς, υδραυλικούς, συνεργεία αυτοκινήτων, εφοριακούς, εργαζόμενους στο Yπουργείο Μεταφορών και στην Πολεοδομία, και σε μέχρι τρίτου βαθμού συγγενείς τους

- Έκτακτη εισφορά υποχρεώνονται να δώσουν οι ΠΑΕ, οι επιχειρηματίες της νύχτας, οι εφοπλιστές, οι εισαγωγείς και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες

- Επανεκτιμάται το κόστος των δημοσίων έργων κατά τα τελευταία 15 χρόνια και, αν διαπιστωθούν υπερτιμολογήσεις, οι εργολάβοι υποχρεούνται να επιστρέψουν εντόκως τη διαφορά στο Δημόσιο

- Μειώνονται τα διόδια στις εθνικές οδούς. Στο εξής οι οδηγοί θα πληρώνουν 1 ευρώ

- Οι φαρμακευτικές εταιρείες υποχρεώνονται να επιστρέψουν τα κέρδη από παράνομες συνταγογραφήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, το ίδιο ισχύει για τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, τις κλινικές, τους γιατρούς κ.λπ.

- οι εταιρείες που διαχειρίστηκαν τα δομημένα ομόλογα υποχρεούνται να επιστρέψουν τα χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία εντόκως

- Έρευνα για αισχροκέρδεια στην αλυσίδα επεξεργασίας και εμπορίας καυσίμων, από τα διυλιστήρια μέχρι τα πρατήρια.

Τα μέτρα προκάλεσαν ενθουσιασμό στον ελληνικό λαό, ο οποίος εκδήλωσε τη χαρά του με συγκεντρώσεις στο κέντρο των Αθηνών. Συγχαρητήρια έδωσε στην κυβέρνηση η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και άλλες οργανώσεις εργαζομένων.

Υ.Γ 1 Κρίμα δεν είναι που τα όμορφα όνειρα κρατούν τόσο λίγο;
Υ.Γ 2 Το κείμενο μου το έστειλε ο συνάδελφος Βασίλης Παπαβρόντος Διαβάστε περισσότερα...